Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 21:02   #271
mona1
Zadomowienie

Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
co do testów owu- myslałam, zeby odpuścić, ale lekarz kazał to grzecznie posłucham.
W aptece sztuk 5 ok 30zł. Dokładnie nie powiem, ani nie pochwalę bo przetestuję dopiero w środę (jaka ja się posłuszna zrobiłam)
z allegro pewnie i taniej, ale kto wie czy wszystko z nimi ok.

dziewczyny, byłam dzisiaj na bejbi bluesie. film jest ok- jednak po moich (no i Waszych też) przejściach wstrząsnął mną potrójnie. zaskakujący, ale i taki że momentami chce się krzyknąć "to niesprawiedliwe". ale mimo wszystko polecam (chociaż wiem, że nie każdej pewnie podpasuje)
skoro lekarz kazał robić to pewnie nie są takie złe zresztą dziś się edukowałam internetowo w metodzie Rötzera (interpretacji wykresów) i w sumie dochodzę do wniosku że byłam w błędzie, właściwie to chyba test pokazał dobrze nadchodzącą owu, więc biję się w pierś
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:08   #272
Trele_Morele
Zakorzenienie

A ja wam powiem ze chyba wariuje , a bardziej moj organizm dopiero czulam sie jakby za chwile miala byc @ , dokladnie tak jak zawsze przed @ . A od wczoraj , wszystkie objawy zniknely i pojawil sie ewidentnie owullacyjny sluz , taki przezroczysty i ciagnacy jak kurze bialko . Kurde , juz sama nie wiem

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:34   #273
patussia841
Przyczajenie

Trele to może być to.....
Witam się ja...na wizycie 3 stycznia dowiedziałam się iż serce mojego dziecka nie bije i że muszę się poddać łyżeczkowaniu to był 12 tyg ciąży....
mam już w domu śliczną 4 latkę...
i czytając wasz wątek liczę na to iż kiedyś będzie mi zostać mamą po raz trzeci...
dziewczyny czy robiłyście jakieś badania po poronieniu ?
ja mam zrobioną tylko toxo....
nie wiem co dalej...

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

będę was podczytywać, ale starania u mnie to jakaś odległa przyszłość...
ale wam pokibicuje z całego serca...
patussia841 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:56   #274
Trele_Morele
Zakorzenienie

patusia - sciskam cie mocno wiem co przeszlas , u mnie historia byla ta sama , jedynie co to udalo mi sie uniknac lyzeczkowania , co podobno tylko lepiej dla mnie ..
Piszac to , masz na mysli ciaze ?? Nie wiem , nie wydaje mi sie - w sobote robilam test - jedna krecha jak nic ! w sumie wiedzialam ze ten test nic nie pokaze na pewno !

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-17, 15:28   #275
patussia841
Przyczajenie

Trele TAK to może być ciąża! te w pierwszym cyklu po poronieniu są zazwyczaj są szczęśliwe...robiłaś jakieś badania po ?
Stary 2013-01-17, 16:33   #276
mona1
Zadomowienie

patussia witaj[*] dla Twojego Aniołka. Na którymtygodniu zatrzymał się rozwój dzidziusia?
co to badań ja zrobiłam:
Morfologię
TORCH (toxoplazmoza, cytomegalia, różyczka, hsv IgG IgM),
Chlamydię,
Wymaz z pochwy:
- posiew ogólny,
- ureaplasma spp, mycoplasma hominis, chlamydia trachomatis
cytologię,
Listerioza
Przeciwciala antykardiolipinie IgG, IgM.
Chyba to wszystko... badania nic nie wykazały, ale jestem (w miarę możliwości oczywiście) trochę spokojniejsza, że może rzeczywiście jak powiedziała moja lekarka czasami tak się zdarza pomimo że jest się zdrowym. I mam nadzieję że nigdy się to nie powtórzy
Trele hmm może to dopiero owulacja?
Stary 2013-01-17, 17:07   #277
baja_86
Zakorzenienie

Od siebie dorzucę jeszcze TSH
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 17:31   #278
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Od siebie dorzucę jeszcze TSH
ostatnio myślę żeby hormony jeszcze zbadać, w tym właśnie tarczycę TSH i ft4 co prawda w ciąży miałam książkowe, ale to było wtedy teraz nie wiadomo jak to wygląda... oprócz tarczycy mam na myśli progesteron i prolaktynę tylko nie wiem w którym dniu cyklu?
Stary 2013-01-17, 18:20   #279
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patussia841 Pokaż wiadomość
Trele to może być to.....
Witam się ja...na wizycie 3 stycznia dowiedziałam się iż serce mojego dziecka nie bije i że muszę się poddać łyżeczkowaniu to był 12 tyg ciąży....
mam już w domu śliczną 4 latkę...
i czytając wasz wątek liczę na to iż kiedyś będzie mi zostać mamą po raz trzeci...
dziewczyny czy robiłyście jakieś badania po poronieniu ?
ja mam zrobioną tylko toxo....
nie wiem co dalej...

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

będę was podczytywać, ale starania u mnie to jakaś odległa przyszłość...
ale wam pokibicuje z całego serca...
witaj! dobrze, że do nas dołączyłaś. zawsze to człowiekowi lepiej jak się wygada komuś, kto nas rozumie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
patusia - sciskam cie mocno wiem co przeszlas , u mnie historia byla ta sama , jedynie co to udalo mi sie uniknac lyzeczkowania , co podobno tylko lepiej dla mnie ..
Piszac to , masz na mysli ciaze ?? Nie wiem , nie wydaje mi sie - w sobote robilam test - jedna krecha jak nic ! w sumie wiedzialam ze ten test nic nie pokaze na pewno !
poczekaj jeszcze i może powtórz test? niby wyszedł negatywny, ale z druiej strony skoro nie wykrył już hormonu to znak, że cykl powinien wrócić do normalności przynajmniej tak mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
patussia witaj[*] dla Twojego Aniołka. Na którymtygodniu zatrzymał się rozwój dzidziusia?
co to badań ja zrobiłam:
Morfologię
TORCH (toxoplazmoza, cytomegalia, różyczka, hsv IgG IgM),
Chlamydię,
Wymaz z pochwy:
- posiew ogólny,
- ureaplasma spp, mycoplasma hominis, chlamydia trachomatis
cytologię,
Listerioza
Przeciwciala antykardiolipinie IgG, IgM.
Chyba to wszystko... badania nic nie wykazały, ale jestem (w miarę możliwości oczywiście) trochę spokojniejsza, że może rzeczywiście jak powiedziała moja lekarka czasami tak się zdarza pomimo że jest się zdrowym. I mam nadzieję że nigdy się to nie powtórzy
Trele hmm może to dopiero owulacja?
o jejku jejku ile badań jak ja pytałam ost co powinnam zrobić, stwierdził, że nic. wymienił tylko badanie o dziwnej nazwie, które będę musiała zrobić w jego gabinecie () ale powiedział, że to później.

a teraz coś na poprawę humoru: (komu jak komu, ale nam to jest potrzebne ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=177982&page=8 zaczytuję się od wczoraj nawet zdążyła dorzucić swoje 5 groszy
Stary 2013-01-17, 18:57   #280
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
witaj! dobrze, że do nas dołączyłaś. zawsze to człowiekowi lepiej jak się wygada komuś, kto nas rozumie

poczekaj jeszcze i może powtórz test? niby wyszedł negatywny, ale z druiej strony skoro nie wykrył już hormonu to znak, że cykl powinien wrócić do normalności przynajmniej tak mi się wydaje

o jejku jejku ile badań jak ja pytałam ost co powinnam zrobić, stwierdził, że nic. wymienił tylko badanie o dziwnej nazwie, które będę musiała zrobić w jego gabinecie () ale powiedział, że to później.

a teraz coś na poprawę humoru: (komu jak komu, ale nam to jest potrzebne ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=177982&page=8 zaczytuję się od wczoraj nawet zdążyła dorzucić swoje 5 groszy
Mi też lekarka nic poza cytologią nie kazała robić, ale ja nie byłabym sobą gdybym sama wszystkiego nie sprawdziła jak sobie przypomnisz nazwę tego badania o którym mówił Twój lekarz to napisz nazwę, może fundnę sobie też ( a może kariotyp?)
Stary 2013-01-17, 20:17   #281
patussia841
Przyczajenie

wiecie co było dla mnie najgorsze ?
że się tego absolutnie nie spodziewałam...
porobię wszytsko co napisałyście...
co do kariotypu myślę nad tym intensywnie...ale od dwóch osób to koszt ok 800 zł...sporo...a mam już córkę więc ponoć nie warto narazie robić...
już nigdy nie będę chyba taka szczęśliwa z powodu dwóch kresek na teście jak do tej pory...

Moja ciąża zatrzymała się na 9t2d....mój mały cud miał 2,2 cm...widziałam na usg rączki, nóżki, brzuszek....ale nie było akcji serca....
Stary 2013-01-17, 21:14   #282
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patussia841 Pokaż wiadomość
wiecie co było dla mnie najgorsze ?
że się tego absolutnie nie spodziewałam...
porobię wszytsko co napisałyście...
co do kariotypu myślę nad tym intensywnie...ale od dwóch osób to koszt ok 800 zł...sporo...a mam już córkę więc ponoć nie warto narazie robić...
już nigdy nie będę chyba taka szczęśliwa z powodu dwóch kresek na teście jak do tej pory...

Moja ciąża zatrzymała się na 9t2d....mój mały cud miał 2,2 cm...widziałam na usg rączki, nóżki, brzuszek....ale nie było akcji serca....
myślę że żadna z nas się tego nie spodziewała.... owszem przez cały okres ciąży (chodź przebiegała prawidłowo, przynajmniej do 12 tygodnia) miałam dziwne obawy i cały czas sprawdzałam czy nie na bieliźnie nie ma krwi, przed każdym usg strasznie się bałam czy z dzidziusiem wszystko ok, ale jakoś tak w głębi wierzyłam, że wszystko będzie dobrze... dla mnie to był tak ciężki cios, że też jestem przekonana, że już nie będę potrafiła się tak cieszyć jak wtedy, zresztą nie będę chciała.... no i boję się tego stresu, który bez wątpienia będzie o wiele wiele większy
Stary 2013-01-17, 22:40   #283
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że żadna z nas się tego nie spodziewała.... owszem przez cały okres ciąży (chodź przebiegała prawidłowo, przynajmniej do 12 tygodnia) miałam dziwne obawy i cały czas sprawdzałam czy nie na bieliźnie nie ma krwi, przed każdym usg strasznie się bałam czy z dzidziusiem wszystko ok, ale jakoś tak w głębi wierzyłam, że wszystko będzie dobrze... dla mnie to był tak ciężki cios, że też jestem przekonana, że już nie będę potrafiła się tak cieszyć jak wtedy, zresztą nie będę chciała.... no i boję się tego stresu, który bez wątpienia będzie o wiele wiele większy
Ja mialam dokladnie tak samo , to byla moja pierwsza ciaza nie mialam porownania , ale d poczatku przeczuwalam cos zlego . I do dzis jestem przekonana ze kobieta to czuje , czuje kiedy jest zle a kiedy dobrze jak zaden lekarz !

a co do ewentualnej ciazy , kusi mnie zeby znowu zatestowac , ale zastanawiam sie czy nie powinnam troche potzrymac sie w ewentualnej nieswiadomosci :d Wlasnie po to zebym nie zwariowala , nie panikowala i wszystkie takie tam

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-01-17 o 22:42
Stary 2013-01-18, 06:40   #284
robaczek-85
Rozeznanie

Ja zupelnie nic nie przeczuwalam. W pierwszej ciąży od początku miałam straszne bóle, bralam duphaston,brzuch twardnial. A teraz nic nie czułam do samego zabiegu (chodziłam 1,5 tygodnia wiedząc o obumarciu ciąży i czekając na samoistne#) wiadomość o tym podczas USG to było totalne zaskoczenie. Jeżeli teraz uda mi się zajść w ciążę to chyba cały czas bede sie denerwować,a na wizyty do gina bede latać co tydzień

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:09   #285
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio myślę żeby hormony jeszcze zbadać, w tym właśnie tarczycę TSH i ft4 co prawda w ciąży miałam książkowe, ale to było wtedy teraz nie wiadomo jak to wygląda... oprócz tarczycy mam na myśli progesteron i prolaktynę tylko nie wiem w którym dniu cyklu?
TSH i prolaktynę obojętnie kiedy, a progesteron chyba trzeba w jakimś określonym czasie,a le niestety nie wiem kiedy

A ja podświadomie przeczuwałam, że coś będzie nie tak. Nie miałam żadnych objawów ciążowych poza brakiem @ i bolesnymi piersiami i kłuciem w podbrzuszu-podobno normalnym objawem rozciągającej się macicy. I choć bardzo cieszyłam się z ciąży, która była planowana to gdzieś w głowie siedziało mi, że to nieprawdopodobne, że tak szybko się udało. No i los przytarł mi nosa okrutnie

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-01-18 o 09:10
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 09:20   #286
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Ja też czulam, że coś jest nie tak. Każde USG mnie przerażało, tak bardzo bałam się że okaże się coś złego. Dopiero gdy zobaczyłam serduszko bijące to się uspokoiłam i na ostatnie USG szłam już uśmiechnięta i zrelaksowna...może dlatego to był taki cios.
Fizycznie też czułam się źle. Po prostu źle. Bóle podbrzusza, wiecznie było mi niedobrze, brzuch nabrzmiały jak w 4 miesiącu, nie mieściłam się w dżinsy które teraz na mnie wiszą.

Będąc w ciąży z moim synem nie mialam takich objawów. Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze i nawet odrobiny lęku nie miałam. A teraz jak dowiedzialam się o ciąży to pierwsze co to zaczęłam szukać wiadomości o poronieniu. Przeczuwalam to po prostu.

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:57   #287
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja w piatek po plamieniu bylam w szpitalu , pokazali mi ze serduszko bije ze wszystko jest ok . Odpuscilam , pojechalam do domu , przelezalam i piatek i sobote a w niedziele wstalam i mowie do mojego Tzta ; Moj brzuch jest zimny. A w poniedzialek na USG serduszko juz nie bilo .
Ja swoje wiem ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-18, 15:02   #288
patussia841
Przyczajenie

dziewczyny serce ściska jak to czytam....
będziemy jeszcze mamami i będzie wszytsko tak jak ma być...
Stary 2013-01-18, 15:33   #289
katarzy
Raczkowanie

podczytuje was dziewczyny myslalam ze u którejs z was pojawia sie dwie kreskiczekam i trzymam kciuki

Patusia oczywiscie ze bedziemy mamami o niczym innym nie marze czy my tak dużo chcemy czy jak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 16:08   #290
mona1
Zadomowienie

rzeczywiście dobrze by było jak by w końcu któraś mogła pochwalić się dwoma kreseczkami, przydałoby się troszkę optymizmu w naszym wątku
Stary 2013-01-18, 16:42   #291
patrycjja
Zadomowienie

weszłam po całym dniu nieobecności i aż mnie serce ścisnęło jak tak czytam.
ja też co swoje przeszłam, tez co tydzień biegałam do lekarza z duszą na ramieniu i tez trochę się uspokoiłam jak zobaczyła serduszko...

ale teraz nie ma co się na siłę męczyć wspomnieniami. wiem dokładnie, że to nie łatwe, ale trzeba żyć dalej i walczyć o swoje szczęście. wszystkimi sposobami

uśmiech Dziewczyny
Stary 2013-01-18, 23:04   #292
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja bede testowac jutro , ale to raczej dla potwierdzenia poprzedniego testu z jedna I

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-19, 08:32   #293
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja bede testowac jutro , ale to raczej dla potwierdzenia poprzedniego testu z jedna I
ja i tak trzymam kciuki za II

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 15:53   #294
Trele_Morele
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny zatestowalam wlasnie i chyba Jest
Chyba jest druga krecha , blada jak sciana ale jest !
Albo juz zwariowalam ?

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-01-19 o 15:55
Stary 2013-01-19, 16:26   #295
patussia841
Przyczajenie

Zrób fotke i.....gratuluję!
Stary 2013-01-19, 16:44   #296
Trele_Morele
Zakorzenienie

Wlasnie przylecialam z apteki i kupilam cyfrowy , nie wiem czemu nie od razu !!
Teraz tylko czekam na sikanie i wszystko bedzie jasne

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-19, 16:58   #297
katarzy
Raczkowanie

Trele- morele czekamy
Stary 2013-01-19, 17:15   #298
patussia841
Przyczajenie

Trzymam kciuki!
Stary 2013-01-19, 17:45   #299
Trele_Morele
Zakorzenienie

Pregnant
chyba zaraz umre ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-19, 19:14   #300
zxasqw12
Przyczajenie

...

Edytowane przez zxasqw12
Czas edycji: 2015-03-17 o 20:52
zxasqw12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości