|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Dziewczyny, jak trafić do Drogerii Jaśmin w podziemiach dworca centralnego?
Wysiadam na metro centrum, wychodzę na patelnię i co dalej? ![]()
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję za wskazówki ;D
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Ja ją zawsze mijam, nie da się nie zauważyć, jest duży napis.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze trafiam tam przypadkiem, ale można po prostu wyjść na zewnątrz tym wejściem w Empiku (lub tym dużym obok, przy H&M) i zejść w prawo w bok po schodach na dół i tam zaraz jest wejście do podziemii (często kręcą się tam też jacyś bezdomni
![]() ![]() w każdym razie to nie jest to główne wejście z podziemii do Złotych, gdzie wchodzi się na poziomie -1 przy carrefourze, tylko takie na powierzchni, boczne drogeria fajna, warto tam wpaść.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2012-10-17 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
niezauważyłam tego wątku i napisałam na innym, ale ten faktycznie bardziej nadaje się pod mój temat więc wklejam treśc posta i tutaj
![]() Jak można fajnie spędzić dzień w Warszawie? (przy niewielkim nakładzie środków) Wszyscy tak narzekają na stolicę, ale ja wierzę, że można tam fajnie spędzić czas Będę tam na cały dzień w tę sobotę. Warto iść na stare miasto? Warto się wybrać do Muzeum Sztuki Nowoczesnej? Bo o tym póki co myślałam... Albo gdzie jeszcze? Pamiętając o niskim budżecie studenckim Tż chciał pojechać obejrzeć graffiti Galerii Tybetańskiej na Woli i tam pewnie pojedziemy http://www.facebook.com/GaleriaTybetanska
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy Empiku jest takie jakby patio i stamtąd jest to wejście, ono jest na powierzchni, ale niżej niż sam poziom galerii - na pewno zauważysz taki szary kwadracik na samym dole mapy po prawej stronie http://zlotetarasy.pl/en/MapaCentrum idąc od metra centrum trzeba zejść na lewo, tam są też jakieś kawiarnie, murki, scena (czasem są telebimy), fontanna, itp. mało osób tamtędy wchodzi, ale na pewno trafisz. abiblabla - długo by mówić, ale jeśli będziesz pierwszy raz to chyba najlepiej zobaczyć klasykę - starówkę, nowe miasto, krakowskie przedmieście, nowy świat, chmielną, pałac kultury, łazienki.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2012-10-17 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Konto usunięte
|
Friese, to ja Ci jeszcze opiszę alternatywną drogę do Jaśmin
![]() jak będziesz iść z patelni z Metra Centrum w stronę Złotych Tarasów i dojdziesz do Emilii Plater przy samych Złotych to nie przechodź przez ulicę tylko wejdź w podziemia (przy przejściu przez jezdnię są schody prowadzące na dół). w podziemiach idź prosto i skręć w lewo w pierwszy możliwy zakręt (będzie on już przy peronach dworca). Jaśmin będzie kilka metrów dalej po lewej stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#281 |
Dolce vita
|
abiblabla zawsze można przejechać się metrem z jednego końca W-wy na drugi: Zwiedzić Kabaty i Bielany. Można połazić po knajpach. A może muzeum erotyki???
Park Saski? Stara Praga? |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak dojechać z Warszawy (czym, jak) tutaj? stajnia dorado - /mapka/
Nowy Secymin 42a 05-155 Leoncin (Puszcza Kampinoska) JakDojade mi nie pokazuje, a ja kiedyś tam byłam, tylko że wujek mnie zawoził. Ale jest napisane na ich stronie że: ,,To idealne miejsce dla osób poszukujących ciszy i spokoju i aż trudno uwierzyć, że znajduje się zaledwie 40 km od centrum Warszawy". ![]() vilandre i _chocolate bardzo dziękuję za Wasze instrukcje ![]() ![]() ja bym to określiła po prostu że Drogeria Jaśmin jest NA PRZECIWKO PERONU 3 na korytarzu pkp warszawa centralna ![]() no i poszłam... i wszystko pierre rene kryjące wykupioooneeee ;( i nie wiem gdzie jeszcze mogą być w Warszawie..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-10-18 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A kabaty, bielany i stara praga - wiem że to dzielnice Warszawy, ale co jest tam warte zobaczenia? Może to głupie pytanie, ale nie wiem. Stare kamienice? Jakieś klimatyczne miejsca? Bo boję się że pojedziemy i nie będziemy mieli co ze sobą zrobic na miejscu ![]() dziewczyny, liczę na wasze sugestie. Park Saski i Łazienki przyznam szczerze nie bardzo nas interesują, ale na pewno jest jeszcze coś ciekawego do zobaczenia w stolicy - pomóżcie mi dowiedziec się co ![]() ![]()
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam jest park i plynie rzeka i mozna po tej rzece plywac rowerkiem ale nie wiem czy jeszcze jest ot czynne. To na Bemowie. Ladne miejse, tam sa takie ruiny tez, ale niewielkie. No w sumie to Forty Bema ![]() Na bielanach jest tylko park linowy ![]()
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A muzeum erotyki przypadkiem się nie zamknęło? http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...iete,id,t.html Z muzeów polecam Zachętę-blisko centrum, placu Piłsudskiego, Krakowskiego Przedmieścia i Ogrodu Saskiego (w którym zrobili sobie słynne zdjęcie Red Hot Chili Peppers ) Sama planuję wybrać się wreszcie do Fabryki Koronek- wydaje mi się, że to dość ciekawe miejsce ![]() Poza tym Stara Praga-bazylika katedralna, sobór, wytwórnia wódek koneser ![]() Edytowane przez Pigeons Czas edycji: 2012-10-18 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() A może manufaktura cukierka? to na Nowym Swiecie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a określenie "na przeciwko peronu 3" jest niejasne, bo na każdy peron są 4 wejścia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pomyślałam jeszcze o ogrodzie na dachu biblioteki UW. Czy o tej porze roku jeszcze warto tam pojechac? W ogóle warto? ![]() zbieram jeszcze pomysły ![]() ![]()
![]() |
#289 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
oprócz tego warte zobaczenia jest Muzeum Chopina (o ile interesuje Cię ta tematyka). Stamtąd jest już niedaleko do BUWu, gdzie można zobaczyć słynny ogród na dachu BUW, z którego rozprzestrzenia się ładny widok na Wisłę, Stadion Narodowy, Most Świętokrzyski i prawobrzeżną część Warszawy (zresztą i sam budynek biblioteki jest wart zobaczenia). Tuż obok znajduje się również Centrum Kopernika. można też przespacerować się wzdłuż Wisły. na Powiślu, właśnie w okolicach BUW znajduje się sporo urokliwych knajpek, gdzie możecie zatrzymać się na jakąś przekąskę lub kawę. wczesna jesień sprzyja też spacerom w parkach. jeśli nie interesują Cię Łazienki i Saski to ze swojej strony mogę polecić park Skaryszewski i park Szczęśliwicki. w parku Szczęśliwckim znajduje się górka z wyciągiem, gdzie można wypożyczyć sprzęt narciarski i wypróbować swoich sił na nartach na igielicie ![]() jeśli zależy Ci na zobaczeniu starych kamienic to polecam Pragę Północ - możesz zrobić sobie spacer ul. Targową i stamtąd odbijać w boczne uliczki. warto zajść też na Bazar Różyckiego - nie po to, żeby zrobić zakupy, ale po to, żeby zobaczyć niemalże kultowe miejsce z czasów PRL. przy ul. Ząbkowskiej (ul. krzyżująca się z Targową) znajduje się pub "W oparach absurdu" - moim zdaniem jedno z bardziej klimatycznych miejsc w Warszawie. polecam go odwiedzić, nawet jeśli nie zamierzasz pić piwa ![]() moim zdaniem warto też pochodzić mniejszymi ulicami w ścisłym centrum Wawy np. Twardą, Grzybowską, Żelazną. można tam znaleźć sporo skarbów jak np. stare kamienice, zabytkową Synagogę Żydowską, pozostałości po Getcie Warszawskim itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja najbardziej polecam na początek starówkę i nowe miasto. Trwa teraz też np. warszawski festiwal filmowy w złotych tarasach i w kinotece - bilety weekendowe są po 19zł. Jeśli chodzi np. o koniec metra - kabaty, to jest nowe i spokojne osiedle, a turyści się tu nie zapuszczają ![]() ![]()
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2012-10-18 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Fakt, na Kabatch raczej nie ma nic ciekawego
![]() Czasem tam się przechadzam do wspomnianego już Tesco całodobowego, to chyba rzeczywiście jedyna atrakcja ![]() Wilanów jest też całkiem ładny ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Gdzie stacjonarnie kupię kosmetyki do włosów Bingo Spa?
Najlepiej w Centrum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Drogeria Jasmin na Centralnym, tylko ostatnio z kosmetyków do włosów widziałam jeden rodzaj masek.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
vilandre, _chocolate - dzięki piękne dziewczyny
![]() ![]()
#295 |
Zakorzenienie
|
Możecie też pojechać sobie na pl.zbawiciela - ostatnio jacyś debile podpalili i zniszczyli tęczę, ale ogólnie miejsce jest ciekawe. Tam było zawsze tak szaro i ponuro, a tęcza - może trochę kiczowata, ale jednak dodawała kolorów i ożywienia. Dookoła jest dużo knajp, w nocy i nie tylko jest tam pełno ludzi.
W każdym razie miłego weekendu ![]() ![]()
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
SHEA SKLEP
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bilet normalny 14 zł, ulgowy 10 - więc nie tak drogo (chociaż pamiętam te piękne czasu jak bilety do MPW kosztowały 4 i 2 zł). Centrum Nauki Kopernik też fajne. Generalnie zależy co chcecie zobaczyć. Czy zależy Wam na jakichś nowinkach (wtedy właśnie Kopernik pasuje) czy bardziej na poznaniu Warszawy (wtedy lepsze będzie MPW i spacer wśród starych kamienic).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mapka podziemi Idąc od Jaśmin (koło wyjścia "Złote Tarasy") w kierunku Centrum jest ten sklep, mniej więcej na wysokości Emilii Plater, na mapce górny szary tunel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;37160275]Jeśli już będziesz w drogerii Jaśmin, to możesz zahaczyć o sklep z profesjonalnymi kosmetykami do włosów.
mapka podziemi Idąc od Jaśmin (koło wyjścia "Złote Tarasy") w kierunku Centrum jest ten sklep, mniej więcej na wysokości Emilii Plater, na mapce górny szary tunel ![]() Hmmm, a wiesz może czy w tym fryzjerskim dostanę maskę Scandic bananową? ![]() Albo inaczej, czy w Warszawie w ogóle dostanę stacjonarnie tę maskę czy zostaje jedynie Allegro?
#300 |
Zakorzenienie
|
Gdzie są sklepy zielarskie, gdzie kupię herbatę liściastą: POKRZYWĘ oraz SKRZYP?
![]() Bielany/Centrum/Mokotów
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.