Stepper - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-18, 10:55   #271
anniaa

Dot.: STEPERY - jakie róznice?

ja płaciłam za swoj stepter 150 zł ) wiec nie patrz na cene bo nie zawsze najtansze najgorsze a najdroższe najlepsze

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 10:59   #272
iwonatom
Raczkowanie

A nie wiesz czym one sie roznia
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:02   #273
anniaa

nie wiem własnie ale ide poszukac na google

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2006-07-18, 11:05   #274
ja_dziecko_z_dworca_zoo
Raczkowanie

Mam identyczny tez niebieski "góra-dół". Szczerze powiedziawszy mnie nic nie daje. Zamiast tego wole pojezdzic sobie na rowerku. Pozdrawiam
Co może życie jeszcze przynieść
----Nigdy się nie zaakceptuje.
ja_dziecko_z_dworca_zoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:17   #275
biedronka007
Raczkowanie

Dot.: Stepper

Cytat:
Napisane przez iwonatom
Dziewczynki a ja mam pytanko- czy steper rozbudowuje miesnie łydek Bo wlasnie na tym mi zalezy
Tak, jeśli będziesz chodzić "na palcach"
biedronka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:21   #276
iwonatom
Raczkowanie

Thx Biedronka 007 a wiesz moze ktory najlepiej wybrac
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:39   #277
biedronka007
Raczkowanie

Nie ma za co wybierz najzwyklejszy, bo tak naprawdę to nie kwestia sprzętu decyduje o "efektach" a technika ćwiczenia Jeśli chcesz coś zrobić z łydkami to tak jak napisałam ćwicz na palcach, jesli natomiast marzyłabyś o wyszczupleniu ud, bioder i pupy to należałoby chodzić "całymi stopami"
Stary 2006-07-23, 17:21   #278
orka11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez biedronka007
Nie ma za co wybierz najzwyklejszy, bo tak naprawdę to nie kwestia sprzętu decyduje o "efektach" a technika ćwiczenia Jeśli chcesz coś zrobić z łydkami to tak jak napisałam ćwicz na palcach, jesli natomiast marzyłabyś o wyszczupleniu ud, bioder i pupy to należałoby chodzić "całymi stopami"

czesc
ja mam łydki i uda otłuszczone i mam stepper w domu, zalezy mi na tym aby je wyszczuplić, ile radzisz dziennie chodzic na stepperze ? jeśli dobrze zrozumiałam zeby je wyszczuplić tzn. łydki mam chodzic na palcach na nim ? aha i na jakim obciążeniu chodzić?
pozdro
orka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-24, 08:25   #279
biedronka007
Raczkowanie

Witaj! Jeżeli zależy Ci na wyszczupleniu to radze chodzić "całymi stopami" Gdy będziesz chodziła na palcach to rozbudujesz przede wszystkim swoje mięśnie łydek, no i w mniejszym stopniu mięśnie ud. Żeby wyszczuplić nogi za pomoca steppera trzeba zrobić tak jak w przypadku innych ćwiczeń czyli, przed i po ćwiczeniu porobić ćwiczenia rozciągajające, żeby organizm pzrestawił się na spalanie tłuszczu a nie na rozbudowę mięśni

Co do czasu ćwiczeń, organizm zaczyna spalać tkanke po ok 20 minutach ćwiczeń, więc jeśli dasz radę to proponuje 30-40 min

Aha no i obciążenie, nie wiem za bardzo jaki masz typ steppera, bo ja miałam taki zwykły bez "stopnia trudności". Ale biorąc to na "moją logike" to myślę, że jest z tym tak jak z np. rowerem. Im większa siła oporu tym organizm bardziej nastawia się na rozbudowę mieśni. Czyli na moje "oko" powinnaś chodzić na najlżejszym "oporze" ale za to szybko Pozdrawiam
Stary 2006-07-24, 18:58   #280
orka11
Przyczajenie

dzieki za info
mam zwykly stepper z pokrętłem które reguluje opór, no to zabieram sie za cwiczenia.
dzieki i pozdrawiam
orka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-25, 08:27   #281
biedronka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orka11
dzieki za info
mam zwykly stepper z pokrętłem które reguluje opór, no to zabieram sie za cwiczenia.
dzieki i pozdrawiam
Nie ma za co!! życzę wytrwałości
Stary 2006-08-14, 20:27   #282
Ania_D
Raczkowanie

każdy z tych stepperów jest na troche inna grupe mieśni - góra dół najbardziej wyćwiczy łydki, troche uda, posladki, prawo lewo jest na mięsnie wewnętrzne ud i biodra (fajny jest) a ten skrętny to nie pamietam ale bardziej w nim uda pracuja niż łydki..
Ania_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-15, 11:02   #283
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anniaa
najpierw psuł się licznik ... poprostu się zacinał co było bardzo denerwujące ... a potem zaczął pękąć :/ nie cwiczyłam na nic duzo ee w tedy jeszcze nie dbałam o sylwetke i tak 3-4 razy w tygodniu po nie całe pół godz ? poprostu szajs oddałam to i nawet juz nie chciałam nowego bo mnie to zniechęciło aby tyle kasy tracic a to sie psuje tak szybko :/
też miałam taki, prawdę mówiąc mam go od lat, swego czasu ćwiczyłam na nim codziennie ok. godzinę i do tej pory jest w idealnym stanie
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-15, 11:11   #284
anniaa

wiesz komus moze zepsuc sie po miesiącu a drugi całe zycie bedzie cwiczyc i nic sie nie stanie

ja sobie kupiłam stepper nowy i super się na nim cwiczy

Stary 2006-08-15, 11:31   #285
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anniaa
wiesz komus moze zepsuc sie po miesiącu a drugi całe zycie bedzie cwiczyc i nic sie nie stanie

ja sobie kupiłam stepper nowy i super się na nim cwiczy
no dokładnie
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-15, 11:34   #286
anniaa

a ile razy w tyg i po ile cwiczyc na stepperze ??

Stary 2006-08-22, 11:10   #287
monika_201
Przyczajenie

Hej, znalazlam na allegro stepper Twist&Shape firmy HMS, nie jestem pewna czym sie rozni od steppera LTT, ale chyba tym, ze jest hydrauliczny. Reklamuja go jako steper eliptyczny LTG... wiec jest to moze inny niz LTT.
Hmmm, zastanawiam sie nad kupnem, na allegro kosztuje 177 zl, a w sklepach internetowych 240zl. Co o nim myslicie:

http://www.allegro.pl/item121857831_...ng_na_vcd.html

Ma 2 lata gwarancji, wiec moze tak szybko sie nie popsuje...? Czy moze lepiej zainwestowac i kupic wiekszy?
monika_201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 11:38   #288
monika_201
Przyczajenie

Steper - duzy czy maly?

Hej, znalazlam na allegro stepper Twist&Shape firmy HMS. Reklamuja go jako steper eliptyczny LTG... a wczesniej widzialam tylko LTT.
Hmmm, zastanawiam sie nad kupnem, na allegro kosztuje 177 zl, a w sklepach internetowych 240zl. Co o nim myslicie:

http://www.allegro.pl/item121857831_...ng_na_vcd.html

Ma 2 lata gwarancji, wiec moze tak szybko sie nie popsuje...? Czy moze lepiej zainwestowac i kupic wiekszy?

Duze stepery sa dosc drogie i miejsce zajmuja, ale boje sie, ze moge wydac niepotrzebnie pieniadze na jakis badziew.

prosze o pomoc
monika_201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 09:59   #289
tasiemiec
Raczkowanie

Dot.: Stepper jakie macie efekty z ćwiczeń?

up ja tez chciałabym wiedzieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-14, 14:44   #290
kas!a
Zakorzenienie

ja sie podpinam pod pytanie

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 17:40   #291
DiDDlina
Raczkowanie

Ja mam stepperek od tygodnia..i chyba sie uzalezniłam bo po prostu nie moge sie doczekac kiedy na niego wejde..cwicze raz czasem 2 razy dziennie po 20min, mam taki skrętny wieć licze tez na poprawe miesni brzucha Efekty nie sa jeszcze oszałamiajace..ale zauwazyłam ze skóra na nogach jest bardziej napieta i mięsnie staja sie twardsze..ale po tygodniu ćwiczen nie oczekuje cudów...o kolejnych zmianach bede wspominac..

Pozdrowionka
DiDDi
DiDDlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-19, 11:13   #292
Kimberdel
Przyczajenie

Red face Dot.: Stepper

Witam. może ktoś mi wytłumaczy czy jest w ogóle sens dreptania na takim małym sprzęciku. Jakiś czas temu chodziłam na siłownie , ale głównie zależało mi na poświęceniu się stepperowi w tym czasie. Poniewaz mieszkam w małej miejscowości gdzie nie mam już dostępu do siłowni ( spaliła się ) kupiłam sobie taki mały sprzęcik eliptyczny z uchwytem. kupowałam na allegro i nie przypuszczałam, że będzie to takie malutkie, nie chodzi mi tu o wymiary typu wysokość i szerokość, ale o takie rzeczy jak wysokość kroków, czy odczówalność skretu.Przyznam, że nie znam sie za bardzo na tym całym sprzęcie. Chciałabym się dowiedzieć o technike chodzenia na takim maluszku. Wiem, że chodzi sie całymi stopami kładąc większy nacisk na pięty ( mój przypadek tego potrzebuje)ale ćwiczyłam trzy dni pod rząd, (bo dopiero co go kupiłam) i myśle że coś tu jest nie tak. Jedyne co odczówam po ćwiczeniach to ból łydek. Staram się skupić jak ćwicze.Skrętu w ogóle nie czuje. Obiło mi się kiedyś o uszy, że podczas ćwiczeń postawa powinna być bardziej wychylona do przodu, a konkretnie tłów, natomiast nogi w lini prostej, pionowe, taka dość komiczna pozycja. Czy to twierdzenie jest prawdą? Bardzo proszę o p[omoc, bo na rade specjalisty nie mogę liczyć w swojej miejscowość, poniewarz nie mamy tu takowego. Nie chciałabym też zrobić swojej figurze kolejnej krzywdy, bo i tak wyglądam dość komicznie z durzą pupą, krągłymi bioderkami, wielkimi udam, jak jeszcze do tego dojdą wielkie łydki to już koniec. Można tylko sobie wyobrazić. Proszę o pomoc. Pozdrowionka.
Kimberdel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-19, 20:24   #293
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Stepper

Cytat:
Napisane przez Kimberdel Pokaż wiadomość
Witam. może ktoś mi wytłumaczy czy jest w ogóle sens dreptania na takim małym sprzęciku. Jakiś czas temu chodziłam na siłownie , ale głównie zależało mi na poświęceniu się stepperowi w tym czasie. Poniewaz mieszkam w małej miejscowości gdzie nie mam już dostępu do siłowni ( spaliła się ) kupiłam sobie taki mały sprzęcik eliptyczny z uchwytem. kupowałam na allegro i nie przypuszczałam, że będzie to takie malutkie, nie chodzi mi tu o wymiary typu wysokość i szerokość, ale o takie rzeczy jak wysokość kroków, czy odczówalność skretu.Przyznam, że nie znam sie za bardzo na tym całym sprzęcie. Chciałabym się dowiedzieć o technike chodzenia na takim maluszku. Wiem, że chodzi sie całymi stopami kładąc większy nacisk na pięty ( mój przypadek tego potrzebuje)ale ćwiczyłam trzy dni pod rząd, (bo dopiero co go kupiłam) i myśle że coś tu jest nie tak. Jedyne co odczówam po ćwiczeniach to ból łydek. Staram się skupić jak ćwicze.Skrętu w ogóle nie czuje. Obiło mi się kiedyś o uszy, że podczas ćwiczeń postawa powinna być bardziej wychylona do przodu, a konkretnie tłów, natomiast nogi w lini prostej, pionowe, taka dość komiczna pozycja. Czy to twierdzenie jest prawdą? Bardzo proszę o p[omoc, bo na rade specjalisty nie mogę liczyć w swojej miejscowość, poniewarz nie mamy tu takowego. Nie chciałabym też zrobić swojej figurze kolejnej krzywdy, bo i tak wyglądam dość komicznie z durzą pupą, krągłymi bioderkami, wielkimi udam, jak jeszcze do tego dojdą wielkie łydki to już koniec. Można tylko sobie wyobrazić. Proszę o pomoc. Pozdrowionka.
Ja też jestem ciekawa Od wczoraj mam stepper i bolą mnie po nim łydki, a zależy mi żeby mi się pupcia zmniejszyła
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-20, 09:19   #294
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Ja mam taki stary stepper, który leży w koncie i sie kurzy. Kurcze nie mam jakos motywacji, żeby na niego wejść, choć wiem, że powinnam poćwiczyć. Napiszcie jak Wam idzie...może to mnie zmotywuje
Stary 2006-10-20, 16:50   #295
maxx
Raczkowanie

kupilam sobie tez skrętny parę m-cy temu, pochodzilam z tydzień uczciwie, nawet zawinięta w folię dla lepszego pocenia i zero efektów. AAle trzeba brać poprawkę na to, że to był strasznie krótki czas chodzenia bo ja jestem z natury leniem.

jakby ktoś mial ochotę odsprzedam.
maxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 08:08   #296
BlueOla
Raczkowanie

dziewczyny!
dośc długo trwała moja przygoda ze stepperem i ....nic, zero rezultatów odrzuciałam go całkowicie, kiedy gdzieś przeczytałam,że on rozbudowuje uda a niekoniecznie je odchudza.
proponuję Wam zamienić stepper na rowerek, orbitrek lub bieżnię
BlueOla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 15:47   #297
dorcia_
Rozeznanie

hmmm ja cwiczylam pare razy na silce i niezle sie przy tym spocilam :p
o wiele bardziej niz na rowerku - ogolnie to proponuje na zmiane - kazdego po trochu cwiczenia beda bardziej urozmaicone

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-21, 17:36   #298
maxx
Raczkowanie

do wszystkiego potrzeba wytrwałości.
Stary 2006-10-21, 20:33   #299
wiewioreczka
Wtajemniczenie

ja czytalam ze przy duzej ilosci cwiczen rozrastaja sie miesnie lydek, dlatego staram sie cwiczyc nie wiecej niz 25 min za jednym razem

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 20:40   #300
maxx
Raczkowanie

jeśli chodzi o łydki to robi sie fajne odcięcie od reszty tak samo jak przy ćwiczeniach w styli stawanie na palcach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości