|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3447551 0]Sytuacja z dzisiejszego poranka [/QUOTE]
Dojść "dyplomatycznie" gdzie pani od agresywnego psa mieszka i skontaktować się z lokalną prasą {oni uwielbiają "takie" historie"}, napisać na lokalnym forum . Imię, pierwszą literę nazwiska, nazwę ulicy ukryć tak, żeby wszyscy rozszyfrowali, numer domu i mieszkania . Wstyd na całe miasto ... Jest paragraf w kodeksie prawnym dotyczący takich sytuacji. Ale to dłuuuga i mozolna sprawa . Już kiedyś pisałam, że to najlepsza forma obrony przed atakiem jakiegokolwiek zwierzaka {nawet i dwunożnego} . Pisz mi tu szybciutko, jak tego dokonaliście . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Flawless
|
Zdziwił mnie bardzo komentarz, który usłyszałam jakiś czas temu w pracy. Dorabiam sobie jako kelnerka, na co dzień studiuję, dziennie, prawo, tak jak dość spora liczba dziewcząt pracujących ze mną. Otóż jakaś bardzo ekskluzywna, wykształcona i inteligentna Pani rzuciła za plecami jednej z kelnerek komentarz do swojego dziecka. Coś w stylu "widzisz, trzeba się uczyć, bo będziesz później taką pracę jak pani".
Ten tekst jest tak banalny i denny, że naprawdę bylam w lekkim szoku, gdy go usłyszałam ![]()
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czego ta pani się uczyła, bo na pewno nie nauczyła się kultury i szacunku do innych. Okropne babsko, i tacy ludzie mają dzieci...
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
No dobra, przyznam się, że nie wszystkie są złe, a przynajmniej nie wszystkie są rażące. I jak też później zauważyłaś, zakładane są na plotkowym, więc nie bardzo jest się czego czepiać. Ale. No błagam: "Staranka o dzieciaczka po ciąży pozamacicznej - uda nam się, na pewno!!!". Staranka
![]() He, tego typu komentarz jest chyba dość popularny, ja też parę razy słyszałam pod swoim adresem, gdy sobie dorabiałam, w tym kiedy pomagałam dzieciakowi w pisaniu prac zaliczeniowych do szkoły, to szanowna mamusia powiedziała do synusia, żeby się uczył, bo inaczej sam będzie miał kiepską pracę i będzie musiał dorabiać. To było dziiiiiwne.
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A autorka uwagi jak mniemam też mogła większości swoich pieniędzy sama nie zarobić, zasługi takich pań dość często sprowadzają się do upolowania bogatego chłopa, co można i bez wykształcenia osiągnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie też taki niefajny stosunek do kobiet, które decydują się zawiesić karierę zawodową i zostać kurkami domowymi. Mam taką możliwość, stać nas na to i nie widzę powodu rezygnowania z zajmowaniem się dzieckiem i przy okazji domem przez najbliższy rok. Jak wynajmowaliśmy mieszkanie przez polskiego maklera, to na moją odpowiedź, że nie pracuję, bo z brzuchem mnie nikt nie zatrudni a wcześniej chcieli tylko ludzi z doświadczeniem w NL (czego ja nie mam, bo wcześniej tu nie pracowałam), to gość zareagował tak, jakbym była mega leniem i naciągała na wszystko męża. Dla mnie praca w domu pod względem fizycznym, niczym nie różni się od pracy gdziekolwiek indziej. Jak jeszcze dawałam radę i do znajomych nie przyjechała teściowa, to zajmowałam się ich dziećmi. Bo tutaj do 12-13 roku życia trzeba dziecko zaprowadzić do szkoły i je odebrać. Same nie mogą chodzić. No i jednak chcę być przez najbliższy rok przy mojej córeczce i widzieć jak rośnie każdego dnia, jej pierwsze siadanie, stanie, kroki czy ząbki. Dla mnie obecnie to jest bardziej ciekawe, niż np. praca na magazynie z kwiatkami czy robienie czegokolwiek innego. A co do takich prac... to też nie czaję, jak ktoś reaguje co najmniej dziwnie, że się wyjechało i robi takie o prace, jak na kwiatkach czy coś. No wszędzie trzeba gdzieś zacząć. Jeśli się nie zna języka holenderskiego, to raczej nie dostanie się pracy w biurze, na kolei czy nie wiem jeszcze gdzie. Zaczyna się od właśnie takich kwiatków, sprzątania, czy magazynów. Oczywiście pracodawca umożliwia pójście na kurs języka, co pomaga przy szukaniu czegoś bardziej ambitnego, albo założenia własnego biznesu, w czym pomagają tutejsze przepisy.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-06-04 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim - na ok 2 miesiace ograniczyliśmy te wszystkie karmy, które młoda dostawała - zostawiliśmy ok 50% karmy - resztę sami gotowaliśmy - kasze, ryże, makarony + mięcho i kości (+ suplementy).
(oczywiście nie z dnia na dzień, ale sukcesywnie, co dzien coraz mniej karmy, więcej zamienników. Waga zleciała szybciutko). |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze ząbki nie uciekną- jak sie wyjdzie z domu rano do pracy, to wieczorem nadal będą tam gdzie były
![]() Ale masz racje, pogląd o lenistwie kobiet zajmujących sie dziećmi jest niestety powszechny. Niektórzy myślą sobie, ze najlepiej urodzić dziecko, a chwilę później pędzić do pracy, żeby zarobić na nianki. To nawet nie jest naturalne, żeby tak szybko zostawiać oseska z obcymi.
#283 |
Wtajemniczenie
|
a mnie dziwi że niektórzy ludzie "zabraniają" komuś być kurą domową..
skoro małżeństwo na to stać a kobieta ma priorytet opiekować się dziećmi i domem to ja się pytam? w czym problem? czy każda kobieta musi pracować? może nie ma takiej potrzeby.. a wielu ludzi na takie kobiety mówi że są "utrzymankami facetów" i że wręcz NIE MOŻNA być tak uzależnionym od faceta.. że co będzie jak facet odejdzie.. no ale skoro się z nim wiążę i zakładam rodzinę to raczej nie po to by się rozchodzić.. a nawet gdyby to myślę że sąd miałby wiele do powiedzenia co do podziału majątku i nie wyszłabym z niczym będąc 10 lat kurą domową ![]()
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. ![]() Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, kto kontroluje czy dziecko przyszło samo czy z rodzicem? W szkole rodzic musi się zameldować i podpisać, że odprowadził dziecko. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Do sklepu czy do kolegi dziecko też samo iść nie może? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego, co czytałam, to dziecko można zostawić w "żłobku" od któregoś miesiąca życia. Nie dowiadywałam się dokładniej, bo mnie ta opcja nie interesuje póki co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() No i fajnie, że państwo pomaga w opiece nad dziećmi itd. To między innymi w interesie państwa jest żeby dzieci było dużo i żeby dorastały w dobrych warunkach ![]()
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mi koleżanka opowiadała, że jakaś kobitka się zdziwiła, że Polacy nie kupują sobie tak często kwiatów czy gadżetów dla przyjemności. Nie mogła zrozumieć, jak za przeciętną wypłatę w PL mało kto wydaje kasę na widzi mi się. Jak jej odpowiedziała dlaczego, to się lekko zdołowała. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-06-04 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Konto usunięte
|
wracając do dyskusji z poprzedniej strony. Dziwi mnie wściubianie nosa w nie swoje sprawy. Ludziom musi się naprawdę nudzić, żeby sprawdzać innych na każdym kroku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Mnie też to dziwi. Co to kogo obchodzi? W ogóle dziwią mnie ludzie, którzy poświęcają swój czas wolny, żeby kogoś inwigilować. Co mnie obchodzi, czy ktoś zmienia nicki, je bułkę i wstawia jej zdjęcie na fb, czy robi cokolwiek innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Konto usunięte
|
Dziwi (a raczej martwi) mnie fałszywa troska o innych. Kiedy ktoś pyta, czy wszystko w porządku nie po to, by pomóc, lecz żeby miał temat do rozmów z innymi ludźmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Absurdem jest to co sie dzieje w Pl - dziecko samo musi trafic do szkoly, rodzic wcale nie ma czasu dla niego bo musi spedzac caly dzien w pracy aby jakos wyrzyc.
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama prawda po prostu. Zgadzam się ze wszystkim co pisze koleżanka powyżej. Dziwne powinno być to, że dzieciaczki biegają bez nadzoru, nie ważne w jaką pogodę, bo rodzice zapieprzają, jak chomiki w kołowrotku, żeby mieć kasę od 1 do 1 dnia miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Dziwi mnie nadinterpretacja i wyolbrzymianie
![]()
#299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 6 czy 8 palców to już bez różnicy, ważne że nie 2 ![]() Też mnie to dziwi.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Konto usunięte
|
I jeszcze dziwi mnie nieuprzejmość pań w urzędach. Idziesz załatwić sprawę, a ona robi obrażona minę, bo przerwałeś jej picie kawy i stawianie pasjansa. I robi wielką łaskę, udzielając Ci pomocy. Czy 8 godzin przed biurkiem jest naprawdę tak męcząca, że trzeba wyżywać się na klientach, którzy są przecież jej źródłem dochodu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.