Apple - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 09:28   #271
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: Apple

ja sie zgodze z Ilios...
Iphone da Ci wiecej mozliwosci- telefon+ fajnie sie z nim surfuje po necie..
Biorac ipada mini jedyna roznica to taka, ze nie bedziesz mogla z niego dzwonic:p
oczywiscie imessage i facetime masz, ale juz na inne telefony nie podzwonisz ( to dziala najlepiej. gdy masz wielu znajomych posiadajacych Apple). dlatego najlepszym rozwiazaniem raczej bedzie Iphone.

patrzylam na polskim allegro na jakies gadzety na ipada/ iphone- to ciagle taaak drogie tam:/
tak samo tu, gdzie jestesm teraz... Ale jak zagladnelam na amerykanski ebay albo nawet angielski...obudowy i inne sa tanie jak barszcz polecam, jesli chcecie miec oryginalna obudowe na telefon to na ebay maja tego od groma i kosztuja juz nawt od 1 czy 2 funtow

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 09:31   #272
tinekk
Zadomowienie

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, w takim razie na pewno zdecyduję się na iPhone 5

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 09:33   #273
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, w takim razie na pewno zdecyduję się na iPhone 5

a mozesz napisac w jakiej ofercie oferuja Iphone? Jaki abonament, ile mintut itd.?

Stary 2013-04-30, 09:37   #274
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość

a mozesz napisac w jakiej ofercie oferuja Iphone? Jaki abonament, ile mintut itd.?

Kuzyn ma mi przywieźć z UK i już się zastanawiam jak to jest z interenetem, abonamentem, żebym mogła mieć stały dostępa do neta? Muszę pewnie wziąć jakąś umowę ( właściwie przedłużyć ) z internetem bez telefonu ?

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2013-04-30, 09:43   #275
201604181004
Konto usunięte

A zastanowiłaś się jak zdejmiesz simlocka?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 09:46   #276
tinekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
A zastanowiłaś się jak zdejmiesz simlocka?
On jest bez simlocka :P

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

Stary 2013-04-30, 09:54   #277
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez tinekk Pokaż wiadomość
Kuzyn ma mi przywieźć z UK i już się zastanawiam jak to jest z interenetem, abonamentem, żebym mogła mieć stały dostępa do neta? Muszę pewnie wziąć jakąś umowę ( właściwie przedłużyć ) z internetem bez telefonu ?
tak by bylo najwygodniej )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 10:00   #278
201604181004
Konto usunięte

A no, to dobrze, jakby był to mogłabyś mieć problem . Ja mam akurat w playu, ok 1gb na miesiąc - wystarcza akurat, nie ograniczam się wcale. I nienawidzę aplikacji wizaż, korzystam tylko z przeglądarki i nigdy nie wykorzystałam tego 1gb do końca.
Jeśli chodzi o playa na kartę - tylko tu się orientuje, to się to średnio opłaca. Może i internet dają ale gorzej z minutami i smsami (albo to albo to musisz wybrać).

A ja iphone odkładam do szafy na kolejne pół roku. Przeleżał, przez 2 tygodnie się nie przekonałam, wracam do starego z klawiaturą qwerty .
Stary 2013-04-30, 10:05   #279
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

aaaa ale co wtedy z karta sim? do iphone wchodzi inna, mniejsza nieco....Nie orientuje sie jak to w Polszy robia, mozna poprosic o te malenka karte?

dobrze wiedziec, ze ta aplikacja wizaz nie tylko mnie wkurza

Stary 2013-04-30, 10:15   #280
201604181004
Konto usunięte

Można poprosić, co jest śmieszne w orange taka mini karta to koszt 20 zł, a adapter do którego dorzucają miniaturkę gratis chyba 19 zł (z tego co pamiętam, jeszcze w tym roku to robiłam ale nie chcę wprowadzać nikogo w błąd)
Stary 2013-05-02, 20:31   #281
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cheveux Pokaż wiadomość
Gratuluje! Sama posiadam ipada mini i jestem w nim zakochana oczywiscie ze rozumiemy twoje szczescie, u nas zazdrosci nie zaznasz :P
Jak to nie . Ja jestem zazdrosna, bo sama chcę iPada, a pieniędzy jak nie było, tak dalej nie ma .

Mam pytanie do posiadaczek iPada mini - dlaczego wszystkie tak go chwalicie? Czym różni się od zwykłego iPada, tylko wielkością? Sama zastanwiam się nad jego kupnem, podoba mi się, bo jest mały i poręczny, można go wszędzie schować, ale żadnych informacji na jego temat nie posiadam, dlatego jakby któraś z Was co nieco powiedziała, byłabym wdzięczna.
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-02, 20:50   #282
cheveux
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Pokaż wiadomość
Jak to nie . Ja jestem zazdrosna, bo sama chcę iPada, a pieniędzy jak nie było, tak dalej nie ma .

Mam pytanie do posiadaczek iPada mini - dlaczego wszystkie tak go chwalicie? Czym różni się od zwykłego iPada, tylko wielkością? Sama zastanwiam się nad jego kupnem, podoba mi się, bo jest mały i poręczny, można go wszędzie schować, ale żadnych informacji na jego temat nie posiadam, dlatego jakby któraś z Was co nieco powiedziała, byłabym wdzięczna.
Mi on zastępuje całkowicie komputer, jeżeli chodzi o szkołę. Mamy wymagane posiadanie komputera, do tego dochodzą książki więc plecy odpadają. Ipad idelanie się sprawdza jako zeszyt, można sprawdzić też wszystko na necie. W podróży się na nim fajnie ogląda filmy. Nawet w sismy na nim można pograć Idealny wg mnie dla osób które spędzają dużo czasu przemieszczając się autobusami, wszystkie filmy oraz książki w jednym małym urządzeniu. Nie muszę brać co tydzień komputera ze sobą do domu. Lubie minimalizm i jeżdżenie bez zbędnego bagażu. Dlatego na weekend zawsze jak brałam komputer musiałam brać torbę, a teraz spokojnie do torebki się mieszczę.

Po za tym jest piękny. W dużych iPadach przeszkadza mi duża ramka i gruba ramka, która wg mnie tylko skraca cały ekran.
cheveux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 04:51   #283
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Apple

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Pokaż wiadomość

Myśle, ze iPad Mini jest bardziej poreczny, lepszy dla osób, które nie posiadają iPhone czy innego Smartphona. Przyznam sie,ze zwykły iPad (posiadam najnowszy model) jest dość ciężki, ale zastepuje mi laptopa, ktorego nie posiadam i nie mam zamiaru kupowac poki co... Co do detali, widać (jak dla mnie) różnice w wyswietlaczach - mini nie posiada Retiny. Kupno tego sprzetu to naprawdę kwestia indywidualna. Mini na pewno jest wygodniejszy gdy sie jeździ pociągiem i autobusem, normalny lepiej sie sprawdza w pracy i szkole...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-03, 09:08   #284
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
w ramach prezentu imieninowo-urodzinowego dostane ipada mini polowa swiata nie rozumie mego szczescia, wiec uznalam, ze kto mnie lepiej zrozumie niz Wy
widziałam na Insta gratuluję maleństwa

Cytat:

dziewczyny, Wy takze macie problem z ta aplikacja wizazowego forum na Ipadzie? Slabo mi sie aktualizuje i juz w safari mi sie lepiej pracuje...:/ nie widze niektorych postow i pojawiaja mi sie z duuzym opoznieniem:/

Jakich aplikacji uzywacie najczesciej??
Mi nie ładują się zdjęcia w całości, tylko miniaturki. Mogliby coś z tym zrobić. Poza tym nie mam problemów z apką.

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Mi aplikacja smiga elegancko na ipadzie,ale jak ktoś wstawi zdjęcia do posta,to mimo ze na nie nacisne,to się nie chcą załadować ;/

Dokładnie

Cytat:

patrzylam na polskim allegro na jakies gadzety na ipada/ iphone- to ciagle taaak drogie tam:/
tak samo tu, gdzie jestesm teraz... Ale jak zagladnelam na amerykanski ebay albo nawet angielski...obudowy i inne sa tanie jak barszcz polecam, jesli chcecie miec oryginalna obudowe na telefon to na ebay maja tego od groma i kosztuja juz nawt od 1 czy 2 funtow
Właśnie szukam jakiegoś fajnego etui na ipada, ale jakoś nic mi nie pasuje w 100%. Używacie smart case? Mam smart cover, ale potrzebuję czegoś do zabezpieczenia tyłu.

Pochwalcie się, jeśli macie jakieś fajne etui na ipady
soulie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 09:13   #285
cheveux
Rozeznanie

Apple

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość

Ja mam obrotowy doklanke taki http://www.idealpc.com.pl/produkt/do...___czarny.html w kolorze czerwonym. Wyglada w nim jak notesik ^^

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 09:21   #286
soulie
Wtajemniczenie

Apple

Cytat:
Ja mam obrotowy doklanke taki http://www.idealpc.com.pl/produkt/do...___czarny.html w kolorze czerwonym. Wyglada w nim jak notesik ^^
Mam takie samo tylko niebieskie Dobrze spisuje się przy noszeniu w torebce i jako podstawka
Używam też smart cover w komplecie z pleckami plastikowymi (z tkmaxxa) i mam jeszcze etui w wężowy wzorek zamykane jak książka (też z tkm). Często można tam dostać fajne akcesoria dla sprzętów apple. Warto zaglądać
Mam ochotę na coś nowego idę przekopać ebay

Czy robiła, któraś z was jailbreaka na ipada? Ostatnio zjealbreakowałam sobie sama iphona, ale ipada jakoś się boję
Stary 2013-05-03, 09:30   #287
cheveux
Rozeznanie

Apple

Ja nie robilam jb na niczym i raczej nie zrobie. Tż z dnia na dzien przestało dziallac wifi na iP 5... pare dni na gwarancji i juz jedzie do niego nowy. Dlatego szkoda mi poswiecac gwarancji an jb
Stary 2013-05-03, 09:38   #288
soulie
Wtajemniczenie

Apple

Cytat:
Ja nie robilam jb na niczym i raczej nie zrobie. Tż z dnia na dzien przestało dziallac wifi na iP 5... pare dni na gwarancji i juz jedzie do niego nowy. Dlatego szkoda mi poswiecac gwarancji an jb
Może się mylę, ale jb chyba nie powoduje utraty gwarancji. Można zrobić restore do ustawień fabrycznych, albo do zapisanej kopii sprzed jb
Stary 2013-05-03, 09:40   #289
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:

Właśnie szukam jakiegoś fajnego etui na ipada, ale jakoś nic mi nie pasuje w 100%. Używacie smart case? Mam smart cover, ale potrzebuję czegoś do zabezpieczenia tyłu.

ja te mam tylko smart covera ( rozowego lol) bo mi sie case nie podoba, jakos ten ipad wyglada dziwnie w tym.
Na allegro kiedys kupilam kolezance case kolorowa, ale sie to polamalo szybko...

Tyl jak tyl....ale ja juz nawet z zabezpieczonym przodem go juz rozwalilam....Gotowalam w kuchni sprawdzalam przepis i mi sie wyslizgnal z rak i upadl ekranem na posadzke...Mialam szczescie ze mi sie nie roztrzaskal w drobny mak, jedynie dwa rogi mam poobijane...i kurka mi malenkie maciupkie szkielka odpadaja, musze to zakleic:/

ale dalej nie mam nauczki- nie kupie case bo mi sie nie podoba, jedynie jestem ostrozniejsza Jak na Master of Disaster to i tak mi sie dlugo ten ipad trzyma :p
iphone utluklam rog juz po 2 mcach

Cytat:

Czy robiła, któraś z was jailbreaka na ipada? Ostatnio zjealbreakowałam sobie sama iphona, ale ipada jakoś się boję
hmm a nie traci sie po tym gwarancji??

no i...co pozniej mozna po tym jailbreaku wyczyniac z iphone? Szczerze powiedziawszy nie slyszalam o tym jeszcze )

Stary 2013-05-03, 09:46   #290
soulie
Wtajemniczenie

Apple

Cytat:
ja te mam tylko smart covera ( rozowego lol) bo mi sie case nie podoba, jakos ten ipad wyglada dziwnie w tym.
Na allegro kiedys kupilam kolezance case kolorowa, ale sie to polamalo szybko...

Tyl jak tyl....ale ja juz nawet z zabezpieczonym przodem go juz rozwalilam....Gotowalam w kuchni sprawdzalam przepis i mi sie wyslizgnal z rak i upadl ekranem na posadzke...Mialam szczescie ze mi sie nie roztrzaskal w drobny mak, jedynie dwa rogi mam poobijane...i kurka mi malenkie maciupkie szkielka odpadaja, musze to zakleic:/

ale dalej nie mam nauczki- nie kupie case bo mi sie nie podoba, jedynie jestem ostrozniejsza Jak na Master of Disaster to i tak mi sie dlugo ten ipad trzyma :p
iphone utluklam rog juz po 2 mcach

hmm a nie traci sie po tym gwarancji??

no i...co pozniej mozna po tym jailbreaku wyczyniac z iphone? Szczerze powiedziawszy nie slyszalam o tym jeszcze )

Ale pech ja też gotuję z ipadem

Co do jb, to generalnie chodzi o to, że można ingerować w ustawienia, które są w applowym sofcie niezmienialne. Coś tam sobie pozmieniałam, ale jeszcze wszystkiego nie ogarnęłam

Przed jailbreakiem robisz w kopię systemu i w razie konieczności oddania sprzętu do naprawy gwarancyjnej przywracasz kopię lub robisz reset do ustawień fabrycznych i po jb nie ma śladu. Tak piszą na applowych forach

Edytowane przez soulie
Czas edycji: 2013-05-03 o 09:49
Stary 2013-05-03, 09:49   #291
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Ale pech ja też gotuję z ipadem

Co do jb, to generalnie chodzi o to, że można ingerować ustawienia, które są w applowym sofcie niezmienialne. Coś tam sobie pozmieniałam, ale jeszcze wszystkiego nie ogarnęłam
brzmi ciekawie.... daj znac jak poogarniasz i cos ciekawego mozna tam zdzialac i pozmieniac, chetnie poczytam

skoro juz o gotowaniu... ktos poleca jakies ciekawe aplikacje )??

ja mam tylko " moje wypieki" ale niestety nie aktualizuja sie, cos tam nie dziala na apple i sie nie pojawiaja nowe przepisy(
ale tak lubie te pania, ze co jakis czas te aplikacje po prostu wywalam i instaluje od nowa z nowymi przepisami

Stary 2013-05-03, 12:04   #292
ranka
Kici kici miau miau

Apple

Robilas jb na systemie 6.1.3?

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 13:26   #293
soulie
Wtajemniczenie

Apple

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
Robilas jb na systemie 6.1.3?

Na 6.0.
Stary 2013-05-03, 15:33   #294
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Apple

Dziewczyny, ja mam właśnie ta smart całe na ipada od Apple i mi sie strasznie brudzi, wiecie może czm to czyścić???

Stary 2013-05-04, 14:17   #295
vril
Zakorzenienie

Apple

Gąbka i mydło

vril jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 14:49   #296
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Apple

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Gąbka i mydło

Dzięki,spróbuje ;-)

Stary 2013-05-04, 16:18   #297
vril
Zakorzenienie

Apple

Ja mam szarego smart cover i czyszczę pianą z mydla bez problemu, lekko przebieram gąbką i okładka jak nowa, a na koniec wycieram papierowym ręcznikiem i jest git.

Stary 2013-05-05, 10:02   #298
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Ja mam różowy smart case i o ile na zewnątrz jest czysty o tyle w środku jest brudny chodzi mi o tą miękką część. Jak to wyczyścić?
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 13:55   #299
vril
Zakorzenienie

Apple

Też gąbką i mydłem, tylko potem odczekaj kilka godzin aż całkiem wyschnie, tak na wszelki wypadek zanim go założysz na iPada.

Stary 2013-05-05, 16:53   #300
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Apple

Zrobiłam tak jak mowlyscie, ale nie wszystko udało sie doczyscic, widać ze swoją case biorę wszędzie i dlatego tak sie brudzi

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości