|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasza poranna toaleta.
|
|
|
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wtedy to trzeba by prać pościel codziennie
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i większość znajomych kąpiemy się tylko wieczorem, i uwaga, nikt nie śmierdzi
W ogóle nie wiem ile trzeba sie nie myć żeby śmierdzieć byłam z koleżankami 3 dni nad jeziorem, wody spod prysznica leciały dosłownie kropelki i to lodowatej, korzystałam z niego głównie ja, tylko wieczorem i tylko strategiczne miejsca, i nikt nie śmierdział, naprawdę. Jezioro czyste ale nikt z żelem pod prysznic do niego nie wskakiwał więc dla mnie to nie było mycie. Naprawdę, poczułam, że żyję w innym świecie, i jest mi w nim całkiem fajnie, gdyby mi ludzie śmierdzieli po połowie albo całym dniu niemycia to bym chyba chodziła z klamerką na nosie ![]() Rano wstaję, biorę tabletkę na tarczycę, myję najważniejsze miejsca, używam dezodorantu, ubieram się, nakładam krem na twarz, robię coś z włosami, jem śniadanie,czyszczę okulary, czasem robię makijaż (od października będę próbować codziennie ), używam perfum. I to zajmuje mi niestety sporo czasu, zazdroszczę osobom, które zdążą wziąć w tym samym czasie prysznic, umyć wlosy, nałożyć te wszystkie balsamy i odżywki... serio, mnie by to zajęło minimum 2h Aha, i jeszcze coś z życia brudasa Jak nigdzie nie wychodzę to noszę po domu 2 albo nawet 3 dni jeśli nie jest ciepło tę samą bluzkę! I tak, też nic nie śmierdzi. Jak wychodzę to zmieniam codziennie.
![]() Ćwiczę! Edytowane przez Wenress Czas edycji: 2012-06-27 o 21:52 |
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Poranny prysznic zajmuje mi dosłownie 5 minut
![]() Opłukanie sie, natarcie sie żelem , spłukanie i wychodze A ja właśnie nie pojmuje jak ktoś nie może wygospodarować tych 5 minut by chociaż umyć sie w strategicznych miejscach
|
|
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ćwiczę! Edytowane przez Wenress Czas edycji: 2012-06-27 o 22:27 |
||
|
|
|
|
#278 | ||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Parsknęłam przy pierwszej połowie zdania, przy drugiej prawie się oplułam ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
<zerka na swoje dresowe spodnie noszone od wczoraj>
|
||
|
|
|
|
#279 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wliczając szorowanie uszu, podmycie dokładne i wyszorowanie gąbką to mi zajmuje ok 10minut. w 5 minut to ja mogę się wodą polać ewentualnie
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Naczelny Hipster
|
Weź, idź, twój smrodek aż mi do kuchni dolatuje!
|
|
|
|
|
#282 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W ogóle tak się zastanawiam czy teraz co każde wakacje będzie wątek 'ludzie myjcie się'; rok 2087 'dlaczego ludzie w poduszkowcu się nie myją :P, przecież prysznic jest tuż przy kasowniku' :P:P:P Boniu, ja w 87 mogę np. nie żyć, no nie do zniesienia :P:P |
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#284 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem umyta jak się wyszoruję od stóp do głów szorstką gąbką i wypumeksuje stopy, a to nigdy nie zajmuje krócej niż 10-15 min...i generalnie wolę iść na jakość a nie na ilość
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
U niektórych higiena zakrawa o paranoję czasem
Mówię zupełnie poważnie - dostaję zawrotów głowyJa jestem śpiochem kompletnym: wstaję pół godziny przez wyjściem, jeżeli nie myję włosów Za to wieczorem kąpie się w wannie przez godzinęwersja z myciem włosów (co drugi dzień) - wstaje i idę nieprzytomna do łazienki - myję włosy, nakładam na nie maseczkę ![]() - pryskam twarz wodą termalną, nakładam krem matujący i krem pod oczy - myję zęby, używam antyperspirantu, smaruję uda balsamem- zmywam maseczkę, nakładam odżywkę, potem drugą, potem żel lniany, zakładam ręcznik ![]() - smaruję stopy kremem, pastą antyperspiracyjną i psikam dezodorantem (stopy to moja obsesja) - suszę włosy i jednocześnie maluję kreski czarną kredką i rzęsy tuszem - ubieram się, w biegu maluję usta i wylatuję spóźniona jak widać nie jestem w stanie wypić ani kawy, ani nic zjeść, ani nic ![]() Nie czuję się brudasem W upały i podczas okresu biorę prysznic kilka razy dziennie, ranny prysznic to dla mnie horror, bo mam potwornie suchą skórę i uczulenie na chlor (swędząca wysypka). Bez względu na pogodę myję stopy kilka razy dziennie, również w publicznych toaletach
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Cóż jeżeli planuję siedzieć cały dzień w domu nie biorę rano prysznica, a co! Oszczędzam wodę
Włosy mogę umyć wyłącznie wieczorem, ponieważ są długie, aż za tyłek i suszenie ich + mycie trwa prawie 2 godziny... Poranna toaleta: szybki prysznic mycie zębów przemycie twarzy żelem jakiś krem na buźkę Iii tyle?
|
|
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie pisz, że dziś też je masz ![]() Szalejesz, ja bym sie nie odważyła tu takich herezji pisać ![]() Cytat:
![]() Niedawno popsuli mój ulubiony dezodorant z Rossmanna, tak śmierdzi przy psikaniu że człowiek sie dusi, mam wrażenie jakbym miała połowę tego co psikałam w płucach, a nie ma jak odejść sie przewietrzyć skoro mam go na stopach i czekam aż wyschnie, nawet otwarte okno nie pomaga ![]() ![]()
|
|
|
#289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o golenie się i peelingi i inne pierdoły robie to wieczorem. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
w ogole ładny z ciebie czyścioch bo bierzesz rano szybki prysznic !!a fuuu!!![]() <joke> ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Ty możesz rano sie szorowac szorstką gąbką i pumeksować stopy, jeśli masz na to czas przy porannej toalecie. Nie obchodzi mnie to. Jak pumeksuje przy wieczornej toalecie i robie inne czasochłonne "zabiegi" Rano biore szybki prysznic by sie odświeżyć i tyle Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2012-06-28 o 16:23 |
|||
|
|
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jezu ja też bym rano nie miała czasu na to wszystko chyba, że mam dzień wolny no to całe domowe SPA robię
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam, bardzo fajna sprawa
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
tak, chociaż nie jakoś tak bardzo, używam codziennie na dość duże obszary i nigdzie nie widzę wysuszonej skóry
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już czekam aż dołączę to cudo do mojej porannej toalety jeszcze raz dziękuję
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahah ten wątek jest zadziwiający a im dalej tym gorzej...
Za chwilę okaże się, że nie tylko te osoby co biorą prysznic/kąpiel wieczorem a rano nie są mega brudasami, ale też do tego szybki poranny prysznic nie wystarczy aby zrobić z siebie czyściocha. Liczyć się będzie tylko dokładne wyszorowanie szczotką i pumeksem przez 30 minut bo inaczej szybki poranny prysznic to nie mycie się i nie zostanie zaliczony jako wystarczający za kilka stron wątku okaże się, że konieczny jest jednak jeszcze domestos i szczotka druciana
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
padłam Kurczę może jednak rozwaze ten pumeks rano toż to standard ! Inaczej takie mycie to nie mycie oszz a ja tak marnotrawiłam czas o poranku.... myślac że jestem czysta i pachnąca a tu wyszedł brudas ze mnie |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Moje poranne szykowanie do pracy wygląda następująco:
- wstaję ok. 6 i idę zrobić poranną toaletę (szybki prysznic, balsam do ciała plus makijaż zajmuje mi to ok. 15 min.) - kawa, śniadanie plus jakaś kanapka do pracy (ok. 15 min.) - mycie zębów, czesanie plus ubieranie (ok. 15 min.)
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam jak nie pracowałam, siedziałam z dzieckiem w domu i mama zadzwoniła, żebym przyszła do niej. Ja do niej, że przyjdę, tylko za jakiś czas,bo dopiero wstałam i muszę się umyć. A ona do mnie, a co z gównem się biłaś
|
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

byłam z koleżankami 3 dni nad jeziorem, wody spod prysznica leciały dosłownie kropelki i to lodowatej, korzystałam z niego głównie ja, tylko wieczorem i tylko strategiczne miejsca, i nikt nie śmierdział, naprawdę. Jezioro czyste ale nikt z żelem pod prysznic do niego nie wskakiwał więc dla mnie to nie było mycie. Naprawdę, poczułam, że żyję w innym świecie, i jest mi w nim całkiem fajnie, gdyby mi ludzie śmierdzieli po połowie albo całym dniu niemycia to bym chyba chodziła z klamerką na nosie
), używam perfum. I to zajmuje mi niestety sporo czasu, zazdroszczę osobom, które zdążą wziąć w tym samym czasie prysznic, umyć wlosy, nałożyć te wszystkie balsamy i odżywki... serio, mnie by to zajęło minimum 2h
Jak nigdzie nie wychodzę to noszę po domu 2 albo nawet 3 dni jeśli nie jest ciepło tę samą bluzkę! I tak, też nic nie śmierdzi.