![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnę, bo chcę! 10kg i więcej cz. III
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
O dziewczyny mam juz dosc tej przeprowadzki
![]() ![]() jedyna pocieszka jest to, ze mam w koncu wymarzony telefon!
![]() |
#273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś zgrzeszyłam krakersami na podwieczorek ![]() No i do południa była u nas ekipa, która ma robić nam tą górę, mieszkanie moje i Lubego. Mogą niestety zacząć dopiero we wrześniu, ale mam nadzieję, że wtedy już jakoś w listopadzie będziemy mogli się wprowadzić (chcieliśmy od września-października, no ale trudno). No i w ogóle fajnie, bo widać, że się na tym znają. Bo tam jest dużo skosów, chyba ze 3 różne poziomy itd. I my i rodzice myśleliśmy, że to sam problem, a oni byli dziś może 30 min i od razu zachwyt, że ojej, ale fajnie się tu zrobi, jak to tyle poziomów, że będzie fajnie wyglądać, że tutaj stryszek, a tu schowek i każde miejsce zagospodarują. Fajnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedzeniowo dziś nie za bardzo, nawet nie będę pisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie dzisiaj jedzeniowo ok, nawet się mogę wyspowiadać ![]() 1. owsianka z gruszką 2. kanapki z chleba żytniego z szynką i ogórkiem (i masłem!) 3. pomidorki koktajlowe, serek homo naturalny 4. w Sphinxie - sałatka cezar, ale sos poprosiłam osobno i zjadłam tylko część ![]() 5. sałatka: młoda pekinka, papryka, fasola, kukurydza, majonez light
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Uff, poweekendowa nadwyżka spadła. Co prawda została jeszcze nadwyżka z @, ale miło zobaczyć spadek 0,5kg z dnia na dzień
![]() Dzisiaj w planach znowu bieganie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Super.
Wyjeżdżamy w piątek z TŻtem na zlot z naszego forum motoryzacyjnego. Zlot jest 300km od nas, wracamy w niedzielę wieczorem. 18 maja wysłałam dyspozycyjność na ten miesiąc, podałam że w ten weekend mam ten wyjazd, a dostaję dzisiaj mailem grafik, że 2.06 mam przyjść do pracy. Dzwonię do kierowniczki, mówię, że nie dam rady, bo wyjazd jest zaplanowany i opłacony od lutego i nie mogę z niego zrezygnować, a ona mówi, że jestem zatrudniona na weekendy i jej to nie obchodzi. Koniec końców kazała mi dzwonic po ludziach żeby się ktoś ze mną zamienił. Ale wiecie jak to jest z zamianami, a tylko dwie dziewczyny by wtedy mogły.. Normalnie wyć mi się chce. Nie chcę żeby mnie przez to zwolnili, no ale przecież z wyjazdu nie zrezygnuję, bo jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Napisałam do jednej dziewczyny, czekam na odp.
Jak nie, to zostaje mi druga, a jak nie, to na tym się pewnie moja praca zakończy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Wiesz no, wszystko zależy od tego co jest ważniejsze. Jeśli ta praca Ci nie jest niezbędna albo masz na oku co innego to faktycznie, można olać. No ale jeśli potrzeba kasy... Zresztą sama wiesz najlepiej
![]() Ja niedawno wróciłam z biegania. TŻ jednak nie poszedł ze mną, chodzi coś obrażony dzisiaj, poszedł do brata grać na konsoli, może mu przejdzie ![]()
![]() |
![]() |
#282 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jadłospis całkiem ładnie, narobiłaś mi smaka na jakąś pyszną sałatkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja sobie przedłużyłam weekend do dzisiaj... Niby zajęcia miałam normalnie, ale do tej pory na niemal wszystkim, łącznie z wykładami, mam 100% obecności, więc stwierdziłam, że czas to zmienić :P Luby mógł zostać do dzisiaj, więc z dużą chęcią olałam zajęcia. W ogóle w weekend miałam tyyyle porobić na uczelnię, a nic nie tknęłam prawie, no ale trudno... Dzisiaj znów nie ćwiczyłam, bo jakoś znów nas z Lubym zmogło i spaliśmy do 10:30... W dodatku mama się źle czuła i spała w tym pokoju, co ja zawsze ćwiczę, więc wyrzuty sumienia trochę mniejsze. Jedzeniowo średnio, tzn. bez większych grzechów, tyle, że na kolację zjadłam... Lody. Bo okazało się, że bus Lubego miał awarię i musieliśmy czekać ponad godzinę, więc poszliśmy na lody, a później już byłam tak najedzona nimi, że nic nie zjadłam na kolację. Jutro ważenie, a ja znów folgowałam w weekend i obawiam się, że zero spadku będzie ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-29 o 21:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Uch, koniec końców żadna się ze mną nie zamieniła, bo jedna ma wesele, a druga też wyjazd.
Nawet później napisała do mnie inna, czy bym za nią w niedzielę nie przyszła, bo ona jest w grafiku, a ma uczelnię i nie da rady. Tak właśnie świetnie był grafik ustawiony.. Zadzwoniłam do kierowniczki, powiedziałam, że nie dam rady przyjść w sobotę, bo od piątku będę pod Łodzią i nie ma szans żebym przyszła. Powiedziała 'ok, to nie przychodź'. Ech, jakby nie mogła od razu tak powiedzieć.. No nic, ważne, że załatwione i mogę spokojnie jechać na wyjazd. Przy okazji, gohs, bo Wy często jecie w jakichś meksykańskich knajpkach jakieś burrito czy coś ![]() ![]() Będziemy z TŻtem przejeżdżać w piątek wieczorem, a że będziemy po 4h jazdy, do tego TŻ po całym dniu pracy, to byśmy sobie gdzieś poszli na szybką kolację zanim pojedziemy na zlot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
An samsung galaxy s 2 bialy
![]() o i znam to "przedluzylam weekend", ja sobie zakladalam ze w domu bede sie trzymac ale po tym ciaglym ruchu i przemeczeniu bylam glodna jak wilk, to w niedziele jeszcze poszalalam pozniej juz niby lepiej ale bez obcinania kalorii tylko tak jakbym nie byla na redukcji. Jestem na etapie waga 70,9 Cytat:
Frytki z majonezem ok ![]() ![]() ![]() ![]() Gohs ![]() Dotka, dobrze ze jednak wyszlo tak, ze mozesz jechac na ten zlot ![]() Ja w piatek do was wroce, bo dzis mam prezentacje, jutro stresowy dzien, wiec odezwe sie pewnie w pt.
![]() |
![]() |
#285 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja frytki zawsze piekę w piekarniku i kiedy są już gotowe po prostu posypuję je startym żółtym serem i zostawiam jeszcze na jakieś 3-5minut ![]() ![]() Ja nadal się obijam, a terminy coraz bardziej gonią... Może wieczorem po zajęciach mnie jakaś wena złapie i napiszę coś jeszcze do pracy, ale póki co to masakra. Naprawdę wolę już kolokwia niż prace semestralne... Weszłam dziś na wagę rano, po toalecie, ale przed ćwiczeniami i waga pokazała 68,2kg... No i się dobiłam, bo tydzień temu w środę niby było 68,8kg, ale w czwartek już 68,4kg, czyli liczę, że spadek tygodniowy tylko 0,2kg.... No ale mam @, więc może to też to. No ale weszłam na wagę też po ćwiczeniach i zobaczyłam... 67,8kg! O.o Że niby podczas półgodzinnego skakania przy Jillian wypociłam aż 0,4kg? Jakoś dziwne mi się to wydaje, zważę się jeszcze jutro i zobaczę, co waga powie... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-30 o 10:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do biegania to dzisiaj na pewno przerwa, bo tak w planie. A czy jutro pójdę to nie wiem... Cytat:
![]() ![]() A u mnie dzisiaj wzrost 0,1 ![]() ![]() W ogóle to zmaltretował mnie dentysta dzisiaj i mam chęć się położyć i nic nie robić... A pranie, sprzątanie i mgr czeka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Czesc Wszystkim! Mam maly problem, od paru miesiecy probowalam kilka razy sie odchudzac no ale nic kompletnie z tego nie wyszlo.. Bralam tabletki Asystor slim ale to po 1 tabletce i nic mi nie dawaly (czytalam na roznych forach ze dziewczyny braly np po 2-3- tabletki i wtedy dopiero dzialy) a wiec.. Chce pic czerwona herbate + zielona no i te tabletki bo mam akurat nowe opakowanie.. Dodatkowo kupuje banki chinskie bo mam straszny cellulit wiec czy uda mi sie schudnac dosc sporo? Rok temu przytylam 9kg w 5 miesiecy i wygladam kiepsko.. Cellulit ogromny, brzuch jakbym w 4-5 miesiacu ciazy byla, boczki obrzydliwe. Zle sie czuje z tym wszystkim.. Postaram sie dodatkowo pocwiczyc ale chodzi o ograniczanie jedenia dluzej niz 3 dni to u mnie cienko.. O ! Herbaty nie slodze ale kawe musze tylko ze pije tylko 1 dziennie ;p
Pozdrawiam serdecznie ;** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Gohs, dzięki za info
![]() Szkoda, że nie mamy więcej czasu, bo chętnie bym wyskoczyła na jakąś kawkę z Tobą, ale nie ma jak, bo cały dzień w pracy, potem w drodze, a musimy być tam wieczorem.. An - źle, źle, źle. Przyjmuj spadek tygodniowy, taki jaki jest. Od zeszłej środy spadek 0,6kg, czyli bardzo ładnie. A nie, że kombinujesz, że tylko 0,2. Na dodatek masz @. Spadek 0,6 to całkiem ładny wynik ![]() Nati - ok, czerwona herbata, zielona, Asystor, bańki chińskie, ale gdzie w tym wszystkim dieta? Gdzie zmiana sposobu żywienia? Gdzie ćwiczenia? Napisz co jesz, ile jesz, jak jesz, co ćwiczysz (czy w ogóle). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że ważenie po treningu jest raczej bezsensowne, dlatego zawsze zapisuję wagę przed, ale zdziwiła mnie ta zmiana aż 0,4kg w przeciągu 30min dosłownie... Cóż, spadek 0,2kg mnie nie cieszy i ani trochę nie satysfakcjonuje, no ale trudno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj rano ćwiczenia, menu takie: 1. Musli i płatki JustFit z mlekiem 2. Zupa jarzynowa (taki lunch, przed zajęciami) 3. Makaron z szynką, kukurydzą, serem żółtym i ketchupem 4. Lód Big Milk 5. "Wasowy mix" ![]() ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-05-30 o 19:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Hej, napisz trochę więcej o sobie - ile masz lat, ile ważysz, jaki wzrost. Poza tym po tym krótkim poście pojawia się u mnie podobne pytanie, jak u Dotki - gdzie w tym dieta i ćwiczenia, czyli baza? Herbatki, odstawienie cukru, bańki chińskie - to wszystko fajne wspomagacze, ale jednak wspomagacze. Bez solidnej bazy nic tym nie zdziałasz.
No jesli chodzi o diete to musze przyznac ze kiepsko to widze, bede oczywiscie zwracala uwage na to co jem ale tez mieszkam z rodzicami wiec jakos raczej nie bede prosila mamy zeby kupowala mi to czy tamto. Rozumiesz. Herbaty nie slodze wogole, zadnej (oduczylam sie jakis czas temu jak probowalam sie odchudzac) tylko kawe slodze a pije tylko jedna dziennie. Ruch tez sie oczywiscie pojawi bo wiem ze bez tego an i rusz.. Mam 21 lat, mam dziecko, jestem niska bo tylko 155cm, teraz waze 57kg a zanim przytylam wazylam jakies 46-47kg, nie bylam wcale jakas za chuda, wygladalam normalnie, cialka troszke bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Ale bez diety i ćwiczeń NIE schudniesz, wierz mi.
Nie musisz jeść drastycznie innych rzeczy, wystarczy troszkę zmodyfikować jedzenie. Przeczytaj pierwszy post w temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Wiem wiem, rozumiem. A czy np wystarczy jesc np mniejsze obiady, zero keczupu i majonezu a jem na prawde prawie codziennie (wytrzymam bez tego)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Gohs. Ketchupu nie musisz eliminować, bo ten ma mało kalorii, ale majonez jak najbardziej - to bomba kaloryczna. Kwestia pieczywa też jest do załatwienia - białe jest dość kaloryczne, ale możesz kupować sobie wasy (ja polecam pieczywko JustFit z Biedronki) - u mnie w domu jem to też tylko ja, stoi sobie otwarte nawet i tydzień i nic się z nim nie dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warzywa - jak najbardziej, najlepiej te sezonowe ![]() białe pieczywo zamień na ciemne (możesz kupować sobie np. chleb na wagę - poproś o pare kromek, czy kupić pół małego, albo pieczywo chrupkie). ketchup nie jest zły, majonez to bomba, dziewczyny pisały ćwiczenia ok, ale trzeba zadbać o ich regularność. Generalnie wszystkie z grupy aerobów będą dobre, czyli np. rolki, rower, basen, skakanka, bieganie. Do tego dużo płynów, nieslodzonych. Wody smakowe to też kalorie i niezdrowe cukry. 4-5 posiłków, zależnie od planu dnia. Kaloryczność również zależna od dnia. Są dni, kiedy się je te 1000, a i to ledwo ledwo, a są takie, kiedy jesz 1400 i jest ok, bo np. byłaś 2h na rowerze + miałaś dużo biegania po mieście. Wszystko też zależy od tego, w czym są te kalorie. Można zjeść przez cały dzień hamburgera, frytki i czekoladę i też wyjdzie 1400kcal, ale oczywiście mówimy o ZDROWYCH, wartościowych posiłkach. Do tego, im bliżej wieczora, a zwłaszcza na kolację, powinno się zwiększać ilość białka w potrawach. Czyli na kolację może być np. jajecznica, jajko na twardo, serek wiejski, serek homo naturalny (tutaj trzeba czytać składy, bo więszkość ma też dużo węglowodanów, ja trafiłam na JEDEN taki, który ma dużo białka i mało węgli). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ![]() Melduję poranny spadek wagowy do 74,6 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Gohs, brawo za spadek
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj się zważyłam jeszcze raz z ciekawości no i było 68,0/68,1kg - waga nie mogła się zdecydować :P Ale jestem zadowolona po tym jak mi Dotka kazała uznać za spadek tygodniowy 0,6kg ![]() Dziś wstałam o 6:30 i cały czas na nogach, jestem strasznie zmęczona :P Musiałam jechać rano zbadać ten cukier dla ginekolog, wyczekałam się w kolejce a samo badanie trwało mniej niż minutę, bo to z palca na pasku mierzone :P Potem miałam mega ochotę wrócić na chwilę do łóżka, ale stwierdziłam, że skoro mam akurat 2h na zebranie się na uczelnię (zwykle ok 45 min przeznaczam na ćwiczenia i 1h na ogarnięcie się) to grzech byłoby nie ćwiczyć... Tym bardziej, że nie miałam wymówki, bo nie pobierali mi normalnie krwi, co mogłoby mnie osłabić :P Więc jestem z siebie dumna, że się przymusiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
No, a ja wróciłam z pracy, zjadłam obiad i padłam spać
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Menu takie: 1. Musli z mlekiem (muszę w końcu zacząć znów jeść owsiankę!) 2. Bułka grahamka z szynką, serem i ogórkiem 3. Batonik musli 4. Pierogi z mięsem 5. Jogurt z odrobiną musli (tak tylko dla smaczku, bo byłam jeszcze dość syta po pierogach) Pół popołudnia spędziłam też na przeglądaniu motywacyjnych tumblri i chyba tego mi brakowało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.