|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
ja z pracy się witam .....
jest mi cholernie smutno że mój synek nie jest teraz ze mną ...... ech życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Patik
![]() A mój mąż wczoraj znowu próbował mnie przekonać, jaką ja "krzywdę" wyrządzam jego mamie - przynajmniej ja to tak odebrałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Nie chwale się wcale, tylko ot tak pisze Sara spała dzis do 9 (od 20,30) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic za kilka dni umówię małego na kolejną wizytę, bo muszę spytać o tą III dawkę wzw. Na szczęście noc minęła spokojnie i Szymon nie gorączkował po wczorajszym szczepieniu. angi myślę, że nie zapłacisz więcej niż 80-100 zł ( zależy od miasta ). Moja siostra ( Olsztyn ) wzywała kiedyś lekarza w niedzielę na domową wizytę i płaciła 100 zł. edit.: Tu wizyta u polskiego pediatry kosztuje pewnie z 70-80 funtów także ile byśmy nie zapłaciły za prywatną wizytę w Polsce to i tak wyjdzie dużooo taniej. Ja mam w Polsce jeszcze ubezpieczenie, bo jestem na wychowawczym także jak polecimy to napewno się wybiorę do naszego pediatry. Dzień dobry mamuśki ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-03-21 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
![]() spalam sobie dzis do 9 ![]() moje dziecie sie obudzilo ale bawilo sie w lozeczku i nawet go slychac nie bylo kochany ![]() dzien szary bury i ponury ![]() nie wiem co z inm robic...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla Sary ![]() ![]() Dzień dobry! Pobudka o 6.20 ![]() ![]() Gdzie jest dziubek?? Coś przeoczyłam, czy to w związku z tą sprawą w K? Oliweczka.....ja też kilka dni temu wróciłam do domu z 3 reklamówkami ciuszków od sąsiadki. Nie chciałam już brać, bo nie ma gdzie tego trzymać, ale z drugiej strony jak dają to czemu nie wziąć. Oszalałam jak zobaczyłam co jest w środku. Co prawda większośc na przyszłą wiosnę-lato, ale kilka perełek i na ten sezon się znalazło. Teraz szykuje pakunki tych najmniejszych ciuszków i chce przekazać koleżance, która w maju rodzi. Madziulka na wczorajsza wizytę brak słów.....a co gdyby Szymkowi coś dolegało,a Ty nie zdążyłabyś zareagować...... tak zmarszu daliby mu tą szczepionkę :/ Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-21 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
jacieee - my pobudka na UU o 5:44 ale tym razem powierciłą dupką i w koncu zasnęla. o 6:50 obudziła sie na dobre. ale to tylko dlatego ze wczoraj wieczorem coś ją meczyło i zasnęła dopiero o 23... płakała, wierciła sie, zasypiała i wybudzała sie, drapała uszy, wkladala zabawke do buzi, jęczała... no wszystko. na rękach nawet spokojnie spac nie chciala. podejrzewam jednak dziasła, bo mocno rozpulchnione i jesli mnie mój kreci wzrok nie myli to dolna prawa jedynka idzie... ale moze mnie myli...
karoline - nie chce dołować ale syn jaiś rok budził sie w godzinach 4-5, dopiero potem mu przeszło... w sumie dopiero jak przestał w nocy sie budzić... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-21 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Teliku jestem, czytam was ale nie mam sily pisac.
![]() |
#281 | ||||||
Zadomowienie
|
Bry Kunczysławy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślisz że jak z rozpędu walnę sobą o ścianę to w jakimś stopniu zrekompensuję ci dyskomfort? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=Sloneczko555xxx;330 36351]ja się melduję w nowym wątku wróciałm do pracy .... cierpię ![]() jeszcze chciałam napisać,że niektóre miały pretensje że nie wrzuciłam zdjęcia, a niektóre z Was nawet nie ujawniły jak mają na imię .... to też nie w porzątku[/QUOTE] biedna Ty ![]() pogrubione aaaa cicho tam........ ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() choć Żbik dziś budził się tylko 5 razy to i tak wyczyn ![]() wczoraj byłam u gina wsio ok moja macica jest zachwycająca ![]() ![]() aaa gdzie moje maniery dla solenizantów!!!! sto lat dzieciaki ![]()
![]() |
#282 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Chce ktoś zobaczyć co wyczynia Domisław? http://www.youtube.com/watch?v=PCKPm6Cnu54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |||
Zakorzenienie
|
![]() fajne takie prezenty, prawda? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to drugie ![]() Cytat:
wow! Normalnie, szczękę zbieram ![]() A moje dziecię siedzi i ogląda swój ulubiony serial - tzn siedzi przed oknem balkonowym i jak zahipnotyzowany patrzy jak się gałęzie ruszają bo wieje - jeszcze się z tego śmieje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Sarito wszystkiego najlepszego!!!
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Wstałam 20min po Was...
Edit: Ty się w ogóle nie kładłaś? ![]() Cytat:
![]() Haloo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Mamad
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ala w końcu usnęła na drzemkę!! ja nie wiem jak te babcie od przyszłego tygodnia sobie z nią poradza. Tzn. na pewno dadzą rade, bo będą stosowac swoją niezastąpioną broń - noszenie na rękach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
witam
przytulam wszystkie niewyspane... z reguły Was bardzo rozumiem, bo wstaję raniutko do pracy. ale teraz na L4 z Hanią siedzę w domu i moje dziecko chyba mi chciało zrekompensować 3 dni noszenia na rękach jak gorączkowała bo spała od 20 do 8:30 z przerwami na antybiotyk i kilka jedzonek rzecz jasna. no ale się wyspałam w końcu ![]() z tego co pamiętam to: ![]() dla Tymka ![]() ![]() ![]() mamad1 tak mi szkoda Ciebie w tej sytuacji... i rozumiem Cie! bo mimo, że my nie mieszkamy ani z moimi rodzicami ani z teściami to ciągle mamy kłótnie i wojny o to, że nie jesteśmy u siebie (bo mieszkamy w mieszkaniu moich rodziców...) a mój TŻ nie chce kredytu, a źle mu tutaj i takie masło maślane... i coraz gorzej między nami przez to ![]() zdrówka dla wszystkich chorujących dzieciaczków i ich mamuś!!! sto latek i ![]() ![]() ![]() ![]() a moja Hanula już 2 dzień bez gorączki. za to wysypkę dostała mocną..całe plecki i brzuszek wysypane. aż na uszka i główkę nachodzi... i powidzcie mi teraz kochane - może ona miała trzydniówkę??? bo w sobotę i niedzielę i poniedziałek gorączkowała, a od wczoraj wysypka ![]() ![]() poza tym idziemy dzisiaj na nagranie usg serduszka, które pojedzie na konsultację do Poznania... jak zwykle sie boję.... na dworze szaro, buro i ponuro i pierwszy raz mnie to chyba cieszy, bo już miałam maksa, że muszę w domu z dzieckiem siedzieć, a na dworze tak pięknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Dla Sary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() dzięki za pocieszenie, chodź lekko mi nie jest ![]() dla solenizantów STO LAT!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |||
Zakorzenienie
|
Patik
![]() Cytat:
![]() A z Adasia to chyba taki mega śmieszek, co? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana będziemy trzymać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() STO LAT DLA SOLENIZANTÓW ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo przypomina mi swoim zachowaniem Szymona ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaką krzywde..boshe... trąbią o pladze rozwodów, ciekawe ile małżeństw rozpada sie z powodu mieszkania z tesciami czy rodzicami ![]() Natka ale dziarski chłopak. Cały dzień trzeba go pilnowac ![]() Pieleszka nie smutaj. Dobrze będzie ![]()
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||||||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie zacytowało mi wszystkiego ![]() Brumek niestety nie ma co z nią zrobic. Szefowa ją bardzo lubi i pewnie by nie uwierzyła w nic cokolwiek by o niej nie powiedziec. Poza tym, dziewczyna lata do niej z każdą pierdołą, nadaje na pracowników przez co szefowa uważa, że ona tam trzyma wszystko za pysk. Co oczywiście nie jest prawdą. Ogólnie dzisiaj idę na 15 do pracy, Tż zostaje z Asią jak zwykle. Najchętniej zmieniłabym tą pracę, ale nie widzę narazie na to żadnej szansy. Asia wkońcu przestała się budzic w nocy. Teraz wiem, że budziła się przez ból brzuszka, Nutramigen pomaga ![]() No i mała turla się jak szalona po całym pokoju. Cieszy się z psa i z tego jak może dotknąc krótkich włosów taty ![]() Zbieram się powoli. Muszę jeszczę troche dom ogarnac.
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
dzien dobry,dla tych ktore niewudzialy wklejam swoja Nelcie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie jakie zabawki polecacie dla takiego maluszka w wieku Igorka czyli ok 7-8 mc? Maluszek jeszcze nie bardzo sam siedzi
klocki,stolik interaktywny,sorter??? nie wiem co myslicie? Carmelka ostatnio podawalas linka z klockami ktore kupilas mozesz jeszcze raz wrzucic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=alibany;33050712 Pobudka o 6.20 ![]() ![]() /[/QUOTE] czyżbyś pisała o mojej Juleczce? ( czasem tez jest takie jęczydło). Cytat:
![]() Cytat:
![]() niewiem??????podejrzewam lek na tarczycę za winowajcę ![]() ogląda dzieci ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka mi też się spóźnia, już 5 dzień.
Obstawiam euthyrox, w ubiegłym miesiącu to samo było..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.