![]() |
#271 | |
BAN stały
|
Dot.: Egzorcyzmy
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witaminy są ważne, ale nie leczą nowotworów. Co powiesz , na raka skóry- też jest spowodowany niedoborem witD>? ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ![]() ![]() RZS to nie noweotwór. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-01-11 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Super, weszłam na wątek z myślą, że sobie o egzorcyzmach poczytam, a tu przepychanka między wierzącymi a ateistami, a temat pierwotny dawno gdzieś zaginął.
![]()
![]() |
#273 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Tu są ciekawe świadectwa:
http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/swi...sze-swiadectwa Miłego czytania. Polecam też tą książkę: http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/rec...ia-cala-prawda
![]() |
![]() |
#275 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Znalazłem dzisiaj jeszcze jedną stronkę Posackiego też można coś znaleźć w tej tematyce.
http://www.aleksanderposacki.pl/pl/ksiazki I tutaj jeszcze: http://www.rosemaria.pl/ksiegarnia/c...y-ksiazki.html Najlepiej podejść do jakiejś księgarni katolickiej i tam popytać o coś ciekawego. "Magia - cała prawda" to bardzo dobra pozycja, szybko się czyta i jest tam naprawdę dobrze pokazane na czym polega zniewolenie czy opętanie. O egzorcyzmach też są wzmianki. Są tam świadectwa ludzi którzy przeszli drogę od opętania, zniewolenia, dręczenia do uwolnienia w mocy Boga.
![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
http://www.wykop.pl/ramka/1375369/he...ty-a-satanizm/ Nieco w temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ha, egzorcyzmy to ciekawy temat. Jak działa psychika ludzka i jak można to wykorzystać.
Mniej najbardziej bawi to, że wg "wytycznych" co do opętania to mnie niejeden ksiądz mógłby chcieć egzorcyzmować. A każde z moich dziwactw i inności ma swoje wytłumaczenie logiczne aż do bólu. Przeraża fakt, że dużo opisów opętań to wręcz podręcznikowy opis zaczątków poważnych chorób psychicznych. Co ciekawe, jakby się zagłębić w niektóre biografie świętych (tutaj tak jakby przeciwstawienie opętania - czyli objawienia i inne) to widzimy bardzo podobny mechanizm. Egzorcyzmy to też swojego rodzaju pójscie na łatwiznę. O wiele prościej iść do księdza i odprawić modły niż przyznać że jest się chorym i potrzebuje się leczenia psychiatrycznego i żmudnych terapii oraz ogromnej pracy nad sobą. Kiedyś oglądałam sławne Egzorcyzmy Emily Rose. Ponoć na faktach. Pierwszy objaw - coś ją wpycha w łóżko i wstać nie daje. Serio, nikt nigdy nie miał duszności nocnych? Klasyczny objaw wielu chorób, stanów lękowych i dużego napięcia. Ma się wrażenie, że coś siedzi na piersiach i przyciska do łóżka z całej siły. Z punktu widzenia osoby która to widziała z boku - nieciekawie to wygląda, szczególnie pierwszy raz jak nie wiadomo o co chodzi. Potem czuła zapach spalenizny. Nadwrażliwość węchowa czasami doprowadza człowieka do szłau, bo ja jestem skłonna podnieść alarm w bloku że coś się pali, a to tylko ktoś obiad przypalił ![]() A potem biedna dziewczyna zachorowała jeszcze bardziej, męczyła się i nikt jej do szpitala nie wziął, nie dał uspokajacza i kroplówki - zagłodziła się na śmierć przy asyście księdza i rodziny. Straszny był dla mnie ten film, owszem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() To już bylo mówione, ze egzorcyzmowani muszą mieć wykluczoną chorobę psychiczną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Wody święconej się brzydzę bardzo, jak sobie pomyślę ile ludzi tam brudne paluchy maczało ![]() A wiesz jak ciężko się diagnozuje niektóre choroby psychiczne? A ile z nich jeszcze jest niezbadanych, nieznanych, ciągle się odkrywa nowe choroby, daje im nazwy, próbuje się je usystematyzować. Psychiatra który odsyła chorego do egzorcysty zamiast dłużej go obserwować, próbować mu pomóc doraźnie powinien mieć odebrane prawo do wykonywania zaowdu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Mylisz się, chroby psychiczne są te same od wielu lat nie odkrywa się niczego nowego. Może tylko zmieniają nazwy. ![]() Po drugie, takich lekarzy fizycznie nie ma ![]() Plus podobno człowiek musi wykazać chęć poddania się egzorcyzmom, czyli to jest jakby wola człowieka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2011/001/6/c/hello_pinhead_by_kezeff-d36706e.jpg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Wiecie co Wam powiem, że egzorcystów jest mało. Bardzo trudny jest dostęp do nich.
Np zakłądając że ja bym się chciała wybrać. Muszę zawalać prawie 100 km do najbliższego. Pokreślę, że nie mam prawka. Czyli pozostanie jazda busem. Ok pół biedy. A później weź jedź trajtkiem i szukaj ulicy. Powinien być jeden na każdą parafię . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
W mojej parafii kiedyś był egzorcysta teraz już go nie ma bo przenieśli go do innej parafii i miasta parę lat temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś psychiatrą, czy kimś w tym rodzaju? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-01-14 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
O taki fajny artykulik na moim ulubionym portalu
![]() http://www.fronda.pl/a/zle-duchy-a-c...zna,27935.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Wredny kotecek
|
Ale ciekawy temat, przeczytałam dopiero ze 100 postów ale zaraz będę dalej nadrabiać. Kiedyś zainteresowałam się karmą, zaczęłam oglądać filmy o reinkarnacji i przeczytałam "Wędrówkę dusz" wydawało mi się to wszystko takie logiczne chociaż jednocześnie jestem osobą wierzącą (wiem że to dziwnie wygląda), znalazłam jakieś takie nagranie wg Kociołka (nie pamiętam dokładnie jak to się nazywało), że niby w czasie słuchania tego nagrania widzi się swoje poprzednie wcielenia:P Ale nie miałam odwagi sobie włączyć. Przeczytałam gdzieś wypowiedzi że to się może źle skończyć, że otwiera się tym samym duszę złym mocom i od razu mi się odechciało:P Teraz już się tym tematem namiętnie nie interesuję, chociaż nie mogłam się powstrzymać żeby nie obejrzeć "Chłopiec który żył już kiedyś" kiedy wiedziałam że będzie w tvp1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nie przeczę przypadkom opętania.
Jednak wbrew pozorom są to przypadki naprawdę rzadkie i każdy szanujący się egzorcysta (nie hohsztapler) najpierw doradzi wizytę u psychiatry by wykluczyć zaburzenia psychiczne. Uzależnienie od tarota, ouija board, wróżb to takie samo uzależnienie jak uzależnienie od hazardu, gier komputerowych czy solarium. Terapia przebiega bardzo podobnie. Gdzieś na tym forum jest zestaw pytań dot. modlitwy o uwolnienie, czy coś w tym stylu. Osoba, która je przygotowała jest typowym, książkowym wręcz przykładem poważnego zaburzenia ocierającego się o schizofrenię. Naprawdę proponuję poszukać i zapoznać się z tymi wypocinami : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=706839 choćby po to by nie paść ofiarą szaleńca. "Są rzeczy na niebie i ziemi, o których nie śniło się Waszym filozofom". Tak. Ale do takich zjawisk należy podchodzić bardzo sceptycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | ||
BAN stały
|
Cytat:
P.S. nie kazdy ksiądz moze zostac egzorcystą to ważne ! ---------- Dopisano o 03:14 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Egzorcyzmy. Fakty i mity
Odesłanie do oczyszczenia, musi być czymś poprzedzone...np. zdiagnozowaniem ze jest to wpływ astralny. Jeśli tak jest, to jedyna pomoc w egzorcyście.
![]() Nerwice i choroby psychiczne, bardzo często maja swój początek w dość silnym opętaniu, albo wpływie wampiryzmu. Czymś jest spowodowany ten brak emocji, rozdrażnienia itd. ![]() Bardzo często egzorcysta nie jest potrzebny, bo np. wplyw ma żyła wodna, oraz szlak astralny. W tym przypadku pomaga sprawdzenie polaryzacji, oraz wzmocnienie czakramów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzorcyzmy. Fakty i mity
Acha, no i jaki morał z tego? Zapomniałaś zadać pytanie czy jak bo nie wiadomo co tutaj należy odpisywać
![]()
![]() |
#295 |
mOLDerator
|
No właśnie- o co Ci właściwie chodzi???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
mOLDerator
|
Polemikę powiadasz- tak więc powiem tak: nie wierzą w żadne egzorcyzmy jako pomoc w opętaniu- polecam psychiatrę. Co do żył wodnych to należy zwrócić się do radiestety i powie Ci, gdzie je masz i tyle (ewentualnie łóżko w sypialni przestawisz).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Kwestia indywidualna, fakt. To że jestem nowa to nie świadczy że inna niż TY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Pachnie mi trollem
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
mOLDerator
|
Cytat:
P.S. Zresztą rzeczywiście trollem "zalatuje".... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.