|
|
#271 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-11
|
Witam
Wiem że takich tematów było masę...Mam strasznie miękkie paznokcie, a zapuszczam sobie na małych palcach Co polecacie? Jakieś odżywki? Tylko żeby nie było widać że coś na nie stosuje :P Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam ![]() Ps. Tylko mi nie mówcie że to zły pomysł.. Wiem co robię
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Miękkie paznokcie | ODŻYWKA
Witam Pana
![]() Często za stan paznokci odpowiadają geny, także nie licz, że twoje paznokcie będą super mocne. Ale możesz wcierać np. olejek rycynowy do kupienia w aptece za 2-3 złote. Nie radziłabym ci suplementów diety, które na forum są tak wychwalane, bo belissa czy skrzypovita zaspokajają zapotrzebowanie kobiet na witaminy. Ale możesz też np. wcierać wit. A, E ( albo i to i to) w paznokcie. Czyli wcierać i wcierać I cierpliwości. Paznokcie wymagają czasu.
|
|
|
|
|
#273 |
|
SPAMER
|
Dziękuję bardzo
![]() Olejek rycynowy mam, bo kiedyś wcierałem w skórki... Wit. A+E tez mam, bo tez wcierałem sobie w skórki i paznokcie jednak nie wiedziałem, czy to działa... No i właśnie stosowałem SkrzypoWita do dzisiaj, bo skończyo mi się opakowanie ) Dziękuję za odpowiedź, będę wcierał do skutku )
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko pytam - po co....?moim ostatnim odkryciem do paznokci jest odżywka Herba Studio - żadna z wieeeelu które używałam wcześniej nie równa się tej a co do tej skrzypowity.. hmmm... co ona takiego zaspokaja u kobiet, czego nie zaspokoi u mężczyzn że nie ma sensu aby ją brali..?
|
|
|
#275 |
|
SPAMER
|
Hmm... Ponieważ lubię się wyróżniać z tłumu... Lubię być inny, wyjątkowy
![]() Mój chłopak też miał takie dłuugaśne paznokcie na małych palcach, ale na jednym musiał obciąć Ale fajnie to wygląda No i zwracam na siebie uwagę )Co do odżywki... Czy to jest coś podobne do lakieru? Nie chcę, żeby było widac że mam na paznokciach lakier... :P Chociaż.. Może kiedyś
|
|
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
ale wiesz dlaczego zwracasz...?
ta odżywka z herba studio wchłania się zupełnie w płytkę, jeśli kojarzysz balsam do ust Tisane (bo to z tej "serii") to mniej wiecej podobna konsystencja do kupienia w aptece/zielarskim - kosztuje niewiele, koło 8 zł bodajże (za 15g, bo chyba jest i mniejsze opakowanie)
|
|
#277 |
|
SPAMER
|
Niestety nie kojarze :PP
Popytam, poszukam ![]() Wielkei dzieki ![]() A co do tych paznokci, lubię się wyróżniać
|
|
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam:
- maczanie pazurków w oliwie. -smarowanie paznokci olejker rycynowym -smarowanie wit. A -łykanie Skrzypovity - maczanie lapek w wodzie z cytryną i żelatynie ;] A najbardziej polecam forum :sposoby babuni na mocne paznokcie ... ![]()
|
|
|
|
|
#279 |
|
SPAMER
|
Dzieki wielkie
![]() Poczytam jak będę miał czas ![]() ![]() Skrzypovita mi się właśnie skończyła
|
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie z suplementów tego typu najlepszy jest ha-pantoten - może, skoro i tak Ci się juz skrzypovita skończyła porównaj sobie opinie o różnych suplach
|
|
#281 |
|
SPAMER
|
Aha
Porównam Dzięki wielkie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
BAN stały
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=422870
zapraszam do mnie moniasc ....i po problemie
|
|
|
|
|
#283 |
|
SPAMER
|
Aha
dzięki ale raczej nie jestem aż tak zdesperowany :P
|
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Polecam zwykły olejek rycynowy.
Wcieram go od czasu do czasu i już widzę dużą różnice w jakości paznokci. Zacznę wcierać |
|
|
|
|
#285 |
|
SPAMER
|
Ja wcieram codziennie
Ładnie wsiąka.. W skórki też
|
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze dobrze odżywia paznokcie serum z wit.C z firmy Wibo. Jest naprawdę świetne, kosztuje 5,50 w Rossmanie no i wchłania się, nie jest w formie lakieru. Polecam. I trzymaj się na egzaminach!
|
|
|
|
|
#287 |
|
SPAMER
|
Dzięki wielkie
Do rossmana się wybieram niedługo |
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
No nie zaprzeczam
Ja też teraz bojuję z paznokciami i serum i maściami i itd. Ale wybacz- na blogu długo nie zabalowałam, bo nie potrafię go czytać dłużej niż minutę.
|
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny umiałybyście mi doradzić? Szukam jakiejś dobrej, sprawdzonej odżywki do paznokci. Z tym, że też raczej niedrogiej Obecnie mam takie delikatne paznokcie, wciąż się zadzierają i rozdwajają. Chciałabym je wzmocnić i by możliwie szybko odrosły, bo są jednak króciutkie ![]() Wszelkie inne możliwe sposoby również są mile widziane ![]() Co możecie mi w tym momencie doradzić ???
|
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywki
Wyszukiwarkę
i zakładkę KWC pielęgnacja dłoni / paznokci. Są tam bardzo dokładne opisy dostępnych odżywek wraz z recenzjami polecającymi, lub radzącymi ich unikać.
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywki
Dziękuję
|
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaką odżywkę do paznokci wybrać ? - zbiorczy
Ojej ..! Widzę żeście się rozpisały! Ja dopiero teraz weszłam bo wcześniej nie miałam neta i widzę, że mam spore zaległości
Dobra czas nadrabiać ...Z tego co radziła mmhhmm zajrzałam w KWC i muszę przyznać, że niektóre z tych odżywek (a nawet większość) mają tylko po jednym, dwóch komentarzach i trudno po tym coś wnioskować. Jednak mam wrażenie, że najbardziej chwali się nie lakiery, a żele i woski |
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że stanowczo stoicie przy Nail Tek'u ... należałoby to rozważyć.
Czytając KWC zauważyłam, że zaufaniem cieszy się marka Lovely, no może nie cała ale na pewno ten żelik. Tutaj nikt o nim nie wspomniał ... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Konto usunięte
|
taak żelik różowy Lovely to jedna z moich ulubionych odzywek, lubie tez odzywke keratynową w kapsułkach, to moje 2 ulubione i naprawde dobre, wiec polecam
![]() a mam takie pytanko: w moim pokoju jest bardzo gorąco i kapsułki stają sie bardzo miekkie, czy moge je trzymac w lodówce, jak myślicie?? Edytowane przez 881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 Czas edycji: 2010-07-22 o 21:26 |
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: na prawde skuteczna odzywka do paznokci
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że wybór odżywki to kwestia prób i błędów. Ja już zużyłam chyba dziesiątki odżywek. Jedne były lepsze, inne gorsze, droższe, tańsze, ale żadna z nich nie doprowadziła moich paznokci do idealnego stanu
|
|
|
|
|
#296 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Polecam odżywkę z Alessandro Expres Nail Hardener. Bardzo intensywna odżywka. Najpierw znałam Nail Tek, póżniej ENH i szczerze cena niższa a efekt rewelacyjny. Od lat polecam tę odżywkę klientkom. Nie zdarzyło mi się, żeby komuś nie pomogła. Stosuje się ją warstwowo. Kuracja musi trwać 4 tygodnie.
|
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
I_hate_you no jasne! Dla tabletek to nawet lepiej
i dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja też poszukuję skutecznej i niedrogiej odżywki do miękkich, łamliwych paznokci z tendencją do odkształcania ( nie wiem czy to dobrze określiłam, ale jak za mocno ucisnę paznokieć przy usuwaniu skórek to robią mi się takie "fale" :/) . Szczerze powiedziawszy to wiele z nich już przetestowałam, łącznie ze stosowaniem witamin razem z nimi i nie wiele mi to pomogło. miałam już odzywki z inglota, lovely, sally hansen, world nails. Generalnie żadna nie pomaga i szybko odchodzą mi od paznokci. Zastanawiam się co mogłybyście mi jeszcze polecić. Poza tym zastanawiam się co słyszałyście o odżywkach z Pierre Renne i Joko? |
|
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Paznurki,odżywki ;)
Otóż,kupiłam sobie dziś odżywkę
![]() ![]() ![]() z Barbara Pro do pielęgnacji paznokci zniszczonych i wolnorosnących. ![]() Używałyście jej.? ![]() Dobra jest???
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Paznurki,odżywki ;)
Bo ja nie wiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

Wiem że takich tematów było masę...

Ale fajnie to wygląda