Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 18:21   #271
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
co tam źle zrobiłaś?? Jechałaś na wprost? nie ustąpiłaś?? Ja akurat mam te obcykane i wiem
Miałam jechać na wprost. Patrzę, że jestem na drodze z pierwszeństwem, więc pruję. A ten znak, na którego kompletnie nie zwróciłam uwagi, ostrzegał mnie, że ci państwo po mojej prawicy też są na głównej i mym obowiązkiem jest ich przepuścić

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Pomóżcie się zdecydować Mam do wyboru 2 możliwości.
1. Tort z cukiernio-piekarni za 210 zł, nie znam jej czy mają dobre wyroby. Odbiór w sb czyli leżałby 5 dni
2. Znalazłam ogłoszenie kobiety która piecze na zamówienie i zrobiłaby nam tort w wigilię, a my odebralibyśmy go przed chrzcinami w drugi dzień, koszt tortu 100 zł. Na jej blogu wypieki wyglądają smakowicie
Też jestem za dwójką. Raz, że 210 zł za torcik na chrzciny to bardzo dużo kasy, a dwa że się pochorujecie jedząc pięciodniowy krem.
Ja bym się nie obawiała oszustwa, bo, tak jak Maga napisała, takim kobietkom najbardziej zależy na dobrej opinii klientów.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
firanki wyschły, mąż wiesza. czekamy na pizzę. chociaż pewnie z moją wagą nie powinnam, w dodatku przed świętami.
A co się z wagą dzieje?

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, nie jestem silna ... Przed chwilą miałam atak płaczu i to w zasadzie taki niespodziewany. TŻ myślał, że płaczę przez małą kłótnię (czy raczej nieporozumienie), a we mnie coś pękło i płakałam z innego powodu. Przyszedł, przytulił, porozmawialiśmy i mi ulżyło.
Hosenko, minęły zaledwie dwa tygodnie, to jak najbardziej naturalne. Z czasem to minie, a przynajmniej takie napady płaczu stracą na częstotliwości...

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
My po wizycie. Z maluszkiem dobrze, szyjka lekko skrócona, małe rozwarcie. Odstawiam tabletki w niedzielę i czekamy
Pięknie!
To co dziewczyny, obstawiamy?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale ciężarówki na wylocie powinny mieć forumowy nakaz odmeldowywania
Wszystkie ciężarówki powinny mieć nakaz codziennego meldunku, a te na wylocie po dwa razy dziennie!

Cytat:
a może generalnie nie będzie mieć twardego ...
Widać, żeś wyposzczona

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38196934]Zmiękczyłam :P Nawet mi colkę przyniósł :P[/QUOTE]

O, jaki kochany

Cynamonka też już trochę nie było...
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:25   #272
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38196934]Nawet mi colkę przyniósł :P[/QUOTE]rozpusta

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość

Widać, żeś wyposzczona
boshheeee, jak bardzo

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:27   #273
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ten wylot to od kiedy liczymy?
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:40   #274
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A co się z wagą dzieje?
za duża (wg mojej matki). tylko czekać aż mi na wigilię będzie wyliczać ile czego zjadłam i o ile za dużo
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:51   #275
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Wika tyle przeszliście, może warto by było pociągnąć to dalej. Wszystko zależy od waszych sił
no raczej ciąg dalszy będzie - nie wiem czy na drodze sadowej, bo nie mam ochoty, ale może media, czy po prostu jakaś oficjalna skarga

Cytat:

heh....no jak wyprostuje to mam proste a tak po umyciu zawsze się kręcą....ale nie aż tak jakbym chciała....i mam busz dlatego zawsze prostuję albo spinam w kucyk i mam spokój....
Heh, ja jestem zbyt leniwa, by je prostować i tak stwierdzam, ze pół życia spędzam w łazience na depilacjach, nawilżaniach, złuszczaniach itp, więc na prostownicę już się nie zdecyduję - też spinam w kucyk dla świętego spokoju

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Rzecznik Praw Obywatelskich Prof. Irena Lipowicz, Ministerstwo Sprawiedliwości, też pisałam do nich czekam na odpowiedz, ja o całkiem inną sprawę.
+ Jaworowicz - Sprawa dla reportera (wspominałaś kiedyś), Prosto z Polski, itp.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
No zaszyłam się w tych krzaczorach, bo:

1. Powiedziałam w pracy o ciąży - skutkiem czego zostałam odsunięta od pracy, kierowniczka powiedziała mi, ze bardzo zaskoczyła ją moja ciąża i jestem nieodpowiedzialna i nie można na mnie polegać...jak mi ktoś powie, że w Polsce jest niż demograficzny i trzeba rodzić dzieci to czy to będzie prezydent czy papież dam mu w mordę!!!
mam sobie iść na L4...

pewnie błąd zrobiłam, że zamiast powiedzieć najpierw kierowniczce to powiedziałam mężowi o ciąży...:rolley es:albo że w ogóle nie zapytałam o pozwolenie na barabara...już mi nawet płakać się nie chce...

2. Od 3 tyg zmagam się z przeziębieniem...kuracje czosnkiem, cebulą lipą i egzorcyzmy nade mną mało co pomagają...słaba jestem tak, że ledwo łapką macham po klawiaturze...porządki świąteczne nawet nie wchodzą w grę...na szczęście mąż na urlopie to jakoś dajemy radę
złapałam jeszcze grzybicę pochwy...a tak do kompletu

3. Bardzo boję się o moje Maleństwo, czy mu te wszystkie sprawy nie zaszkodziływ czwartek wizyta, boję się co będzie
4. Wczoraj jakaś baba mi teścia potrąciła na przejściu dla pieszych...strasznie poobijany trafił do szpitala...a biedaczek jeszcze jest po 2 zawałach i wszyscy się boimy

No to tyle w skrócie....

Z fajnych rzeczy to u mnie 11t5d
Kochana a spróbuj sobie doprawiać posiłki sosem czosnkowym - ja nie mogłam sobie poradzić z przeziębieniem, ale sos czosnkowy dał rade, smaczny i skuteczny (łyżka majonezu, łyżka jogurtu naturalnego i 2 ząbki startego czosnku).

Zachowania szefowej nie będę komentować Olej to, na ile jesteś w stanie

Cytat:
Fiolusiek: a dobrze, jak przypuszczałam, po pogrzebie z każdym dniem jest lepiej. Boję się tylko jutrzejszej wizyty u lekarza, który prowadził ciążę, położnych, które nie wiedząc co się stało, będą chciały mnie ważyć. No i powrotu do szkoły (robimy z mężem studia podyplomowe i 2 weekendy opuściliśmy, chcemy iść już w piątek) - obawiam się pytań, czy dziecko już się urodziło ...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38192800]
Moje pierwsze w życiu dzieło!
Nawet w podstawówce ktoś robił za mnie takie rzeczy :P

To oczywiście miało być większe i bardziej rozbudowane, ale jak zobaczyłam te genialne połączenia między poszczególnymi ramionami, to stwierdziłam, że szkoda czas [/QUOTE]
no jak na pierwsze dzieło to jest całkiem nieźle

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
w ogóle dziewczyny mierzyłyście temperaturę? jakie macie doświadczenia? mnie się udalo zajść w ciążę akurat wtedy, kiedy przytulaliśmy się tylko dla przyjemności i ja byłam przekonana, że to nie TE dni, notabene, w ogóle podobno nie miałam szans na ciążę, przecież niepłodna jestem
no ja też podobno niepłodna jestem, nawet lekarz nie wierzył, gdy przyszłam z wynikiem z testu ciążowego

Cytat:
1. Tort z cukiernio-piekarni za 210 zł, nie znam jej czy mają dobre wyroby. Odbiór w sb czyli leżałby 5 dni
2. Znalazłam ogłoszenie kobiety która piecze na zamówienie i zrobiłaby nam tort w wigilię, a my odebralibyśmy go przed chrzcinami w drugi dzień, koszt tortu 100 zł. Na jej blogu wypieki wyglądają smakowicie

Jak myslicie
nic nowego nie napiszę, bo też bym wybrała opcję nr 2

Cytat:
Nie, nie jestem silna ... Przed chwilą miałam atak płaczu i to w zasadzie taki niespodziewany. TŻ myślał, że płaczę przez małą kłótnię (czy raczej nieporozumienie), a we mnie coś pękło i płakałam z innego powodu. Przyszedł, przytulił, porozmawialiśmy i mi ulżyło.
Hosenko, byłoby nienormalnym stanem, gdybyś nie płakała, ale z każdym dniem będzie lżej

Cytat:
Nawet nie wiesz jak się denerwuję, żeby wszystko było dobrze niech tylko Bąbelek będzie zdrowy
bedzie zdrowy i już niedługo będziemy podziwiać kolejny cud

a ja z dobrą wiadomością - wracam z zakładu pogrzebowego, byłam po fakturę. I nie dość, ze wystawiono ją na kwotę o wiele niższą niż się umawialiśmy, to Pan powiedział jeszcze, że Syn kazał mu, by mi pomógł i wypełnił mi dokumenty do ZUS-u. Syn tego Pana jest właścicielem zakładu i sam zaproponował, ze będzie świadkiem w sądzie. Zobaczcie, urzędy, w których miałam przechodzić zapowiedziane przez ordynatora piekło są mi tak życzliwe, że po prostu słów brakuje..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

Daj znac jak napiszesz do fundacji, to moze i ja sie dołącze..

Zdiagnozowali mi przedwczesna menopauze i boli w trakcie przytulania(poślizgu brak )

Czasami staram sie z nim rozmawiac czemu tak sie zachowuje, to niestety, na razie tylko pyskówki.. Ale bede nadal probowala. Moze z czasem to cos da

Wiem wiem, wlasnie tak kiedys z nim postepowalam, to sie kazdy dziwil ze mam z nim taki dobry kontakt Jednak byl wtedy 2 lata mlodszy,, Teraz to juz na niego nei dziala
Elizo, ta fundacja to raczej dla kobiet źle traktowanych przy porodzie, chcociaż mozna by i tam napisać chyba. Ja pisałam do Stowarzyszenia Rodziców po Poronieniu jakiś czas temu, ale nie dostałam żądnej odpowiedzi. Może adres mailowy mam nieaktualny.
Tak czy inaczej myślę, że trzeba jakieś działania podjąć i jeśli się dołączysz do tego, to byłoby naprawdę super
zastanowię się na spokojnie jak już przejdę przez sprawy pochowku - jutro ok 13 będziemy chować naszego Jasia a raczej to, co z niego zostało
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:53   #276
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
a ja z dobrą wiadomością - wracam z zakładu pogrzebowego, byłam po fakturę. I nie dość, ze wystawiono ją na kwotę o wiele niższą niż się umawialiśmy, to Pan powiedział jeszcze, że Syn kazał mu, by mi pomógł i wypełnił mi dokumenty do ZUS-u. Syn tego Pana jest właścicielem zakładu i sam zaproponował, ze będzie świadkiem w sądzie. Zobaczcie, urzędy, w których miałam przechodzić zapowiedziane przez ordynatora piekło są mi tak życzliwe, że po prostu słów brakuje..
Dobrze, że napotykasz na swojej drodze również takich ludzi.
Akurat u nas też w zakładzie pogrzebowym wszystko super załatwili, nawet nie robili problemów, że na moim papierku z pracy się podpisała osoba tylko z upoważnienia. Mama mi mówiła, że już zamykali, ale jak tylko oni (mama i TŻ) weszli do tego biura, to te panie poczekały na nich i w ogóle nie dały im odczuć, że już po godzinach pracy.
Wprawdzie dobrze wiem, jak ci ludzie w zakładach pogrzebowych zarabiają, ale mniejsza z tym - lekarze też nie pracują w szpitalach charytatywnie, a jednak poziom obsługi jest dramatycznie różny.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 18:58   #277
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam jechać na wprost. Patrzę, że jestem na drodze z pierwszeństwem, więc pruję. A ten znak, na którego kompletnie nie zwróciłam uwagi, ostrzegał mnie, że ci państwo po mojej prawicy też są na głównej i mym obowiązkiem jest ich przepuścić
właśnie....wiesz ja na początku też tak jechałam...aż widziałam egzamin....jak oblał koleś i Kuba mi powiedział co i jak i sobie to zapamiętałam...bo ten znak że masz pierwszeństwo to właśnie dla tych jadących w prawo...ehhh.....w sumie też na głupim znaku oblałaś ;/ ja się własnie na Nim ładnie prawie zatrzymałam tzn no ustąpiłam pierwszeństwa hihi

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Heh, ja jestem zbyt leniwa, by je prostować i tak stwierdzam, ze pół życia spędzam w łazience na depilacjach, nawilżaniach, złuszczaniach itp, więc na prostownicę już się nie zdecyduję - też spinam w kucyk dla świętego spokoju

heh mnie tez nie zawsze się chce....zazwyczaj jak tylko mam gdzieś iśc to prostuję a mam dorbą prostownicę więc przejadę kilka razy i gotowe

UFF dobrych ludzi napotykasz teraz na swej drodze i całe szczęście!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 19:08   #278
Luna0
Zakorzenienie

Witam się zostały mi jeszcze 3 strony do nadrobienia podczytywałam ale nie miałam siły pisać

Tak sobie myśle o tej glukozie.. a co jak podniesie się po badaniu skoro wykonuje sie je tylko raz w ciąży?? Bo ja miałam w górnej normie ale gin powiedzial że "moge wcinać ciastka"

Jutro wizyta także trzymajcie kciuki zapobiegawczo

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też odpuszczam okna... TŻta nie ma w odpowiednich godzinach żeby umył, moja mama non stop pracuje. Pierdzielić te okna, zawartość brzuszka najważniejsza!

My zaczynamy dziś 16 tydzień i jestem pewna, że Małe już sobie fika...
Ja też odpuszczam.. nie wyobrażam sobie myć okien skoro wszyscy trąbią że to może zaszkodzić.. a mnie przeraża szybszy krok czy ściągnięcie talerza z górnej półki a co dopiero okna
super że mały fika

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Witam
Jesteście szalone, tyle postów
Dzwonił mój gin i w środę mam mieć zakładany szew Jestem w szoku, ale dzisiaj poczułam wyraźne ruchy mojego dziecka, a to dopiero 14t6d aż podskoczyłam z zachwytu a mama się ze mnie śmiała
To już jutro. Trzymam kciuki kochana
a ruchy tak jak Adunia szybko poczułaś, ja w 15t5d

Cytat:
chłop się właśnie oburzył, że wraca z pracy a ja mu nawet obiadu nie odgrzewam, tylko jeszcze oczekuję, że to on mi herbatę zrobi. więc pytam kto jest w ciąży, ja czy on? a on taki oburzony: MY!!! chyba na prawdę zbliża się koniec świata
Ja miałam dziś aferke za to że powiedziałam "moje dziecko"
bo MOJE dziecko jest takie cudne jego też

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 19:16   #279
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Elizo, ta fundacja to raczej dla kobiet źle traktowanych przy porodzie, chcociaż mozna by i tam napisać chyba. Ja pisałam do Stowarzyszenia Rodziców po Poronieniu jakiś czas temu, ale nie dostałam żądnej odpowiedzi. Może adres mailowy mam nieaktualny.
Tak czy inaczej myślę, że trzeba jakieś działania podjąć i jeśli się dołączysz do tego, to byłoby naprawdę super
zastanowię się na spokojnie jak już przejdę przez sprawy pochowku - jutro ok 13 będziemy chować naszego Jasia a raczej to, co z niego zostało
Dobrze że spotykasz też takich ludzi

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 19:49   #280
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Tak sobie myśle o tej glukozie.. a co jak podniesie się po badaniu skoro wykonuje sie je tylko raz w ciąży?? Bo ja miałam w górnej normie ale gin powiedzial że "moge wcinać ciastka"
Ja też miałam w górnej normie i stosuję dietę. Gin mi kazał

Cytat:
Jutro wizyta
Kciuki za wizytę

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:07   #281
fiolusiek
Zakorzenienie

Agatko zapomniałam napisać, masz śliczną fryzurkę Zawsze podobały mi się takie włoski Ale nie było mi dane zostać blondi
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 20:13   #282
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ten wylot to od kiedy liczymy?
35 tc jak dla mnie

Cytat:
za duża (wg mojej matki). tylko czekać aż mi na wigilię będzie wyliczać ile czego zjadłam i o ile za dużo
mam nadzieję, że Twoja mama w wigilię przemówi ludzkim głosem

Cytat:
nZobaczcie, urzędy, w których miałam przechodzić zapowiedziane przez ordynatora piekło są mi tak życzliwe, że po prostu słów brakuje..

po prostu świat nie jest czarno-biały. na szczęście...

Cytat:
Bo ja miałam w górnej normie ale gin powiedzial że "moge wcinać ciastka"
a ile miałaś po 2 godzinach?

Cytat:
nie wyobrażam sobie myć okien skoro wszyscy trąbią że to może zaszkodzić.. a mnie przeraża szybszy krok czy ściągnięcie talerza z górnej półki a co dopiero okna
hehe my faktycznie Lunka mamy identyczny tok myślenia
choć dziś stwierdziłam, że w zasadzie mogłabym poprasować... tja. deski nie mogę rozłożyć by z siedząca dostać, więc laby ciąg dalszy...

Zjadłam 5 posiłków. Nie chce mi się jeść może wcisnę jeszcze jeden... ale gdzie do 8?!
trudne to...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:14   #283
Konto usunięte

Dziewczyny, zamówiłam coś z allegro z opcją kuriera.
Czy ten kurier przyjdzie o której mu się podoba czy do mnie zadzwoni i się umówi na dostawę? Firma to bodajże Jedynka.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:25   #284
fiolusiek
Zakorzenienie

Luna, Panika Za postawę Ja też bym się nie odważyła myć okien nawet jakby były czarne, zdrowie dziecka najważniejsze Teraz macie leżeć odpoczywać i brzuszki mają pięknie rosnąć Napracujecie się jeszcze w życiu

Wg mnie każda ciąża po # jest ciążą podwyższonego ryzyka i trzeba się z nią obchodzić jak z jajkiem.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:29   #285
BERBIE
Zakorzenienie

przepraszam nie nadrabiam bo nie mam siły ani zdrowia, ale mam wielką prośbę/pytanie, czy to się nadaje na prezent dla 3 i pół letniego dziecka? chodzi mi przede wszystkim czy nie ma za małych agbarytów?http://allegro.pl/ikea-stolik-lack-2...841136290.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 20:47   #286
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Ja chętnie dolącze.. Ale trzeba sobie jeszcze dac chwile czasu, zeby ochłonąc. Zycze Ci duzo wytrwałosci jutro. Pogrzeb dziecka to cholernie ciężki czas, ale potem bedziesz spokojniejsza..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38197872]Dobrze, że napotykasz na swojej drodze również takich ludzi.
Akurat u nas też w zakładzie pogrzebowym wszystko super załatwili, nawet nie robili problemów, że na moim papierku z pracy się podpisała osoba tylko z upoważnienia. Mama mi mówiła, że już zamykali, ale jak tylko oni (mama i TŻ) weszli do tego biura, to te panie poczekały na nich i w ogóle nie dały im odczuć, że już po godzinach pracy.
Wprawdzie dobrze wiem, jak ci ludzie w zakładach pogrzebowych zarabiają, ale mniejsza z tym - lekarze też nie pracują w szpitalach charytatywnie, a jednak poziom obsługi jest dramatycznie różny.[/QUOTE]
W 100% sie z tym zgadzam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38199573]Dziewczyny, zamówiłam coś z allegro z opcją kuriera.
Czy ten kurier przyjdzie o której mu się podoba czy do mnie zadzwoni i się umówi na dostawę? Firma to bodajże Jedynka.[/QUOTE]
Powinien zadzwonic.

Cytat:
Luna, Panika Za postawę Ja też bym się nie odważyła myć okien nawet jakby były czarne, zdrowie dziecka najważniejsze Teraz macie leżeć odpoczywać i brzuszki mają pięknie rosnąć Napracujecie się jeszcze w życiu

Wg mnie każda ciąża po # jest ciążą podwyższonego ryzyka i trzeba się z nią obchodzić jak z jajkiem.
W pełni popieram. Szkoda ze lekarze mają inne zdanie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
przepraszam nie nadrabiam bo nie mam siły ani zdrowia, ale mam wielką prośbę/pytanie, czy to się nadaje na prezent dla 3 i pół letniego dziecka? chodzi mi przede wszystkim czy nie ma za małych agbarytów?http://allegro.pl/ikea-stolik-lack-2...841136290.html
Sądze ze super prezencik

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:51   #287
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
bedzie dobre
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:52   #288
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Maksi, dzięki!
Robiłaś je już kiedyś? Jaki masz patent na szybkie mięknięcie?
I ile sztuk Ci wyszło z tych składników?
pierwszy raz robiłam, włożyłam do szczelnego pojemnika, ponoć jeśli włożysz jabłko szybko miękną. wyszło ok 200 szt.
Cytat:

Jak myslicie
oczywiste, że ta kobieta. Mi też ciasta piekła kobieta na chrzciny, za tort wyszło ok. 90 zł.
Cytat:
My po wizycie. Z maluszkiem dobrze, szyjka lekko skrócona, małe rozwarcie. Odstawiam tabletki w niedzielę i czekamy
W przyszłym tygodniu urodzisz
Cytat:
Zjadłam 5 posiłków. Nie chce mi się jeść może wcisnę jeszcze jeden... ale gdzie do 8?!
trudne to...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38199573]Dziewczyny, zamówiłam coś z allegro z opcją kuriera.
Czy ten kurier przyjdzie o której mu się podoba czy do mnie zadzwoni i się umówi na dostawę? Firma to bodajże Jedynka.[/QUOTE]
do mnie kurier dzwoni wcześniej i pyta o drogę, ale ja mieszkam na wsi. Ty w mieści w bloku to może bez problemu trafi
Cytat:
mój Maksiu ma tyle lat, wydaje mnie się że, będzie ok.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 20:57   #289
Alfahelisa
Zakorzenienie

jak dla mnie to ciężko stwierdzić bywali tacy co dzwonili czy jestem w domu, bywali tacy co dzwonili do drzwi od razu
ja tam nie widzę jakiejś reguły, w sumie nie wiem czy to od firmy zalezy czy od człowieka...
choć coś mi sie kojarzy, że z cięższymi to dzwonili wcześniej czy ktoś jest...
ja patrzyłam w opcjach śledzenia przesyłki, jak była "w doręczeniu" to zazwyczaj do 16 kurier był u mnie

nie wspominając, że jak kurier mi łóżeczko przywózł (to było na pewno koło 35tc więc brzuch miałam spory) to postawił pod drzwiami na klatce schodowej, podsunął papierek do podpisania powiedział "to nie jest ciężkie pani sobie wniesie" i juz na dole był, nawet nie zdążyłam tego skomentować
ale byli tacy co nawet niewielką paczuszkę w mieszkaniu na podłogę kładli...
jeden kurier to zachwycał się kotkiem i jednocześnie swojego na komórce mi pokazywał

najlepszy to jest mój listonosz ostatnio dzwoni domofonem, w tym czasie otwiera sobie drzwi (bo posiada klucze) akurat zanim ja do domofonu dotarłam to już pukał do drzwi, ja otwieram drzwi a tu przed nosem wyciągnięta ręka z paczką (jakieś próbki z gerbera mi przysłali)
wzięłam i listonosza już nie było

teraz jak jestem w domu to wiem kto kiedy i jak dzwoni i kiedy fatygować się do domofonu np o 15 gość z ulotkami
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 21:23   #290
Maga83
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38199573]

To najczęściej od kuriera zależy. Większość dzwoni, ale zdarzają się i nie mili...

Cytat:
W przyszłym tygodniu urodzisz
No co Ty jeszcze Bąbelek ma czas

Fiol zapomniałam pisać, śniłaś mi się dzisiaj, ale już nie pamiętam o co chodziło w śnie ale miły był

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 22:10   #291
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

zależy i od firmy i od kuriera. jedynki chyba nie kojarzę. do mnie nie raz dzwonili, ale trochę na ostatnią chwilę w stylu jestem już na osiedlu czy będzie pani w domu przez pół godziny, albo że jest pod blokiem i nikt nie otwiera i u których sąsiadów ma zostawić (ten podziałał mi na nerwy), kiedyś któraś firma pamiętam rano pisała smsy, że jest paczka i będzie w godz takich a takich, ale nie raz po prostu domofon i żadnego kontaktu wcześniej. ja zazwyczaj tak kombinuję zamawiając kurierem żeby być w domu, bo nigdy z nimi nic nie wiadomo a nie życzę sobie zostawiania u niektórych sąsiadów.

Cytat:
wydaje mi się, że ok. dla przedszkolaka gabarytowo jak najbardziej, u znajomych 6 - latka jeszcze korzysta i daje radę.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
mam nadzieję, że Twoja mama w wigilię przemówi ludzkim głosem
nie sądzę
Stary 2012-12-18, 22:31   #292
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
boshheeee, jak bardzo
Biedna...
Ale dla Toresska wszystko

Cytat:
Phi, niech mamusia się swoją wagą martwi
A ile ważysz? Ile przytyłaś od początku ciąży?

Cytat:
Nareszcie jakiś ludzki Człowiek...

Cytat:
właśnie....wiesz ja na początku też tak jechałam...aż widziałam egzamin....jak oblał koleś i Kuba mi powiedział co i jak i sobie to zapamiętałam...bo ten znak że masz pierwszeństwo to właśnie dla tych jadących w prawo...ehhh.....w sumie też na głupim znaku oblałaś ;/ ja się własnie na Nim ładnie prawie zatrzymałam tzn no ustąpiłam pierwszeństwa hihi
Kochana, ja tamtędy dziesiątki razy jeździłam, tylko mi choroba na mózg (i oczy chyba też...) rzuciła i wyszło jak wyszło...
Instruktorowi się jeszcze nie chwaliłam. Pewnie mi się dostanie

Cytat:
Jutro wizyta także trzymajcie kciuki zapobiegawczo

Cytat:
Berbie
Gabarytowo będzie idealne i posłuży długi czas.

Cytat:
pierwszy raz robiłam, włożyłam do szczelnego pojemnika, ponoć jeśli włożysz jabłko szybko miękną. wyszło ok 200 szt.
Ja jednak się raczej nie szarpnę. Nie chce mi się, boję się, że nie wyjdą, a poza tym nawet foremek nie mam
Stary 2012-12-18, 22:34   #293
Konto usunięte

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie kurierów.
Dam znać, jak to u mnie załatwił.
Bo nie chciałam, żeby mnie znowu zastał w szlafroku, ale ja czasami cały dzień w nim chodzę, więc chyba mam to gdzieś już :P

Alfa chyba pamiętam nawet, jak pisałaś o tym buraku, co Ci nie wniósł łóżeczka. Do mojej sąsiadki niedawno kurier przyniósł paczkę, ale jej nie było, więc zostawił u mnie i napisał jej karteczkę, że sobie sama ma odebrać, bo ja nie mogę dźwigać. Tak więc to chyba zależy od człowieka.

A teraz..... TADAM Moje dzieło Z tego już jestem dumna
Nie umiem uwierzyć, że to zrobiły moje dwie lewe ręce :P
Stary 2012-12-18, 22:45   #294
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Phi, niech mamusia się swoją wagą martwi
A ile ważysz? Ile przytyłaś od początku ciąży?
mogłaby w ogóle zająć się sobą. przytyłam 11 kg, jakoś tak. chociaż ostatnio doszłam do wniosku, że tak na prawdę to nie wiem ile, tzn wiem ile od początku ciąży, ale przed ciążą a po # schudłam parę kg przez stres, więc może częściowo wróciłam do swojej wagi, ale i tak w dużej mierze to zasługa ciąży. owszem, dużo, ale osobą, której przeszkadza to najbardziej i która zauważa to na każdym kroku jest moja matka chyba widzi w moim brzuchu sam tłuszcz zamiast dziecka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38202345]A teraz..... TADAM Moje dzieło Z tego już jestem dumna
Nie umiem uwierzyć, że to zrobiły moje dwie lewe ręce :P[/QUOTE]

jestem pod wrażeniem
Stary 2012-12-18, 22:46   #295
Dasti80
Zakorzenienie

melduję się w nowej części

Hosenko witaj, przykro mi

Esia Zosia jest cudowna

Dziewczynki nie mam czasu jestem strasznie zabiegana ale podczytuje na bieżąco tylko nie mam czasu pisać Pozdrawiam

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 23:14   #296
Mmedeah88
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38202345]

Łooo, Perse, super!
I nie każ mi się z Tobą licytować o to, która ma bardziej lewe lewe ręce

Cytat:
mogłaby w ogóle zająć się sobą. przytyłam 11 kg, jakoś tak. chociaż ostatnio doszłam do wniosku, że tak na prawdę to nie wiem ile, tzn wiem ile od początku ciąży, ale przed ciążą a po # schudłam parę kg przez stres, więc może częściowo wróciłam do swojej wagi, ale i tak w dużej mierze to zasługa ciąży. owszem, dużo, ale osobą, której przeszkadza to najbardziej i która zauważa to na każdym kroku jest moja matka chyba widzi w moim brzuchu sam tłuszcz zamiast dziecka
Powiedz jej, że to przez jej obiadki
A tak serio- ta Twoja mamusia gdyby nie mówiła, to by pewnie złota kobieta była. A tak- Ty się musisz nasłuchać...
Stary 2012-12-19, 07:02   #297
Lucy1111
Zakorzenienie

aaaaa, udało mi się zapalić światełko dzisiaj - dzień dobry

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Zeberko, opaskę Emilka dostała od babci, która już nie mogła się doczekać kupowania tego typu bibelotów jest jeszcze za duża i spada jej z głowy, ale na poczet zdjęcia dzielnie pozowała

Jak przygotowania do świąt? my zabiegani, nie mamy czasu nacieszyć się tą atmosferą. Choinka już stoi, tak jak Alfa, nie mogliśmy się doczekać ubierania

W sklepach dzikie tłumy - mam dosyć Ludzie, opamiętajcie się
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 07:05   #298
Konto usunięte

Ja również już nie śpię...

Za późno wstaliśmy na to, żeby się kłaść z powrotem. A TŻ się spóźni trochę :/
Stary 2012-12-19, 07:43   #299
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

I ja wyjątkowo już nie śpię. Normalnie bym się na drugi bok o tej porze przewracała...
Stary 2012-12-19, 07:58   #300
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38202345]Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie kurierów.
Dam znać, jak to u mnie załatwił.
Bo nie chciałam, żeby mnie znowu zastał w szlafroku, ale ja czasami cały dzień w nim chodzę, więc chyba mam to gdzieś już :P

Alfa chyba pamiętam nawet, jak pisałaś o tym buraku, co Ci nie wniósł łóżeczka. Do mojej sąsiadki niedawno kurier przyniósł paczkę, ale jej nie było, więc zostawił u mnie i napisał jej karteczkę, że sobie sama ma odebrać, bo ja nie mogę dźwigać. Tak więc to chyba zależy od człowieka.

Brawo Brawo

Cytat:

jestem pod wrażeniem
Niezła mamusia, nie zazdraszczam
Ja tez kiedys tak ze swoja mialam, jak mlodsza bylam. Czepiala sie o byle co. Ale na szczescie teraz juz jej przeszlo. Moze i Twojej przejdzie

A ja dzis rano wstalam i zaraz smigam na wizyte lekarska (mam nadzieje , ze w koncu dorwe mojego doktorka w szpitalu )

Milego dnia

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości