|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
♥
|
Dot.: STEPERY - jakie róznice?
ja płaciłam za swoj stepter 150 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
A nie wiesz czym one sie roznia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
♥
|
nie wiem własnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Mam identyczny tez niebieski "góra-dół". Szczerze powiedziawszy mnie nic nie daje. Zamiast tego wole pojezdzic sobie na rowerku. Pozdrawiam
![]()
#275 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Stepper
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Thx Biedronka 007
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
czesc ja mam łydki i uda otłuszczone i mam stepper w domu, zalezy mi na tym aby je wyszczuplić, ile radzisz dziennie chodzic na stepperze ? jeśli dobrze zrozumiałam zeby je wyszczuplić tzn. łydki mam chodzic na palcach na nim ? aha i na jakim obciążeniu chodzić? pozdro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Witaj! Jeżeli zależy Ci na wyszczupleniu to radze chodzić "całymi stopami"
![]() ![]() Co do czasu ćwiczeń, organizm zaczyna spalać tkanke po ok 20 minutach ćwiczeń, więc jeśli dasz radę to proponuje 30-40 min ![]() Aha no i obciążenie, nie wiem za bardzo jaki masz typ steppera, bo ja miałam taki zwykły bez "stopnia trudności". Ale biorąc to na "moją logike" to myślę, że jest z tym tak jak z np. rowerem. Im większa siła oporu tym organizm bardziej nastawia się na rozbudowę mieśni. Czyli na moje "oko" powinnaś chodzić na najlżejszym "oporze" ale za to szybko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
dzieki za info
![]() mam zwykly stepper z pokrętłem które reguluje opór, no to zabieram sie za cwiczenia. dzieki i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
każdy z tych stepperów jest na troche inna grupe mieśni - góra dół najbardziej wyćwiczy łydki, troche uda, posladki, prawo lewo jest na mięsnie wewnętrzne ud i biodra (fajny jest) a ten skrętny to nie pamietam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
♥
|
wiesz komus moze zepsuc sie po miesiącu a drugi całe zycie bedzie cwiczyc i nic sie nie stanie
![]() ja sobie kupiłam stepper nowy i super się na nim cwiczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
♥
|
a ile razy w tyg i po ile cwiczyc na stepperze ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Hej, znalazlam na allegro stepper Twist&Shape firmy HMS, nie jestem pewna czym sie rozni od steppera LTT, ale chyba tym, ze jest hydrauliczny. Reklamuja go jako steper eliptyczny LTG... wiec jest to moze inny niz LTT.
Hmmm, zastanawiam sie nad kupnem, na allegro kosztuje 177 zl, a w sklepach internetowych 240zl. Co o nim myslicie: http://www.allegro.pl/item121857831_...ng_na_vcd.html Ma 2 lata gwarancji, wiec moze tak szybko sie nie popsuje...? Czy moze lepiej zainwestowac i kupic wiekszy? |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Steper - duzy czy maly?
Hej, znalazlam na allegro stepper Twist&Shape firmy HMS. Reklamuja go jako steper eliptyczny LTG... a wczesniej widzialam tylko LTT.
Hmmm, zastanawiam sie nad kupnem, na allegro kosztuje 177 zl, a w sklepach internetowych 240zl. Co o nim myslicie: http://www.allegro.pl/item121857831_...ng_na_vcd.html Ma 2 lata gwarancji, wiec moze tak szybko sie nie popsuje...? Czy moze lepiej zainwestowac i kupic wiekszy? Duze stepery sa dosc drogie i miejsce zajmuja, ale boje sie, ze moge wydac niepotrzebnie pieniadze na jakis badziew. prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stepper jakie macie efekty z ćwiczeń?
up ja tez chciałabym wiedzieć
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
ja sie podpinam pod pytanie
![]()
#291 |
Raczkowanie
|
Ja mam stepperek od tygodnia..i chyba sie uzalezniłam bo po prostu nie moge sie doczekac kiedy na niego wejde..cwicze raz czasem 2 razy dziennie po 20min, mam taki skrętny wieć licze tez na poprawe miesni brzucha
![]() ![]() Pozdrowionka DiDDi |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. może ktoś mi wytłumaczy czy jest w ogóle sens dreptania na takim małym sprzęciku. Jakiś czas temu chodziłam na siłownie , ale głównie zależało mi na poświęceniu się stepperowi w tym czasie. Poniewaz mieszkam w małej miejscowości gdzie nie mam już dostępu do siłowni ( spaliła się ) kupiłam sobie taki mały sprzęcik eliptyczny z uchwytem. kupowałam na allegro i nie przypuszczałam, że będzie to takie malutkie, nie chodzi mi tu o wymiary typu wysokość i szerokość, ale o takie rzeczy jak wysokość kroków, czy odczówalność skretu.Przyznam, że nie znam sie za bardzo na tym całym sprzęcie. Chciałabym się dowiedzieć o technike chodzenia na takim maluszku. Wiem, że chodzi sie całymi stopami kładąc większy nacisk na pięty ( mój przypadek tego potrzebuje)ale ćwiczyłam trzy dni pod rząd, (bo dopiero co go kupiłam) i myśle że coś tu jest nie tak. Jedyne co odczówam po ćwiczeniach to ból łydek. Staram się skupić jak ćwicze.Skrętu w ogóle nie czuje. Obiło mi się kiedyś o uszy, że podczas ćwiczeń postawa powinna być bardziej wychylona do przodu, a konkretnie tłów, natomiast nogi w lini prostej, pionowe, taka dość komiczna pozycja. Czy to twierdzenie jest prawdą? Bardzo proszę o p[omoc, bo na rade specjalisty nie mogę liczyć w swojej miejscowość, poniewarz nie mamy tu takowego. Nie chciałabym też zrobić swojej figurze kolejnej krzywdy, bo i tak wyglądam dość komicznie z durzą pupą, krągłymi bioderkami, wielkimi udam, jak jeszcze do tego dojdą wielkie łydki to już koniec. Można tylko sobie wyobrazić. Proszę o pomoc. Pozdrowionka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki stary stepper, który leży w koncie i sie kurzy. Kurcze nie mam jakos motywacji, żeby na niego wejść, choć wiem, że powinnam poćwiczyć. Napiszcie jak Wam idzie...może to mnie zmotywuje
![]() ![]()
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
kupilam sobie tez skrętny parę m-cy temu, pochodzilam z tydzień uczciwie, nawet zawinięta w folię dla lepszego pocenia i zero efektów. AAle trzeba brać poprawkę na to, że to był strasznie krótki czas chodzenia bo ja jestem z natury leniem.
jakby ktoś mial ochotę odsprzedam. |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
dziewczyny!
dośc długo trwała moja przygoda ze stepperem i ....nic, zero rezultatów ![]() proponuję Wam zamienić stepper na rowerek, orbitrek lub bieżnię |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
hmmm ja cwiczylam pare razy na silce i niezle sie przy tym spocilam :p
o wiele bardziej niz na rowerku - ogolnie to proponuje na zmiane - kazdego po trochu ![]() ![]()
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
do wszystkiego potrzeba wytrwałości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
ja czytalam ze przy duzej ilosci cwiczen rozrastaja sie miesnie lydek, dlatego staram sie cwiczyc nie wiecej niz 25 min za jednym razem
![]()
#300 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o łydki to robi sie fajne odcięcie od reszty tak samo jak przy ćwiczeniach w styli stawanie na palcach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.