|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Harry Potter i Książę Półkrwi
Zaczęłam czytać nieoficjalne tłumaczenie juz jakiś czas temu. Ostatnio jakos nie mam natchnienia
ale pewnie się wezmę ![]() Yenn, pewnie ciężka, co???
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Ja już przeczytałam i jestem zachwycona pomysłowością autorki, aczkolwiek uważam, że jest to najsmutniejsza część z dotychczasowo wydanych...
|
|
|
#273 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
U mnie w domu książka też już jest, ale rodzina czyta
![]() Faktycznie, smutna... Szczególnie koniec - miałam mokre oczy...
|
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak pierwszy raz przeczytałam w oryginale to mi na końcówce kopara opadła
Nawet nie płakałam. Dopiero na samiutkim końcu zrobiło mi się smutno.Wiecie, że jest 19 a dalej tego kuriera nie ma?? Rozumiem, może Tłuszcz to nie jest duże miasto, ale jednak chyba powinni go znaleźć na mapie, moja ulicę też, w końcu nie mieszkam na jakiejś wsi albo za**piu. Chyba będę dla Merlina niemiła
Love that cannot harm and love that never abandons and love that cannot imagine betrayal. And then there is love that corrupts and love that destroys, and love that works in blood like poison. And they are not so far apart as you might think." |
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
w kauflandzie widzialam dzisiaj za 29 zl <wow>
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż 19:05 i u mnie kuriera jak nie było tak nie ma ;] Zaczynam się robić delikatnie mówiąc zirytowana, ponieważ już trzy razy zdążyłabym pojechać i wrócić, a skoro zamawialam specjalnie przez internet to chcialam miec szybciej, no ale trudno
Wiem, że lektura zrekompensuje mi to czekanie
|
|
#277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawiodłam się, nawet nie chce mi się czekać na niego, umyłam się już i nie wyjdę teraz na mróz jak sobie szanowny pan kurier raczy przyjechać (albo i nie). Zresztą, ja i tak czytałam, brat chciał ją dziś mieć żeby sobie przeczytać.. Gdybym wiedziała że spartaczą robotę, kupiłabym sobie w Carrefourze a nie czekała teraz....
Love that cannot harm and love that never abandons and love that cannot imagine betrayal. And then there is love that corrupts and love that destroys, and love that works in blood like poison. And they are not so far apart as you might think." |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez zakupilam dzis
i strasznie się z tego powodu ciesze ![]() zakupu dokonałam w Realu. Ksiazka kosztowała 33 zł, ale dostałam do tego bon na zakupy za 10 zł, wiec ksiązka wyniosła mnie 23 zł, co uwazam jest ogromną taniochą w porównaniu do poprzedniej części (49zł)
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie Mad'i jakbym wiedziała to sama bym sobie kupiła
. Przepraszam, wkurzyłam się
Salsame mucho Edytowane przez jessy Czas edycji: 2006-01-28 o 19:39 Powód: Literówka |
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
ja aktualnie czytam wersje niemiecka... ale jakos mnie nie wciaga tak ja poprzednie, tak jakby autorce wyczerpala sie inwencja tworcza
... ciekawa jestem jak wyszlo polskie tlumaczenie...
|
|
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
Ja też już mam
![]() Zamówiony w internetowym Empiku i przywieziony na dzień przed polską premierą Już czytam Narazie nie doszłam do 2 rozdziału, bo czytam ukradkiem. Mój brat zastrzegł sobie, że chce pierwszy przeczytać, ale ja i tak czytam wtedy, kiedy go nie ma
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to taki przyjemny ciężar... Razem ze słownikiem ma 700 stron.
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Mad'i ja też zamówiłam w Merlinie, dostałam nawet maila, że dzisiaj będzie...i KURCZĘ NIE MA !!! Wkurzyłam się na Merlina! Książkę zamawiałam u nich z miesiąc temu! Grrr
|
|
#284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie co, przestałam być już wkurzona, jestem zrezygnowana. Wiecie co? Jak mi jutro dostarczą po 17 to nikogo u mnie nie będzie. Zresztą, oni chyba nie jeżdżą w niedzielę. W poniedziałek do 14 nikogo u mnie nie ma. Normalnie zaraz im napiszę maila, że jak mają przyjechać w tygodniu to lepiej na wieczór jak wszyscy są. No ale nie powiem, okazuje się że Merlin się nie postarał. Jednego jestem pewna - więcej tam nie zamówię z kurierem. Przykro mi teraz, bo napisali mi że: Doreczenie w dniu premiery gwarantuje tylko dostawa przesylka kurierska. Poniewaz jest to sytuacje wyjatkowa (na codzien doreczenie jest tylko w dni robocze) nie ma mozliwosci okreslenia przedzialow czasowych doreczenia. Dobra, dzień premiery a książka do kilku osób nie dotarła. Nie rzuca się słów na wiatr.... Aha, jeszcze to: Uwaga! Przesyłki z VI tomem serii Harry Potter, w wyjątkowej akcji specjalnej, będą doręczane przez firmę kurierska Stolica pod prywatne adresy dostawy w sobotę 28 stycznia 2006 .
|
|
|
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
![]() Mad'i ja sprawdziłam na stronie www.stolica.pl wpisujesz tam numer twojej przesyłki (dostałaś go mailem) i wyszukuje Ci kiedy paczka została załadowana. Mi pisze, że wczoraj o 21 "ukierunkowano przesyłkę". Wkurzona jestem jak nie wiem, bo w mailu jak wól pisze "[...] dostarczamy w dniu 28.01.2006 [...]". Jakąś nadzieję jeszcze mam, bo kiedyś książki od nich przyszły mi też tak późno. A tak apropo to jaki rodzaj zapłaty wybrałaś? - ja zawsze za pobraniem
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Lawendo,wiem o tym, że można tam sprawdzać, tyle że mi się ta strona nie ładuje... I nawet nie mam jak sprawdzić.
Ja płaciłam przelewem z konta brata, zapłaciłam tydzień temu a oni mi dopiero w wczoraj przysłali że zrealizowano. Możesz sprawdzić 979267321 <= kod mojej przesyłki, i napisać mi co tam jest napisane <masło maślane>?? Byłabym bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Napisane jest coś takiego:
WAW 2006-01-27 15:54 WEJSCIE Magazyn - wejście od nadawcy WAW 2006-01-27 19:25 WEJSCIE SORTER KOPERT UKIERUNKOWANO WAW 2006-01-28 05:41 WEJSCIE SORTOWNIA Tak pisze To jest taka tabelka w tej 3 pozycji w ostatniej rubryce nic nie pisze więc nie wiem...
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niewiele mi to wyjaśniło, przynajmniej domyślam się że nie wysłano tym kurierem do mnie. Muszę jutro napisać do Merlina o co w tym chodzi. I żeby mi przywieźli w poniedziałek albo wtorek koło 17 bo jak nie...
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dosyc ciekawe bo ja tez zamawialam na poczatku stycznia i nic do mnie nie doszlo do dzisiaj. po jakim czasie moge odmowic przyjecia ksiazki z powodu nie dostarczniea jej w czasie??? |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Jejku ksiazke czytalam gdzies kolo wrzesnia po angielsku (mieszkam za granica).Bardzo ponura , smutna....Jedna z najlepszych teraz przymierzam sie do kupienia wszysktich czesci po angielsku i sprawdze jak sie maja do polskiego tlumaczenia.Czekam na kolejna czesc ale martwi mnie to ze juz na ostatnia...
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Pobiłam swój rekord, skończyłam przed chwilą czytać całą książkę. Bardzo mi się podoba, ale to zakończenie... Tyyyle się napłakałam, połowa chusteczek zużytych, do tej pory mi strasznie smutno
Ale zarazem już się nie mogę doczekać kolejnej, szkoda, żę już ostatniej części.
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubie HP najfajniejsza to chyba była dla m,nie 3... a teraz sie zabaralm za ta najnowsza
Kupiła w... Realu :P przeczytałam ponad 100 stron i rzeczywiście jakiś dziwny klimacik jest...
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej
|
|
|
|
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,jak zamawiałyście z Merlina kurierem, to oni wam dopiero w poniedziałek dostarczą, wiem bo miałam taką sytuację jak była premiera wersji angielskiej, też w sobotę, zamówiłam kurierem a tu figa, w sobote wieczorem napisałam maila,a oni mi odpisali tak: "Bardzo nam przykro, ale nasza umowa ze Stolica nie przewiduje dostawy paczekw soboty i niedziele." ( dobrze jest przechowywać maile
), także z tym kurierem to jedna wielka ściema.
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Ja dostałam dziś ok. 17.00 wiadomość z Merlina pod tytułem "zamówienie nr ..... zostało zrealizowane", zawierającą informację, że przesyłka kurierska została dziś wysłana. Spodziewam się paczki w poniedziałek, szczerze mowiąc nie liczyłam na nic innego, ale następnym razem z uslug Merlina nie skorzystam. Kupię w księgarni, będzie i szybciej, i - jak widzę - taniej
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
a ja widzę, że mama kupiła sobie Harrego. to ja też przeczytam. a co
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
no to na świeżo podziele się wrażeniami, bo w nocy przeczytałam.
jak zawsze książkę czytało się dobrze. styl i język podobny. trochę mi sie w niektórych momentach ciągnęła, ale może to przez to, iż zaczęłam ją czytać po północy ogólnie nie żałuję, że ją przeczytałam..i nawet tego że siedziałam w nocy, by ją dokończyć.zakończenie smutne i trochę mnie zdziwiło..ale dziś pozwoliłam przeczytać sobie mini artkuł w gazecie wyborczej, który wyjaśnia coiś niecoś ( dobrze, że oprawili go napisem Uwaga przeczytać to po lekturze 6 tomu, bo jakbym przeczytała przed wiele by to zmieniło )
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wkurzyłam się na nich, jakbym wiedziała, że tak będzie to poszłabym do księgarni i kupiła sobie sama, już bym ją przeczytała...grrr...napi sałam do nich reklamację
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
A mnie do czytania polskiej jakos nie ciagnie. Przeczytalam w oryginale i nie zrobila na mnie wrazenie, wiec uwazam ze pan tlumacz
cuda z tego nie zrobi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

ale pewnie się wezmę 

wkurzyłam się na nich, jakbym wiedziała, że tak będzie to poszłabym do księgarni i kupiła sobie sama, już bym ją przeczytała...grrr...napi sałam do nich reklamację