![]() |
#271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pożyteczne porady domowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
te plamy z płynu do płukania , czy do prania
![]() a swoją drogą jak mogą zostac po tym plamy? na suche ubrania wlał bezpośrednio? może wybieliły kolorowe ubrania, to nic nie pomoże ![]() a może to nie to ?
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a orientujecie się czy jest coś co usunie plamę tuszu do rzęs i podkładu z białego t-shirtu? Ostatnio tak buchnęłam płaczem, że cały mój makijaż został na bluzce TŻ, a że to jedna z jego ulubionych chciałabym jakoś usunąć tę plamę.
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Konto usunięte
|
Umyłam ostatnio okna gorącą wodą z dodatkiem płynu do płukania tkanin i odrobiny octu - to działa. Bardzo szybko i sprawnie się tym myło (dwa razy szybciej, niż normalnie), okna jak na razie nieźle się trzymają (niestety od ulicy bardzo szybko robią mi się brudne). Wystarczyło lekko przetrzeć i już lśniły, zero zacieków. Polecam tą metodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
a jakie proporcje mniej wiecej tego płynu do płukania na wiadro wody i ile octu?
a płyn do demakijazu na te plamy po tuszu ? ![]()
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny może poradzicie coś na plamy od gołych stóp na gresie polerowanym? mimo, ze co jakiś czas jest impregnowany to jego wygląd pozostawia dużo do zyczenia, niezależnie czym bym go nie myła....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,124,7...mocy_.html?v=2 Witam się ![]() Szyby (w pochmurny dzień), zlewy, kabinę prysznicową, kafelki, baterie, wannę akrylową, buty ze sztucznego tworzywa czyszczę pastą do karoserii samochodowej według instrukcji (skórę, preparatem do czyszeczenia siedzeń samochodowych ze skóry) . Plusy: taniej, wszechstronne zastosowanie, leprze gatunkowo no i...mam spokój przez długi czas od plam czy osadu z mydeł, szamponów itp. ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Zobacz w instrukcję pralki czy element do którego wlewasz płyn do płukania się wyciąga. (Powinien). Od nagromadzonego, stężałego płynu powstają plamy o których piszesz. Dobrze wymyj element, i jeżeli masz taki gdzie wsypujesz/wlewasz płyn do prania, również umyj. Następnie wlej tylko samego octu, lub tyle ile zabierze (nawet butelkę), do obydwóch elementów, nastaw pralkę na wysoką temp. wody, włóż jakieś niepotrzebne ścierki i włącz pranie. Co jakiś czas powtarzaj czynność i nie będzie plam. Powodzenia ![]() Edytowane przez Corvette Czas edycji: 2012-06-07 o 18:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
To ja poproszę o instrukcję, jak wywabić ta plamy po antyperspirantach z białych koszul... tak żeby ich nie zniszczyć tą sodą oczyszczoną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moczę bluzkę i zapieram mydłem. Później na mokro nacieram jeszcze raz, zostawiam na kilkanaście minut i piorę normalnie. Kupuję je w Rossamnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Seona...spróbuję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Też mam to mydełko ale o nim zapomniałam
![]() Pamiętacie, że szukałam dobrego mopa i zdecydowałam się na ten płaski z viledy z wyciskarką - w dobrej cenie na allegro ![]() Jeżeli ktoś jeszcze ma na ścianie czy gdziekolwiek kafelki na wysoki połysk (nie wiem jak to nazwać) ale nie ten gres co przed chwilą dziewczyna pisała. W każdym razie ja mam na klatce schodowej na ścianie i dzieci opieraja sie zakładjąc buty i są ślady. Do tej pory myłam ścierką i sprayem do szyb, sporo pracy było ![]() A teraz wlewam do wiadra z wodą ten niebieski clin do ram i szyb + płaski mop i ściana lśni szybko i bez wycierania na sucho ![]() Takze z czysytm sumieniem polecam takie rozwiązanie ![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
No właśnie sama nie wiem co z szerszeniami
![]() Mój mąż ma takateorię: Założyły sobie gniazdo pod dachem na wiosnę, ale jak przyszło kilka dni upałów tych majowycj i wiecie jak blacha się nagrzewa to się wyniosły, albo upiekły ![]() ![]() ![]() Żeby post nie był nie na temat to napiszę Wam, że po obieraniu młodych ziemniaków pociemniał mi zlew w kuchni ![]() ![]()
![]() |
#289 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dziewczyny a macie jakis sposób, żeby się pozbyć zapachu "nowości" z ubrań..
Kupiłam legginsy i one dosłownie śmierdzą.... Czym?? ano wg mnie ropą ![]() Prałam te getry kilka razy, moczyłam wiele godzin i nic ![]()
![]() |
#290 | |
DOMator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
DOMator
|
Kiedyś prysnęłam perfumami do wnętrza torebki, która wydzielała specyficzny smrodek nowości. Perfumy tylko wyostrzyły ten smrodek, wgryzły się w tkaninę i utrwaliły te wszystkie wonie. Skończyło się na tym, że musiałam wyjąć podszewkę na wierzch, wyprać ostrożnie, a później długo wietrzyć, żeby pozbyć się zapachów. Na dobre pozbyłam się zapachów z tej torebki dopiero po jakimś czasie noszenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
oooooooooooooo o takim sposobie nie słyszałam, ale spróbuję ![]() dosłownie cuda wianki odprawiam, żeby się pozbyć tego smrodu ![]() dzisiaj uskuteczniam radę, żeby całe 24 h mrozić w zamrażarce te rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
akurat ten sposób nie zadziałał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
oby Ci się udało z tymi getrami - udało się?
na końcu jeszcze moze spryskaj sprayem do odświeżania taki anty tabac ja niestety buty córki musiałam wyrzucić wielodniowe stanie na balkonie nic nie pomogło ![]() A może i dobrze, aż strach pomysleć jakia to chemia musiała tam być. Na bank wchodzi w reakcje ze skórą. Potem dzieciaki mają alergie, częste przeziębienia itp. Jak tylko moge unikam chińskich sklepów, wole używane
![]() |
#296 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
no właśnie jeszcze się mrożą ![]() ale jak wyciągnę, to schowam do reklamówki z kawą- może pomoże ![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Oj jak dawno nie udzielałam się w tym wątku...
![]() Dziewczyny, pamiętacie może jak 100 lat temu reklamowano na jakimś Mango czy czymś płytki służące do czyszczenia srebra. Kupę kasy kosztowały. Identyczny efekt można uzyskać w ten sposób, że na folię aluminiową pokrytą solą, wlewa się ciepłą wodę (do całkowitego zanurzenia się przedmiotu) i odstawia na jakiś czas.
![]() |
![]() |
#298 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() Mam już taki odruch, że biorąc but z półki sklepowej dyskretnie zbliżam go do nosa i wącham, żeby sprawdzić, czy nie roztacza smrodku na odległość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki,
Może tutaj mi pomożecie. Mam problem z wybielaniem ubrań. ![]() Kupiłam Ace bo chciałam sobie wybielić bluzki i spodnie białe, rozcieńczyłam go z wodą pozostawiłam ubrania na jakąś godzinke w tej miksturze i nic ![]() Czy wybielałyście ubrania, jak rozcieńczacie płyn? Może w ogole go nei rozcieńczać? I jescze jedno pytanie, jak wyczyścić fugi na podłodze? czym do zrobić? Już nie moge na nie patrzeć były beżowe a teraz są prawie czarne ![]() Słyszałam że sodą oczyszczoną to można zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja pryskam tym płynem (dostępny w Lidlu- bądź kup jakikolwiek płyn do mycia kabin prysznicowych) i potem szoruję szczoteczką do zębów i są prawie jak nowe ![]() pod prysznicem, gdzie stoi woda i jest kamień używam Tytan'u do WC i też się pięknie doczyszczają ![]()
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2012-06-21 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.