|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wesołe z nas grubasy, ale nie czas na grymasy - więc rusza ładna dietka i zakwa
Cytat:
27 km na koncie!!!!!![]() korzystaj z czułości Tżta, bo u facetów to rzadkość:P Cytat:
chyba dawno Cię nie było, bo ja tu już trochę siedzę
|
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wesołe z nas grubasy, ale nie czas na grymasy - więc rusza ładna dietka i zakwa
Uosobienie
Gratuluje przebytych km i trzymam za kolejne.. Ano, mnie tutaj nie było kilka ładnych miesięcy.. Człowiek czasami potrzebuje wytchnienia, odcięcia się od całego świata i poukładania sobie pewnych spraw... W moim przypadku jeszcze problemy nie zostały rozwiązane, więc nie wiem jak długo i z jaką częstotliwością będę się tutaj pokazywać... Stęskniłam się za Wami kochaniutkie. Gdzie wy wszystkie się podziałyście??
"Miłość jest treścią naszego istnienia. Jeśli się jej wyrzekniemy, umrzemy z głodu pod drzewem życia, nie mając śmiałości by zerwać jego owoce." Edytowane przez Mordsith Czas edycji: 2012-07-11 o 22:13 |
|
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() eh, burza mi psuje plany bieganiowe miałam pobiegać i tak myślimy z TŻtem, on mówi, że lepiej nie, ale ja zmotywowana... i nagle jak walnęło deszczem i burzą... ![]() mam motywację, żeby jutro rano wstać wcześniej i pójść, ale czy nie będzie padać?
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Mord, trzymam kciuki za Ciebie
oby się wszystko ułożyło w końcu ![]() no właśnie, gdzie się laski podziały ![]() uosobienie, a jak dietka teraz? trochę lepiej? u mnie w końcu po 3 tygodniach upałów wieje
|
|
#275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj, jak pisałam, padało i burzyło, więc nie biegałam, ale za to dziś się udało )) 4,4 km - 45 min - 320 kcal spalone (ponoć) ogólnie przekroczyłam 30 km w 3 tygodnie, jupiii![]() dietka nadal nie idealnie, ale chyba coraz lepiej
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Hej heeej
![]() Dziewczynki moje kochane! Tyle się u mnie ostatnio działo, tyleee nerwów , ale dziś mogę wreszcie odetchnąć z ulgą. Poza tym - jestem studentką UP na kierunku filologia polska z logopedią Nie mogę się doczekać października, wyprowadzki i tych wszystkich zmian. Na razie pracuję i jak wracam do domu to już na nic nie mam siły. Martwię siętrochę o to czy starczy mi kasy żeby się utrzymywać, ale muszę być dobrej myśli... ![]() No i wróciła moja motywacja żeby o siebie dbać , ćwiczyuć, wklepywać balsamy. Buziooolee ![]() Praan widzę Cię odezwij się ;p
Edytowane przez Mysteriness Czas edycji: 2012-07-13 o 17:20 |
|
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Uosobienie jak efekty? widać już jakieś??Oko dziękuję Myss opowiadaj co za szalony czas miałaś w życiu? Gdzie pracujesz? Gdzie się przeprowadzasz itp. Jak Twoja dietka? Trzymaj się tej motywacji i nie pozwalaj jej uciec
|
|
#278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki!Cytat:
muszę się ogarnąć! (mówię tak od miesiąca i odkładam "na jutro")na weekend na wsi, impreza rodzinna, torty, tłuste jedzonko i alkohol. dobrze, że jutro znów będę biegać (byle pogoda dopisała)
84-----81,4------------------------->69-------->65 kg 15.11.12-->teraz----------------------------------------->15.04.13------->wakacje? Edytowane przez uosobienie_melancholii Czas edycji: 2012-07-14 o 12:16 |
||
|
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
Uosobienie
Z tego co czytałam w Twoich starszych postach, to ładnie udawało Ci się jadać. Co jest Twoim największym problemem? Może nie zakładaj z góry ile kalorii zjesz, a staraj się jadać zdrowo i często. Ogranicz słodycze maksymalnie, a jeśli już masz je zjeść to zrób to rano, żeby w ciągu dnia móc je spalić.. Może pisz tutaj co jadasz, jeśli to ma Ci pomóc.. Bieganie to duży sukces, ja jakoś nigdy nie przekonałam się do biegu, wolałam inne ćwiczenia, więc podziwiam wszystkich biegaczy ![]() A w dni kiedy pada co robisz? Masz jakąś alternatywę, żeby ćwiczyć w domku?
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo piszecie
![]() Myss, gratulacje super, że się zaczęło układać uosobienie, ważne, żeby ładnie zacząć z tą dietką. postaraj się przez jakieś 2 tygodnie unikać pokus (imprez, spotkań rodzinnych itd) - później będziesz z siebie tak dumna (i poczujesz się o wiele lepiej, lżej), że nie będzie Ci się nawet chciało kusić ja wczoraj wieczorem zjadłam kajzerkę z serem, ale tylko dlatego, że nie mieliśmy nic innego. dziś znowu 58, ale przez ostatnie 3 dni było 57,5 więc domyślam się, że to przez sól
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-07-14 o 13:20 |
|
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Oko,
trzeba rozbudzić ten wątek na nowo ![]() ![]() Jaką Ty już masz wagę Ja mam dietę od dietetyczki, więc wielu rzeczy nie mogę jeść mimo tego, że są zdrowe i małokaloryczne...
|
|
#282 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
schudłam 3 kg i potem wróciły ![]() Biegam trzy razy w tygodniu, także udaje mi się, znaleźć tę godzinkę gdy nie pada. Poza tym nie ćwiczę... A problem z dietą mam jeden. Piwo wieczorem. Poza tym jest w miarę ok, staram się jeść zdrowo. Poza sporadycznymi wyjściami na pizzę, czy do kfc. Ale z tego bym zrezygnowała bez problemu, jeśli wzięła bym się za dietę... Cytat:
także ładnie się trzymasz, bo z tego co wiem, to odkąd tu jestem, masz wagę w tych granicach![]() no właśnie z imprezami jest problem, bo co chwilę coś jest. co weekend jakaś impreza rodzinna, a to spotkanie z dawno nie widzianą osobą, a to impreza integracyjna w pracy... ale mimo wszystko, mam zamiar spróbować się ogarnąć, ograniczyć się do piwa raz w tygodniu, a nie co chwilę;P całkowicie zrezygnować z fast foodów i słodyczy i wtedy poleci najgorzej zacząć
|
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
Mord, a ta dietetyczka to z racji problemów zdrowotnych czy tak w ramach wsparcia ogólnie?
przydałyby się jeszcze jakieś baciki za wczorajszą pizzę wieczorem uosobienie, jeszcze miesiąc temu było 60, nie zmieniam podpisu bo mi się nie chce - co chwilę mam jakieś małe skoki i spadki 57 to chyba najniżej jak mi się udało zejść przez ostatnie miesiące i wiem, że wystarczy tydzień ładnego jedzenia żeby zobaczyć 57 na wadze, ale czasami się nie da dziś się wywalę na spacer pierwszy raz od dłuższego czasu, a Tż pewnie kiedyś będzie musiał zacząć chodzić na basen z racji pleców, to mu będę dotrzymywać towarzystwa ![]() może ustal sobie jeden dzień w tygodniu na wpadkę: ale nie z góry tylko właśnie jak wyskakuje jakieś spotkanie i będziesz musiała zjeść niedietetycznie, to przez kolejne 6 dni wiesz, że nie możesz skusić. omijanie szerokim łukiem fastfoodów to dobry początek, ale kiedy na prawdę nie dajesz już rady, rób sobie hamburgery w dietetycznej wersji w domu, wtedy pokusa, nawet w środku nocy po pijaku, będzie mniejsza nie musisz odkładać diety do czasu, kiedy skończą się rodzinne spotkania i inne okoliczności do grzechu
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-07-16 o 11:34 |
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę się usprawiedliwiać rodzinnymi imprezami czy czymkolwiek, bo mogłabym wtedy przyhamować, ale nie zawsze chcę Bo np. mama zrobi takie pyszne rzeczy, które jem 2 razy w roku i chcę wszystkiego spróbować...Postanowienie mam takie: będę jeść tak naprawdę wszystko, tylko rozsądnie. Np. jeśli na obiad mam coś stosunkowo tłustego, to poza tym staram się pilnować albo jem małą porcję. Najgorzej z tym piwem, uzależniłam się ;P ale no, nie można Będę się starać Dzisiaj na śniadanie kanapka z wędliną, serem i pomidorem, na II śniadanie kanapka z serkiem twarogowym. Na obiad planuję spaghetti.A teraz idę biegać
|
|
|
#285 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja dieta tak jak zawsze czyli jej nie ma ogólnie to dużo zaszczuplałam , widzą to inni, muszę popracowaćjeszcze nad cellulitem i brzuchem żeby był płaski. Przeprowadzam się mam nadzieję do akademika do Krakowa. Nie mogę sie doczekać ![]() Cytat:
Mi dało już niedługo stuknie miesiąc jak sobie biegasz![]() Cytat:
Cieszę się ża TŻcoś zrozumiał ! Ja właśnie wróciłam z pracy i popijam kawkę. Hula hop musi dziś być! I języki obowiązkowo też.
|
|
|
#286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pracą zaliczasz trening![]() a moje bieganie dziś nie wyszło pierwszy raz w ciągu 3 tygodni... kolano mnie pobolewało od ostatniego razu, ale myślałam, że dam radę... jednak nie dałam... za to prawie pół godzinny spacer na rozruszanie kolana i czeka mnie porządne sprzątanie całego mieszkania, bo jutro rodzice mają wpaść.
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo, zaczęłam urlop
Uosobienie, trzymam kciuki za dietę, skoro sama wiesz, że dałabyś radę, to tylko się zmotywować i będzie super... Oko, dietetyczkę mam ze względów zdrowotnych aniżeli ze swoich potrzeb psychicznych ![]() Cieszę się z postępów jakie robi Twój TŻ, oby tak dalej ![]() Myss, Ile Ty km przechodzisz w tej pracy Super, że udało Ci się dużo schudnąć. Nie ma to jak słyszeć od ludzi, że się zeszczuplało, to takie fajne i motywujące ![]() Ja się jutro pakuję i w środę wyjeżdżamy na wczasy
|
|
#288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
potrzebuję Waszej pomocy!![]() wczoraj było mega dogłębne sprzątanie mieszkania, z myciem okien i czyszczeniem balkonu. z TŻtem sprzątaliśmy ponad 3 godziny;P więc kalorii trochę spaliłam ![]() gdzie jedziesz na wakacje?
|
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
![]() Uosobienie, Na naszą pomoc oczywiście możesz liczyć! Ja lecę na tydzień do Turcji z moim TŻ Jutro w nocy mamy samolot, więc dziś wielkie pakowanie
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
uosobienie, sprzątanie to też wysiłek, więc nie martw się, że bieganie nie wyszło
![]() z nami dasz radę, ja dzięki pomocy dziewczyn zrzuciłam ponad 10kg ![]() Mord, mi się marzy Turcja, super no, sama jestem pod wrażeniem zmian Tżta, nareszcie coś się zaczyna ruszać do przodu ![]() ja byłam wczoraj na spacerku godzinkę. dziś też idę. zaczynam tęsknić (moja sflaczała skóra też więc poczekam do września.
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Oko,
ja szczerze mówiąc nigdy nie byłam w żadnych ciepłych krajach. Jestem taka szczęśliwa Oby ta zmiana TŻ-ta okazała się zmianą na stałe, a nie na chwilę. Takich niespodzianek z jego strony życzę Ci jak najwięcej... A co do ćwiczeń.. może chociaż takie po kilka - kilkanaście minut dziennie w domku? A do tego spacer? Wieczory też upalne? Może wtedy mogłabyś ćwiczyć?
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
uosobienie, jak tam dzisiaj?
![]() Mord, pewnie już nie zajrzysz - ale w razie czego życzę super wakacji!!! uważaj na słoneczko, smaruj się ![]() tym razem po raz pierwszy Tż się "zmienił" zupełnie bez powodu, tzn bez żadnych moich pretensji, więc myślę, że to w miarę na stałe. już chyba 2 tygodnie tak ciągnie ![]() ciężko z ćwiczeniami nawet wieczorem, kręci mi się w głowie i jestem słaba :/ takie upały dosyć męczą... jedynie spacerki wchodzą w grę (dziś też byłam Myss, zapomniałam pogratulować pracy fajnie, że ludzie widzą jak schudłaś a lubisz chodzić na takie dystanse? ja uwielbiam
|
|
#293 |
|
Żona Idealna :)
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
cześć...
co tu takie pustki?
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
halo lasencje, co to ma być?
![]() uosobienie, jak tam? asia, ![]() Paula, jak wakacje? ![]() cały tydzień po godzinkę robiłam wczoraj nie, ale byliśmy na zakupach, dziś też trochę ale nie godzinę na pewno. za to jutro na trochę dłużej chcę wyjść na spacerek ![]() waga podpowiada, że już jest bliżej 57 niż 58
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Oko, w porząsiu, na ten weekend zjechałam do domu, zrobiłam niezapowiedzianą wizytę rodzince
![]() różnie leci, ale na pewno szybko ![]() ja z wagą myślę, że jak przed wyjazdem, ok. 59kg, trudno powiedzieć, bo w domu waga pokazała 60kg, ale jestem "w trakcie @" (trudno ją nazwać @...) no i też zjadłam sporo; w ogóle to muszę w końcu się zawziąć i nie jeść tyle coś tak doleciało mi do oczu, że Twój D przechodzi zmianę na +?
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, a jak Ci się mieszka samej? tzn bez rodziców? masz już jakichś fajnych znajomych? pochwal się
jak @ masz teraz, to sprawdź później, może nie jest tak źle ![]() D. zdecydowanie się zmienił teraz jest taki kochany ![]() nawet coś przebąknął raz o ślubie, ale to było takie mini przebąknięcie, więc się nie liczy jestem po 2h spacerku
|
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello,
Wakacje były super, szkoda tylko że tak szybko minęły... Aż łezka mi się w oku zakręciła jak miałam stamtąd odjeżdżać. Wszystko było wspaniałe.. Klimat, ludzie, hotel, okolica, plaża, morze... bosko! Zaprzyjaźniliśmy się z ludźmi z obsługi i teraz tak jakoś smutno jak się pomyśli, że już nigdy ich nie zobaczymy.. ![]() Muszę zaklimatyzować się teraz w Polsce i powrócić do szarej rzeczywistości.. Na wadze nic mi przez pobyt tam nie spadło, ani nie przybyło, co w sumie mnie cieszy, bo byłam pewna że przy takim pysznym jedzeniu wrócę cięższa..
|
|
#299 | |
|
Raczkowanie
|
na początek przepraszam, że tyle mnie nie było - dużo roboty w pracy i choroba
![]() co do diety to jest lepiej w ciągu tygodnia wypiłam piwko tylko raz i tylko raz zjadłam fast fooda - pizzę na rocznicę związku z TŻtem![]() jednak, od dwóch tygodni nie biegałam z powodu bólu kolana mam zamiar od niedzieli zacząć na nowo, czasu coraz mniej, a jeszcze 170 km do przebiegnięcia do końca września!na wadze więcej, o 2 kg, ale ważyłam się teraz, wieczorem... więc nie do końca miarodajnie... Cytat:
że szybko się kończą i powrót do szarej rzeczywistości jest bardzo bolesny. ja na moje wakacje jadę dopiero we wrześniu, mam nadzieję, że pogoda jeszcze będzie w naszej Polsce
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
Uosobienie,
oby pogoda Ci dopisała na tym urlopie.. :brawa: za poprawę w dietce. Trzymaj tal dalej a na pewno osiągniesz swoje cele.. Co z kolanem Ci się stało? ![]() Zważ się rano i daj znać czy dalej jest 2 kg więcej. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- A gdzie reszta forumowiczek
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

co tu takie pustki?
27 km na koncie!!!!!
za wagę - jestem z Ciebie mega dumna.

za kolejne..
miałam pobiegać i tak myślimy z TŻtem, on mówi, że lepiej nie, ale ja zmotywowana... i nagle jak walnęło deszczem i burzą...
oby się wszystko ułożyło w końcu 

ogólnie to dużo zaszczuplałam , widzą to inni, muszę popracowaćjeszcze nad cellulitem i brzuchem żeby był płaski.