|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Umyłam dziś włosy płynem Facalle ciekawe jakie będą jak wyschnę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() caate zdjęcia na blogu i na fb są tak przecudowne że nie mogę się napatrzeć ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem po pierwszym laminowaniu włosów. Efekt? w sumie mnie nie powalił, włosy faktycznie są delikatniejsze, jakby gęstsze ale wydaje mi się że podobne są po samym kallosie bez dodatku żelatyny... zobaczę jak będą wyglądać jutro ![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
dokładnie tak
![]() ![]() ![]()
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Dzieki jeszcze raz
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Ale cisza znów. Zwracam honor laminowaniu, włosy pięknie błyszczą, wczoraj tak tego nie widziałam wieczorem jak dziś w dzień, także będę kontynuować, może nie po każdym myciu ale raz w tygodniu na pewno ![]() Idę ugotować sobie kukurydzę ![]() ![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziewczyny, polecono mi picie krwawnika jako zioła, które powinno znaleźć się w apteczce każdej kobiety ![]() http://naturaity.pl/apteka-natury/zi...pospolity.html http://www.kobieta.info.pl/ziooleczn...krwawnik-ziola http://ecowawa.pl/index.php/artykuly/id/1/1198%22 Moje koleżanki w pracy piją i ja chyba też zacznę ![]()
![]() |
#277 |
zawsze mam racje
|
kalpana: ta maska już dawno temu była w rossmanie w cenie na do widzenia. Dziewczyny zresztą pisały o tym na wątku.
Wydaje mi się, że była w super pharm dostępna, ale nie wiem czy nadal jest.
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Albo jak 2babcia polecała picie herbatki z bratka na cerę. Myślałam ' a po co jak mamy xxi wiek i kosmetyki' A teraz jednak przyznaję rację takim metodom. Np nie rozumiałam czemu mi w domu parzą jakiś septosan ziołowy do płukania gardła, a teraz to moja rzecz nr 1 jak trzeba się pozbyć wydzieliny z gardła. Wiadomo, że nie zrezygnowałam zupełnie z leków z apteki, ale w przypadku lekkich dolegliwości patrzę czy nie da się po dobroci tego zrobić. I nie mogę patrzeć jak ludzie biorą antybiotyki na wszystko. Np mają zapasowe opakowanie po jakiejś chorobie to sobie biorą, mimo tego, że jest to infekcja wirusowa a nie bakteryjna. I oczywiście bez leków osłonowych. No i lubię też aromaterapię ![]() Niektóre naturalne olejki jak np różany są bardzo drogie, ale takie jak lawendowy, miętowy można niedrogo dostać na stronach z półproduktami. Tylko uwaga co do wanny lejecie- nie polecam grejpfrutowego do ciepłej kąpieli, bo można sobie podrażnić skórę. Na razie z ziołami nie kombinuje, bo jeszcze biorę jedne tabletki na żołądek i nie chce ich z nie wiadomo czym zmieszać. Ale za to kupiłam sobie różne zioła do kąpieli i dzisiaj jakieś przetesuje wieczorem.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-08-15 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Kobieta zgadzam się, że warto korzystać z tego co dała nam natura i nie truć się niepotrzebnie chemią a także suplementami i antybiotykami nawet na niegroźny katar.
Ja uwielbiam pokrzywę a od niedawna także skrzypopokrzywę i mam większe poczucie dbania o siebie, gdy siedzę z kubkiem zaparzonych ziół niż jak połknę tabletkę suplementu ![]() ![]() Na przeziębienie polecam Gripovitę- ma naturalny skład: wyciąg z hibiskusa, czarnego bzu, koncentrat z malin, czarnej porzeczki, wit.C i siarczan cynku ![]() ![]() ![]() Koniec wywodu bo mogłabym pisać i pisać ![]() Dzisiaj było: żel do mycia twarzy Iwostin Purritin krem przywracający nawilżenie Iwostin Purritin Rehydrin pasta Lassara szampon Pollena Malwa pokrzywowy odżywka Nivea Long Repair serum Marion z olejkiem arganowym pomalowałam też paznokcie u stóp resztkami malinowego lakieru i zaraz biorę się za paznokcie u dłoni, posmaruję Regenerum i pomaluję jasnoróżowym lakierem ![]() Pod wieczór: żel do mycia twarzy Biały Jeleń z oczarem wirginijskim peeling Garnier Czysta Skóra Active maseczka AA matująco-regenerująca Effaclar Duo, pasta Lassara L'biotica na rzęsy, rycyna na brwi, Noni Care na usta depilacja i balsam Eveline z olejkiem arganowym
![]() |
#281 | |||
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko branie niepotrzebne niewłaściwych leków nie pomoże, bo ani nie wyleczy, a tylko osłabi organizm. Po prostu jeśli chodzi o środki naturalne to czuję, że działają, a jak widzę suplementy, gdzie jest wszystkiego po tyle, że szans nie ma zadziałać to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Oczywiście i na naturalne trzeba patrzeć, czy większość tabletki to substancje czynne czy wypełniacze. Jeśli o przeziębienia to raczej rzadko mnie biorą, jak coś to łagodnie, albo szczęście, albo spożywam akurat właściwe rzeczy. A jak już to mam co najwyżej 37 i parę kresek. Tak powyżej 38 stopni to mam raz na 5 lat ![]() -- Kiedyś się smiałam podobnie z teorii, że dzieci teraz nerwowe przez picie np dużej ilości coli. Ale i w tym tkwi ziarenko prawdy, niestety :P Jest barwnik karmel amoniakalny, no i niestety w dużej ilości dobrze nie działa, o czym osobiście się przekonałam, jak swego czasu piłam colę/pepsi hurtem. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() Aloes piję, ale w formie napoju (firmy okf) ma też miód dodatkowo, więc też dobrze. Taki, którego się dodawało ileś ml do wody mało mi podszedł. Czasem sok z granatów (bo raz jest w sklepie raz nie) - to też na skórę dobrze wpływa. Herbata malinowa z sokiem mniej mi smakuje, ale czasem piję. Ale kwasy omega leżą i kwiczą, znowu nie piję olei. A że nie jem ryb to już w ogóle mam niedobory. A kapsułki sklepowe zawsze są ze zwierzęcymi dodatkami, więc odpadają. Nawet jak olej z ogórecznika to w otoczce żelatynowej. Jeśli o żywienie chodzi- w zimie nie powinno się jeść za wiele cytrusów, bo mają działanie wychładzające, podobnie z tego co pamiętam zielona herbata. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() Wracam do sprzątania, wyprałam przegródki materiałowe do szuflad, dopiero potem się skapnęłam, że pisze że prać nie wolno ![]() W jakiejś cień mi się rozsypał i przetarcie szmatką nie styknie, a brudnych używać nie będę. Porządkuje w komodzie, bo muszę mieć osobno kolorówkę często używaną( w najwyższej szufladzie) i taką na okazje specjalne (w niższej)
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2012-08-15 o 14:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Po pierwszym myciu jestem bardzo zadowolona świetnie poradził sobie z olejem, włosy są puszyste miękkie, nawet fajnie się pieni ![]() Dziś zaczynam kurację na rzęsy rycyna i ampułki keratynowe z gal strasznie mi ostatnio osłabły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś czuję, że mam mniejszą wiedzę niż Ty ![]() Jeśli chodzi o kwasy omega to regularnie biorę olej z wiesiołka Gal, kiedyś 2 kapsułki, teraz jedną dziennie ![]() ![]() ![]() Mam pytanie: który olej piłaś i jak pijesz? O zielonej herbacie słyszałam, że ma właściwości wychładzające, ale ja nie potrafię pić innej niż zielona ![]() ![]() ![]() ![]() Polecam tą herbatę http://www.smacznaherbata.pl/herbata...o-o_l_563.html Jest świetna, jak zresztą wszystkie herbaty Bio-Active ![]() ![]() ![]() Oooo a teraz szukałam nazwy tej zielonej herbaty, którą piłam, tej Posti właśnie i trafiłam na taką http://www.sklep.posti.pl/Pu_erh_z_w...TEPNY-106.html Ciekawie musi smakować ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Zioła są na pewno pomocne, ale trzeba być systematycznym, a jeśli chodzi o taką systematycznośc niestety łatwo się poddaję i zamiast pić codziennie coś dobrego na nerki i pęcherz - wypiję kilka razy pod rząd a pozniej i tak wracam do wody. mam takie zrywy, w ktorych chce za wszelka cene wlasnie pic te dobrodziejstwa dla nerek, a jak nie widze zadnych efektow w postaci wynikow to odechciewa mi się tego;/ ale badz co badz zdrowee odzywianie wieeeele daje
![]() ![]() o i słyszę, że jakaś pielgrzymka idzie przez moją ulicę xD ![]() a i mogę się pochwalić, że powoli rzucam mój kilkuletni nałóg jakim było obcinanie skórek wokół paznokci. A mam na to bardzo rosty sposob. wszedzie gdzie tylko idę zabieram ze sobą krem do rąk, keidy juz mam ochotę szarpnąć co nieco ząbkiem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ghana Czas edycji: 2012-08-15 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei jestem systematyczna ![]() ![]() ![]() A teraz dojdzie jeszcze krwawnik ![]() Trzymam kciuki za porzucenie nałogu ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez asiulka123 Czas edycji: 2012-08-15 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie piękne dłonie to podstawa u kobiet. A ja mam zazwyczaj długie [aktualnie krotkie, bo długie na dłuzsza mete sa niewygodne i chce od nich odpoczać] pomalowane pazurki, ale skorki wolaly o pomstę do nieba.Ka żdy mi na to zwracał uwage, byłam tego swiadoma, ale chyba musiałam znalezc odpowiedni moment na zebranie sie w sobie. Przez te okropną pogodę, mimo, że jestem wyspana czuję się okropnie słabo Pozniej muszę się w sobie zebrac zeby pocwiczyc, ale teraz pełne zamulanie przed kompem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||||
zawsze mam racje
|
Cytat:
Chciałabym mieć sporą wiedzę o ziołolecznictwie i aromaterapii ![]() A jeśli chodzi o dodatki na żywności- kojarzę sporo, ale tylko dlatego że czytałam, które mogą być odzwierzęce, a które nie. Lniany i jako 2 albo z wiesiołka albo ogórecznika (chyba wiesiołka, ale już pewna nie jestem) Normalnie na łyżkę i szybko połknąć, bo smakowo nie zachwycał lniany. Niestety piłam zbyt krótko, żeby ocenić efekty. Lniany ma najwięcej omega-3 ze źródeł bezmięsnych. Muszę teraz zamówić krem na dozie do twarzy (ja go kupuję za 50 parę zł, a gdzie indziej widziałam 30 zł drożej) to wezmę jakiś olej też. Niestety braki omega 3 widać, zarówno jeśli o skórę chodzi jak i samopoczucie - sprzyja depresji i innym schorzeniom psychicznym. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Swego czasu wielbiłam roibos, ale po piciu mocno słodkich napoi aktualnie wszystko takie bezsmakowe mi się wydaje ![]() Ale powoli się przyzwyczajam. I wróciłam do picia yerba mate- co prawda nie mam tego specjalnego kubka do picia, ale używam metalowego zaparzacza- niestety są tam elementy tak drobne, że wydostają się i przez sitko w zaparzaczu. Smak ma specyficzny, dla jednym będzie 'fuj fuj', ale mnie pasuje. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Ja znowu uwielbiam czyścić uszy patyczkami, wiem że się nie powinno wpychać patyczków, ale nie mogę się powstrzymać, najchętniej bym 3 razy dziennie to robiła ![]() Moja koleżanka ma tak samo, nie ma jak dziwne nałogi ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Ja po prostu zapominam o np takiej skrzyp-pokrzywie, do śniadania wolę wypić coś smaczniejszego. A potem się wychodzi, tamto i owamto i albo zdarzyło mi się zaparzyć i zapomnieć wypić, albo przypominało tuż przed snem jak już byłam pełna płynów.
![]() |
![]() |
#288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na paznokcie nie narzekam, ładne są ![]() ![]() ze skórą dłoni to mam zawsze problemy ![]() teraz zmywam naczynia w grubych rękawiczkach i jest lepiej, nie swędzi i jest jaśniejsza,ale niestety chyba nigdy nie będzie gładziutka ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jestem bardzo systematyczna jeśli chodzi o pielęgnację ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#289 |
zawsze mam racje
|
Jeśli chodzi o kremowanie, olejowanie itd to umiem być systematyczna, chyba że mam nastój totalnie zły to wtedy chcę mi się umyć jedynie :P
Spamowanie poprawia mi nastrój, owszem, ale tylko wtedy jak mam średni i chcę mieć dobry ![]() Dzisiaj solidna porcja ruchu zaliczona- fakt, że nie jakieś wymyślne ćwiczenia, a sprzątanie, ale zawsze coś ![]() Naolejowałam włosy i skalp heenarą, moczę stopy w soli, potem moczenie dłoni (mam jakieś tabletki z sp, żadne cuda na kiju, ale dobry umilacz) na pewno muszę zaliczyć maseczkę złuszczającą, potem nawilżającą, maskę na włosy (wax mleczny+jakaś maska nawilżająca, taki mix proteiny+nawilżacze działa najlepiej) asiulka: a kremów z mocznikiem używasz? u mnie to wybawienie dla stóp czy dłoni. A te gumowe rękawiczki też idealnie dla dłoni nie są, jakoś się w tym skóra zagrzewa, a to sztuczne i nic powietrza nie przepuszcza. Jak masz stos zmywania albo dużo do sprzątania zrób tak- solidna porcja kremu+bawełniane rękawiczki, a dopiero na to te gumowe. Sprząta się, a w tym czasie dłonie się nawilżają ![]()
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz nie mam gumowych rękawiczek, tylko z kauczuku ![]() ![]() dobry pomysł z tymi bawełnianymi rękawiczkami tyle, że u mnie zmywanie nie trwa długo, ale za to robię je często ![]() w tym roku na zimę, kupię tak samo jak 2 lata temu, mega tłusty krem- taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nter-care.html chroni idealnie ![]() ![]() teraz jest chłodniej to śpię w nocy w rękawiczkach bawełnianych ![]() Polecam Wam ten krem do rąk, pewnie już o nim pisałam kiedyś https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...em-do-rak.html. Jest świetny, najlepszy krem jaki miałam, pozostawia przyjemną,ochronną warstwę, ale nie jest ona dokuczliwa ![]() ![]()
Edytowane przez asiulka123 Czas edycji: 2012-08-15 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
ten krem do rąk z flosleku jest normalnie dostepny w drogerii czy trzeba szukac go po aptekach ?
![]() http://lusterko-em.blogspot.com/2012...rgen-biaa.html ja wiem, ze musze zdobyc to maselko i krem do rak jak juz beda w naszych Rossmanach ![]() pohulałam 80 minut i zrobiłam sklapel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() mialam pic ziola, zwlaszcza skrzyp i pokrzywe i mi to ciagle nie wychodzi ![]() spamowanie: - cwiczenia z pyty E.Chodawkowskiej - peeling ciala - peeling twarzy - zel, mgielka na twarz, serum, - miod na usta, - Jantar na skalp, olej na wlosy - bedzie kapiel w pianie i maseczka na twarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Loluska, zawstydzasz
![]() ![]() Karolcia, ja juz nie wiem po rpstu, niby to alergia ![]() dziewczyny, tak jak kiedys pokazywalam obcykalam lakiery, na blogu moja kolekcja ![]()
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do zegarka, ja wybrałabym opjcę drugą, srednio rpzepadam za złotem i to dlatego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja swoja kolekcje 'wysprzatala' zostaly te nadajace sie do uzytku. z cieniami na szczescie mam tylko jedna paletke 120kol, sleeka i jakies inglotowe wiec luzik ![]() tez nie lubie zlota, ale jakos lepiej mi sie widzi wlasnie taki, bo ost duzo elementow ze zlotem mi przybylo i jakos zaczynam akceptowac ten kolor w innych miejscach oprocz kolczykow jak narazie ![]() dzieki za opinie ![]() 1- 899zl 2- 750zl
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio spodobał mi się jeden odcien złota 'rose gold'. Co ogladam jakis filmik na youtube, to laski tam oczywiscie 8217354 razy musza powtarzac te nazwe, az do porzygu ![]() ![]() jednak ja sama preferuje zegarki meskie [doslownie] wiec na tych damskich srednio sie znam ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Piekne
![]() Dlugo sie bilam sama ze soba czy pokazac Wam sie w okularach na zdjeciu - na zywo to co innego, wygladam troche lepiej bo jestem strasznie niefotogeniczna ![]() ![]() Jutro mam mase papierkowej roboty w zwiazku z duzymi zmianami w swoim zyciu - ale po poludniu sie pospamuje moze wreszcie troche lepiej ![]() ![]() Caate - tez mam ta maszynke wilkinson i jak dla mnie to jest przecietna, troche skora mnie swedzi po tym mydle ![]() ![]() Zegarek zdecydowanie ten caly srebrny ![]() ![]() Party - super ze wakacje Ci sie udaly ![]() Nigdy tego nie zrozumiem. Przeciez mozna kupic tansza torbe pewnie i lepszej jakosci niz te podrobki. A juz na pewno nie dalabym nikomu podrobki na prezent, wstyd by mi bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie dzień bez zielonej herbaty nie istnieje, przynajmniej jeden kubek rano muszę wypić ![]() ![]() ![]() a co do ziółek, to pijałam taką herbatkę na cerę ( http://www. doz .pl/apteka/p49987-Herbatka_pomocnicza_w_nie doskonalosci_cery_fix_15_ g_20_szt ), ale kupowałam po dwa opakowania, a jak mi się kończyła, to zapomniałam dokupić i na tym się kończyła moja systematyczność ![]() niedługo zabieram się za ćwiczenia, póki za ciepło nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.