W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 10:08   #271
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Aaś niezła historia z księdzem. Myśmy księdza przegapili tzn myśleliśmy że będize chodził po południu a on chodził rano. Ale chyba nie wiedział że tu mieszkamy bo nawet nie zapukał ale akurat wychodziliśmy do lekarza

Dziewczyny mam pytanie. Ile czasu mam na doniesienie do pracy L4?
bo mam mały dylemat bo planowałam iść na wizytę 25.01 (piątek) bo wtedy mi się kończy L4. Tylko że mam zrobić tą glukozę i chciałam iść z TŻtem a on może tylko w sobotę, więc pasuje mi iść do lekarza dopiero w poniedziałek 28.01. Wiem że lekarz może wypisać 3 dni wstecz zwolnienie (tylko czy dni powszednie?) i jak zaniosę zwolnienie dopiero 29 (wtorek) czy nawet 30 (środa) to nie będzie za późno? sorki za pogrubione ale chyba zamotałam
Stary 2013-01-04, 10:09   #272
humpback
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny a Margosia cos pisze czy całkiem odeszła??
pisze u mam lipcowo-sierpniowych. wczoraj miała mieć wizytę. zaraz idę na przeszpiegi szukać relacji
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:10   #273
pearl87
Raczkowanie

o rany, ale z Was torpedy
witam się i śmigam do pracy

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia ubranek i idę z psem na spacer bo skrętu kiszek dostanie za chwile
piękne szczególnie ten zwierz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kiedys jechalo sie na wakacje z klisza 36 zdjec i MYSLALO przed kazdym zeby bylo wyjatkowe. czesto sie do nich wracalo, przegladalo albumy. a teraz wszystko z karty do kompa i rzadko wraca sie do tych wielkich stosow.
planuje dzidzi zalozyc album i robic odbitki dla nas i dla dziadkow - ale tych najladniejszych wyjatkowych zdjec. moja mama ma pol pokoju w fotkach wnukow
ojj, nawet nie mów, ja już od tak dawna mam plany wyboru "wywołaniowych" z tego natłoku jaki mamy na aparacie ze ślubu robiłam dopiero niedawno...

do wieczora zapewne!
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:10   #274
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U mnie jeden krem na jeden miesiąc, nie wiem jak u Ciebie ten Elancyl ... mam w zapasie pharmaceris, ale daxa biorę, bo wiem, że jeszcze skorzystam, jak nie teraz to po porodzie też trzeba smarować.
Elancyl kupuję po raz pierwszy. Podobno jest w miarę wydajny. Zobaczymy na ile starczy...

Cytat:
Wklejam zdjęcia ubranek i idę z psem na spacer bo skrętu kiszek dostanie za chwile
Fajne!

Cytat:
Idę po kawę. Któraś chętna na latte machiato ?
Latte?!? Ja!

Cytat:
szprotka, na nastepnej wizycie zobaczysz ja tez nadal nie wiem...i glowa do gory. pamietam moja grudniowa wizyte. wrocilam do domu struta jak pies. polozylam sie do lozka i wylam jak bobr :P bo nie znam plci, bo nic nowego nie wiem, nie wiem co u dzidziusia. lekarz przylozyl tylko glowice usg, serduszko bije. i do widzenia :P 100zl w dupie. oj bylam taka zla! chcialam zmienic lekarza, wyzylam sie na tzcie. chyba sie przejal, bo wczoraj od razu wszedl ze mna. i tym razem wizyta byla ok moze Twoj lekarz tez mial gorszy dzien...siostra mi powiedziala cos co dotarlo: a co ten lekarz ma ci mowic, jak tam biegasz co 2-3 tygodnie? jesli jest ok to krotko i na temat. cos w tym jest
Wiem, wiem... Czekam cierpliwie i o ile wczoraj byłam zrezygnowana wszystkim o tyle od dzisiaj koniec marudzenia. Ciuszki będę kupowała, uniwersalne, ale będę!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
i tu mnie pochwalcie bo leże teraz przez 90 % dnia. wstaje tylko siku zjeść i na jeden serial pod kocem

Uciekam z tą bitą śmietaną Nie wariujcie tutaj, bo później ciężko Was nadrobić

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:11   #275
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
e to ja się tak jarałam zdjęciami ze ślubu, że płytkę oglądałam mnóstwo razy, i w ciągu tygodnia miałam wybrane 200 zdjęć do albumu. i za kolejny tydzień fotograf zrobił nam śliczny album, który tez oglądałam mnóstwo razy. i dużo lepiej te zdjęcia po wydruku wyglądały
to musze sie zmotywowac i wybrac;p
Stary 2013-01-04, 10:12   #276
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
pochwal się jakiego masz rogala, gdzie kupiłaś i za ile ja za kilka dni mam urodziny więc dopiszę do listy życzeń
Mam tego Motherhood, kupiłam na all za 139zł (przesyłka w cenie). większość ofert właśnie takich jest. Ja wybrałam takiego sprzedawcę, który miał wzór, który mi się podobał.

Teraz czekam na te staniki... Ale jak zwykle, jak coś zamawiam to wypada czwartek i potem muszę czekać do następnego tygodnia
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:12   #277
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
bo mam mały dylemat bo planowałam iść na wizytę 25.01 (piątek) bo wtedy mi się kończy L4. Tylko że mam zrobić tą glukozę i chciałam iść z TŻtem a on może tylko w sobotę, więc pasuje mi iść do lekarza dopiero w poniedziałek 28.01. Wiem że lekarz może wypisać 3 dni wstecz zwolnienie (tylko czy dni powszednie?) i jak zaniosę zwolnienie dopiero 29 (wtorek) czy nawet 30 (środa) to nie będzie za późno? sorki za pogrubione ale chyba zamotałam
sharp wklejam ci info od mojej księgowej w tym temacie:
"pracownik jest zobowiązany niezwłocznie - w najwcześniej możliwym terminie – przedstawić pracodawcy dowody na usprawiedliwienie swojej nieobecności, w tym także najpóźniej w terminie 7 dni dostarczyć zaświadczenie lekarskie w razie nieobecności w pracy z powodu choroby. Pracownik może tego dokonać osobiście, przez inne osoby lub za pośrednictwem poczty." także masz 7 dni od wystawienia l4

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 10:13   #278
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś niezła historia z księdzem. Myśmy księdza przegapili tzn myśleliśmy że będize chodził po południu a on chodził rano. Ale chyba nie wiedział że tu mieszkamy bo nawet nie zapukał ale akurat wychodziliśmy do lekarza
U nas nie pukają Trzeba pilnować i otworzyć ministrantom

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:14   #279
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A sumie to nie wiem, my z mężem lubimy buszować i jak ostatnio dowiedzieli się że jego nowe spodnie z Lee Coopera są z lumpa to się z niego śmiali i coś tam mówili że stać nas na nowe ze sklepu i takie tam i czy temu małemu też używane będziemy kupować
wielu ludzi ma przekonanie, zew lumpeksach to tylko szmaty mozna znalezc.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:16   #280
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie mówiłam, powiem w poniedziałek

tak myślę

tam akurat nie powinno im to robić różnicy,ale kto wie
No pewnie nie powinno. Ale jak ukryłaś brzuch?

Cytat:

Dokładnie 7 dni od dnia wystawienia zwolnienia. Więc jak dostaniesz wstecz to i tak liczy się data wystawienia dokumentu więc spokojnie możesz w środę donieść.
Stary 2013-01-04, 10:17   #281
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
To ta nasza mała od kiedy zaczęła rozróżniać kolory aż do tej pory (4,5) tylko niebieski i niebieski, ciekawe kiedy jej przejdzie
Hehe jak porośnie i się dowie, że niebieski to kolor dla chłopaków

Cytat:
Mi też pewnie zleci glukozę na kolejnej wizycie... i o ile już się nie martwię tym, że na czczo bo znów mi przeszły napady głodu rano tak nie wiem jak wstanę na to badanie
Niektóre kobiety nie są w stanie zrobić tego badania Ja poprzednio dałam radę ale wtedy już nie wymiotowałam a teraz kiepsko to widzę

Cytat:
U nas nie pukają Trzeba pilnować i otworzyć ministrantom
łojejku - jakie "państwo"
U mnie ksiądz ma do "oblecenia" tyle domów, że do nas trafia przed samymi świętami wielkanocnymi więc ja nawet do marca nie sprawdzam kiedy u nas będzie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 10:17   #282
Magiusa
Zakorzenienie

Cześć,
Wpadłam się tylko przywitać, nadrobić nie dam rady, bo za chwilkę muszę lecieć dalej
Wieczorem spróbuje podczytać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:19   #283
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo hoł hir łi goł

Byłam w pracu, jest spooooko 8-16 od pon do pt
do tego szefo cieszy się,że jestem vatowcem, wiadomo-korzyści w obie strony..
zarobki.. no,powiedzmy,że ok

w poniedziałek zaczynam

nie zasubskrybowało mi nowego wątku
łaaaaaaaaaaaaaj???

miałam jechać do tż ale jeszcze śpi więc jeszcze troche czasu na Was mam
no i nadal czekam na wypłatę
o no to super, gratki

Cytat:
nie mówiłam, powiem w poniedziałek

tak myślę

tam akurat nie powinno im to robić różnicy,ale kto wie

kocham tablice.pl wystawiam coś co mi leży i zajmuje miejsce,a po chwili ktoś już jest gotów po to przyjeżdzać i zostawiać mi kasę
meeega
ja też kocham, sporo gratów się pozbyłam, a ludzie byli tacy zadowoleni jak brali

Ale miałam sen..a w zasadzie dwa.

W pierwszym znowu wróciłam do szkoły muzycznej. Nie wiedziałam w śnie czy ja już ją skonczyłam czy nie i chodziłam od nauczyciela do nauczyciela, że ja w ciąży jestem i ze mam zwolnienie lekarskie dlatego mnie nie bylo tak długo...

W drugim śniło mi się, że byłam w 3 pokojowym mieszkaniu na wysokim piętrze i w prawie każdym pokoju był morderca i chciał mnie zabić.. I nie wiedziałam do jakiego pomieszcszenia pójść, żeby nie było tam mordercy i żeby jednocześnie uciec, a drzwi wyjściowe też były obstawione..

Ja chyba zaczne spisywać te moje sny i kiedyś scenarzystka horrorów zostanę..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:19   #284
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
wielu ludzi ma przekonanie, zew lumpeksach to tylko szmaty mozna znalezc.
Bo prawda jest taka, że jak się porówna zagraniczne lumpy i nasze to naprawdę do naszych nie ma się ochoty wchodzić i grzebać w tych koszach.
Tym bardziej, że żeby coś fajnego wygrzebać to naprawdę trzeba mieć samozaparcie - którego mnie na przykłąd brak - a wierz mi próbowałam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:19   #285
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No pewnie nie powinno. Ale jak ukryłaś brzuch?

Dokładnie 7 dni od dnia wystawienia zwolnienia. Więc jak dostaniesz wstecz to i tak liczy się data wystawienia dokumentu więc spokojnie możesz w środę donieść.

oj tam zaraz ukryłam zima jest, założę luźny sweter, długi szal i nic nie widać

dziś w nagrodę idę do maka
sto lat nie byłam i wzyyywa mnie big maaaaaac!!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:23   #286
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

4) nieudzielałam sie, na wątku, potrzebowałam takiego oderwania sie bo niewiem czemu łapie doła gdyż czuje zę tylko ja jakby "stoje zmoją ciążą w jednym punkcie (wyjaśnie wam ale niewiem czy zrozumiecie)- poprostu dziś u mnie wg OM jest 21 tyd, a wg pierwszego USG 19 tyd 6 d, a wg wczorajszego USG połówkowego to wczorej był 18 tyd 6d :mur: już sama niewiem jak mam liczyć sobie te tygodnie, boje się,że dziecko słabiutko rośnie, termin porodu mi się zmienia na każdej wizycie (i tak z 17 na 27 potem 25 a teraz na 31 maja mam termin Jak was czytam,że piszecie jaj ma już np. 21 a ja 20, 22 itp tyg a ja kur...a już zgłupiałam i nawet niecieszy mnie liczenie mijaących tyg bo pogubiłam się już z tym wszystkim- zobacze 15 na wizycei co mi powie ginka

5)ruchów maleństwa nieczuje jeszcze wogóle i zazdroszcze tym z Was które już czują bo przynjamniej wiecie ze z bobasami wszystko ok bynajmniej że żyją bo się ruszają
Atenko, moze niepotrzebnie sugerujesz sie datami, ktore wynikaja z pomiarow dziecka u mnie wczoraj wyszlo, ze glowka jak na 20 tydzien, brzuszek 19, a nogi 21. zupelnie mnie to nie rusza. termin porodu mam ten podany jako pierwszy, wpisany do karty ciazy i wyliczony wedlug OM. a roznica 17 maja, a 27 to tylko 10 dni! bez paniki...pewnie wystarczy milimetr pomiaru w jedna strone i juz sie ta data zmienia.

mnie wczoraj lekarz pytal czy czuje juz ruchy, powiedzialam, ze nie jestem pewna. podczas badania zapytalam gdzie dokladnie znajduje sie teraz dziecko. przykladal glowice i mowil mi, tu jest glowa, tu ma pani teraz nozki...chyba tylko raz czulam wyraznie, ze dziecko puka poza tym ciagle jakies bulgotki, plywanie rybki, jelitami tez mi niezle przewraca. po co sie dolujesz takimi ☠☠☠☠☠☠☠ami? my nie po to piszemy co u ktorej zeby sie porownywac kazda jest inna!
Stary 2013-01-04, 10:24   #287
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bo prawda jest taka, że jak się porówna zagraniczne lumpy i nasze to naprawdę do naszych nie ma się ochoty wchodzić i grzebać w tych koszach.
Tym bardziej, że żeby coś fajnego wygrzebać to naprawdę trzeba mieć samozaparcie - którego mnie na przykłąd brak - a wierz mi próbowałam
zależy jakie lumpy,są takie gdzie rzygam na wejściu bo smród, brudne ciuchy i wszystko wymieszane w koszach, a są takie że wchodzisz-wszystko na wieszaczkach, czyste, bezzapachowe, pogrupowane.. oo-tak takie luubię, i zawsze coś fajnego znajdę
mam jeden taki giga lump,że jak pojadę to zawsze minimum kilo wyniosę
jakie tam cudą są..w najlepszych sklepach takich nie znajdę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-04, 10:24   #288
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
W drugim śniło mi się, że byłam w 3 pokojowym mieszkaniu na wysokim piętrze i w prawie każdym pokoju był morderca i chciał mnie zabić.. I nie wiedziałam do jakiego pomieszcszenia pójść, żeby nie było tam mordercy i żeby jednocześnie uciec, a drzwi wyjściowe też były obstawione..
dobrze że mieszkanie miało tylko 3 pokoje
Stary 2013-01-04, 10:25   #289
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe jak porośnie i się dowie, że niebieski to kolor dla chłopaków

Niektóre kobiety nie są w stanie zrobić tego badania Ja poprzednio dałam radę ale wtedy już nie wymiotowałam a teraz kiepsko to widzę

łojejku - jakie "państwo"
U mnie ksiądz ma do "oblecenia" tyle domów, że do nas trafia przed samymi świętami wielkanocnymi więc ja nawet do marca nie sprawdzam kiedy u nas będzie
Ona o tym wie i woli też samochody zamiast lalek

No zobaczymy czy dam radę... mam nadzieję

No co zrobić niby, że się nikomu nie narzucają, wiesz

Cytat:
A no to na pewno Ja do większości lumpków nawet nie wchodzę bo wiem, że gówno tam znajdę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:26   #290
dhalii
Raczkowanie

Na chwilę nawet położyć się nie można bo już tyyyle nadrabiania

Aaś, banka26, Atena564, Paulina 87, lonely_lady, Sateczka za wizyty

Fajnie z tym łóżeczkiem, nam tez koleżanka obiecała jedno łóżeczko a szwagierka drugie tak się trochę waham bo chciałabym, żeby dzieci miały nowe, ale z drugiej strony jest to duża oszczędność, bo zostanie nam dokupienie materacyków i pościeli.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:26   #291
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
to ja lubię kolory ale bez hello kitty
dokładnie, mi się aż coś robi na widok hello kitty

anoxee pięknie ta mała jest ubrana

pawie oczko a ile masz tej glukozy? czekam na relacje

salviae Atena witajcie dawno was nie było

Atena ja też mam inny termin z USG niż z OM ale na forum liczę z OM.

nuna za 17 tc
czyli ja dziś zaczynam 24

salviae piękne ciuszki
Stary 2013-01-04, 10:27   #292
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Atena gamoniu!!

no weź się nie przejmuj!

każda z nas idzie w swoim własnym tempie a "liczymy" od ostatniej miesiączki
ja też co usg mam co innego,raz do tyłu,raz nadganiam, raz tylko brzuszek maleństwa rośnie.. i raz łepek jest 2tyg do przodu a potem jest tydzień do tyłu za resztą
kaaaaażda ciąża jest inna więc nie ma co się stresować!!
głowa do góry!!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-04, 10:28   #293
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzień dobry. Wczoraj oglądaliśmy film na polsacie prawie do 1 w nocy
Wyprawiłam Mężulka, ogarnęłam mieszkanko , pozmywałam sterte naczyń i teraz mam chwilkę na wizaż
Dzisiaj wizyta...
http://www.filmweb.pl/film/Erin+Brockovich-2000-883 ten prawda? kazalam mamie ogladac, bo my juz go kiedys widzielismy i bardzo mi sie podobal.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
sliczne ciuszki podobaja mi sie bluzy! ta misiowa
Stary 2013-01-04, 10:30   #294
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
dokładnie, mi się aż coś robi na widok hello kitty
też mam jakąś taką alergię na hello kitty. postacie z bajek i zwierzątka jak najbardziej, ale hello kitty mnie odrzuca

sharp za 24t
Stary 2013-01-04, 10:30   #295
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ale miałam sen..a w zasadzie dwa.

W pierwszym znowu wróciłam do szkoły muzycznej. Nie wiedziałam w śnie czy ja już ją skonczyłam czy nie i chodziłam od nauczyciela do nauczyciela, że ja w ciąży jestem i ze mam zwolnienie lekarskie dlatego mnie nie bylo tak długo...

Ja chyba zaczne spisywać te moje sny i kiedyś scenarzystka horrorów zostanę..
Ło matko, co za noc, że wy dziś takie sny miałyście. Je dziękuję Bogu, że od jakiegoś czasu zupełnie swoich snów nie pamiętam. Na początku ciąży tez mi się same horrory śniły i potem cały dzień chodziłam roztrzęsiona.

Wiecie co, własnie oglądałam zdjęcia ciążowe moich dwóch dobrych koleżanek( w zasadzie to jednej bliskiej przyjaciółki ) i pomyślałam, że może Wam się spodobają
http://paulinawosko.pl/category/ciazowe/
Stary 2013-01-04, 10:32   #296
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, mile zaskoczona PW od Jenny odzywam się podczytuje Was często ale jakoś tak mi głupio wtrącać się w rozmowę co kilka dni

Ja już po badaniach prenatalnych i będzie CHŁOPAK mąż zadowolony jak nigdy, a z mojej Zuzi nici ale już mogę kupować ubranka co mi bardzo poprawia humor i daje dużo radochy poza tym z małym wszystko ok.
Cała rodzina ze mną wybiła mężowi z głowy dawanie synkowi swojego imienia na szczęście, ale moje propozycje wszystkie zostały odrzucone i zostanie chyba Kuba - ładnie ale popularność mnie przeraża Postaram udzielać się częściej
za Kubusia. To imię też było w moich propozycjach ale Tż się nie zgodził
odzywaj się częściej

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Witam się o poranku moje drogie
Noc z rogalem jako tako przespana. Jeszcze muszę się z nim lepiej poukładać, bo mam wrażenie, że za długi jest dla mnie. Ale jeszcze znajdziemy odpowiednią pozycję Za to mój mąż jak się okazało, również chwali sobie rogala. Wstałam dziś przed nim, poszłam zrobić nam coś do picia, wracam, a on cały tym rogalem owinięty i sobie wygodnie coś czyta Coś czuję, że jeszcze się będziemy o tę poduchę kłócić, a dwie się w łóżku nie zmieszą
żeby nie było tak, że kupicie drugiego rogala dla Twojego Męża

Cytat:
Witam po długiej przerwie wszystkie "stare " jak i "nowe mamuśki"

Wkońcu wpadam się zameldować, że ŻYJE i że z MALEŃSTWEM WSZYSTKO OK
W końcu się odezwałaś dobrze, że jesteś i wszystko ok

Cytat:

4) nieudzielałam sie, na wątku, potrzebowałam takiego oderwania sie bo niewiem czemu łapie doła gdyż czuje zę tylko ja jakby "stoje zmoją ciążą w jednym punkcie (wyjaśnie wam ale niewiem czy zrozumiecie)- poprostu dziś u mnie wg OM jest 21 tyd, a wg pierwszego USG 19 tyd 6 d, a wg wczorajszego USG połówkowego to wczorej był 18 tyd 6d :mur: już sama niewiem jak mam liczyć sobie te tygodnie, boje się,że dziecko słabiutko rośnie, termin porodu mi się zmienia na każdej wizycie (i tak z 17 na 27 potem 25 a teraz na 31 maja mam termin Jak was czytam,że piszecie jaj ma już np. 21 a ja 20, 22 itp tyg a ja kur...a już zgłupiałam i nawet niecieszy mnie liczenie mijaących tyg bo pogubiłam się już z tym wszystkim- zobacze 15 na wizycei co mi powie ginka

5)ruchów maleństwa nieczuje jeszcze wogóle i zazdroszcze tym z Was które już czują bo przynjamniej wiecie ze z bobasami wszystko ok bynajmniej że żyją bo się ruszają

6) pisałayście o podsumowaniach roku, no więc:
# w 3 cyklu starań zaszłam w ciąże
# znalazłam prace, po roku starania się od ukączenia studiów
# z mężem cały rok upłynął nam na spokoju, w sumie szczęśliwi byliśmy
# troszke problemów ze zdrowiem było i u mnie i u Tż
# końcówka roku upłyneła nam na załatwianiu formalności kupna nowego, wiekszego mieszkana, niż to które tarz mamy

a co do podsumowania ciązy:
#w sumie można powiedzieć ze to już półmetek ciązy
# 0 wymiotów
# nudności minimalne, zgaga także
# narazie 2 kg na plusie
# narazie nieczuje ruchów
# ogólnie dobre samopoczucie w ciaży

7) wczorej miałam USG specjalne by zbadać łożysko połączone z połówkowym i wkońcu poznałam płeć

8) nowy rok zaczeliśmy od kupna mieszkanka takze w tym miesiaću się przeprowadzamy, stare chcemy sprzedać no i maleństwo bedzie miało pokój bo teraz mieszkaliśmy w kawalerce
4. nie martw się. Maleństwo teraz rośnie swoim tempem i nie ma w tym nic złego, że terminy się zmieniają, dodatkowy czynnik mający na to wpływ to dokładność pomiaru, sprzęt usg itp.
ja według OM mam 22 tydzien i 1 dzien
według usg prenatalnego 20 tydzien i 4 dzien- tp 20 maj
według pierwszego USG tp mam na 25 maj
a według trzeciego usg i w karcie ciąży tp mam na 30 maj
także sama widzisz jaką mam rozbieżność

5.co do ruchów to ja niby już poczułam, ale bardzo rzadko doświadczam tej przyjemności i to jest jeszcze gorsze, bo od kilku dni się martwię czy wszystko ok

Gratuluję mieszkanka

Cytat:
super ubranka
dużo dziewczyn chwali się swoimi łupami z lumków i wszytskie są przecuuudne
ja mam na razie 3x body

uffff... nadrobiłam...
czuję się przez Was wykończona

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:33   #297
Aaś
Zakorzenienie

sharp u mnie też jest 7 dni na doniesienie zwolnienia
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 10:33   #298
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż akurat nie ma nic z lumpka i nigdy w takowym nie był ale ja czasem lubię zajrzeć. I kupiłam dla Synka 3 body w lumpku, są super jakości i dobrej firmy się okazało I wolę w lumpku na dzień dzisiejszy niż przez all czy inne tablice brać używane bo mogę dotknąć, sprawdzić rozmiar dokładnie w przyszłym tygodniu wybieram się na lumpkowe zakupy
Ale chcę też jakieś ciuszki nowe oczywiście
moj tez byl anty lumpkowy, zawsze wszystko firmowe na sobie miec musi. wiekszego pedanta modowego nie znam w kolko powtarzal, ze na ciuchach to tylko damskie rzeczy sa fajne. kilka razy poszedl ze mna i krecil nosem, wiec wychodzilam po 5 min :P az w koncu przynioslam mu do domu kilka koszul z metkami, drogie firmowki teraz sam mnie namawia zebysmy poszli, ma swietne swetry z abercrombie, burtona, sporo fajnych koszulek. ale musi miec dzien i nastroj zakupowy zeby przesuwac wieszaki i spedzic tam te kilka godzin.
Stary 2013-01-04, 10:34   #299
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/Erin+Brockovich-2000-883 ten prawda? kazalam mamie ogladac, bo my juz go kiedys widzielismy i bardzo mi sie podobal.
tak właśnie bardzo fajny, tylko szkoda że tak późno się skończył
a jutro ma być list w butelce. Uwielbiam ten film, książkę jeszcze bardziej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:36   #300
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Idę po kawę. Któraś chętna na latte machiato ?
a poproszę

Justi Ty kupujesz ciuchy w BIGu? jest koło mnie i strasznie tam drogo i mało ciekawych rzeczy. A może dla mnie drogo, bo ja u siebie w rodzinnej miejscowości mam taki fajny ciucholand gdzie ciuszki są po 50 gr i to takie ładne a tu za jakieś zwykłe bodziaki chcą min 10 zł.

Cytat:
także masz 7 dni od wystawienia l4
dziękuję bardzo
ale idąc dalej to skoro lekarz może wypisać do 3 dni wstecz to teoretycznie jak mam do 25.01 to do 05.02 mam czas dostarczyć do pracy?

Tak czy siak, Jenny bardzo proszę o przepisanie mi wizyty z 25.01 na 28.01.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości