|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :)
Dzień dobry, witam się z kawką
![]() u mnie słoneczko ale zimno |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Witam się po świętach
![]() Ale natrzaskałyście ![]() Ja spędziłam święta tż - był u nas ![]() Starałam się jakoś tak rozsądnie jeść, ale i tak przytyłam ![]() ![]() ![]() ![]() W niedzielę siedzieliśmy w domu, tylko na chwilę byliśmy u znajomych, a wczoraj pojechaliśmy z rodzicami do znajomych ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym... Ustaliliśmy z tż, że ślub będziemy brać w mojej parafii ![]() ![]()
#273 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.sweetheartgowns.com/swh/5971 to za różnicę w cenie TŻ ma garnitur i koszule i krawat ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do zaproszeń no to oczywiście te: http://moda.allegro.pl/princess-zapr...255813443.html - tylko jak dla mnie za drogie ![]() i te: http://moda.allegro.pl/eleganckie-st...246224023.html Dzień dobry ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
http://zaprojektuj.fajnezaproszenia.pl/ dla dziwczyn z fantazja
![]()
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję decyzdji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to czekam az pirinessy troszke pojda w dol. teraz szukam czegos na blogach bo moze jakies hand made wpadnie mi w oko ![]() http://projektslub.blogspot.com/2012...zest-hani.html te sa boskie ![]()
Edytowane przez extassy Czas edycji: 2012-04-10 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Uzależnienie
|
Witam się z wami kochane - mogę chyba te święta zaliczyć do najkoszmarniejszych - narobiłam się jak dzika świnia, teść nie raczył wyjść z pokoju na obiad a ja w nocy się pochorowałam tak, że przez 18h nie byłam w stanie się ruszyć. Na szczęście wróciłam do żywych.
#278 |
Zakorzenienie
|
byla kiedys rozmowa nt zabaw weselnych. oto kilka takich bez kiczu
GORĄCE KRZESŁA Rekwizyty: Krzesła (od 6-12 sztuk). To najpopularniejsza zabawa, bez której nie może się obejść żadne wesele. Na środku sali ustawiamy w kręgu krzesła, tak aby stykały się ze sobą oparciami. Zadaniem uczestników jest zajęcie miejsca na krześle, gdy ucichnie muzyka. Za każdym razem krzeseł powinno być o jedno mniej niż uczestników (zabieramy po jednym krześle po każdej turze zabawy). Odpada osoba, która nie zdąży zająć miejsca. Aby urozmaicić tą zabawę wodzirej może w trakcie zadawać także zadania do wykonania: uczestnicy mogą usiąść na krześle, tylko gdy zdobędą wymagany przedmiot (np. krawat, widelec itp.). 2 TANIEC POD SZNURKIEM Rekwizyty: lina o długości 4-5 metrów W zabawie uczestniczą pary (4-6). Młoda para trzyma rozciągnięty sznurek. Pary tańczą w rytm muzyki (wszyscy po tej samej stronie sznurka). Na sygnał wodzireja pary jednocześnie mają tańcząc przejść pod liną. Po każdym przejściu lina się obniża. Odpada para, która się przewróci lub dotknie sznurka. 3 KUSZENIE ADAMA Rekwizyty: Jabłka na sznurkach jednakowej długości. To jedna z najstarszych zabaw weselnych. Bierze w niej udział kilka par. Każda para dostaje jabłko, na którego końcu zawiązany jest sznurek. Panie trzymają jabłka za sznurek, a zadaniem panów jest jego jak najszybsze zjedzenie bez użycia rąk. 4 TANIEC Z MARYNARKĄ Do tej zabawy nie potrzeba rekwizytów. Należy jedynie zadbać, aby biorący w niej udział panowie mieli na sobie marynarki. Wybrani panowie proszą do tańca panie. Gdy muzyka cichnie zadaniem par jest jak najszybsze zdjęcie marynarki z pana, odwrócenie na drugą stronę i założenie jej przez panią. Przy kolejnym zatrzymaniu muzyki role się odwracają – to panowie zakładają ponownie marynarki. Para, która wykona czynność jako ostatnia, odpada. 5 ZABAWA W KOTKA I MYSZKĘ W tej starej zabawie powinny wziąć niezamężne panny (jeżeli ich brakuje, mogą być mężatki). Panna młoda staje w kółku otoczona przez inne panie, które bronią do niej dostępu. Pan młody musi „wykraść” swoją żoną. Tą samą zabawę można zaproponować także panu młodemu i jego drużbom. 6 WYCIECZKA DO ZOO Rekwizyty: 14 krzeseł. Krzesła ustawiamy naprzeciwko siebie w dwóch rzędach. W zabawie uczestniczą dwie drużyny po 7 osób. Każda z osób dostaje do odegrania rolę: taty, mamy, dzieci (Witka, Jacka, Zosi), psa Azora i słonia. Prowadzący opowiada historyjkę. W jej trakcie osoby ogrywające poszczególne role powinny zareagować na wymienienie swojego imienia wstając i obiegając cały rząd krzeseł i siadając z powrotem na swoim miejscu. Historyjka: „Był piękny dzień, więc TATO postanowił zabrać DZIECI do zoo, by mogły zobaczyć SŁONIA. Poszedł więc do MAMY żeby obwieścić jej tę wiadomość. DZIECI bardzo się ucieszyły, a najbardziej ZOSIA. WITEK powiedział: zabierzmy też AZORA. AZOR, jak to AZOR, ucieszył się jak przystało na PSA - radośnie zamerdał ogonem. JACEK i WITEK bardzo chcieli zobaczyć SŁONIA. DZIECI zapiszczały radośnie. RODZICE (czyli mama i tata biegną) przygotowywali się do wyjazdu, a AZOR biegał miedzy nogami swoich PANÓW. Pogoda dopisywała, ZOSIA postanowiła zabrać AZORA na spacer przed wyjściem do zoo, ale WITEK ubiegł ZOSIĘ, i AZOR od dawna był na spacerze. W końcu późnym popołudniem cała RODZINA zapakowała się w trabanta i ruszyła w kierunku zoo. W zoo stał dumnie SŁOŃ. Rany jaka wielka trąba, wykrzyczały DZIECI. MAMA uciszała radosne piski swoich POCIECH. TATA, głowa RODZINY opowiadał o tym czym żywi się SŁOŃ. DZIECI słuchały zainteresowane. Tylko AZOR, jak to nasz kochany AZOR, merdał ogonem zainteresowany bardziej motylem niż SŁONIEM. ZWIERZĘTA (tu biegnie słoń i pies) chyba nie przypadły sobie do gustu. Po wszystkich piskach i wrzaskach radości, RODZINA pojechała do domu, tylko SŁOŃ został tam gdzie stał. Tak, to był piękny rodzinny dzień dla wszystkich TATY, MAMY, WITKA, JACKA, ZOSI I AZORA.” 7 UBIERANIE EWY W tej zabawie biorą udział jedynie panie. Na hasło wodzireja muszą jak najszybciej zdobyć wymienioną część męskiej garderoby i na siebie założyć (krawat, zegarek, marynarka, koszula, buty). Odpada ta dziewczyna, która we wskazaną część garderoby ubierze się ostatnia. Części garderoby powinno być o jedną mniej niż dziewczyn biorących udział w zabawie. Dla zmylenia wodzirej w trakcie trwania zabawy może poprosić dziewczyny o przyniesienie np. truskawki czy cukierków. Wygrywa ta dziewczyna, która jako pierwsza w całości ubierze się w męski strój. 8 TANIEC NA GAZECIE Rekwizyty: gazety Uczestnicy zabawy dobierają się w pary. Każda para dostaje jedną stronę gazety. Tańczą na niej aż do wygaszenia muzyki. Gdy muzyka milknie, para składa gazetę na pół i zaczyna tańczyć na nowo. Za każdym razem składamy gazetę na coraz mniejsze kawałki. Ta para, która spadnie z gazety odpada. 9 ZAPAŁECZKI Rekwizyty: zapałki Do konkursu zapraszamy kilka par. Panowie stoją na jednym końcu sali trzymając w ustach zapałki. Panie na drugim. Gdy muzyka przestanie grać, panie biegną po zapałki, ale muszą zabrać je również ustami i wrócić na swoje miejsce. Para, która będzie ostatnia odpada. W następnej turze role się odwracają, to panowie biegną po zapałki. 9 ZABAWA CAŁUŚNA Goście weselni tworzą dwa kółka. Panowie na zewnątrz, panie w środku. Kółka będą się poruszać w dwie różne strony w rytm śpiewanej piosenki. Na słowa „raz, dwa, trzy” kółka się zatrzymują. Panie odwracają się i całują pana stojącego naprzeciwko i zamieniają się z nim miejscami. W następnej turze to panowie znajdują się w środku koła, a panie na zewnątrz. Tekst piosenki: „Zróbmy kółka dwa, hej! Będzie zabawa, hej! Będziem bawić się wesoło do białego rana Choć że ze mną całusa ci dam parara choć że ze mną całusa ci da
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cały czas myślę o Cascadzie ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
ogolnie podobaja mi sie te z art rose ale mam wrazenie ze sa takie zwykle. niby wzor piekny ale czegos mi brakuje
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
extassy zapisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
sama bylam kiedys w niej zakochana jednak jakos mi spowszechniala
obecnie zastanawiam sie nad fenomenem sukni zienia. ![]() kurde no nie podobaja mi sie a pmki szaleja na ich widok
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
co sie dzieje? chyba czegos nie doczytalam
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
ciesze sie ze nie jestem sama
![]() http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=zien a tu w realu sa ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
sami na wesele mamy zamiar zbierac od lipca.
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
a jakie maja ceny....
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
a to juz przekladaliscie?
myslicie o zmiejszeniu ilosci gosci?
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
witam się dziewczęta po świętach
![]()
#299 | |||
Zakorzenienie
|
"Strona w budowie"
![]() To jest nas więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie się suknie zienia nie podobają... Jedyna która mi się podobała, to ta, którą miała na sobie podczas ślubu Kamila Boruta. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.