|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prawo jazdy kat. A w wydaniu damskim :)
Przeprszaam że wbijam się w temat..
Zjedziecie mnia zaraz za najgłupsze pytanie na świecie, ale co zrobić z torebką podczas egz?? Będę w drodzę do pracy i muszę zabrać ze sobą trochę rzeczy, czy mogę je wrzucić do samochodu egzaminacyjnego?? |
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Do usług. ![]() To Ty na zdjęciu po lewo?
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Aa
Ja w styczniu podjęłam decyzje, że będę tak wyglądać we wrześniu tego roku a we wrześniu.. W wakacje 2013.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam
![]() ku pocieszeniu wszystkich duszyczek bez prawa jazdy wklejam link: KLIK a to oznacza, że przestaję się bać o czas
|
|
|
#280 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i umierałam z braku neta w akademiku ale dopiero dziś mi administrator podłączył.
Weekend w Częstochowie rewelacyjny, nie ma co mówić. Relacja później bo teraz nie ogarniam wszystkiego
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
siemaneczko
jestem cały czas czytam Was Kochane moje, ale czasu coraz mniej i dlatego się nie udzielam,uczelnia mi się doopskiem wypina na biedną studentkę...i muszę latać za dziekanem jak pieseczek a EXior się tylko na gg dobija z pytaniami czemu jazd nie zaczynam skoro pogoda jest "akuratna" i kiedy z nim na shopping pojadę witam wszystkie "nówki"
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Lolitka jak egzamin?
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
o jaaaaaacie
chciałam wkleić link do artykułu z gazety prawnej, w którym pisali, że zmiany przepisów w prawie jazy od 2013 najprawdopodobniej nie wejdą w życie ucieszyło mnie to, bo cały czas schizuję, że nie zdążę ![]() nie chodzi mi konkretnie o nią jako osobę, ale o to, że zostawiła mnie samą z motocyklem z usterką techniczną... przy czym sama jeździła po mieście ok. 70km/h kiedy ja niepewnie kolebałam się za nią z zawrotną prędkością 40km/h (to była moja druga jazda!) dobrze, że znałam tę część miasta i wiedziałam gdzie jechać, bo w pewnym momencie kompletnie zniknęła mi z oczu
|
|
|
#285 |
|
Przyczajenie
|
Nie bylo lacznosci?
a tak z ciekawosci, co to za szkola
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
nie, nie mamy łączności...
nie chcę robić złej reklamy szkole ze względu na jedną osobę (która już tam nie pracuje, z tego co wiem) bo z wyboru ogólnie zadowolona jestem. ale na PW odpowiem jeśli jesteś zainteresowana ![]() a tak nawiasem, jaką szkołę jazdy w Krk Ty polecasz? chciałąm jeszcze wyjeździć kilka godzin przed egzaminem, ale u mnie nie ma już żadnych wolnych terminów
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
Bedzie problem w wiekoszosci szkol. Od przyszlego roku maja zmienic sie przepisy odnosnie przeprowadzania egzaminow teoretycznych i praktycznych w zakresie kategorii A, plus wejda ograniczenia wiekowe, wiec wszyscy rzucili sie na robienie prawka. Moim zdaniem, 90% tych, ktorzy zaczeli teraz juz nie zdaza, a przepisy nie wejda w przyszlym roku, chocby dlatego, ze nawet sam osrodek egzaminacyjny nie spelnia warunkow do przeprowadzania egzaminow na nowych zasadach i 95% szkol takze nie posiada odpowiedniego placu, wiec bedzie jak co roku - panika, a potem i tak nic z tego nie wyniknie.
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
witaam sie
mogę dołączyć? jestem Magda jak widac obok, mam 22 lata i zostałam zarażona jaaakiś czas temu własnie tyymi maszynami własnie kończe kurs, egzaminu nie mam jeszcze ustalonego, ale mam nadzieje ze długo czekać nie będe motorek mamy juz troche czasu, nabył go mój polówek i teraz chce żebym ja go przejęła, a on oczywiście poszuka sobie co innego.. tak wiec dla mnie zostaje ninja 600 .. powiem szczerze, ze troche się boje.. przeraza mnie te ponad 100 koni jak na pierwszy raz.. myślałam bardziej o 250 na początek.. ale każdy mi odradza, bo jak twierdza więcej się napcham i napierdze niż pojeżdżę.. i problem ze sprzedażą pózniej.. i w sumie przekonali mnie tym, ale nie zmienia to faktu, ze mimo tego ze bardzoo chce to troche mam obaw przez zimę mam zamiar cala porządnie ubrać sie i czekać cierpliwie na wiosne no to chyba na razie tyle o mnie.. mam do was kobity troche pytań i mam nadzieje, ze nie wyrzucicie mnie stad za szybko, bo chciałabym tu zagościć na dłuuugoo dłuużej heh jutro postaram się nadrobić troszke wasz watek, cobym wiedziała co się tu dzieje![]() ![]()
Edytowane przez magdaammm Czas edycji: 2012-10-07 o 23:47 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadrabiaj, nadrabiaj co by nas więcj tu było ![]() Fajnie, że są dziewczyny z prawkiem, z zaczętym kursem, takie co już kończą i takie co na wiosne się wybierają.
|
|
|
#291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to jutro dopiero chociażjuz teraz zaczęłam po każdym pożcie mowie sobie,ze wyłączam i testów trochę porobie wreszcie, bo tak w dzień nie ma czasu, ale jakoś czytać nie moge skończyć a i mam pierwsze takie pytanie do was kobiety drogie przy nadrabianiu pewnie coś podczytam o waszych pierwszych motórkach i pewnie moje pytanie się powtórzy ale co tam co wy myslicie o tej 600tce i jakie wasze były, są czy będą?
|
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pamiętam jak robiłam na B to w momencie kiedy dostałam kawałek plastiku moglam zacząć prawdziwą naukę, bo do momentu egzaminu uczą raczej 'jak nie jeździć' teraz jestem z zawodu kierowcą może praca wyśniona to nie jest dla mnie, ale pieniążki dają dobre.
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
cheetnie
wlasnie juz widzialam, ze macie klub bardzo chetnie
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracujesz jako kierowca? Ale jak, co gdzie? Mów bo my ciekawe
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już kurs skończyłam i czekam teraz na egzamin więc podobnie jak Ty również zastanawiam się nad pierwszym motocyklem. ![]() Od kilku miesięcy zbierałam opinie odnośnie mocy i pojemności więc może coś napiszę. Faktycznie, może się okazać, że 250 po miesiącu się znudzi ale może też być tak, że po sezonie jeszcze Ci zostanie mocy.Pamiętaj, 250 - 250 nie równa bo przykładowo Kawasaki Ninja 250R ma osiągi porównywalne do 400/500 bo to sporotowy motocykl. Teraz jak ma wchodzić to nowe pj (nawet w 2014) to będzie duży popyt na 250 ) bo szybciej naucze się techniki jazdy, dynamiki i oswoje się z masą. Może przejedź się 600 chociaż na prostej i zobacz jak sobie dajesz radę z masą. ![]() Gdyby nie to, że jestem malutka to skusiłabym się na 600 bo cenowo wcale się nie różnią ale chyba najpierw oswoje się z mniejszą masą bo tak jak napisała Monichula - co to jest te 20 godzin w przypadku A? Ty masz już pj kat. B a ja dopiero skończyłam kurs jakiś czas temu więc jesteś bardziej oswojona z różnymi nietypowymi sytuacjami na drodze więc 600 chyba nie byłaby dla Ciebie takim 'diabełkiem'. Jeżeli masz olej w głowie a nie tylko w silniku to dasz sobie radę.
Kto ma konto na wizażu ten będzie spłukany." ![]() Porzućcie nadzieję Ci, którzy tu wchodzicie. Edytowane przez Trelle Czas edycji: 2012-10-08 o 12:44 |
|
|
|
|
|
#298 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ogolnie praca dosc przyjemna ale nudzi mnie takie jezdzenie 8-9 godzin dziennie. a z kolei mój tż jeździ na ciężarówkach![]() Cytat:
mieliśmy okazje kupić 600tke za dość małe pieniążki i co najważniejsze pewną, bo wiemy co w niej byloi zmieniane, wymieniane i w ogóle. rozmawiałam ze swoim instruktorem, on twierdzi ze 500tka wystarczyłaby, ale jak juz jest taka to napewno ją opanuje tylko właśnie! z głową! nie wyjeżdżać od razu na drogę bo moge sie przeliczyć.. zreszta jak ten koles http://www.youtube.com/watch?v=--5OozQZHAg ![]() powtarza mi ciągle 'dobrze, że sie boisz, widac ze masz trochę oleju w głowie' ogolnie kobiety chyba bardziej rozważnie prowadzą, bo faceci byleby szybciej. takie moje zdanie.. zresztą widać to na drodze, nie raz nawyzywam się facetów w autach, bo myślą że jeżdżą dużo lepiej od kobiet. Prawko na B robiłam 3 lata temu, może mistrzem nie jestem, ale trening wlaśnie tym nas czyni a wiec jeździć jeździć i jeszcze raz jeździć![]() a ubrana juz jesteś i przygotowana na sezon, czy nie bardzo? i na co sie zdecydowałaś albo zdecydujesz, na jaki motór? i jaki finansowo to widzicie![]() ![]() a w ogóle to mam problem w co się ubrać na jazdę teraz bo jak ostatni raz jeździlam to było ciepełko jeszcze, ale teraz toż to zima idzie heh mysle, czy ubrać cieplejsza kurtałke wiem, mam dziwne problemy
|
||
|
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Facet troszkę taki.. Ja na jego miejscu nie dość, że ruszałabym na początku tylko ze sprzęgła a nie gazowała to w dodatku na zakręcie co on chciał zrobić? Ale lepsi to są tacy co w zakręt zamiast się złożyć to kręcą kierownicą ![]() Czy jestem przygotowana? Hmm.. mam ubranie ale już stare i każda część nie od parady więc przy zakupie motocykla mam zamiar zaopatrzyć się w kombiaka jakiegoś, nowy kask, buty itd. Nie wiem ile przeznacze na motocykl bo w przyszłym roku chcę też kupić swój pierwszy samochód więc to będzie dla mnie pierwszorzędna sprawa, na pewno nie będzie to nic z salonu. Jeżeli chodzi o motocykl to na pewno będzie to jakiś plastik. Kocham ścigacze ![]() Może pokazałabyś motocykl nam?
Kto ma konto na wizażu ten będzie spłukany." ![]() Porzućcie nadzieję Ci, którzy tu wchodzicie. Edytowane przez Trelle Czas edycji: 2012-10-08 o 13:23 |
|
|
|
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój Tata też jest zawodowym kierowcą, jeździ na TIR-ach więc kontakt z motoryzacją mam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

powtarza mi ciągle 'dobrze, że sie boisz, widac ze masz trochę oleju w głowie' ogolnie kobiety chyba bardziej rozważnie prowadzą, bo faceci byleby szybciej.