|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
![]() Dzisiaj Vatika na noc na proteinow± Artiste. Jutro bêdê albo piêkna albo nie wyjdê z domu bez czapki.
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- z tym, ¿e moje w³osy zawsze s± przesuszone po szamponetkach... |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Nie! Nie dam siê!
Dam portfelowi odetchn±æ. Ale dziêki za dobre chêci.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
aha chyba ze tak.. no to w kazdym razie trzymam kciuki zeby tym razem nie by³y
|
#276 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
|
|
#278 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
A ja obcina³am w po³owie listopada i koniec.
Wiem wiem, koñcówki powinnam. Ale teraz czekam, a¿ siêgn± przynajmniej do pasa, albo osi±gn± star± d³ugo¶æ. Koniec z obcinaniem ![]() |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
Cytat:
ale to tak w ramach postanowieñ noworocznych (których nigdy nie realizujê )Przezwyciê¿y³am lenia. Dzisiaj zrobi³am sobie pierwszy raz serum olejowe w sprayu z od¿ywki Joanny b/s z miodem i cytryn±, odrobin± Kallosa, wody, Vatiki kokosowej i kilku kropel d-pantenolu. Nie wiem, czy taka kombinacja mo¿e byæ, ale chyba tak Ugotowa³am nawet glutka, którego na³o¿ê jutro po zmyciu serum na kilka minut- jako od¿ywka po myciu najlepiej siê u mnie sprawdza
Edytowane przez Hedonistka Czas edycji: 2012-12-20 o 21:37 |
|
|
|
|
#280 | |||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 178
|
hej Spamerki
![]() Cytat:
jestem chora i w¶ciek³a, ¿e nie bêdê czu³a smaku wigilijnych potraw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nawet by³am zadowolona z efektów Cytat:
kiedy¶ zapisywa³am efekty po poszczególnych mieszankach ale szybko straci³am zapa³ ![]() zastanawiam siê, co mo¿e byæ w sk³adzie tego ¿elu do USG, bo dzisiaj podczas badania upapra³am sobie ca³e w³osy wybra³am siê wreszcie do kardiologa i ze wstêpnych badañ wynika, ¿e mam jak±¶ wadê serducha, ale "da siê z tym ¿yæ" ale czeka mnie jeszcze ca³y szereg wizyt, na sam± my¶l o pobieraniu krwi mam ³zy w oczach (wiem, jestem tchórzem) ale mo¿e dowiem siê wreszcie jak± mam grupê krwi a ch³opak pochwali³ dzi¶ moje w³osy po Stapizie i ¿elu do USG ![]() no i Biovaxa dostanê dopiero po ¶wiêtach, bo w zielarni nie by³o jak ju¿ go dostanê, to na jaki¶ czas bêdê zaspokojona w³osowo ale powiedzia³am Mojemu, ¿e jak bêdê chcia³a co¶ kupiæ, to ma mi wybiæ ten pomys³ z g³owy, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() widzia³am bardzo ³adne w³osy nadrabiaj±c w±tek
|
|
#281 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
Dzis byl shea, winogron i smetna resztka lnu. Poprzednim razem zamiast lnu mialam kokos. Ale tak sobie mysle(i tu moge sie mylic), ze skoro ten olej splukuje, zmywam szamponem, potem na to idzie odzywka d/s, zmycie, plukanka, odzywka b/s, to chyba nie powinno miec to az takiego znaczenia...?
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
czujê nadchodz±cy nowy hit: ¿el do USG
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat mam jeden pod rêk±, ale nie, nie, nie, do¶æ eksperymentów
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- No dobra, sk³ad mnie nie zachêci³ do testów ![]() SK£AD: karbomer, benzoesan sodu, 2 bromo-2-nitropropano-1,3-diol, wodorotlenek sodu, woda oczyszczona
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Cytat:
![]() 1. olej lniany na odzywke M- Potters aloesowy O- glutek lniany na 20 minut woda brzozowa w skalp plukanka octowa 2.O-biovax do suchych na pol h pod folia i czapka M - potters aloesowy O- a ik garnier plukanka lniana Joaska pokrzywa i ziel. herb. 3.O- olejowanie lnianym na odzywê M - potters aloesowy O- AiK + kapka gliceryny Odzywka b/s joaska lniania 4.Nastepne mycie tak samo z tym ze bez olejowania, a byla maseczka z artiste ,biovaxem do wlosow suchych i zniszczonych, troche lnianego oleju, odzywka Aik. W drugim O nie dawalam gliceryny 5.Po tym wlosy sie zesztywnialy ,podejrzewalam ze od Artiste to znowu bylo O -maska biovax do suchysz pod folie i czape na pol h M - Facelle z kapka olejku bd fur mama O - alterra pszenica i morelka Plukanka octowa jantar w skalp O -b/s -joaska pokrzywa i herbata 6.Maseczka - 2 zoltka, troche olejeku rycynowego, 3 ³yzki nafty, troche olejku kokosowego, biovax do suchych O- Mrs potters aloesowy M-Facelle z kapka olejku bd fur mama O-Garnier Aik Joaska pokrzywowa 7.Oliwa z oliwek na odzywke O-Mrs potters aloesowy M - Timotei gleboki braz O garnier aik O-b/s- joaska z herbata , jantar w skalp 8.O- garnier aik M-timotei gleboki braz O-alterra pszenica i morela O-b/s - joaska zielona herbata Gdzies miedzy tymi myciami byla jeszcze barwa pokrzywowa. Teraz odstawiam humektanty na jakis czas , po tych dwoch ostatnich myciach wlosy byly juz lepsze, ladniej pofalowaly, jednak szybko sie rozwalily, i rozwinely mimo ze dalam zel mroz±cy, dziwnie sie zachowuja po wyjsciu na dwor i wejsciu do cieplego pomieszczenia, raz wygladaja fajnie raz bez zycia Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-12-20 o 22:44 |
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
kokos te¿ ma takie w³a¶ciwo¶ci, zw³aszcza, je¶li masz wysok± porowato¶æ.my¶la³am, ¿e nic mnie ju¿ nie zdziwi
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
ju¿ widzê jak na blogach piszczy od tego
![]()
|
#288 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mieszasz j± z mask± albo od¿ywk± czy dajesz tak prosto z opakowania? Mi szamponetki jeszcze krzywdy nie zrobi³y, a w ostatnim czasie zu¿y³am ich 7 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Robi³a która¶ z Was peeling skóry g³owy? Wyczyta³am u Anwen. Jutro próbujê z cukrem i olejem
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-12-20 o 23:16 |
||||
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Cholera, mia³am ostatnio USG i zamiast ¶cieraæ mog³am zebraæ do czego¶.
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciagle mnie kusi ten peeling, ale mam wra¿enie, ¿e mia³abym problem z wyp³ukaniem tego cukru z w³osów i jako¶ tak odwlekam...Cytat:
|
|
|
#291 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Cytat:
poza tym koñca ¶wiata nie bêdzie bo jakbym w to wierzy³a to bym wziê³a kasê i polecia³a wczoraj na jak±¶ wycieczkê i odwiedzi³a jeden z krajów o którym marzê![]() dzisiaj pokoloryzowa³am w³osy Palette kolor shampoo: ¶redni br±z, kolor mi siê podoba, przytrzyma³am go tak ok 30 min, ¿eby wyszed³ ciemniejszy i siê uda³o, ale nastêpnym razem muszê kupowaæ ju¿ 2 opakowania bo ledwo co mi starczy³o ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
¯a³ujê okropnie.
Ej. Chcia³am powiedzieæ, ¿e nie wiem jak siê spakujê do domu jutro w moj± ma³± torbê. A powinnam wzi±æ moje zielska, bo w domku nie mam, pierdo³u w³osowe i ksi±¿ki dla brata. Nie wspominaj±c o ciuchach... Chocia¿ w sumie je¶li o to chodzi to ograniczê siê do minimum- rajd po rodzince, a reszta czasu w domku. Nawet na sylwka chyba nie idê nigdzie. ![]() Mo¿e w domu dorwê oliwê z oliwek to w koñcu zaolejujê w³osy...
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
AnnClaiir dodaj dziecino okienko obserwatorów na bloga, bo nie masz, albo nie widzê.
Znajd¼cie mi zajêcie, bo jestem taka roztelepana, ¿e mam ochotê tylko ryczeæ. Jak ja jutro taka zapuchniêta wyjdê z domu ![]() ju¿ nawet nie chce mi siê olejowaæ ³ba, ani pisaæ bloga ani nic :x
|
#295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak potrzebne to dodajê.
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
no chêtnie poobserwujê Ciê
chyba pójdê spaæ, jeju, jak mi ¼le.
|
#297 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 218
|
Cytat:
Dziewczyny, wyt³umaczcie mi, czemu maseczki nak³ada siê przed myciem w³osów? Zawsze mi siê wydawa³o, ¿e jak w³os jest oczyszczony to lepiej wch³onie sk³adniki... Z reszta sugerowa³am siê tym, ¿e maseczki siê nak³ada tylko na oczyszczon± twarz a nie na makija¿
|
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
medsik mi³o
![]() Ja chyba te¿ spadam. Idê siê wyspaæ, ¿eby móc podziwiaæ jutrzejsze pier... bumniêcie.
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
facebook ju¿ huczy OOOOOO KONIEC SWIATA! moja irytacja siêga zenitu. Branoc dziewczyny
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
czemu mi bumniesz?
![]() Dobra chowam siê przed Tob± pod ko³drê. Dobranoc
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

), z zielon± glink± i inne

jestem chora i w¶ciek³a, ¿e nie bêdê czu³a smaku wigilijnych potraw 
jak ju¿ go dostanê, to na jaki¶ czas bêdê zaspokojona w³osowo

i jako¶ tak odwlekam...