Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 13:58   #271
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam,

a ja padam na ryjek normalnie..........żadna mojej nocy nie pobije nie spałam od 00:30 do 5:40 i co najlepsze nie przez Mikołaja bo on akurat smacznie spał tylko mnie żołądek tak strasznie napierdzielał, że szok siedziałam i wyłam na łóżku nad ranem przeszło to sie położyłam i pospałam 3 godz i pobudka bo mały sie tak uwalił, że tż bał sie go ruszać......pojechałam później do dr stwierdziła zapalenie żołądka zobaczymy jaka będzie dzisiejsza nocka aż sie boje bo w tamtą też mnie bolał ale około 3 godziny tylko i dało sie kimnąć troszke a w tą ni hu hu........czuje sie jak by mnie stado murzynów wyruchało cała obolała+ łeb mi peka z niewyspania no to poględziłam sobie....
Oj ,wspolczuje .
Ale co do godzin,to ja nie spalam od 5 do 2,potem po 6 znowu pobudka (czulam sie,jakbym chlala cala noc ).

Tez osemki wszystkie wywalilam,bo sie nie zmiescily w mojej szczece i przesuwaly pozostale zabki.

Kojka sliczna

Ja musze te wlosy w koncu zafarbowac.Mala spi 1,5h,w zasadzie moze w kazdej chwili sie obudzic,ale moze i pospac,hmmm,nie wiem,czy brac sie,czy nie

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

takie mam male pytanko do was.
Czy dla malego dziecka seria z Ikei Aspelund nie jest za powazna (szafa 3-drzwiowa i duza komoda)?Mala ma tego typu lozeczko,tzn drewniane,lazurowane na bialo,dokladnie,jak te mebelki ikeowskie
http://www.ikea.com/de/de/catalog/ca.../series/12194/
W przyszlosci bede jedynie potrzebowala podobnego biurka,tylko ciekawe,czy nie bedzie z takowym problemu
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 13:58   #272
truscafka
Zadomowienie

juz usuwałam dwie szóstki zdrowe i dwie piątki zdrowe żeby zęby wyprostować teraz te pieprzone 8mki wywalają mi zęby na przód znów jak je usunę do będzie 8 zębów out ze szczęki.
po co ja nosilam 3 lata ten aparat, męczyłam się, cierpiałam, lczyłam, wybielałam, od razu mogłam sobie kupić kłapaczkę i corega i bym miala spokój raz na zawsze!!!!!!!!

lecę do pracy laski, z sacholem dziś do 20.30

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-04-25 o 13:59
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:05   #273
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

a ja sie chwale moje dziecie po szczepionkach spało od 11 az do 14;45 teraz zjadła obiadek dopiła mlekiem i sie bawi ciekawe czy bedze marudzić czty też nie, zawsze po szczepieniach nam sie udawało

laski mam pytanie, może dla niektórych dziwne bo juz duza babka ze mnie zapisałam mała na basen idziemy 10 bede miec zapewne wtedy iokres, jakie tampony kupić??? uwagfa nigdy nie używałam i nie wiem jak sie za to zabrac

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:06   #274
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
juz usuwałam dwie szóstki zdrowe i dwie piątki zdrowe żeby zęby wyprostować teraz te pieprzone 8mki wywalają mi zęby na przód znów jak je usunę do będzie 8 zębów out ze szczęki.
po co ja nosilam 3 lata ten aparat, męczyłam się, cierpiałam, lczyłam, wybielałam, od razu mogłam sobie kupić kłapaczkę i corega i bym miala spokój raz na zawsze!!!!!!!!

lecę do pracy laski, z sacholem dziś do 20.30
moja mama doradzala mi,zebym usunela sobie wlasnie inne zeby,a 8 zostawila,"tak ci sie poprzesuwaja zeby,ze nie bedziesz miala szczelin".Jak ja sie ciesze,ze jej nie posluchalam!!Przeciez 8 nie zaliczaja sie do zgryzu,czy jakos tak
Stary 2012-04-25, 14:06   #275
dygotka8
Zakorzenienie

Olusia-bardzo ładna ta seria mebli

Truscafko
-ja nie wiem po co Ty dałaś sobie tyle zębów wyrwac!!i to zdrowych!!u ilu ortodontów byłas na konsultacjach przed założeniem aparatu??jestem przerażona,że tyle zębów kazali Ci wyrwać!!ja usunęłam ósemkę,ale ona leżała całkiem a poza tym wyrwałam tylko 1 zęba

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-04-25 o 14:08
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:28   #276
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
my po szczepieniach, młoda spi, usnęła w drodze powreotnej w chuscie, ważymy równo 7 kg

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wiec wyjasniam
W klubie szukalysmy nowych okreslen na TZ - oj sporo tego bylo. Jednym z nich jest Tajemniczy zul- no i tak jakos chyba juz zostanie
zajarzylam, jeszcze bylam przy tym

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
polej octem i potrzyj potem do pralki i powinno zejsc mi pisak zszedł z julci tuniki a prałam ja juz z 5 razy i nic a po occie odrazu
Jak zejdzie to cie ozloce

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części
Ale szalejecie z pisaniem
wklejam moją Pati w kąpieli i lecę nadrobić czytanie

Cytat:
witam,

a ja padam na ryjek normalnie..........żadna mojej nocy nie pobije nie spałam od 00:30 do 5:40 i co najlepsze nie przez Mikołaja bo on akurat smacznie spał tylko mnie żołądek tak strasznie napierdzielał, że szok siedziałam i wyłam na łóżku nad ranem przeszło to sie położyłam i pospałam 3 godz i pobudka bo mały sie tak uwalił, że tż bał sie go ruszać......pojechałam później do dr stwierdziła zapalenie żołądka zobaczymy jaka będzie dzisiejsza nocka aż sie boje bo w tamtą też mnie bolał ale około 3 godziny tylko i dało sie kimnąć troszke a w tą ni hu hu........czuje sie jak by mnie stado murzynów wyruchało cała obolała+ łeb mi peka z niewyspania no to poględziłam sobie....
O matulu, zdrowka zycze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:31   #277
fatal21
Wtajemniczenie

wrocilam z zakupow wydawalam jak szalona i mi sie troche polepszylo.kupilam malej jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki w pepco i glownie spozywcze rzeczy,ale jak czlowiek moeszka na odludziu to potem tak sie to konczy.gratuluje Wam ochoty i wyobrazni przytulankowej ja od porodu jestem nastawiona anty widocznie znajdujje sie w tych 5%co po ciazy zapominaja o byciu kobietaTz ubolewa,a ja nic na to nie poradze.musi jeszcze pocierpiec.Baha jak bedzie tap madel 3to Cie zglosimy.szukalam dla malej sloiczkow bez marchewki i tylko szpinak i dynie z ziemniakiem znalazlam.
Stary 2012-04-25, 14:48   #278
kojka
Raczkowanie

Cytat:
a ja sie chwale moje dziecie po szczepionkach spało od 11 az do 14;45 teraz zjadła obiadek dopiła mlekiem i sie bawi ciekawe czy bedze marudzić czty też nie, zawsze po szczepieniach nam sie udawało

laski mam pytanie, może dla niektórych dziwne bo juz duza babka ze mnie zapisałam mała na basen idziemy 10 bede miec zapewne wtedy iokres, jakie tampony kupić??? uwagfa nigdy nie używałam i nie wiem jak sie za to zabrac
Jak nigdy nie uzywałaś to może kup Tampaxy one maja taki aplikator - bedzie ci na poczatek łatwiej Dobre sa tez OB .

Dziewczyny czy wasze dzieci interesuja sie stopami? moja ma prawie 5mcy i jakby nogi dla niej nie istniały Potrafi sie juz turlać ale stopy jej nie interesują.

Wiecie może ile w sklepie kosztuje ten szczeniaczek - uczniaczek? bo znalazłam na allegro za 106zł z wysyłka i nie wiem czy to duzo czy mało - a zamierzam małej go kupić.

A i jeszce mam pytanko do Olusi - wiesz może czy taki proszek Weiser Riese to jest cos warte? bo mam okazje kupić a nigdy takiego nie miałam
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:54   #279
fatal21
Wtajemniczenie

kojka ja nie Olusia ale chyba w lidlu widzialam albo sis miala on jest do bialego chyba przynajmniej nazwa wskazuje,to jest dobry jak kazdy niemiecki.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

tak siis go miala i jest ok ale to nie jest zaden sensitive dla maluszkow jakby co
Stary 2012-04-25, 14:54   #280
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Baha nigdzie nie mogę Cię zobaczyć

A nie ma Cię ani na fb ani na nk ?
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:57   #281
kojka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
kojka ja nie Olusia ale chyba w lidlu widzialam albo sis miala on jest do bialego chyba przynajmniej nazwa wskazuje,to jest dobry jak kazdy niemiecki.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

tak siis go miala i jest ok ale to nie jest zaden sensitive dla maluszkow jakby co

dzięki - ja i tak w arielu małej rzeczy piorę to myślę ze ten tez sie nada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 16:04   #282
elf27
Zadomowienie

będę upierdliwa ale do tej chabrowej sukieny to jakie dodatki wziąć? moje pomysly:

1. srebrne - kolczyki, bransoletka, buty, kopertówka
2. ecru - buty, torebka, kwiat we włosach

Stary 2012-04-25, 16:21   #283
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

i ja sie witam w nowej cześci. Dopiero
wczoraj podczytywałam ale miałam kupę załatwiania, bo lekarz, pojechałam do firmy, okazała sie ze zgubili mój wniosek o obniżenie etatu i jeszcze odbierałam auto z serwisu. A Dzisiaj armagedon ze spaniem.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

malujesz oka o 7 rano? to ja nalozylam oleje na leb i siedze w turbanie do 10
a jak czesto nakałdasz?

Cytat:

2. Macie pojęcia o tabletach? Mogłybyście jakiś fajny polecić? Chciałabym kupić tżttowi na urodziny. Na markowy już wiem ze mnie nie stać bo to koszt od 1500 do 2200 ale takich "no name" jest mnóstwo i do 800zł wybór jest nieziemski, pytanie tylko jakie to jest?
Pewnie szpilmałżon by pomógł jakby nie american dream ale moze wy dziewczyny macie wiedzę na ten temat....
powiem TŻ zeby przestał marzyć i napisał Ci co nieco o tabletach
Cytat:
wczoraj ząbkowałam tak intensywnie ze dostałam gorączki mam taką dziurę w policzku, że nie mogę mówić
Max Factor False Lash Effect

łącze sie w bólu, mi wychodzi dolna prawa. Koszmar jakiś. Jak tylko TŻ wróci ide na do chirurga to usuwać. Już 2 nie mam.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
goldi to ja jade z toba na ta bezludna wyspe, a nasi tzci niewyzyci niech sobie radza. Wczoraj juz prawie spalam i stracilam czujosc, odwrocilam sie do niego tylem i tyle bylo ze spania ale nie powiem, ze mi sie nie podobalo
: hahaha:
Muff czuwaj a nie śpij!

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
goldi, to jest pikus, wybielisz, tata wrzucil ''leze'' psa do pralki z mamy swetrami
o matko, pewnie był kłaków sporo na swetrach

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
boska

a gdzie Wy wszystkie jesteście??? brzuchy napychacie?
my tak, Tylko Baha wciąga razem z nogami

Baha jestes niezła laska. Ja to niska kuleczka
Cytat:
witam,

Biedactwo, zdrowiej szybko
Cytat:

ja polecam OB, i jesli rodziłaś naturalnie to jakieś większe.
Cytat:

Dziewczyny czy wasze dzieci interesuja sie stopami? moja ma prawie 5mcy i jakby nogi dla niej nie istniały Potrafi sie juz turlać ale stopy jej nie interesują.
moja ma 5,5 miesiąca i od około 3-4 dni się interesuje stopami. I sie nie turla tylko przewraca na brzuch.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:22   #284
nikaa2
Wtajemniczenie

ten drugi zestaw )))

ja stosuje ob tampony

nie mam weny do pisania, łeb mnie napitala dzisiaj...
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:46   #285
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Ja też noszę OB. I mimo, że rodziłam naturalnie, mam rozmiar normal. Niezauważyłam, żebym się zrobiła jakaś rozklapicha
Stary 2012-04-25, 16:47   #286
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

moja ma 4,5 miesiąca i też jeszcze nie odkryła stóp narazie ciagle tylko bada się do kolan, przekręca sie z brzucha na plecy z czystego przypadku, z pleców na brzuch jeszcze sie nie zdarzyło, wiec czekam az odkryje to

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:48   #287
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
będę upierdliwa ale do tej chabrowej sukieny to jakie dodatki wziąć? moje pomysly:

1. srebrne - kolczyki, bransoletka, buty, kopertówka
2. ecru - buty, torebka, kwiat we włosach

Jak to nie będzie jakiś wielki, tandetny kwiat jak "cebula" to też bym wybrała zestaw nr. 2
Stary 2012-04-25, 16:58   #288
misiula_88
Raczkowanie

hej laseczki!

pamiętacie mnie?? na fb częściej zaglądam

ja to zawsze mam tak, że się odzywam na początku każdej części, a potem mi czasu i zapału brakuje, żeby Was gonić

co do interesowania się stopami, to moja pyza ogląda swoje nogi jak go przewijam (tzn. ma pupcię wyżej i może się za stopę złapać ), ale sam sobie stópki do ręki nie weźmie... ma prawie 5 mcy

Mamy 2 zębolki!! Mój zajączek kochany Nie wiedziałam, że takie małe ząbki są takie ostre szczególnie jak gryzą sutki

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Kurde, młody jadł ostatnio o 13 obiadek, a teraz śpi od 2 godzin... Jak się obudzi, to mi cyca odgryzie

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 16:59   #289
pokszyfka
Zadomowienie

kojka moja pani ma 5,5 i stopek nie tyka, tylko kolanka, za to ostro bierze się do raczkowania

basiula fajne mebelki. jakbym kupowała to pewnie coś w tym stylu, na lata

pyt: od jakiego wieku można wozić dziecko w foteliku na rowerze?
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 17:05   #290
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
A nie ma Cię ani na fb ani na nk ?
a jestem ale Ciebie nie mam w znajomych

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 17:22   #291
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

A i jeszce mam pytanko do Olusi - wiesz może czy taki proszek Weiser Riese to jest cos warte? bo mam okazje kupić a nigdy takiego nie miałam
do kitu,mialam,nie dopieral.Zawsze uzywalam Ariel,nie mialam z niczym problemu-trawa,plamy od jedzenia itp itd,a weisse riese wywalilam.

Mala przed chwila zwymiotowala.Jesli dzisiejsza noc bedzie,jak wczorajsza,to zabieram ja do polskiego pediatry,znalazlam dwoch 25km stad.Juz mam ku*** tego debila dosyc!!

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
kojka moja pani ma 5,5 i stopek nie tyka, tylko kolanka, za to ostro bierze się do raczkowania

Ja o mebelki pytalam .Dzieki za odpowiedz,dygotce tez .
Mysle,ze jak dziecko stabilnie siedzi,tzn 7/8 miesiecy.
Stary 2012-04-25, 17:30   #292
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

yyyyyyyyy jakie mebelki??????

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 17:31   #293
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie może ile w sklepie kosztuje ten szczeniaczek - uczniaczek? bo znalazłam na allegro za 106zł z wysyłka i nie wiem czy to duzo czy mało - a zamierzam małej go kupić.

Ad.1 Czesto lapie stopy, ale do dzioba wzial tylko raz, teraz zreszta bardziej pochlania go nauka raczkowania niz stopy.

Ad.2 Mi sie ten szczeniaczek nie podoba, ale moze dziwna jestem

Ad.3 Tesciowa go uzywa i jest bardzo fajny, ale jak na dzieciowe plamy to nie wiem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 17:40   #294
kojka
Raczkowanie

dzięki kobitki za odpowiedzi
Stary 2012-04-25, 18:05   #295
Seona
Zakorzenienie

Po ile są pampersy Dada w Biedronce rozmiar 4 i ile sztuk jest w paczce? Biedronkę mam daleko i nie wiem po ile wychodzi jedna sztuka i czy nie taniej wyjdzie np. Huggies w promocji?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 18:07   #296
pokszyfka
Zadomowienie

basiula pomyliłam ciebie z olusią
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 18:15   #297
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a jestem ale Ciebie nie mam w znajomych

Osz tyy
to weź dane z Klubu i czekam na zaproszenie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Po ile są pampersy Dada w Biedronce rozmiar 4 i ile sztuk jest w paczce? Biedronkę mam daleko i nie wiem po ile wychodzi jedna sztuka i czy nie taniej wyjdzie np. Huggies w promocji?

54szt chyba za 28 zł, ale głowy nie dam
Stary 2012-04-25, 18:17   #298
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

54 szt za 28,99 zł. Ja polecam Babydream rozmiar 4 80 sztuk za 42,99 zł lub 40 szt za 21,99 zł

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 18:23   #299
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
boska

a gdzie Wy wszystkie jesteście??? brzuchy napychacie?

GOLDI luzik, nadrabiamy na desce do prasowania lub pralce (głośno wiruje więc sąsiedzi nic nie słyszą)
----> także pajęczyną nie zarastam

a ja jak najbardziej myśle że mam juz niezłe gniazdko

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 18:23   #300
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam, że tak późno odebrałam zaproszenia na nk, ale słabo tam zaglądam

I mam pytanie.
Która z dziewczyn to: Ilona oraz Ania ??

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-04-26 o 08:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości