Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 18:34   #271
wioliix
Rozeznanie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za zdrowie babci.
Wiem jak to jest sama się na patrzyłam przez te 4 operacje. Po 3 wylądowałam na SORze ze wstrząsem anafilaktycznym po lekach przeciwbólowych (jestem hardcorowym uczuleniowcem).
Moja mama pracuje w szpitalu, i czasem opowiada jak to jest, takich śmierdzących meneli trzeba właśnie przyjmować poza kolejnością, bo ktoś wymyślił taką procedurę, w której się uważa, że u nich jest zawsze zagrożenie życia więc mają robione multum niepotrzebnych i drogich badań np. TK głowy.

Moja babcia też ciagle choruje i na dodatek miała pół roku temu złamaną ręke i jej źle poskładali. Ale korzystając z okazji że nie pracuję to wożę ją po lekarzach i aptekach.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Śmieszna historia. Miałam zły dzień i mam wyciągnęła mnie na toruńską starówkę na lody, przechodziłyśmy koło salonu i mam zaproponowała, żebym coś przymierzyła to mi się humor poprawi. Przymierzyłam suknię, która mi się zawsze marzyła skromna rybka (rozchodząca się od połowy uda, nie od kolan), wyglądałam ładnie ale nic więcej.
Później trafiłyśmy do innego salonu, mama wypatrzyła suknię (mi się podobał materiał, ale wydawało mi się, że fason jest nie dla mnie) Przymierzyłam i obie z mamą się popłakałyśmy - to była ta.
Byłam wtedy jeszcze przed zaręczynami, więc nawet nie myślałam o kupowaniu sukni.
Któregoś dnia przechodziłam koło salonu i nie ma MOJEJ suknii, weszłam zapytać co i jak, pani powiedziała, że wyszła z produkcji, bo była za droga, jakoś się z tym pogodziłam i sprawa odeszła na bok.
Jakiś czas później przechodziłam koło salonu i patrzę jest MOJA sukienka, pani powiedziała, że wrócili ją na jakiś czas, ale nie wiadomo na ile, że można zrobić tak, że zapłacę zaliczkę, a oni przygotują odpowiednią ilość materiału, a uszyją jak przyjdzie pora. Jakiś czas później okazało się, że trzeba ją uszyć bo materiał się zniszczy, więc muszę za nią zapłacić - na szczęście rozłożyli mi to na raty, bo nie była tania
Potem (zmieniła się jakaś ustawa o przechowywaniu rzeczy opłaconych przez sklepy) i okazało się, że muszę ją zabrać.
I tym sposobem mam sukienkę 1,5 roku przed ślubem .

Wiatj Kochaniutka to widze że ja nie jestem sama bo ja jestem w trakcie kupna

Edytowane przez wioliix
Czas edycji: 2012-12-11 o 18:41
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:39   #272
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Moja babcia też ciagle choruje i na dodatek miała pół roku temu złamaną ręke i jej źle poskładali. Ale korzystając z okazji że nie pracuję to wożę ją po lekarzach i aptekach.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

a wyślesz zdjęcie ?
Kurczę, zazdroszczę, też bym już chciała coś mieć - np. suknię, ale kasy ni ma... Chociaż kto wie... dziś mi sie podoba taka, a jutro może jakaś całkiem inna...
Stary 2012-12-11, 18:40   #273
adziia13
Rozeznanie

Cytat:

a wyślesz zdjęcie ?
Na życzenie, zdjęcia jeszcze raz.

Na modelce moim zdaniem suknia wygląda po prostu brzydko, na tej dziewczynie mi się wydaje średnio (chyba jest niedobrana do figury - bo laska nie ma talii). Na mnie (wydaje mi się) wygląda dużo lepiej, jestem filigranowa, ale mam duży biust i suknia wszystko dobrze równoważy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 914%20-%20radost%201[1].jpg (38,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (26,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia 1.jpg (28,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia 2.jpg (32,7 KB, 21 załadowań)
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:48   #274
wioliix
Rozeznanie

Do adziia13 Bardzo śliczna taka subtelna delikatna
a masz ją już uszytą?

Mi się marzy ta:

http://www.youtube.com/watch?v=syfh-KGutJw

Ale nie mogę jej przymierzyć tylko mierzyłam podobną i jest w sprzedaży do końca tego roku. Cena 4200

Mam też na oku podobną i to jest też tylko 1 ostatnia sztuka tylko ma inny gorset ale przynajmniej wiesz co kupujesz. cena 2000
Stary 2012-12-11, 18:51   #275
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

My mamy taką sytuację, że TŻ ma stałą, stabilną pracę, a ja od wakacji będę szukać, no ale moja sytuacja finansowa na pewno jeszcze dłuuuugo nie będzie stabilna. Więc jakbyśmy brali kredyt to chyba tylko na niego, no bo ja nie mam żadnej zdolności. Ale po ślubie chciałabym być też współwłaścicielką mieszkania. Czyli jak to wtedy jest? Po ślubie od razu musimy iść do notariusza rozszerzać tą wspólność? Wtedy ja się dołączam jako współkredytobiorca?
Tak, musicie iść do notariusza podpisać umowę majątkową małżeńską rozszerzającą waszą wspólność na to mieszkanie (albo na cały majątek - to zależy od praktyki notariusza i sądu wieczystoksięgowego, bo są różne na terenie kraju). Nie dołączasz jako kredytobiorca - kredytobiorcą nadal jest twój mąż, ale ty stajesz się współdłużnikiem hipotecznym i w razie ewentualnych problemów ze spłatą bank ściąga kasę najpierw od niego i poręczycieli, a potem z mieszkania - które jest waszą wspólną własnością. Nie odpowiadasz za ten dług w inny sposób, bo i jak. To, że jesteś żoną nie powoduje twojej odpowiedzialności za jego dług osobisty. Będziesz tzw. dłużnikiem rzeczowym, mogą cię ścigać tylko z mieszkania. Sytuacja się komplikuje, jakby mąż brał kredyt w trakcie związku małżeńskiego, ale banki już mają na to swoje sposoby

Cytat:
A i jeszcze mam takie pytanie. TŻ wziął kilka lat temu (jeszcze się nie znaliśmy) kredyt na swój dom rodzinny (wcześniej mieszkali tam jeszcze z jego siostrami, ale to było spółdzielcze mieszkanie i postanowili wykupić) i połowę raty opłaca on, a połowę jego rodzice (cała trójka: matka, ojciec i on są współwłaścicielami i współkredytobiorcami). No i on planuje niebawem (może w przyszłym roku) wziąć kredyt, a ten swój drugi kredyt co już ma dołączyć do tego kredytu na mieszkanie dla nas. Ale teraz najprawdopodobniej to nierealne, bo nie dostał podwyżki i kredytu nie dostanie. No i ja nie chcę mieć nic wspólnego z tym kredytem, który on wziął z rodzicami, bo co mi do tego. I boję się, że potem po ślubie będzie tak, że mnie też jakoś w jakiś sposób dotyczy ten kredyt. Niby wiem, że wziął ten kredyt przed ślubem i to będzie spłacane z jego majątku osobistego, ale jak jego majątek osobisty nie wystarczy to będą brać z naszej wspólnej kasy, jeśli nie podpiszemy rozdzielczości. Dlatego lepiej chyba podpisać tę rozdzielczość majątkową, no nie? Wtedy nie doczepi się nikt nigdy do wspólnej kasy, bo jej nie ma, będą tylko od niego ciągnąć. No i myślałam, że tak zrobię. Ale znowu jakby się jednak udalo mu teraz dostać ten kredyt na mieszkanie dla nas i połączyć razem te oba kredyty, a spisalibyśmy przed ślubem rozdzielność to ja wtedy w ogóle nie mam prawa do tej chaty, prawda? I co wtedy, można zrobić tak, że mimo rozdzielności on mnie tam jakoś wpisuje jako współwłaściciela i współkredytobiorcę??
Przy rozdzielności robicie tzw. darowiznę udziału w nieruchomości - on ci daruje jakiś udział i w ten sposób stajesz się współwłaścicielką. Tylko takie rzeczy to po ślubie, bo przed są wysokie podatki
Co do łączenia kredytów i hipotek to trzeba pytać w bankach, ale nie wiem, czy banki byłyby chętne do takiego kombinowania, to od nich zależy.
Jak majątek nie wystarczy, to bank im zlicytuje nieruchomość, a do twojego majątku nie będzie sięgał, spokojna głowa.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:52   #276
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Moja babcia jest w szpitalu... Ciocia pojechała z nią do rodzinnego, bo babcia miała bardzo wysokie ciśnienie od soboty, no a rodzinna dała skierowanie do szpitala. Tak w ogóle to przez to, że ją cyganki okradły w zeszłym tygodniu Wlazły do niej do mieszkania i zaczęły jej machać jakąś szmatą, a reszta w tym czasie plądrowała mieszkanie... Babcia wzywała pomocy i w końcu jedna sąsiadka przyleciała z dołu i jakoś sobie poradziły, ale kasę babci te cyganichy ukradły i papier toaletowy i mydło Moja babcia cała w nerwach, dostała lekki udar (część wargi ma sparaliżowaną) no i czeka już od 13 w szpitalu za wynikami badań. Nie na oddziale tylko na SORze! A jakąś pijaną menelówę ze złamaną ręką przywieźli, jeszcze się z nimi szarpała i ją od razu na badania wzięli, a ludzie chorzy, płacący składki muszą czekać godzinami Chory kraj!
Także mój tata i ciocia siedzą tam z nią, a babcia płacze, bo nie chce iść do szpitala...
Strasznie się martwię o nią
Ajj... wiem co czujesz nie dawno przezywałam to z moją babcia...
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla babci będzie dobrze!!! moja babcia miała spory udar (sparaliżowaną całą lewą stronę) i jakoś powoli wychodzi z tego.. trzeba być dobrej myśli, wspierać babcię !

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 18:59   #277
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Wybaczy
Ja tak nie kojarzę exist, ale moze dlatego, że dosć poźno dołączyłam do wątku, w każdym razie exist nadal jest w kalendarzu

dziewczyny co sądzicie o tych zdjęciach?
http://allegro.pl/fotograf-slubny-wa...845255192.html

(zdjęcia są na dole)

albo te:

http://www.melrose.pl/

?
mi się tamten pierwszy bardziej podoba
Stary 2012-12-11, 19:01   #278
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
a masz ją już uszytą?

Mi się marzy ta:

Ale nie mogę jej przymierzyć tylko mierzyłam podobną i jest w sprzedaży do końca tego roku. Cena 4200

Mam też na oku podobną i to jest też tylko 1 ostatnia sztuka tylko ma inny gorset ale przynajmniej wiesz co kupujesz. cena 2000
mam kupioną, ładna ta twoja, mnie tylko przerażają takie duże doły, bałabym się, że nie umiałabym w takiej tańczyć.

Ja zawsze wychodziłam z założenia, że na sukni nie warto oszczędzać. Jest jeszcze tyle czasu, że może wytargujesz na raty.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:03   #279
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Kurczę, zazdroszczę, też bym już chciała coś mieć - np. suknię, ale kasy ni ma... Chociaż kto wie... dziś mi sie podoba taka, a jutro może jakaś całkiem inna...

Dlatego ja nawet nie chodze po salonach zaczne w styczniu 2014 roku
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:05   #280
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Tak, musicie iść do notariusza podpisać umowę majątkową małżeńską rozszerzającą waszą wspólność na to mieszkanie (albo na cały majątek - to zależy od praktyki notariusza i sądu wieczystoksięgowego, bo są różne na terenie kraju). Nie dołączasz jako kredytobiorca - kredytobiorcą nadal jest twój mąż, ale ty stajesz się współdłużnikiem hipotecznym i w razie ewentualnych problemów ze spłatą bank ściąga kasę najpierw od niego i poręczycieli, a potem z mieszkania - które jest waszą wspólną własnością. Nie odpowiadasz za ten dług w inny sposób, bo i jak. To, że jesteś żoną nie powoduje twojej odpowiedzialności za jego dług osobisty. Będziesz tzw. dłużnikiem rzeczowym, mogą cię ścigać tylko z mieszkania. Sytuacja się komplikuje, jakby mąż brał kredyt w trakcie związku małżeńskiego, ale banki już mają na to swoje sposoby

Przy rozdzielności robicie tzw. darowiznę udziału w nieruchomości - on ci daruje jakiś udział i w ten sposób stajesz się współwłaścicielką. Tylko takie rzeczy to po ślubie, bo przed są wysokie podatki
Co do łączenia kredytów i hipotek to trzeba pytać w bankach, ale nie wiem, czy banki byłyby chętne do takiego kombinowania, to od nich zależy.
Jak majątek nie wystarczy, to bank im zlicytuje nieruchomość, a do twojego majątku nie będzie sięgał, spokojna głowa.
Velika , ja również mam do Ciebie pytanie Czy jeśli kupiłam przed ślubem działkę ale razem postawimy na niej dom to w przypadku niepodpisania intercyzy to wygląda tak, że w przypadku rozwodu ja mu muszę zapłacić za połowę domu i nara czy jak?
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:06   #281
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Velika , ja również mam do Ciebie pytanie Czy jeśli kupiłam przed ślubem działkę ale razem postawimy na niej dom to w przypadku niepodpisania intercyzy to wygląda tak, że w przypadku rozwodu ja mu muszę zapłacić za połowę domu i nara czy jak?
możesz puścić go z torbami, wszystko co wybudujesz na działce jest twoje. On musiałby udowodnić swój wkład w razie czego (tzw. nakłady na nieruchomość).

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2012-12-11 o 19:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 19:11   #282
misiadelko
BAN stały

Dzięki Velika

Ciekawe co inne dziewczyny teraz o mnie myślą, od razu mówię, że z romantyczki nic we mnie nie ma, kocham mojego TŻta ale lubię wiedzieć na czym stoję
Stary 2012-12-11, 19:13   #283
velika
Winter is coming

Spokojnie, ja bym grosza nie włożyła w coś, co nie jest moje. Tym bardziej, że mój mecenas by mnie puścił z torbami Miłość miłością, ale nigdy nic nie wiadomo i lepiej się zabezpieczyć, żeby się nie okazało, że wszystko było na misia, a my zostajemy ze złamanym sercem, zmarnowanymi latami i pustym portfelem

Stary 2012-12-11, 19:17   #284
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Spokojnie, ja bym grosza nie włożyła w coś, co nie jest moje. Tym bardziej, że mój mecenas by mnie puścił z torbami Miłość miłością, ale nigdy nic nie wiadomo i lepiej się zabezpieczyć, żeby się nie okazało, że wszystko było na misia, a my zostajemy ze złamanym sercem, zmarnowanymi latami i pustym portfelem
Święte słowa

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:22   #285
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
a masz ją już uszytą?

Mi się marzy ta:

4200 to już spora kasa... chyba byłoby mi szkoda kupić kiecę na jeden za raz za tyle pieniędzy...

misiadelko a dla mnie to nie jest wcale takie dziwne. ja po prostu traktuję to tak, że chcesz sie zabezpieczyć na przyszłosć.... No bo niestety, róznie to w życiu bywa....Może być jak w bajce, a potem.... Czego Tobie, ani nikomu innemu nie życzę

A ja włąśnie obczaiłam, że nasz kamerzysta bierze od nas kasę jak za ten rok, a już ma na stronie w cenniku droższy nasz pakiet. Udało nam sie załapać na niższą cenę, a w sumie 200 zł piechotą nie chodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 19:26   #286
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mykam spać. Młoda godzina, a ja padam na twarz Pewnie dlatego, że poszłam późno spać, bo przed północą, a wstałam o 3. I potem jeszcze w aucie spałam.

Dobranoc, do jutra

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:28   #287
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak teraz piszecie o tej intercyzie że się zaczęłam zastanawiać czy przypadkiem jej nie podpisać przed ślubem... Wcześniej nigdy o tym nie myślałam, bo właśnie romantyczką jestem, ale nie pomyślałam o tym, że może to nas uchronić przed kompletnym bankructwem jeśli nasze biznesy nie wypalą... Mój TŻ planuje kiedyś otworzyć działalność, ja jeśli nie znajdę pracy też nad tym myślałam, więc żeby w razie jakichkolwiek problemów nie stracić wszystkiego intercyza jest chyba najlepszym rozwiązaniem i zabezpieczeniem... Tylko ciekawe co na to TŻ... teraz jestem na niego obrażona więc pogadam z nim o tym innym razem

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 19:28   #288
esica
Raczkowanie

No tak, przybyłam, a nawet nic o nas nie napisałam Jesteśmy razem od 27.01.2011, a od 1,5 roku mieszkamy razem we Wrocławiu, ponieważ tam studiujemy i w sumie jakoś dlatego postanowiliśmy zalegalizować ten związek „na kocią łapę” Jeżeli chodzi o przygotowania to nie mamy jeszcze praktycznie nic, jedynie salę na oku, ale to taka sala na wsi, więc wydaje nam się, że wystarczy około rok przed zarezerwować. Wstępnie datę wyznaczyliśmy na 27.09.2014
esica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:00   #289
mala_czarna_21
Zakorzenienie

aleście naskrobały

witam nowe PMki

przeleciałam Was na szybko

życzę zdrowia dla babci poznanianki
misiadelko ze mnie taka romantyczka jak z Ciebie

dzisiaj cały dzień przesiedziałam nad cholernym projektem a jeszcze tyle przede mną....

ciężki miesiąc przede mną

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:11   #290
misiadelko
BAN stały

Uff, już myślałam, że mnie zjedziecie

Ja dziś wszystkie szafki w kuchni wymyłam i już 3 piwko spiłam, a zaraz zjem bób i tak trochę nie ogarniando więc stawiam wszystkim po heńku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 220px-Two_glasses_of_Heineken_Pilsener.jpg (15,7 KB, 12 załadowań)
Stary 2012-12-11, 20:14   #291
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Uff, już myślałam, że mnie zjedziecie

Ja dziś wszystkie szafki w kuchni wymyłam i już 3 piwko spiłam, a zaraz zjem bób i tak trochę nie ogarniando więc stawiam wszystkim po heńku:
oooo jezuuu bób i piwko najlepsze połączenie
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:29   #292
klaudia1534
Raczkowanie

poznanianka1990 zdrówka dla babci, wszytsko będzie dobrze

misiadelko kocham bób, ale mi ochoty narobiłaś

Ja też uciekam zaraz spać. Jutro na 14 mam wizytę u dentysty i 150 zł sobie poleci... W tym wieku żeby się dentysty bać to wstyd, ale pewnie znów sobie znieczulenie zażyczę i nic nie będę czuła Fajnie jakby jeszcze można było wyłączyć dźwięk tych wszystkich dziwnych i strasznych przyrządów

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:33   #293
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
poznanianka1990 zdrówka dla babci, wszytsko będzie dobrze

misiadelko kocham bób, ale mi ochoty narobiłaś

Ja też uciekam zaraz spać. Jutro na 14 mam wizytę u dentysty i 150 zł sobie poleci... W tym wieku żeby się dentysty bać to wstyd, ale pewnie znów sobie znieczulenie zażyczę i nic nie będę czuła Fajnie jakby jeszcze można było wyłączyć dźwięk tych wszystkich dziwnych i strasznych przyrządów
najlepiej 2 sety walnąc przed wizytą

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:36   #294
Nati_kk
Zakorzenienie

Witam nową PMkę

Wioliix - a gdzie w Sosnowcu byłaś? Może się kiedyś przejdę z ciekawości

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:38   #295
klaudia1534
Raczkowanie

mala_czarna_21 mówisz? nie jest to głupie 2 sety wyjdą mnie taniej niż to znieczulenie

Stary 2012-12-11, 20:44   #296
ane3kaa
Zakorzenienie

Jak ja sie dzisiaj ciulowo czuje ( katar, kaszel i ból gardła ( a w nocy jak śpie to co chwile się budze zeby się napić bo zaczyna mnie tak gardło drapać ze masakra ((
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 20:47   #297
Tycikata
Wtajemniczenie

Obiecałam sobie, że Was nadrobię a nie mam kiedy
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 20:51   #298
klaudia1534
Raczkowanie

zdrówka ane3kaa
Mnie od kilku dni migdał strasznie boli.. No ale standard w końcu zima przyszła.
Dobra laski uciekam spać
Dobranoc

Stary 2012-12-11, 21:37   #299
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
oooo jezuuu bób i piwko najlepsze połączenie
uwielbiam bób, ale...z piwem nigdy nie miałam okazji połączenia..

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 21:57   #300
Soul89
Zadomowienie

Nie mam szans by Was nadrobić :/ W ogóle nie mam ostatnio czasu na nic. W dodatku jak siedzę w domu to ciągle chce mi się spać Może zapadam w sen zimowy

Może jutro uda mi się być choć trochę na bieżąco

Dobranoc

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości