WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 10:16   #271
Friese
Zakorzenienie

Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Dziewczyny, jak trafić do Drogerii Jaśmin w podziemiach dworca centralnego?
Wysiadam na metro centrum, wychodzę na patelnię i co dalej?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 10:30   #272
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak trafić do Drogerii Jaśmin w podziemiach dworca centralnego?
Wysiadam na metro centrum, wychodzę na patelnię i co dalej?
To jest w podziemiach po prawej stronie zaraz przy tym wejściu do ZT, gdzie wchodzi się po schodach i wychodzi się przy Empiku - nie wiem jak inaczej to opisać, bo sama zawsze mam problem

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 10:34   #273
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
To jest w podziemiach po prawej stronie zaraz przy tym wejściu do ZT, gdzie wchodzi się po schodach i wychodzi się przy Empiku - nie wiem jak inaczej to opisać, bo sama zawsze mam problem
a spora jest ta drogeria? Albo może pamiętasz w jakich kolorach jest? ten szyld ich albo jakaś sciana, czy coś ?

dziękuję za wskazówki ;D
Stary 2012-10-17, 10:38   #274
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ja ją zawsze mijam, nie da się nie zauważyć, jest duży napis.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 11:49   #275
_chocolate
Zakorzenienie

ja zawsze trafiam tam przypadkiem, ale można po prostu wyjść na zewnątrz tym wejściem w Empiku (lub tym dużym obok, przy H&M) i zejść w prawo w bok po schodach na dół i tam zaraz jest wejście do podziemii (często kręcą się tam też jacyś bezdomni ) - drogerię będziesz mieć wtedy po lewej stronie, na pewno od razu zauważysz, jest samoobsługowa i ma duże witryny

w każdym razie to nie jest to główne wejście z podziemii do Złotych, gdzie wchodzi się na poziomie -1 przy carrefourze, tylko takie na powierzchni, boczne

drogeria fajna, warto tam wpaść.

Edytowane przez _chocolate
Czas edycji: 2012-10-17 o 11:52
Stary 2012-10-17, 14:36   #276
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze trafiam tam przypadkiem, ale można po prostu wyjść na zewnątrz tym wejściem w Empiku (lub tym dużym obok, przy H&M) i zejść w prawo w bok po schodach na dół i tam zaraz jest wejście do podziemii (często kręcą się tam też jacyś bezdomni ) - drogerię będziesz mieć wtedy po lewej stronie, na pewno od razu zauważysz, jest samoobsługowa i ma duże witryny

w każdym razie to nie jest to główne wejście z podziemii do Złotych, gdzie wchodzi się na poziomie -1 przy carrefourze, tylko takie na powierzchni, boczne

drogeria fajna, warto tam wpaść.
czyli najprosciej jak wejde do zlotych tarasow, i tam na poziomie -1 jest carefour. I przy nim są gdzieś drzwi na zewnątrz i jak nimi wyjdę to mam po lewej drogerię tak?
Stary 2012-10-17, 15:00   #277
abiblabla
Zakorzenienie

niezauważyłam tego wątku i napisałam na innym, ale ten faktycznie bardziej nadaje się pod mój temat więc wklejam treśc posta i tutaj

Jak można fajnie spędzić dzień w Warszawie? (przy niewielkim nakładzie środków)

Wszyscy tak narzekają na stolicę, ale ja wierzę, że można tam fajnie spędzić czas Będę tam na cały dzień w tę sobotę. Warto iść na stare miasto? Warto się wybrać do Muzeum Sztuki Nowoczesnej? Bo o tym póki co myślałam... Albo gdzie jeszcze? Pamiętając o niskim budżecie studenckim

Tż chciał pojechać obejrzeć graffiti Galerii Tybetańskiej na Woli i tam pewnie pojedziemy http://www.facebook.com/GaleriaTybetanska
Stary 2012-10-17, 15:15   #278
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
czyli najprosciej jak wejde do zlotych tarasow, i tam na poziomie -1 jest carefour. I przy nim są gdzieś drzwi na zewnątrz i jak nimi wyjdę to mam po lewej drogerię tak?
nie, to właśnie nie jest to największe wejście na -1
przy Empiku jest takie jakby patio i stamtąd jest to wejście, ono jest na powierzchni, ale niżej niż sam poziom galerii - na pewno zauważysz
taki szary kwadracik na samym dole mapy po prawej stronie
http://zlotetarasy.pl/en/MapaCentrum
idąc od metra centrum trzeba zejść na lewo, tam są też jakieś kawiarnie, murki, scena (czasem są telebimy), fontanna, itp.
mało osób tamtędy wchodzi, ale na pewno trafisz.

abiblabla - długo by mówić, ale jeśli będziesz pierwszy raz to chyba najlepiej zobaczyć klasykę - starówkę, nowe miasto, krakowskie przedmieście, nowy świat, chmielną, pałac kultury, łazienki.

Czas edycji: 2012-10-17 o 15:34
Stary 2012-10-17, 16:57   #279
201607280909
Konto usunięte

Friese, to ja Ci jeszcze opiszę alternatywną drogę do Jaśmin może będzie dla Ciebie łatwiejsza do ogarnięcia.

jak będziesz iść z patelni z Metra Centrum w stronę Złotych Tarasów i dojdziesz do Emilii Plater przy samych Złotych to nie przechodź przez ulicę tylko wejdź w podziemia (przy przejściu przez jezdnię są schody prowadzące na dół). w podziemiach idź prosto i skręć w lewo w pierwszy możliwy zakręt (będzie on już przy peronach dworca). Jaśmin będzie kilka metrów dalej po lewej stronie
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:29   #280
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
abiblabla - długo by mówić, ale jeśli będziesz pierwszy raz to chyba najlepiej zobaczyć klasykę - starówkę, nowe miasto, krakowskie przedmieście, nowy świat, chmielną, pałac kultury, łazienki.
no właśnie w tym sęk, że nie pierwszy raz, znane są mi okolice pałacu kultury, złote tarasy i np niektóre galerie handlowe bo nie raz jeździłam do Warszawy na zakupy. chodzi mi o jakieś inne miejsca nie tylko do zwiedzania, takie "smaczki", może jakieś niszowe ale bardzo ciekawe miejsca? Będziemy tam do jakiejś 19, więc nocne życie odpada niestety. Jakieś pomysły?
Stary 2012-10-18, 08:40   #281
Mocny Akcent
Dolce vita

abiblabla zawsze można przejechać się metrem z jednego końca W-wy na drugi: Zwiedzić Kabaty i Bielany. Można połazić po knajpach. A może muzeum erotyki???

Park Saski?
Stara Praga?
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 09:42   #282
Friese
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak dojechać z Warszawy (czym, jak) tutaj? stajnia dorado - /mapka/
Nowy Secymin 42a 05-155 Leoncin
(Puszcza Kampinoska)

JakDojade mi nie pokazuje, a ja kiedyś tam byłam, tylko że wujek mnie zawoził. Ale jest napisane na ich stronie że: ,,To idealne miejsce dla osób poszukujących ciszy i spokoju i aż trudno uwierzyć, że znajduje się zaledwie 40 km od centrum Warszawy".

vilandre i _chocolate bardzo dziękuję za Wasze instrukcje pomogłyście mi
ja bym to określiła po prostu że Drogeria Jaśmin jest NA PRZECIWKO PERONU 3 na korytarzu pkp warszawa centralna
no i poszłam... i wszystko pierre rene kryjące wykupioooneeee ;( i nie wiem gdzie jeszcze mogą być w Warszawie..

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2012-10-18 o 09:43
Stary 2012-10-18, 14:37   #283
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
abiblabla zawsze można przejechać się metrem z jednego końca W-wy na drugi: Zwiedzić Kabaty i Bielany. Można połazić po knajpach. A może muzeum erotyki???

Park Saski?
Stara Praga?
muzeum erotyki świetny pomysł! problem jedyny w tym, że właśnie wyczytałam, że wejście kosztuje 30zł od osoby wyjdzie nam 60zł za wejścia, za dużo ale właśnie o takie ciekawe miejsca mi chodziło także mimo wszystko dzięki
A kabaty, bielany i stara praga - wiem że to dzielnice Warszawy, ale co jest tam warte zobaczenia? Może to głupie pytanie, ale nie wiem. Stare kamienice? Jakieś klimatyczne miejsca? Bo boję się że pojedziemy i nie będziemy mieli co ze sobą zrobic na miejscu

dziewczyny, liczę na wasze sugestie. Park Saski i Łazienki przyznam szczerze nie bardzo nas interesują, ale na pewno jest jeszcze coś ciekawego do zobaczenia w stolicy - pomóżcie mi dowiedziec się co
Stary 2012-10-18, 14:42   #284
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
muzeum erotyki świetny pomysł! problem jedyny w tym, że właśnie wyczytałam, że wejście kosztuje 30zł od osoby wyjdzie nam 60zł za wejścia, za dużo ale właśnie o takie ciekawe miejsca mi chodziło także mimo wszystko dzięki
A kabaty, bielany i stara praga - wiem że to dzielnice Warszawy, ale co jest tam warte zobaczenia? Może to głupie pytanie, ale nie wiem. Stare kamienice? Jakieś klimatyczne miejsca? Bo boję się że pojedziemy i nie będziemy mieli co ze sobą zrobic na miejscu

dziewczyny, liczę na wasze sugestie. Park Saski i Łazienki przyznam szczerze nie bardzo nas interesują, ale na pewno jest jeszcze coś ciekawego do zobaczenia w stolicy - pomóżcie mi dowiedziec się co
Forty Bema.
tam jest park i plynie rzeka i mozna po tej rzece plywac rowerkiem ale nie wiem czy jeszcze jest ot czynne. To na Bemowie. Ladne miejse, tam sa takie ruiny tez, ale niewielkie. No w sumie to Forty Bema

Na bielanach jest tylko park linowy i las bielański (można wypożyczyć Virtulo - rowery) i w sumie to wszystko :P
Stary 2012-10-18, 15:13   #285
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:

A muzeum erotyki przypadkiem się nie zamknęło? http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...iete,id,t.html

Z muzeów polecam Zachętę-blisko centrum, placu Piłsudskiego, Krakowskiego Przedmieścia i Ogrodu Saskiego (w którym zrobili sobie słynne zdjęcie Red Hot Chili Peppers )

Sama planuję wybrać się wreszcie do Fabryki Koronek- wydaje mi się, że to dość ciekawe miejsce
Poza tym Stara Praga-bazylika katedralna, sobór, wytwórnia wódek koneser + oczywiście kamienice.

Edytowane przez Pigeons
Czas edycji: 2012-10-18 o 15:15
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:19   #286
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
A muzeum erotyki przypadkiem się nie zamknęło? http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...iete,id,t.html
no masz, nie popisałam sie aktualną wiedzą.

A może manufaktura cukierka? to na Nowym Swiecie
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:23   #287
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
vilandre i _chocolate bardzo dziękuję za Wasze instrukcje pomogłyście mi
ja bym to określiła po prostu że Drogeria Jaśmin jest NA PRZECIWKO PERONU 3 na korytarzu pkp warszawa centralna
no i poszłam... i wszystko pierre rene kryjące wykupioooneeee ;( i nie wiem gdzie jeszcze mogą być w Warszawie..
nie ma sprawy

a określenie "na przeciwko peronu 3" jest niejasne, bo na każdy peron są 4 wejścia gdybym tak napisała mogłabyś wylądować np. przy Starbucksie, który w sumie też znajduje się na przeciwko peronu 3, tylko, że z innej strony
Stary 2012-10-18, 17:46   #288
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Forty Bema.
tam jest park i plynie rzeka i mozna po tej rzece plywac rowerkiem ale nie wiem czy jeszcze jest ot czynne. To na Bemowie. Ladne miejse, tam sa takie ruiny tez, ale niewielkie. No w sumie to Forty Bema

Na bielanach jest tylko park linowy i las bielański (można wypożyczyć Virtulo - rowery) i w sumie to wszystko :P
Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość

Z muzeów polecam Zachętę-blisko centrum, placu Piłsudskiego, Krakowskiego Przedmieścia i Ogrodu Saskiego (w którym zrobili sobie słynne zdjęcie Red Hot Chili Peppers )

Sama planuję wybrać się wreszcie do Fabryki Koronek- wydaje mi się, że to dość ciekawe miejsce
Poza tym Stara Praga-bazylika katedralna, sobór, wytwórnia wódek koneser + oczywiście kamienice.
Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
no masz, nie popisałam sie aktualną wiedzą.
A może manufaktura cukierka? to na Nowym Swiecie
super, dzięki za pomysły manufaktura cukierków to byłby genialny pomysł szkoda tylko że nie jadamy takich słodyczy... czekolada to co innego ale warto wiedzieć, lubie takie miejsca

pomyślałam jeszcze o ogrodzie na dachu biblioteki UW. Czy o tej porze roku jeszcze warto tam pojechac? W ogóle warto?

zbieram jeszcze pomysły do soboty jeszcze dzień, więc jeśli coś jeszcze przychodzi wam do głowy piszcie koniecznie! wizażanki jak zawsze nieocenione
Stary 2012-10-18, 17:47   #289
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
no właśnie w tym sęk, że nie pierwszy raz, znane są mi okolice pałacu kultury, złote tarasy i np niektóre galerie handlowe bo nie raz jeździłam do Warszawy na zakupy. chodzi mi o jakieś inne miejsca nie tylko do zwiedzania, takie "smaczki", może jakieś niszowe ale bardzo ciekawe miejsca? Będziemy tam do jakiejś 19, więc nocne życie odpada niestety. Jakieś pomysły?
z muzeów tradycyjnie wszystkim polecam Muzeum Powstania Warszawskiego.

oprócz tego warte zobaczenia jest Muzeum Chopina (o ile interesuje Cię ta tematyka). Stamtąd jest już niedaleko do BUWu, gdzie można zobaczyć słynny ogród na dachu BUW, z którego rozprzestrzenia się ładny widok na Wisłę, Stadion Narodowy, Most Świętokrzyski i prawobrzeżną część Warszawy (zresztą i sam budynek biblioteki jest wart zobaczenia). Tuż obok znajduje się również Centrum Kopernika. można też przespacerować się wzdłuż Wisły. na Powiślu, właśnie w okolicach BUW znajduje się sporo urokliwych knajpek, gdzie możecie zatrzymać się na jakąś przekąskę lub kawę.

wczesna jesień sprzyja też spacerom w parkach. jeśli nie interesują Cię Łazienki i Saski to ze swojej strony mogę polecić park Skaryszewski i park Szczęśliwicki. w parku Szczęśliwckim znajduje się górka z wyciągiem, gdzie można wypożyczyć sprzęt narciarski i wypróbować swoich sił na nartach na igielicie

jeśli zależy Ci na zobaczeniu starych kamienic to polecam Pragę Północ - możesz zrobić sobie spacer ul. Targową i stamtąd odbijać w boczne uliczki. warto zajść też na Bazar Różyckiego - nie po to, żeby zrobić zakupy, ale po to, żeby zobaczyć niemalże kultowe miejsce z czasów PRL. przy ul. Ząbkowskiej (ul. krzyżująca się z Targową) znajduje się pub "W oparach absurdu" - moim zdaniem jedno z bardziej klimatycznych miejsc w Warszawie. polecam go odwiedzić, nawet jeśli nie zamierzasz pić piwa

moim zdaniem warto też pochodzić mniejszymi ulicami w ścisłym centrum Wawy np. Twardą, Grzybowską, Żelazną. można tam znaleźć sporo skarbów jak np. stare kamienice, zabytkową Synagogę Żydowską, pozostałości po Getcie Warszawskim itp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 18:36   #290
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
pomyślałam jeszcze o ogrodzie na dachu biblioteki UW. Czy o tej porze roku jeszcze warto tam pojechac? W ogóle warto?
Czytałam jakiś artykuł, że podobno w tym roku zima była niesprzyjająca dla BUW i przez ostre mrozy sporo roślinek uschnęło albo nie rozkwitło tak bujnie. Ale ogólnie to bardzo fajne miejsce i dla mnie jest tam zawsze pięknie. Jeśli w sobotę będzie ciepło, to może być bardzo przyjemnie na spacer. Na Powiślu są też kultowe hipsterskie knajpy - ale to już zależy w jakich klimatach gustujecie
Ja najbardziej polecam na początek starówkę i nowe miasto.

Trwa teraz też np. warszawski festiwal filmowy w złotych tarasach i w kinotece - bilety weekendowe są po 19zł.

Jeśli chodzi np. o koniec metra - kabaty, to jest nowe i spokojne osiedle, a turyści się tu nie zapuszczają Nie ma żadnych zabytków, starych kamienic ani nic z tych rzeczy... Głównym punktem jest Tesco jest też oczywiście las kabacki.

Czas edycji: 2012-10-18 o 20:00
Stary 2012-10-18, 19:35   #291
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Fakt, na Kabatch raczej nie ma nic ciekawego
Czasem tam się przechadzam do wspomnianego już Tesco całodobowego, to chyba rzeczywiście jedyna atrakcja

Wilanów jest też całkiem ładny

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:16   #292
charlotte89
Zakorzenienie

Gdzie stacjonarnie kupię kosmetyki do włosów Bingo Spa?
Najlepiej w Centrum
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 21:16   #293
After eight
Raczkowanie

Drogeria Jasmin na Centralnym, tylko ostatnio z kosmetyków do włosów widziałam jeden rodzaj masek.
After eight jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 21:45   #294
abiblabla
Zakorzenienie

vilandre, _chocolate - dzięki piękne dziewczyny
Stary 2012-10-18, 22:18   #295
_chocolate
Zakorzenienie

Możecie też pojechać sobie na pl.zbawiciela - ostatnio jacyś debile podpalili i zniszczyli tęczę, ale ogólnie miejsce jest ciekawe. Tam było zawsze tak szaro i ponuro, a tęcza - może trochę kiczowata, ale jednak dodawała kolorów i ożywienia. Dookoła jest dużo knajp, w nocy i nie tylko jest tam pełno ludzi.
W każdym razie miłego weekendu

Stary 2012-10-19, 13:03   #296
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Najlepiej w Centrum
4 przystanki od metra ratusz arsenał (w stronę ochoty) jest napewno w tym sklepie:
SHEA SKLEP
Stary 2012-10-19, 16:04   #297
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
z muzeów tradycyjnie wszystkim polecam Muzeum Powstania Warszawskiego.
Przyłączam się W sumie sama dawno nie byłam, ale ciągle jakoś czasu brak żeby się wybrać... muszę w końcu znaleźć chwilę.
Bilet normalny 14 zł, ulgowy 10 - więc nie tak drogo (chociaż pamiętam te piękne czasu jak bilety do MPW kosztowały 4 i 2 zł).

Centrum Nauki Kopernik też fajne.
Generalnie zależy co chcecie zobaczyć. Czy zależy Wam na jakichś nowinkach (wtedy właśnie Kopernik pasuje) czy bardziej na poznaniu Warszawy (wtedy lepsze będzie MPW i spacer wśród starych kamienic).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 09:11   #298
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Najlepiej w Centrum
Jeśli już będziesz w drogerii Jaśmin, to możesz zahaczyć o sklep z profesjonalnymi kosmetykami do włosów.

mapka podziemi

Idąc od Jaśmin (koło wyjścia "Złote Tarasy") w kierunku Centrum jest ten sklep, mniej więcej na wysokości Emilii Plater, na mapce górny szary tunel
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:01   #299
zuz123
Zadomowienie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;37160275]Jeśli już będziesz w drogerii Jaśmin, to możesz zahaczyć o sklep z profesjonalnymi kosmetykami do włosów.

mapka podziemi

Idąc od Jaśmin (koło wyjścia "Złote Tarasy") w kierunku Centrum jest ten sklep, mniej więcej na wysokości Emilii Plater, na mapce górny szary tunel [/QUOTE]

Hmmm, a wiesz może czy w tym fryzjerskim dostanę maskę Scandic bananową?
Albo inaczej, czy w Warszawie w ogóle dostanę stacjonarnie tę maskę czy zostaje jedynie Allegro?

wymiana
zuz123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 13:29   #300
Friese
Zakorzenienie

Gdzie są sklepy zielarskie, gdzie kupię herbatę liściastą: POKRZYWĘ oraz SKRZYP?
Bielany/Centrum/Mokotów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości