|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zupa kapuściana
Ja myślę, że jak sobie raz ją przeprowadze to nie zaszkodzi. Rozumiem więc, że jeśli też trochę poćwiczę to będą efekty wizualne?
tzn czy traciłyście w brzuchu i udach przykładowo? Po diecie zrobię to co radzi jowasia, czyli będę powolutku zwiększać liczbę jedzenia.
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
elo dziewczyny
)mam pytanko , czy jeśli tą zupę zrobie z mrożonek to będzie miała ona takie samo działanie ? |
|
|
|
|
#273 |
|
Przyczajenie
|
Stosowalam ta diete dwa lata temu... Przez 2 tygodnie
Efekety: 13 kilo mniej... Mozliwe, ze dolaczyl sie do tego stres maturalny i duza ilosc ruchowych, ale badz co badz kilogramy zrzucone, zupa zjedzona [wyplywala mi uszami, choc za drugim razem byla bardziej urozmaicona ]diete zaczynam znowu od jutra wiadomo- wakacje- milo by bylo wcisnac sie w kostium w kazdym razie efektu jo-jo nie mialam, kilogramy wrocily mi dopiero w tym roku [na szczescie tylko pare, na Boga nie wszystkie ]takze POLECAM, zycze wytrwalosci... |
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Kto ze mną - 7 dni - kapuściana ;)
http://www.diety.endi.pl/Zupa_odchudzajaca,61.html
Co myślicie? ![]() Wiem co powiecie - to niezdrowe, sama woda itp. Ja bym jednak chciala sprobowac i WKONCU schudnac. Nie mowcie o zdrowym trybie odzywiania (tyle probowalam) - zastosuje sie do niego po tych 7 dniach. Po tej diecie redukujaca tak zeby jo-jo nie bylo ![]() A moze ktos juz stosowal i poradzi? Kto ze mna 7 dni? Tylko 7 dni! Tylko potem nie mozemy wrocic do zlych nawykow, niech ta dieta bedzie wsteem, oczyszczeniem przed dalszym zdrowym odzywianiem ![]() Dla niezorientowanych -->http://www.gotowanie.v9.pl/diety/9.php Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-27 o 00:12 Powód: Post pod postem - połączone |
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kto ze mną - 7 dni - kapuściana ;)
jeśłi będziesz jesc po małej miseczce kapuścianek 4 razy dziennie nie wytrzymasz więcejniż 2 -3 dni ja kiedys byłam na diecie nic tylko zupa kapuściana i po 2 dniach prawie zemdlalam i nie moglam wstac z lozka
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Samą?
Ale tam jest napisane, zeby jesc oprocz tego np: warzywa czy owoce, rybe... |
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
przerabiałam już ją kiedyś
![]() ale to było za czasów jak potrafiłam przez tydzień jeść tylko ryż albo pszenicę
|
|
|
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie namawiaj do głupot innych.
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Co Wy takiego złego w tym widzicie?
Tygodniowe oczyszczenie oraganizmu przed dieta i zmianom nawykow zywieniowych... |
|
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie odpowiada się pytaniem, na pytanie, ale...
* Napisz mi co Ty w tej diecie widzisz dobrego? * I jakie zmiany w swym żywieniu chcesz wprowadzić? Ta dieta - to porażka... spowolnisz sobie tylko metabolizm. Czy schudniesz? Pewnie tak... z wody. Nie z tłuszczu... Tylko 7 dni powiadasz... to AŻ 7 dni na głodówce... Nigdy nie przeprowadzałam 'oczyszczania organizmu' i ten temat mnie nie interesował... jednak pobierznie czytałam art. że o przygotowaniach i wychodzeniu z tego... tj. mam na myśli oczyszczanie. To nie takie hop siup jakby się mogło wydawać. Odpowiedz sobie sama na pytanie: Po co robić 2 kroki w tył, jak można od razu iść do przodu??? Jeśli chcesz to stosuj... niektórzy nie pojmą o co chodzi póki sami nie przekonają się, że to nie jest dobre... ale proszę... nie namawiaj innych do tego i nie szukaj kompanów! Zresztą... jest już obszerny wątek o kapuścianej... i na koniec: NIE MA CUDÓW - jest tylko cieżka praca... jeśli chcesz mieć trwałe i dobre efekty - zrezygnuj. Gdy tak zrobisz... znajdzie się wiele dziewczyn, które powiedzą Ci co robić... m.in i ja... już teraz zapraszam Cię do wątku odchudzamy się zdrowo i skutecznie. Pozdrawiam.
|
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
a kiedy zaczynasz?
ja od jutra!!!!tzn. od dzis od soboty
moje ubranka na wymiane https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Bylam na tej diecie niedawno..ale zjadłam pierwszego dnia 1 talerz..i była obrzydliwa więc dalej tylko inne rzeczy...moja mama zjadła drugi talerz wieczorem..mi zrobiło się niedobrze i tak cały dzień..na drugi mojej mamie też..ja sie uparłam i jadłam tlyko kiszona zwykła i warzywa..ale nadal było mi niedobrze..po 3 dniach zrezygnowałam byłam osłabiona...
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
i jak tam Monika zaczełas? bo ja tak
ja tez ja dzisiaj zaczełam no i zobaczymy. na razie zjadłam dwie michy tej zupy i troche truskawek. zamierzam jeszcze ze dwie michy zjesc i grejpfruta hey i jak? nikt nie kapustkuje??? ja na dniu piatym i wszystko ok. grzeszki małe sa ale kapustka smakuje
moje ubranka na wymiane https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-30 o 22:13 Powód: Post pod postem - połączone |
|
|
|
|
#284 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta kapuściana
Ja przeszłam na tą dietę tylko dlatego, że koleżanka mojej mamy stosowała ją i schudła około 10 kg. Tylko ona jadła zupe kapuścianą ponad 2 tygodnie, aa później bardzo ograniczała jedzenie. Ja jak bardzo lubiłam kapuste i związane z nią potrawy, tak teraz nie moge patrzeć na nic co jest z nią związane. Efekt był, oczywiście- luźniejsze spodnie, mniejszy brzuszek, uda też mi trochę zmalały. Ale kiedy dostałam po tygodniu ataku głodu, nadrobiłam wszystko, aaa nawet przytyłam ok 2 kg. W życiu tyle nie jadłam, napychałam się wtedy do granic możliwości. Oczywiście, mimo wszystko po jakimś czasie próbowałam 2 raz, z tym, że wprowadzałam każdego dnia dodatkowo coś do jedzenia. Mimo wszystko znów się historia powtórzyła. Efekt jest taki, że na samą myśl o tej diecie, jestem w stanie zwymiotować, nie wspominając o zapachu i smaku, który odrazu sobie przypominam. Osobiście nie polecam
Każdego dnia rodzą się nowe kłamstwa. Najgorsze to te, które powtarzamy sobie przed snem, szepczemy je w ciemności powtarzając, że jesteśmy szczęśliwi, że możemy się zmienić(...) Każdej nocy przed snem okłamujemy się, w rozpaczliwej nadziei, że rano to wszystko okaże się prawdą. |
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny... moja koleżanka zrobiła sobie tą zupę , przyszła do mnie i powiedziała że jest obrzydliwa ze myślała że ją zżyga i w ogóle ... to ja poszłam do niej i ona dała mi spróbować tej zupy i była .... przepyszna <cudo> .... no to wziełam od kumpelki tą zupe (mieszkamy po sąsiedzku więc nie było problemu ) i teraz właśnie zjadłam na śniadanie to cuuuudo .... <mniam>
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam tę zupę. wyszła calkiem niezła i zamierzam przez parę dni się nią raczyć. wiele osób pisze, że po 2-3 dniach ma jej dosyć. postaram się więc dołączyć do tego jakieś owsianki, jajka, kurczaka, rybę... może wtedy mi tak nie zbrzydnie.
zobaczymy, jakie będą efekty...
|
|
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
Hm.. Ja zaczęłam dietę dzisiaj i zupka mi baaardzo smakuje (mam nadzieje ze po kilku dniach nie zmienie zdania).. Ta dieta jest o tyle fajna ze zupe można jesc zawsze wtedy kiedy się jest głodnym
zobaczymy czy będą efekty!
|
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Mam zamiar rozpocząć ta dietę od poniedziałku...może ktoś też ma taki zamiar?
Wie ktoś, ile może ta zupa stać( przypuszczam że w lodówce) aby pozniej była w miarę świeża?Tzn ugotuję ją i ile dni tak moge ja tam trzymac i wyciagac
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj gotuje sobie zupę z mrożonek... (z Hortexu wiosenna
) A więc chyba właściwości podobne? Choć wiadomo, że nic nie zastąpi świeżych warzyw ![]() Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Robiłam raz sobie taką dietke - początkowo myśle sobie mniam pycha ta zupa , będe jeść codziennie bo to smaczne , po około 4 dniach zapał zniknol , wręcz jak się patrzyłam na tą zupę to chciało mi się wymiotować więc wolałam nic nie jeść niż na siłe sobie ją wpychać
Schudłam pare kilo ale pozniej mialam przez jakiś czas uraz do kapusty
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do tego nieprzyjemności związane z kapustą....brrrrr
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że każda zrezygnowała z diety kapuścianej....
i dobrze, jest milion innych sposobów na pozbycie się zbędnych kg!
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
kapusciana i kopenhaska
Strasznie przytyłam w te wakacje a to dlatego ze odzywialam sie jedynie bardzo duza ilosci slodyczy i czasem fastfoody!1 efektem tgeo jest z 5 kg w gore i celluit
;( jestem załamanaaaaaaaaa..:9 nawet mi sie z domu wychodzic nie chce, cale wakacje bylam poza domem i teraz zle sie czuje tutaj taka gruba dzis zjadlam mam nadzieje ostatnie ciastko i teraz wlasnei wcinam zupe kapusciana..7 dni potem kopenchadzka!!!mam nadzieje, ze zrzuce to jak najpredzej!1![]() potrzebuje wsparcia
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kapusciana i kopenhaska
Brak słów ..
Chyba jesteś bardzo młodą osobą, skoro tak niedojrzale podchodzisz do redukcji wagi. Po pierwsze - ile ważysz i ile masz wzrostu? Podczas diety kapuścianej Twoja waga będzie spadać szybko, ale to jest tylko rezultat przejściowy. Pozbywasz się nadmiaru wody, nie tkanki tłuszczowej. Zdecydowanie odradzam. Następnie chcesz przejść na dietę kopenhaską (jeśli uda Ci się wytrwać w tej kapuścianej, bo po ok. 3 dniach będziesz miała dosyć tej "zbawiennej zupki") Ta dieta jest baardzo restrykcyjna. Pożujesz gumę - koniec diety. Przez 13 dni towarzyszy Ci głód, na pewno będziesz czuć osłabienie ( w mniejszym lub większym natężeniu) Jeśli uda Ci się dotrwać do końca - efekt jo-jo gwarantowany i to w bardzo szybkim tempie. Szczerze mówiąc - skoro przez całe wakacje przyzwyczaiłaś organizm do słodyczy, fast foodów itp., będzie Ci tego brakować. Nie tak łatwo przestawić się z ciastek, czekolady, chipsów itd. na monotonną i obdarzoną niewielkimi walorami smakowymi zupkę. A w kopenhaskiej - kawa na śniadanie? Nie no, trzymajcie mnie. Śniadanie powinno "nakręcić" metabolizm, musisz zjeść obfite (do. 500-400 kcal), aby przy mniejszej kolacji została ona szybciej strawiona i organizm nie przełączył się na "tryb awaryjny" .Przyłącz sie do któregoś wątku gdzie dziewczyny stosują mądrą redukcję, one pomogą Ci ułożyć jadłospisy, doradzą. Sama do jednego z nich należę, mimo, że mam 15 - kilową nadwagę, powinnam być bardziej załamana, w ogóle się chyba ludziom na oczy nie pokazywać .. Ale żyję i chcę schudnąć powoli i trwale. A tak w ogóle po Twoim niedojrzałym poście myślę, że wcale nie masz nadwagi, tylko dążysz do "ideału photoshopów". Twój wybór .. Cellulitis? Jazda na rowerze, naprzemienne prysznice, masaże, może jakiś krem? Jeśli pojawił się niedawno łatwiej go zniwelować. A najlepszą formą zrzucenia tych Twoim zdaniem nadprogramowych kilogramów jest ruch. I to na niego postaw! To na tyle moich wypocin, jeśli przeczytasz, będzie to dla mnie sukcesem ![]() Pozdrawiam
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Popieram przedmówczynię. Skąd biorą się takie nastolatki....Przejżyj dietetykę i zastanów się nad tym, co chcesz zrobić ze swoim organizmem. RUCH PRZEDE WSZYSTKIM !
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Tak przeczytałam..nic na to nie poradze, ze żle sie z tym czuje...a pozatym myśle, ze warto oczyscic organzm z wszelkich toksyn ktorych nabyłam... wiem, ze ruch to podstawa..wczesniej co rano cwiczyłam i w dizen jezdzilam rowerem..teraz nie mam na to checi ani sily, bo czuje sie taka ocieżala. ja lubie dietetyczne jedzenie..nie przepadam za miesem, jedynie gotowane, lubie rybe warzywa itd itp... slodycze tez lubie..ale jem je jedynkie wtedy kiedy sie zdenerwuje albo mam zly dizen. wiec taka dieta i utrzymanie silnej woli duzo mi pomoze. czasem miewam wilcze napady glodu, tez chcialabym sie tego pozbyc... ogolnie jestem a w zasadzie bylam chuda dziewczyna a jadlam duzo, slodycze tez. I ruch teraz nie wystarczy, bo bede sie tego wiekami pozbywala... potrzebna dieta, chociazby najbardziej regorystyczna.
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
"Jem, kiedy się zdenerwuje"
Skąd ja to znam .. Nie, ja już tego prawie nie znam ![]() Zdrowe żywienie, redukcja kalorii .. opanowywanie stresu, ruch - tym się kieruj. To najgorsze - zajadanie problemów. Z biegiem lat będziesz ich miała więcej, każde "zdenerwowanie" będziesz zajadać? Kurcze, dziewczyny, teraz to Wy mi poradzcie. Stosuję dietę ok. 1200 kcal, duże, weglowodanowe sniadanie, bialkowo-warzywno-weglowodanowy ( w malym stezeniu )obiad i bialkowa kolacje. jestem osoba szybka wątpiącą pod wpływem czyichś słów .. Mam sporą nadwagę (15 kg) To znaczy, że jesli nie zastosuje nawet najbardziej rygorystycznej diety, bede sie wiekami pozbywala balastu?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
SyskA_a jeśki chcesz rozregulować organizm i zrzucić wodę to stosuj. Tylko to nie jest mądre posunięcie i nie licz, że ktoś będzie to popierał. Nie traktuj tych rad jako atak, po prostu nie chcemy pozwolić innym wizażankom na błędy które sa własnej skórze doświadczyłyśmu. Wsparcie otrzymasz
Pomyśl o racjonalnej diecie
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
'toksyn' możesz się pozbyć i na dobrej diecie polegającej na jedzeniu
głodzenie się na nic nie pomoże. Ja się na south beach najadam strasznie, jedząc produkty 'dozwolone' i smaczne posiłki... I nie głoduję cały dzień, nie myślę o słodyczach, czuję się lżejsza i chudnę
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszesz o śn, obiedzie i kolacji, a gdzie II śn i podwieczorek ? co do ostatniego zdania - lepiej zrzucać wagę powoli, ale trwale i zdrowo. bez ryzyka pojawienia się efektu jojo po zakończeniu redukcji. jeśli będziesz miała jakieś pytania - pisz. Zawsze lepiej zapytać niż żyć w niewiedzy, popełniając błędy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

tzn czy traciłyście w brzuchu i udach przykładowo? Po diecie zrobię to co radzi jowasia, czyli będę powolutku zwiększać liczbę jedzenia.

)
Efekety: 13 kilo mniej... Mozliwe, ze dolaczyl sie do tego stres maturalny i duza ilosc ruchowych, ale badz co badz kilogramy zrzucone, zupa zjedzona [wyplywala mi uszami, choc za drugim razem byla bardziej urozmaicona
]

a do tego nieprzyjemności związane z kapustą....brrrrr