|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
Kochane! do dzieła, piszemy, piszemy, bo coś bidnie Nam ten wątek idzie
![]() Mandy, prosiłaś mnie o przepis na tortille ![]() ![]() a przepis na ciasto(naleśnikowe) z mąki pełnoziarnistej: (mi wyszło z tego 10 naleśników, ale jesli chcesz mniej to zmniejsz porcję o połowę ![]() 2 szklanki mąki pełnoziarniste(ja miałam z lubelli, ok 3zł) 1 szklanka mleka 2 jajka sól łyżka oliwy/oleju za pierwszy razem jak smażysz to daj trochę oliwy na potelnie, potem już nie trzeba ![]() Takie tortille możesz spokojnie wziąć na uczelnie, naprawdę są syte, i zdrowe ![]() Ja dziś grilluję na obiado-kolację ![]() Oczywiście fura sałatki ![]() ![]() Sculpture - mi też zostały 3 truskawy i zaraz je wrzucam do owsianki ![]() ![]() zielone_oko a też chcę na rower ![]() ![]() życzę każdej z Was zmotywowaneo dnia, pysznego jedzonka, i duuuuuuuuużo słońca ![]() ![]() p:s mam przepis na fajny 'sernik' na zimno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | ||
Czekoladoholik
|
Cytat:
![]() Nie pisz że masz przepis na fajny sernik tylko go od razu podaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() Ja dziś weszłam na wagę i pokazała 0,4 kg mniej , mało mnie to satysfakcjonuje po tygodniu, tym bardziej że tyle ćwiczyłam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
Wczoraj grzeszyłam i to bardzo...NIE BIJCIE!!
![]() ![]() A kukurydza nie jest bardzo kaloryczna przypadkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Czekoladoholik
|
Cytat:
![]() ![]() Kukurydza jest kaloryczna ale jedna czy dwie łyżki a nawet 3 nie zaszkodzą ![]() 30 min hh zalicozne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Alice - nie przejmuj się, krok po kroku dojedziesz do celu
![]() ![]() Ok, co do sernika - bez sera ![]() ![]() Dwa jogurty greckie(może być jeden mały, jeden duży) mieszamy z łyżką cukru pudru i połową startej skórki z cytryny, plus niecała 1/3 żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie, wlewamy do jogurtów, czekamy aż stężeje. Na górę wlewamy stężałą galaretkę z ulubionymi owocami ![]() Na prawde smakuje jak sernik na zimno, a na pewno nie ma tyle cukru, bo do jogurtu daje się go bardzo mało, gdyż w galertece i herbatnikach jest już słodko ![]() Tadam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Ja też dziś idę na grilla. Jedzeniowo będę grzeczna - zjem kawałek jakiegoś mięska i furę sałatki, gorzej z piwem
![]() Grillowanie sera mozzarella? nie rozumiem. Nie wyobrażam sobie tego, rozpłynie się. Chyba że na chlebie? Nie wiem co masz na myśli ![]() ![]() ![]() Idę na owsiankę z truskawkami. Odezwę się dopiero jutro, udanego weekendu dziewczęta
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Ten sernik na pewno jest pyszny, ale póki co raczej się nie skuszę, bo zjadłabym wszystko sama
![]() Ja dziś od samego rana grzeszę, na śniadanie zjadłam bułkę pszenną z masłem i dżemem wiśniowym mojej mamy ![]() ![]() ale to będzie jedyny mój grzech dzisiaj. Nie ważę się, bo mam okres, poczekam aż się skończy. Ale widzę, że brzuch mam już jakby bardziej płaski ![]() W ramach motywacji kupiłam sobie za ciasne spodnie, tzn. mogę je założyć i nawet dopiąć, ale siadanie w nich to już wyczyn ![]() Miłej soboty dziewczęta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Spodnie to dobry motywator
![]() na śniadanie mogłaś bułkę raczej ciemną albo chlebek a już ten dżem i masło z rana by przeszły. Za to reszta dnia ma być wzorowa! ![]() Ja wcinam właśnie pyszną owsiankę: 2 łyżki płatków, łyżka otrębów pszennych, łyżka otrębów owsianych, łyżka siemienia, łyżka kaszki truskawkowej + woda + mleko + 3 duże truskawki ![]()
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pannafu brawo to ile spadło? ![]() Ja już po owsianeczce( 3 łyżki płatków+łyżka granoli+garstka rodzynek+ kiwi) ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Witam,
widzę ,że Wy to jesteście mistrzyni w kuchni ![]() Ja dzis na sniadanie: serek wiejski light, kromka ciemnego i kromka chrupkiego , poł ogórka i pół pomidora Zaraz jade po synka do tesciowej i mam zamiar uprosić zeby pozyczyła mi rowerek stacjonarny SHINY SKY ten serniczeek musi być przepyszny, a z przepisu na tortille tez chetnie skorzystam PANNAFU och jak ja bym chciała też ujrzeć 50 ![]()
![]() |
#282 | ||
Czekoladoholik
|
Cytat:
Połowa mojej szafy jest motywująca rozmiar od 40 do 36 ![]() Cytat:
Wypróbuje, smakowicie się zapowiada, ale nie dziś bo w tej dziurze nie kupie jogurtu greckiego ![]() Masz rację tyle to tłukę innym dziewczyną i mnie też trzeba przypominać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ale dziś znów piękna pogoda ![]() ja właśnie zjadłam pyszną owsianeczkę z pomarańczą ![]() Dziś w sumie cały dzień poza domem, bo czeka nas z TŻtem maraton po sklepach, bo mamy sporo do obejrzenia/kupienia ![]() ![]() ![]() weekendy są zawsze najgorsze dla diety, bo najwięcej okazji do grzeszenia. Przynajmniej u mnie tak jest, bo często jakieś imprezy itd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lepiej chudnąć powoli, ale na trwałe, niż schudnąć szybko a potem mieć jojo ![]() oj, baciki muszą być ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny to i ja się przyłącze bo widzę tu dużą aktywność i motywację, a moje wątki przymierają
![]() ![]() Skoro się tak chwalimy jadłospisami to: I śniadanie: owsianka: płatki owsiane + otręby + wkrojone jabłko + migdały + maślanka + cynamon, do tego kawa z mlekiem 0.5% bez cukru - to jest moje standardowe pierwsze śniadanie ![]() II śniadanie: kanapki z wafli ryżowych z tuńczykiem i papryką - wolałabym jakiś chleb pełnoziarnisty i jaką wędlinę i więcej warzyw, bo węgli za mało, no ale tylko to się w lodówce znalazło ;p i teraz sobie piję czerwoną herbatę z biedronki - nie jest to może szczyt moich smakowych upodobań, bo raz że zdecydowanie wolę kawę od herbaty, dwa jak już to raczej tą zieloną z ananasem czy grejfrutem, białą albo roibosa (w biedronce jest pyszny ![]() między pierwszym i drugim śniadaniem zrobiłam abs 10 i 8min arms, z czymś bardziej intensywnym poczekam do wieczora, bo wczoraj długo biegałam więc muszę dać odpocząć mięśniom i stawom ![]() no i muszę się pochwalić, że w ciągu tygodnia ubyło mi prawie 2,5kg - wiem, że dużo i że powinno się tracić około 1kg tygodniowo, ale raz że w pierwszym tygodniu leci woda więc więcej, dwa że kiedy ważyłam się w tamtą sobotę to akurat zaczynał mi się okres, trzy że jednak turbo fire + bieganie coś tam przynajmniej troszkę spalić powinno ![]() no i bardzo dobrą stroną turbo fire'a i tego, że się cieplej zrobiło jest, że wreszcie piję więcej wody mineralnej, myślę, że z 1,5l dziennie idzie a wcześniej to łyknęłam czasem a nawadniałam się głównie kawą ![]()
![]() |
#285 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, nie pamiętam dokładnie ile miałam, jak się ważyłam na początku tygodnia, ale spadło albo 0,5 kg albo o,6 kg ![]() Edytowane przez pannafu Czas edycji: 2012-04-21 o 10:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Konto usunięte
|
A ja dziś zgrzeszyłam mimo wczesnej pory.
![]() Na śniadanko zjadłam: 4 kromki razowego chleba z serkiem topionym +pomidor+ogórek. ale ukroiłam sobie na prawdę MALUTKI kawałeczek pysznego tortu mojej cioci. Wybaczycie? ![]() PS. Za nic nie mogę się nauczyć kręcić na tym hh. Chyba mam za wielkie boczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Konto usunięte
|
Ja też hh nie umiem, zresztą chyba nie mam miejsca na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33688513]A ja dziś zgrzeszyłam mimo wczesnej pory.
![]() Na śniadanko zjadłam: 4 kromki razowego chleba z serkiem topionym +pomidor+ogórek. ale ukroiłam sobie na prawdę MALUTKI kawałeczek pysznego tortu mojej cioci. Wybaczycie? ![]() PS. Za nic nie mogę się nauczyć kręcić na tym hh. Chyba mam za wielkie boczki. ![]() Pomijając tort to te 4 kromki razowego chleba same w sobie dużo. I jeszcze serek topiony na nich. Następnym razem zjedz 2 + coś sycącego np. jajko, tuńczyk wsw, jakaś sałatka, owoc. Chyba, że te kromki jakieś cieniutkie były. Ogólnie zasada jest taka, że chleb jest dodatkiem, a nie podstawą posiłku.
![]() |
#289 |
Konto usunięte
|
Jak pijecie tą wodę z cytryną to mineralną czy zwykła przegotowana też może być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |||
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
jest na tym forum gdzieś wątek cały o tym ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny po ilu mniej więcej dniach zołądek sie kurczy i przystosowuje się do mniejszych porcji?
![]() Zjadłabym konia z kopytami ![]() Na obiad zjem 1 ziemniaka, pieczona nózkę, sałatke z kapusty czerwonej i warzywa na patelnie
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadam regularnie ( czasem różnica w godzine ) mniejsze porcję i nie czuję się głodna. Mój dzisiejszy jadłospis: I owsianka z granolą, kiwi i rodzynkami II pół torebki ryżu ( biały, bo brązowego nie lubię ) + trochę mieszanki warzyw na patelnię + zielona herbata III kromka razowca z szynką i pomidorem + jogurt naturalny z łyżką granoli + kawa z mlekiem (coś dzisiaj chodzę jak muł.. ![]() IV 2 jaja na twardo + pomidor + zielona herbata I zaraz ćwiczenia ![]()
![]() |
![]() |
#293 | ||
Zakorzenienie
|
a wszystkie chyba balują taki tu spokój
![]() ![]() mój dzisiejszy jadłospis: I Śniadanie: serek wiejski z truskawką II Drugie śniadanie: bułka z ziarnami, jedna połowa z pastą z łososia, pomidorem i sałatą, druga połowa z serem capresi (tzatziki), sałatą i rzodkiewką. do tego trzy papryczki z serem, herbata z cytryną bez cukru. III Obiad: tortilla z kurczakiem, ser żółty (niewiele ![]() ![]() ![]() ![]() IV Kolacja: jogurt musli truskawka+kiwi, jabłko Tak, wiem-tylko 3 porządne posiłki. za późno wstałam po imprezie... no i śniadanie małe, bo przed siłownią ![]() Jeśli chodzi o sport dziś znowu godzinka na bieżni, szybki marsz, łącznie 550 kcal spalone ![]() ile bym dała bym mieć tą maszynę do mrożonych jogurtów naturalnych <3 to lepsze niż lody śmietankowe! i zdrowsze! http://jestkultura.pl/2012/mrozone-j...dziec-przepis/ - znalazłam stronę o tym, jest przepis jak zrobić... spróbuję za tydzień, bo wracam do domu, a tu nie mam za bardzo warunków. dam znać, chyba że któraś z Was się wcześniej skusi. miłego weekendu ![]()
2015: 12590 min., 1324 km Edytowane przez anns_ Czas edycji: 2012-04-21 o 19:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
ANNS spokojnie nie wszystkie baluja
![]() Dziś nie zgrzeszyłam , ładnie trzymałam sie dietki.
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
u mnie dzisiaj:
I śniadanie: płatki owsiane + otręby + wkrojone jabłko + migdały + maślanka + cynamon, do tego kawa z mlekiem bez cukru abs 10, 8 min arms II śniadanie: kanapki z wafli ryżowych z tuńczykiem i papryką, czerwona herbata obiad: gotowany filet z kurczaka z mieszanką warzyw i ogórkiem, kawa z mlekiem, jabłko kolacja: wafle ryżowe z serkiem wiejskim i pomidorem, plasterek wędliny i kilka plasterków ogórka fire 30 + stretch 10 - dzisiaj wytrzymałam cały fire bez zatrzymywania ![]() i zaraz idę na spacer z psem - niestety pada ![]() anns owoce i musli na kolacje to tak średnio no chyba, że trochę po treningu, żeby glikogen w mięśniach uzupełnić, kolacja powinna być głównie białkowa, a to prawie same węgle Kamikadze1706 może wody czy herbaty pij więcej, mnie pomaga jak ćwiczę bo wtedy pije dużo wody i nie odczuwam tak głodu zarówno psychicznie jak i fizycznie, no i jak się człowiek wymęczy to jakoś ma więcej siły żeby się opierać pokusom bo jednak szkoda mu zaprzepaścić chwilą przyjemności godziny potu ![]()
![]() |
#296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj spokojnie ..
A poćwiczyłam 8min legs + 8min abs + HIIT15 i 20 min hh.. Zauważyłam , że pupa zrobiła mi się jędrniejsza ![]() Poza tym wszystko zgodnie z planem, 0 słodyczy, gazowanego, czyli ładnie ![]() Jutro rano jedziemy z tŻ na łowy do lumpa, oby coś fajnego było ![]()
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie wczoraj zbyt dietetycznie nie było, no ale spodziewałam się tego ![]() Cytat:
![]() ale już po kilku dniach jak będziesz jadała mniejsze porcję, to powinno być lepiej ![]() jedz mało i często i wtedy nie powinno być problemów, że mogłabyś dużo zjeść ![]() weekend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
Czeeeść Dziewczyny
![]() U mnie wczoraj bardzo, bardzo kiepsko... Nawet się nie ma czym chwalić, po obiedzie do teraz nic nie jadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Na ćwiczenia nie mam czasu póki co, niech tylko wrócę do domu, to znów będę ćwiczyć na stepperze!Akutalnie zrezygnowałam z windy i wchodzę po schodach ![]() Dzisiejszy jadłospis: - musli na mleku z orzechami - makaron szpinakowo - marchewkowy ugotowany al dente, z niewielką ilością sosu spaghetti. Jestem tak najedzona, że nie wiem, czy jeszcze będę coś jadła ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.