![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Lakiery hybrydowe
Ja uzywam lampy 36 za ok 100 zl i bardzo ja sobie chwale. Lakiery i wszelkie dodatki firmy Mistero Milano, ktore sa rewelacyjne!
![]() I love my life!
"Moda przemija, styl pozostaje." - Coco Chanel "Udany związek wymaga wielokrotnego zakochiwania się, ciągle w tej samej osobie." - Mignon Mac Laughlin "Sex alleviates tension. Love causes it." — Woody Allen
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
Przygotowuję płytkę paznokcia, delikatnie matuje, przecieram cleanerem, potem baza, cleaner, 2xlakier (ale już przy pierwszym się kurczy), top i cleaner. Czyli tak jak wszyscy standardowo robię. Dodam też, że jak pierwszy raz nakładałam owy kolor 006, to nic takiego się nie działo :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
No i zamówiłam swój pierwszy zestaw do manicure hybrydowego z Cosmetics Zone... Niestety już za pierwszym razem miałam nieprzyjemności z ta firma :/ nie wysłali mi jednej rzeczy, a jak się upomniałam to idiotkę chcieli ze mnie zrobić :/
No ale mam nadzieje ze lakierki mi wszystko wynagrodzą ![]() A o to moje pierwsze hybrydy... kolor 004 z lampa i bez ![]() Oczywiście bez rewelacji, ale dopiero się uczę ![]() IMAG0344.jpg IMAG0345.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
No niestety pazurki na bazie z activ a z kolorkiem estetiq nie trzymały mi się za długo... już następnego dnia ukruszył mi się na kciuki, a potem poszło jak z górki... jak robiłam w piątek rano, tak dziś je ściągnęłam bo już brzydko wyglądały...
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Lakiery hybrydowe
Ja musze wieksza uwage przywiazywc do zamykania wolnego brzegu bo trzymaja mi sie ok 1,5 tyg. A chcialabym dobic do 2 ;-)
I love my life!
"Moda przemija, styl pozostaje." - Coco Chanel "Udany związek wymaga wielokrotnego zakochiwania się, ciągle w tej samej osobie." - Mignon Mac Laughlin "Sex alleviates tension. Love causes it." — Woody Allen
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do łączenia to nie pomogę ![]() [QUOTE=KissLexi;42157847]No i zamówiłam swój pierwszy zestaw do manicure hybrydowego z Cosmetics Zone... Niestety już za pierwszym razem miałam nieprzyjemności z ta firma :/ nie wysłali mi jednej rzeczy, a jak się upomniałam to idiotkę chcieli ze mnie zrobić :/ No ale mam nadzieje ze lakierki mi wszystko wynagrodzą ![]() A o to moje pierwsze hybrydy... kolor 004 z lampa i bez ![]() Oczywiście bez rewelacji, ale dopiero się uczę ![]() Załącznik 5356390 dziwne, u mnie mają ogromny plus ![]() ![]() Ładne pazurki! też wzięłam ten kolorek w ostatnim zamówieniu ![]()
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
001 + 003
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, chce sobie kupić z CZ lakiery do frencza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
proba na szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Właśnie skończyłam swój pierwszy manicure hybrydowy kolorem 103 CZ, wyszedł ładnie, ale mam wrażenie że źle zaznaczyłam wolny brzeg i kolor mi odpryśnie. Mam do Was pytanie: Czy prawidłowo jest, że kiedy przemywam baze cleanerem utwardzoną w uv, to ona mi całkowicie schodzi?. Tak jakbym nie nałożyła wcześniej jej w ogóle. Myślałam, że ta baza ma za zadanie trzymać lakier, a ona mi całkowicie zeszła kiedy ją przemyłam. Jestem w tym całkowicie zielona, więc proszę o odrobinę wyrozumiałości ![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Ja za pierwszym razem też myślałam że coś źle robię, ale po przemyciu ona nie schodzi, robi się matowa, tylko tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Konto usunięte
|
Witam dziwczyny, a czy mozna łaczyc inna baze i top z lakierami z CZ ??
pozatym mam kikla pytan, po pierwsze : lakier po wyjeciu z lapmy sie skurczyl (lakiery mam z firmy a.t.a) , przy wyjeciu z lampy pierwszej warsty widzialam na wolnym brzegu biale przeswity jakby koncowka panzokcia nie zostala pomalowa ( a precyzyjnie staralam sie pomalowac koncowke) nalozylam drufga warstwe i tez mialam wrazenie ze te lakiery sie kurcza .... dlaczego tak sie dzieje ? czy w tym wypadku nalezy nalozyc trzecia warstwepozatym moje kolejne pytanie brzmi czy jak przemywacie warstwe dyspersyjna lakier wam matowieje ? (tzn nie ma juz takiego polysku ?,co prawda po umyciu rak to matowienie zlazi, ale nie wiem czy tylko w moim przypadku tak jest) .... Wyczytalam gdzies,ze najlepiej jest zetrzec warstwe dysperysją z bazy czystym suchym wacikiem wtedy kolor sie "nie zsunie" z wolnego brzegu..." pozatym powiem Wam,ze ja wkladalam 4 palce jednoczesnie a potem kciuki, kolor brudny roz - nie byl bardzo ciemny, czy powinnam wa takiej sytuacji palce oddzielnie utwardzac Edytowane przez cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d0ab40072d3e70b02c_5ea21df28819a Czas edycji: 2013-08-09 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;42192553]Witam dziwczyny, a czy mozna łaczyc inna baze i top z lakierami z CZ ??
pozatym mam kikla pytan, po pierwsze : lakier po wyjeciu z lapmy sie skurczyl (lakiery mam z firmy a.t.a) , przy wyjeciu z lampy pierwszej warsty widzialam na wolnym brzegu biale przeswity jakby koncowka panzokcia nie zostala pomalowa ( a precyzyjnie staralam sie pomalowac koncowke) nalozylam drufga warstwe i tez mialam wrazenie ze te lakiery sie kurcza .... dlaczego tak sie dzieje ? czy w tym wypadku nalezy nalozyc trzecia warstwepozatym moje kolejne pytanie brzmi czy jak przemywacie warstwe dyspersyjna lakier wam matowieje ? (tzn nie ma juz takiego polysku ?,co prawda po umyciu rak to matowienie zlazi, ale nie wiem czy tylko w moim przypadku tak jest) .... Wyczytalam gdzies,ze najlepiej jest zetrzec warstwe dysperysją z bazy czystym suchym wacikiem wtedy kolor sie "nie zsunie" z wolnego brzegu..." pozatym powiem Wam,ze ja wkladalam 4 palce jednoczesnie a potem kciuki, kolor brudny roz - nie byl bardzo ciemny, czy powinnam wa takiej sytuacji palce oddzielnie utwardzac[/QUOTE] Podpinam się pod posta wyżej, to samo (prześwitujący wolny brzeg) zrobiło mi się z kolorem 79 i 102.. o ile w błękicie nie jest to bardzo widoczne to jeśli chodzi o granat, efekt jest bardziej wyraźny, czy to wina tego, że kolory te nie są w pełni kryjące? Edytowane przez akigo Czas edycji: 2013-08-10 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;42192553]Witam dziwczyny, a czy mozna łaczyc inna baze i top z lakierami z CZ ??
pozatym mam kikla pytan, po pierwsze : lakier po wyjeciu z lapmy sie skurczyl (lakiery mam z firmy a.t.a) , przy wyjeciu z lampy pierwszej warsty widzialam na wolnym brzegu biale przeswity jakby koncowka panzokcia nie zostala pomalowa ( a precyzyjnie staralam sie pomalowac koncowke) nalozylam drufga warstwe i tez mialam wrazenie ze te lakiery sie kurcza .... dlaczego tak sie dzieje ? czy w tym wypadku nalezy nalozyc trzecia warstwepozatym moje kolejne pytanie brzmi czy jak przemywacie warstwe dyspersyjna lakier wam matowieje ? (tzn nie ma juz takiego polysku ?,co prawda po umyciu rak to matowienie zlazi, ale nie wiem czy tylko w moim przypadku tak jest) .... Wyczytalam gdzies,ze najlepiej jest zetrzec warstwe dysperysją z bazy czystym suchym wacikiem wtedy kolor sie "nie zsunie" z wolnego brzegu..." pozatym powiem Wam,ze ja wkladalam 4 palce jednoczesnie a potem kciuki, kolor brudny roz - nie byl bardzo ciemny, czy powinnam wa takiej sytuacji palce oddzielnie utwardzac[/QUOTE] Pytałam ostatnio o to samo, tylko mi kolor już się kurczył po nałożeniu go, jeszcze nie zdążyłam go dać pod lampę. Niestety odpowiedzi nie dostałam, więc pewnie nikt nie zna przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Konto usunięte
|
hm....:/ to co pozostaje zmienic lakiery?! ....- chyba tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a slyszalyscie o czyms takim ze w wakacje powinno utwardzac sie po dwa palce, nie cztery i kciuk na koncu?
![]() Tu chyba chodzi o temperature powietrza na zewnatrz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
O tym nie słyszałam, ale nie wiem czy w tym tkwi przyczyna, ponieważ, jasny kolor nakładałam kiedy nie było za ciepło na zewnątrz, a zachmurzenie było całkowite...
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Nudziak 042 na pazokciach mojej mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
, mimo, ze niedawno starlam sobie koncowke trac ogorka na salatke, musialam spilowac caly wolny brzeg i juz bylam gotowa na rozwarstwienie sie lakieru a tu niespodzianka, nic z tych rzeczy. Wszystko sie super trzyma. Nalozylam dwie warstwy bazy a przetarlam dopiero top na zakonczenie. Jesli do srody mi sie wszystko uyrzyma to zamawiam nowe kolorki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Mam do was jedno pytanko, czy jak nałoże dwie warstwy topa to paznokcie będą sie bardziej błyszczały? Bo mam wrażenie, że po tygodniu blask nie jest już taki jak na początku. Ktoś napisał, ze top z CZ nadaje sie do kosza, nie wiem czy to chodziło właśnie o słabnacy blask. Poradźcie mi coś dziewczyny bo lakiery CZ są dla mnie świetne, tylko to jedno małe "ale" a tym topem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
ja jestem po drugim manicure hybrydowym z CZ - pierwszy troche zepsulam w niektorych miejscach i oczywiscie niedokladnie zabezpieczylam wolny brzeg paznokcia, w 2 palcach zaczal mi sie odwarstwiac, lakier sciagnelam po 1,5 tygodnia (ale tylko dlatego ze znudzil mi sie kolor
![]() co do topa z CZ po 1,5 tyg paznokcie nadal mi swieciły. |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Lakiery hybrydowe
Ja też proszę o wrzucanie zdjęć kolorków jakie macie, może być nawet zdjecie na pędzelku.
Ja wczoraj zamówiłam 015 i 016. Jak dojdą na pewno zrobię fotki ![]() Macie może jakieś fajne kolory z estetiq? Ponoć to to samo co CZ. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Odp: Lakiery hybrydowe
042. dwie cieniutkie warstwy
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez KissLexi Czas edycji: 2013-08-13 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.