|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;)
Eliza niestety.... miała rację..
kuźwa już nie wiem co jest.... jem cały czas tak samo a waga skacze: raaz 72 raz 74,5 nawet.... ja mała jestem, mam niespełna 160cm więc tak z 15-18kg powinnam jak nic zrzucić.... tylko jak? Dukan pomógł ale wrócilo wszystko... podstepnie, powoli...ale co do grama... i nie umiem się tego cholerstwa pozbyć.... ta dietetyczka co u niej byłam spakowała mandżur i pojechala w świat.... pomijam że poogła jak umarlemu kadzidło.... mam namiary na inna ale muszę kasę odłożyć żeby do niej iść... może w październiku.... koleżankę od kwietnia odchudziła o 18kg..... mnie by tyle starczyło.... ![]() a kuzynkę kumpeli o 23kg...... ma babeczka efekty więc... spróbuję.... jak myślicie?
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja bym miała w pobliżu jakiegoś dobrego dietetyka to już dawno bym poszła.Jest jedna pani ,którą chwalą ,ale ona daje wszystkim jak leci młodym ,starym,chłop czy baba te same zestawienia żarcia ,ale wszyscy chudną.
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie, ta daje każdemu inny zestaw....
trzeba je powiedziec jaka się ma pracę, jak wygląda cały dzień czy siedzący czy raczej w ruchu.... ja chciałam teraz iść ale wrześniowe składki szkolno-przedszkolne mnie wykończyły finansowo.... trudno, odłożę to na za miesiąc....
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
są fajni dietetycy,którym mówisz co lubisz a co nie i układają dietke
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
doberek...
niby malusio spada ale jdnak... tylko co z tego skoro za moment znowu wzrośnie diabeł wie od czego ![]() ide do pracy.... może po drodze spalę trochę... pomijam ze od rana leje i jest wręcz niemiło
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
wracam na diete D
innego wyjścia nie widze
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem czy coś spadło, boję się wejść na wagę, że się rozczaruję. Dziś było by nie źle gdyby nie kolacja
Rano kanapka, później jabłko, obiad zupa pomidorowa ale tylko troszeczkę z ryżem dwie godziny później sałatka, podwieczorek mała kanapka. Niestety mąż wrócił o 19 i jadł dopiero obiad łazanki z kapustą i mięsem i spałaszowałam miseczkę były takie pyszne. Słodyczy nie jadłam
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
;-) A ja chyba wieeeem....
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
johambina tez wie tylko nie dowierza
aga wchodź jutro na wagę ja dziś całkiem dobrze
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza no nie dowierzam...
ja probowałam II podejścia do D ale...... odruch wymiotny na samą myśl ze warzywka nie codziennie..... nie wyobrażam sobie nie zjeść rano pomidora czy innego warzywa.... czy wiadereczka salatki z pomidorow, ogórków, papryki, rzodkiewki.... może jakby zima była i zerowy dostęp do warzyw to bym pomyślała ale teraz na pewno nie....
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak mam ,ale sobie tłumaczę,że muszę
no zobaczę mam nadzieję,że wytrzymam
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza... bez warzyw???
a może czas pogodzić się z rozmiarem 42.... nie no... patrze co napisałam i chyba ciężko mi bedzie zawsze nosiłam 36-38..... teraz nosze 42-40.... jakbym tak zeszła do 3804o to wcale nie byłoby xle... ale jak to do cholerki zrobić??? ja nie mam czasu nawet na zrobienie 10 przysiadow..... idę spać bo zaraz podłapię jakieś złe nastroje....
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś właśnie byłam na aerobiku po wakacyjnej przerwie
było cieżko,ale po już czułam się lekkowiem,ze cięzko znaleźć czas ,ale ja mam już łatwiej bo moje dzieci już duże (dorosłe nawet) bardziej mi będzie brakowało makaronu niż warzyw
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
nie no tak nie może być
![]() odzywać się
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
nie no ja Was podziwiam, na coś takiego nie było by mnie stać, żeby zrezygnować z warzyw czy np chleba, makaronu, a za ziemniaczki wiele bym dała. Uwielbiam wszelkiego rodzaju placki, kluski, makarony, pierogi. Dziś nie mogłam np. odmówić sobie pieroga z serem, zjadłam jednego delektowałam się, bo ostatnio jem naprawdę dużo warzyw. Jutro się zważę ale obawiam się że waga wiele nie ruszy. Chciała bym żeby wreszcie coś drgnęło bo chyba ze 2 kg więcej już ważę niż było.
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja mam łatwiej się trzymać jakiejś diety kiedy mam określone co mi wolno,a co nie.Jak wszystko mogę to jest tego za duzo.
Chleb można zastąpić chlebkiem otrębowym
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja.....
lekko zmęczona bo przemeblowalismy kuchnię z mężem bo przyjechała dzisiaj zamrażarka... cieszę się bardzo b wreszcie będę mogła ruszyć z mrożonkami na zimę ![]() o diecie i moim zywieniu nie mówię nic.... weszłam (zupełnie niepotrzebnie, wiem) wieczorem na wagę.... i to co zobaczyłam to mnie powaliło na łopatki poza tm jest mi zimno jak diabli.... pewnie wczoraj jak szlam z pracy to przemarzłam bo lało od rana i zimno było.... a dzisiaj mnie w pracy wywietrzyli bo jakies stoły nsili i drzwi otwarte i wiało.... zapodałam sobie 5sztuk rutinoscorbinu i mam nadzieję ze przejdzie bokiem....
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Od kilku lat nie jem chleba pszennego tylko razowy lub wieloziarnisty 2-3 kromki dziennie to chyba nie jest aż tak dużo. Ogólnie chlebek otrębowy też lubię i czasami robię lub otręby dodaję do różnych potraw, sałatek, jogurtów itp. bo mojej koleżanki dietetyczka mówiła, że powinno się jeść 1-2 łyżki dzienne
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
chleb jadam razowy..... albo bulki razowe....
i to tylko jak ide do biura to na II śniadanie robię... albo takie z kielkami pszenicy.... chlebek otrębowy mi sie po prostu znudził... ostatnio próbowałam robić w tosterze (tym takim co trójkąty wychodzą) takie ppseudo-tosty otrębowe.... ale tez mi się przejadły.... przejadl mi się jogurt z otrebami..... mam jeszcze w szafce 2 paczki owsianych i 1 pszennych otrębow ale jak je widze to COŚ mi się dzieje.... ehhhh mięso mnie drażni, powoduje momentami ze wole nie jeść niz zjeć wołowinkę czy kurczaka...... wiem ze to źle... ale jakoś mnie do miecha nie ciągnie... za to moge jajka jesc... kratka na tydzień to moja norma czasem mąż mi pomoże
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś daję radę już dwa dni
za 3 miesiące mam ważyć 67 kg
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie odbiło....
kupiłam pomidorów 10kg i przerobiłam je na przecier... trochę zostawilam i kombinuję z ketchupem wlasnej roboty.... przyprawiony doświadczalnie ![]() nogi chcą mi nie powiem dokąd wejść od stania przy garach od rana ale efekt jest taki, że ketchupik się studzi, potem będę odparowywać wodę (tak na prawdę brakło palników...), słoiki z przecierem się pasteryzują a ja nie mam weny zeby obiad zrobić..... pomysl mam, produkty też... ale mi się nie chce....
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
no to zaszalałaś
pomidorowo mało jem ,a to nie dobrze
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie myślę jak to kiedyś schudłam na D i potem przytyłam.Jak przeszłam na III i nawet po proto dniach waga rosła.
Boję się,ze nawet jak schudnę to nie utrzymam wagi ![]() co robić ![]()
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
no i jo-jo murowane....
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
rano się ważyłam jakiś rewelacji nie ma. Bardzo chcę zejść poniżej 68 bo już ważyłam mniej a teraz nawet tego nie moge uzyskać jutro chyba znów się zważę i porównam wymiary z poprzedniego tygodnia
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() aga to może w tym tygodniu zmień coś w swoim żarełku i zobaczysz co będzie.
|
#299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio jadłam dużo sałatek. Sama nie wiem co powinnam już jeść... może powinnam przerzucić sie na jajka, bo juz dawno nie jadłam. Ten tydzień mam na 6.30 do pracy, trochę bedzie problem z przygotowaniem jedzonka na cały dzień.
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za sałatki ?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

innego wyjścia nie widze

Rano kanapka, później jabłko, obiad zupa pomidorowa ale tylko troszeczkę z ryżem dwie godziny później sałatka, podwieczorek mała kanapka. Niestety mąż wrócił o 19 i jadł dopiero obiad łazanki z kapustą i mięsem i spałaszowałam miseczkę były takie pyszne. Słodyczy nie jadłam