Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 21:41   #271
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez mamanusi Pokaż wiadomość
Hej

Jestem zeszłoroczną mamą Lenki i z polecenia forumowej koleżanki Nadalki dotarłam do Was Drogie Panie jeszcze nie wiem co i jak ale jeśli przyjmiecie mnie do swojego grona to z chęcią się wszystkiego nauczę. Jeśli jednak jestem "intruzem" to walcie śmiało Lenka urodziła się 4 lipca z wagą 3720g i długością 55cm przez cc.
witaj!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
za zdrówko
i dziękuję Oj, poważny
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hmm...
Zwykłe USG coś wykaże? Czy to skierowanie na takie trochę inne badanie?

Pierwsze reakcje zawsze są ciekawe.

Dodałam dziś brzoskwinię Hipp do manny, ale potem przypomniałam sobie, jakie mam plany na jutro i uznałam, że to nie jest właściwy czas na eksperymenty, więc zjadłam sama. Żebyście widziały jej wzrok!

Oczywiście po chwili dostała swoją porcję, tylko bez takich dodatków.
yyy noo mam zrobić usg brzucha, tak dla świętego spokoju.
Ale w tej chwili mam wrażenie, ze chyba coś jednak się dzieje z prawym jajnikiem, bo dziwnie mnie kłuje
Może zrobię usg brzucha w przyszłym tyg i w zależności od wyniku i mojego samopoczucia umówię sie do ginki, żeby mnie przebadała.
Matko, ja to się chyba nigdy z ta kobietą nie pożegnam na dłużej...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:43   #272
depoison
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za gratulacje odnośnie bilansu mojej córci

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A Zosia odwraca się sama na brzuszek?
taaaa
No właśnie szkopuł w tym, że nie. Obróciła się ze 3 razy, i raczej dlatego, że za mocno się wykręciła (chcąc się obrócić tylko na bok), a nie że chciała wylądować na brzuchu

Cytat:
Mamy półroczniaków - wprowadziłyście już mleko następne?
tak, w dodatku nie robiłam żadnych mieszanek z mleka 1 i 2, tylko od razu dałam następne. Jakoś nie pomyśłałam Ale nic się nie działo
W ogóle apetyt ma podobny, zjada tyle samo, jakby nie zauważyła że to inne mleko

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mam w domu album na zdjęcia. Kiedyś go dostałam i od kilku lat leży nie zagospodarowany. W sumie z tego względu, że robiłam fotoksiążki. Aż postanowiłam go wykorzystać - wywołałam zdjęcia małej. Muszę powiedzieć, że jednak co zdjęcie na papierze to na papierze. Wygląda super
no ba
Ja w ogóle jestem zdania, że fotoksiążki to są dobre na prezent, ale zdjęcia dla siebie wywołuję normalnie i wklejam do takich dużych kwadratowych albumów z czarnymi kartami. To moja ulubiona forma

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
zaszalałam na all z ubrankami
no ale poka, poka!! Jak nie chcesz całości, to przynajmniej część

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:50   #273
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Z małżem. On pracuje na nocki, od 23 do 7 rano. A ja bym chciała pracować po 4h od 16 do 20, tak żeby zdążył się wyspać i żeby nie zakłócało to naszego obecnego rytmu życia... Pytanie tylko, czy mi się zgodzą na takie warunki pracy Na razie nie dopuszczam do siebie myśli, że mogliby mi odmówić
Domyślam się co czujesz, taka niepewność i zawieszenie są najgorsze
no ja bym najchetniej nie wracala ale kiepsko to widze :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:53   #274
pumas
Zakorzenienie

Nadrobiłam !!!!!!!!

Mamka, a nie możesz zadzwonić do pracy ? Piątek w sumie blisko, no ale skoro się niecierpliwisz...

Sol, wybacz, że dopiero teraz składam życzenia, ale dopiero doczytałam. Zatem wszystkiego co najlepsze, aby wszystko się ułożyło po Twojej myśli, abyście wszyscy byli zdrowi i szczęśliwi razem

Linka, co do ekspresu, potwierdzam zdanie Phdwao o Delonghi, są super i ten model co P. pokazywała też jest fajny. Ale do 600 zł nie kupisz nic sensownego. Moja teściowa ma taki na kapsułki i szczerze mówiąc jest OK, kapsułki można spokojnie na allegro kupić za parę groszy na sztuce, nie jest to droga impreza. Ja jednak wolałabym zwykły, porządny, ale jako, że kawoszką nie jestem, a kawę piję tylko w pracy, to dla mnie to zbędny wydatek.
A co do kawy, ja lubię z rana napić się espresso z robusty, bo jest w niej duuuużoooo więcej kofeiny niż w arabice.

Houserka, na angielski muszę chodzić, taki mus od władz, lista obecności itd. Jakoś daję radę, jeszcze w piątek...jak ja wstanę! Weszłam na Twojego bloga i zrobiłam się taaaakaaaa głodna, że chyba zacznę obiad gotować na jutro. Właśnie, może byśmy coś zjadły ?
Aaaaa, i widzisz, tak jestem do tyłu, że nie wiedziałam, że P. ma już 2 ząbki !

Phdwao, Depoison, gratuluję dobrych wyników !

Depoison, znam tę firmę, interesowałam się ich produktami, ale dalej uważam, że poza dizajnem, nie mają w sobie nic więcej. A szkoda, bo są piękne.

Olcia, poszalałas! Już dawno nie wydałam tyle kasy na ciuszki dla dziecka ! Koniecznie się pochwal, co kupiłaś ładnego

Bebe, gratuluję 8 tygodnia Jeju, ale leci, cieszę się, że wszystko dobrze i wkrótce zobaczycie swojego dzidziusia Szkoda tylko, że masz takie mdłości, okropność !

Wybaczcie, że nie cytuję, po prostu nie mam sił, a i nie pamiętam, kto co pisał, więc tyle, ile zapamiętałam, tyle się odniosłam.

U nas wszystko OK, jutro mamy szczepienie, nie chce mi się iść jak nie wiem. Ale mam urlopik, więc się cieszę, w końcu nigdzie nie będę lecieć na złamanie karku. Ostatnie dni to było istne szaleństwo. Zmęczenie daje się we znaki, potrzebuję jak nic tego dnia wolności. Szkoda, że nie można się walnąć bykiem i nic nie robić... ale zawsze to lepsze niż gapienie się w komputer i raporty.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:54   #275
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Phdwao gdzie wywołuje foki???
Depoison moze tymi doradzisz gdzie w de fajnie wywołują i w dobrej cenie?
zawsze to robię w Rossmannie, jestem zadowolona. O ile jakość fotoksiążki nie zwaliła mnie z nóg, o tyle do normalnych zdjęć nie mam zastrzeżeń
Czasem Rossmann ma takie akcje, że zdjęcie zamówione online w formacie 10x15 kosztuje 5 centów (normalnie jakoś dwa-trzy razy więcej, w zależności od rodzaju papieru, a od razu drukowane - w sklepie - kosztują chyba 24 centy za sztukę).

O, właśnie dojrzałam, że w tej chwili na stronie Rossmanna jest ta promocja (to jest zazwyczaj zaraz po nowym roku i pod koniec wakacji)

No to też chyba będę musiała skorzystać
Mam zaległe zdjęcia z dwóch wyjazdów no i z całego życia Zosi

Stary 2013-01-09, 21:58   #276
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Dodałam dziś brzoskwinię Hipp do manny, ale potem przypomniałam sobie, jakie mam plany na jutro i uznałam, że to nie jest właściwy czas na eksperymenty, więc zjadłam sama. Żebyście widziały jej wzrok!
no ładnie mamuśka!

Cytat:
Pisze z wanny
Phdwao no u Was ciuszkow pod dostatkiem

Mamcia prawie 5 stow....

Przyznalam sie i nawet nie krzyczal.kazal pokazac co kupilam, powiedzial ze ladne i wrocil do krojenia miesa ma do pokrojenia w kostke 3kg lopatki,1kg szpondru i 2 kg kielbasytroche mu sie zejdzie:p

Ooo chyba niunio zasnal bo nie slysze pierdzenia
brawa dla TZta, wie jak się zachować
z wanny jeszcze nie wizażowałam
to Oskarek pierdzi..? nie wygląda na takiego! takie śliczne dzieci nie pierdzą

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no ja bym najchetniej nie wracala ale kiepsko to widze :/
też bym najchętniej nie wracała, a już na pewno nie do tej pracy, którą obecnie mam

Dep, może Zosia faktycznie nie lubi brzuszka i nic więcej za tym nie stoi... no bo czy wszystkie dzieci muszą lubić to samo?

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

aaaa Karolka ja myślałam co u Was!!!

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:10
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:05   #277
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
zawsze to robię w Rossmannie, jestem zadowolona. O ile jakość fotoksiążki nie zwaliła mnie z nóg, o tyle do normalnych zdjęć nie mam zastrzeżeń
Czasem Rossmann ma takie akcje, że zdjęcie zamówione online w formacie 10x15 kosztuje 5 centów (normalnie jakoś dwa-trzy razy więcej, w zależności od rodzaju papieru, a od razu drukowane - w sklepie - kosztują chyba 24 centy za sztukę).

O, właśnie dojrzałam, że w tej chwili na stronie Rossmanna jest ta promocja (to jest zazwyczaj zaraz po nowym roku i pod koniec wakacji)

No to też chyba będę musiała skorzystać
Mam zaległe zdjęcia z dwóch wyjazdów no i z całego życia Zosi
Dzieki,dzieki,dzieki wielkie !!!
Ado kiedy ta promocja???
Bo zanim wrócę do Stuttgartu obrobie foty to mi zejdzie...
I tez kupię te albumy z czarnymi strobami-tyle ich tu jest!!!gdzie kupujesz???czym kleisz??

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Link miło Nam!!!
Depoison to ile Zosieńka waży i mierzy?
Stary 2013-01-09, 22:13   #278
pumas
Zakorzenienie

Właśnieeee, już parę razy miałam się pytać i mi uciekało - jak wasi bliscy zareagowali na foto książki ?
U mnie rodzice płakali, codziennie oglądają, czytają i płaczą hehe, teściowie skomentowali: ładna. i to wszystko. Ogólnie wszystkim się mega podobała.
Stary 2013-01-09, 22:19   #279
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Właśnieeee, już parę razy miałam się pytać i mi uciekało - jak wasi bliscy zareagowali na foto książki ?
U mnie rodzice płakali, codziennie oglądają, czytają i płaczą hehe, teściowie skomentowali: ładna. i to wszystko. Ogólnie wszystkim się mega podobała.
Ja robiłem dla swojej Mamy Siostry i Tesciow-wszyscy zachwyceni i kiedy Lilutki nie ma obok to oglądają
Stary 2013-01-09, 22:20   #280
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Depoison, znam tę firmę, interesowałam się ich produktami, ale dalej uważam, że poza dizajnem, nie mają w sobie nic więcej. A szkoda, bo są piękne.
ale co jeszcze powinny mieć?
dla półrocznego dziecka antykolkowych (ja przynajmniej) już nie szukam, trujące nie są, bo jakieś tam atesty-testy-gwarancje mają, smoczek dziecko ssie chętnie. Więc wg mnie czego chcieć więcej?

Cytat:
Dzieki,dzieki,dzieki wielkie !!!
Ado kiedy ta promocja???
Bo zanim wrócę do Stuttgartu obrobie foty to mi zejdzie...
I tez kupię te albumy z czarnymi strobami-tyle ich tu jest!!!gdzie kupujesz???czym kleisz??

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Link miło Nam!!!
Depoison to ile Zosieńka waży i mierzy?
właśnie widzę, że do 13, trwa tylko tydzień. Też się zatem będę musiała sprężyć.
Albumy z czarnymi stronami kupuję w DMie (te za 10 €). W tej chwili mam już 11 wypełnionych .
Zosieńka waży 7070g i mierzy około (nie dało się zmierzyć dokładnie, bo strasznie się na tym ustrojstwie awanturowała) 65cm. Szczerze mówiąc myślałam, że jest dłuższa, skoro sporo ubranek na 68 jest już przykrótkich. No i w ogóle, patrząc na wymiary naszych wątkowych dzieciaków nie sądziłam, że jest taka "średnia" (myślałam wciąż, że dość mała, jak na swój wiek). A tu mi lekarka mówi - "prawie 50 centyl"

Stary 2013-01-09, 22:20   #281
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
też bym najchętniej nie wracała, a już na pewno nie do tej pracy, którą obecnie mam
no wlasnie ja tez nie chce tam wracac... jak sobie pomysle te wszystkie stresy jakie tam przechodzilam zwlaszcza w ciazy...

Cytat:
Pumas nie moge zadzwonic bo to rozmowa z szefem odnosnie warunkow powrotu wiec wiesz :P
a co do tescioej no wiesz... tesciowa to nie rodzina

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 22:24   #282
karolka110
Wtajemniczenie

Depoison -szit:-(znów przeplace ale co tam jak bedzie promocja tez skorzystam
Stary 2013-01-09, 22:26   #283
hanjah
Zakorzenienie

Właśnie ładuję zdjęcia do wywołania-dostałam voucher: 75 zdjęć za 1 pensa za sztukę Trudno było wybrać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:27   #284
Alexandraaa88
Raczkowanie

Soleilka wszystkiego najlepszego dużo szczęścia, miłości, pociechy z Tżta i Fabisia Spełnienia marzeń!

Wszystkiego najlepszego dla Martynki!

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć kochane,
melduję się w nowej części.
Wczoraj byłam u lekarza, potwierdził ciążę!!! Jestem w 8 tygodniu . Serduszko bije i jestem najszczęśliwsza na świecie! Tylko mam okropne mdłości, gorzej niż jak w ciąży z Gosią... Ale niedługo mdłości miną .

Moja córka wczoraj skończyła 5 miesięcy
Gratulacje!
I sto lat dla Gosi

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Jestesmy po wizycie, maly zdrowy ufffff! I w 2 tygodnie pieknie przybral-350g wazy 7700g takze zmiana diety mu sluzy)

Cytat:
No, popracowałam trochę, teraz czas na relaks

Wróciliśmy z bilansu.
Mała ze wszystkim (wzrost, waga, obwód głowy) jest na 45 centylu. Obłęd! Czyli właściwie można już powiedzieć, że żaden z niej okruszek, że nadrobiła
Zgłosiłam tę niechęć do brzucha, do przewracania się - lekarka (to z kolei niemiecka polityka ) nie sprawiała wrażenia przejętej. Uznała, że wszystko inne świetnie robi, więc widocznie tego brzucha nie lubi i tyle. Ale możemy ją zachęcać, kłaść, wygłupiać się, cuda pokazywać. Może się wreszcie przekona. Ale nawet jeśli nie, to wg pediatry nie jest to żaden problem neurologiczny.

W kwestii diety (poza glutenem), zdaje się na mnie, moje wyczucie i przeczucie (), do niczego nie wtrąca. Wysłuchała, co daję, pokiwała głową i spytała tylko czy chętnie je i ładnie się załatwia. Jak tak - to żadnych uwag.
Gardło sprawdziła, oskrzela sprawdziła - wszystko czyste, więc z katarem też nic (poza odciąganiem) mamy nie robić.
I jeśli dalej wszystko będzie ok, to kolejna wizyta dopiero na bilansie roczniaka
Super!

Cytat:

Mamy półroczniaków - wprowadziłyście już mleko następne? Od Sylwestra zaczęłam je podawać na zmanę z początkowym i jadła je mniej chętnie, ale może to przypadek, bo już jest dobrze.
Gratuluję utuczenia córeczki!
No i całej reszty przyrostów oczywiście też.
Ja wprowadziłam tydzień przed ukończeniem 6 miesiąca i pije je chętniej niż 1

Cytat:
Hej

Jestem zeszłoroczną mamą Lenki i z polecenia forumowej koleżanki Nadalki dotarłam do Was Drogie Panie jeszcze nie wiem co i jak ale jeśli przyjmiecie mnie do swojego grona to z chęcią się wszystkiego nauczę. Jeśli jednak jestem "intruzem" to walcie śmiało Lenka urodziła się 4 lipca z wagą 3720g i długością 55cm przez cc.
Witaj

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Byłam u internisty w sprawie bólu brzucha. Stwierdził, że prawdopodobnie to zespół jelita drażliwego, zapisał leki, dał skierowanie na usg i kazał iść do gina, żeby sprawdzić też od tej strony
A co za leki Ci przepisali, jeśli można wiedzieć? Nie możesz czegoś jeść? Mam stwierdzony zespół jelita drażliwego, po leczeniu się przez 3 lata, ok 2 lat miałam spokój a teraz wszystko zaczęło się od początku Muszę znowu iść do gastrologa...

Edytowane przez Alexandraaa88
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:30
Alexandraaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:29   #285
depoison
Zadomowienie

Cytat:
U mnie wszyscy mało się nie posikali. Teściowie w ogóle chyba nie kojarzyli, że taki wynalazek istnieje, moi rodzice widzieli to u jakichś znajomych i zazdrościli. Więc jak dostali o Zosieńce to się ponoć nie posiadali z zachwytu (ich reakcji nie widziałam, to poszło pocztą do PL).
Czyli w sumie fajnie, prezent udany

Karolka, zapomniałam odpowiedzieć, czym kleję. Kiedyś wklejałam takie rożki do fotografii, teraz już się nie certolę i przyklejam takim kleberoller

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 22:32   #286
hanjah
Zakorzenienie

Co do fotoksiążek czy kalendarzy to jestem zła na siebie że się za to odpowiednio wcześnie za to nie zabrałam i nie zamówiłam ich na święta... W tym roku już sobie nie odpuszczę

Mamy dwie takie fotoksiążki Dorotki-obie to prezenty na jej pierwsze urodziny.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:39   #287
ewka5891
Zakorzenienie

Ja właśnie kończę nasza fotoksiazke, jutro pewnie będę wysyłać. Mam nadzieje, ze babcie bedą zadowolone z prezentu
Pumas reakcja teściowej niezła, najważniejsze, ze rodzice zadowoleni

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 23:01   #288
pumas
Zakorzenienie

Dep, ja mam na myśli ich wszystkie produkty, nie tylko smoczki. Smoczek mieliśmy jeden, poszedł w świat mimo pięknego dizajnu, mała nie była nim zainteresowana. Butla, jak wspomniała Houserka, do bani, nic specjalnego.

Dobranoc!
Stary 2013-01-09, 23:28   #289
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Dep, ja mam na myśli ich wszystkie produkty, nie tylko smoczki. Smoczek mieliśmy jeden, poszedł w świat mimo pięknego dizajnu, mała nie była nim zainteresowana. Butla, jak wspomniała Houserka, do bani, nic specjalnego.
no to jak u was się nie sprawdziły, to faktycznie nie ma co kupować dla samego wyglądu Ja zresztą butelki też sobie chyba odpuszczę, butelek mam tyle, że też już nie wiem, gdzie to trzymać.
Ale smoczki...
Zosi każdy kształt odpowiada, pewnie gdybym jej wsadziła w usta korek od szampana, to też by dobrze było Tym bardziej, że wiele z nich ma klipsy z łańcuszkiem, które uważam za jedną z najbardziej niezbędnych części wyposażenia dzieciowego.
A z tym wczoraj kupionym prezentuje się bardzo elegancko

No dobra, zbieram się powoli, może tej nocy uda mi się pospać choć godzinkę dłużej, niż w ostatnich dniach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 04:59   #290
phdwao
Zakorzenienie

Karolka ja wywoluje w rossmaniw, latwo mi wyslac, szybko realizuja i jakos jest dobra

Olcia to poszalalas na fitoksiazke reakcja tak jak u Ciebie

Dep mialas isc eczesniej spac?!?

Pumka za szczepienie

Hello! Nie wyrabiam mlody zaczal marudzic o 4:30 i nie mial ochoty na sen!!! Teraz marudzi pod karuzelka:-/
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 06:08   #291
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello jeszcze nie nadrobiłam, ale w wolnej chwili poczytam co u Was. Lubię być na bieżąco z Wami

Mała nie śpi, leży koło taty i go zaczepia Lubię słuchać jej porannych dzwięków

Cytat:
Hej

Witaj

Cytat:
Czyli nikt nie tesknil:-P

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć kochane,
melduję się w nowej części.
Wczoraj byłam u lekarza, potwierdził ciążę!!! Jestem w 8 tygodniu . Serduszko bije i jestem najszczęśliwsza na świecie! Tylko mam okropne mdłości, gorzej niż jak w ciąży z Gosią... Ale niedługo mdłości miną .

Moja córka wczoraj skończyła 5 miesięcy
Gratulacje Jakiś czas temu o Tobie myślałam, bo pisałaś, że w styczniu idziesz do gina. Super, że tak szybko Wam się udało.
Współczuję porannych mdłości, ale tak jak piszesz za niedługo miną.
Na kiedy masz termin?
Najlepszego dla Gosieńki

Cytat:
no ba
Ja w ogóle jestem zdania, że fotoksiążki to są dobre na prezent, ale zdjęcia dla siebie wywołuję normalnie i wklejam do takich dużych kwadratowych albumów z czarnymi kartami. To moja ulubiona forma
Zdjęcia w albumach zdecydowanie lepsze, szczególnie w tych z czarnym kartkami. Jedyne co mnie bardziej zachęca do fotoksiążek to ich rozmiar, zajmują mniej miejsca niż tradycyjne albumy. Jednak od czasu do czasu pokuszę się o wywoływanie zdjęć. Dawno nie wywoływałam i zapomniałam, że dają taki fantastyczny efekt.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 07:02   #292
LadyMagnolia
Rozeznanie

Witam się!
My dzisiaj na szczepienie idziemy
Wprawdzie tylko wzwB, ale zawsze. No i znowu się będziemy musieli zważyć.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 07:10   #293
nadalka
Zakorzenienie

Hej!
Dep u nas też tak z tymi rozmiarami. Niby Iga ma 65 cm a w pajacach już jej palce od nóg wyłażą. Przerzuciliśmy się na 74 i jest ok. W body 68 się mieści ale to na upartego więc chyba też pójdą w odstawke.
A co do butelek. A myślałas żeby Zosi zamiast nowych butli wprowadzić jakiś kubeczek lub niekapek. Czy coś tam coś tam.

Wczoraj prawie cały dzień czochrałam mieszkanie, a córcia zrobiła mi niespodziankę. Dała się wyspać i sama spała od 20 do 7, 30 bez pobudki

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Magnolia powodzenia na szczepieniu. Jak nie chcesz ważyć to możesz zawsze niechcąco coś zrobić, zrzucić wagę przeciąć kable, na hardkora

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 07:31   #294
prince_polo
Zakorzenienie

hej
małej idą zęby. Co ja miałam za wieczor zasneła o 20 a o 22 obudzila sie i był cyrk. Ale na szczescie opanowałam i noc byla spokojna. Ale bez syropku przeciwbólowego sie nie obeszło.

Chyba idą dolne ząbki kolejne ale niewiem które. Całe dziąsła dolne ma spuchnięte. Więc albo idzie więcej ząbków albo nie wiem...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 07:38   #295
wvictoria
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
u nas noc jak zwykle - jedzeie o 3 i spanie do 7. o 7 dalam jesc ale ze mial pelnego pampka po nocy to postanowilam go zmienic. niestety dziec sie obudzil i do teraz grasuje

poprawka - już śpi

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
za tydzien w piatek mam wyznaczone spotkanie w pracy.. dowiem sie co i jak i.. juz mi zoladek wykreca na sama mysl.... nie chce wracac do pracy
mam nadzieje, ze bedzie po Twojej mysli

Cytat:
Hej

witam

Cytat:
witaj w naszych skromnych progach zapraszamy do naszego grona

zaszalałam na all z ubrankami
a gdzie linki albo fotki?

Cytat:
Hmm...
Zwykłe USG coś wykaże? Czy to skierowanie na takie trochę inne badanie?

Pierwsze reakcje zawsze są ciekawe.

Oczywiście po chwili dostała swoją porcję, tylko bez takich dodatków.
Dziecku od ust odejmuje

Cytat:
no to jak u was się nie sprawdziły, to faktycznie nie ma co kupować dla samego wyglądu Ja zresztą butelki też sobie chyba odpuszczę, butelek mam tyle, że też już nie wiem, gdzie to trzymać.
Ale smoczki...
Zosi każdy kształt odpowiada, pewnie gdybym jej wsadziła w usta korek od szampana, to też by dobrze było Tym bardziej, że wiele z nich ma klipsy z łańcuszkiem, które uważam za jedną z najbardziej niezbędnych części wyposażenia dzieciowego.
A z tym wczoraj kupionym prezentuje się bardzo elegancko

No dobra, zbieram się powoli, może tej nocy uda mi się pospać choć godzinkę dłużej, niż w ostatnich dniach
jest szansa, że dłużej by pospała

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Witam się!
My dzisiaj na szczepienie idziemy
Wprawdzie tylko wzwB, ale zawsze. No i znowu się będziemy musieli zważyć.
U nas ważą tylko dziecko więc się nie stresuję. A Was ważą oboje? Bo tak piszesz jakbyś Ty też miała być ważona i się tym stresujesz
Sposób Nadalki do rozważenia w takiej sytuacji

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
małej idą zęby. Co ja miałam za wieczor zasneła o 20 a o 22 obudzila sie i był cyrk. Ale na szczescie opanowałam i noc byla spokojna. Ale bez syropku przeciwbólowego sie nie obeszło.

Chyba idą dolne ząbki kolejne ale niewiem które. Całe dziąsła dolne ma spuchnięte. Więc albo idzie więcej ząbków albo nie wiem...
Bieda mała

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 07:47   #296
prince_polo
Zakorzenienie

dzuewczyny czy Wasze dzieci jeszcze zezują???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 07:50   #297
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
czasami...
Stary 2013-01-10, 07:50   #298
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Nie zauważyłam aby tak robił.

Witam sie z rana
Noc spoko ale chętnie bym sobie pospala jeszcze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 07:51   #299
Linka25
Zakorzenienie

Hej, u nas noc spokojna, jak zwykle. Pobudki dwie. Mała wstała o 7 popełniając falstart i teraz znów zasypia. ja już nie

Mamcia, ja też idę do pracy pogadać z szefem w poniedziałek...

Cytat:
moja nigdy nie zezowała, a myślałam, ze każde dziecko ma taki etap

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-01-10 o 07:52
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 07:56   #300
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio tego nie obserwuje w mlodego

Cytat:
Hej, u nas noc spokojna, jak zwykle. Pobudki dwie. Mała wstała o 7 popełniając falstart i teraz znów zasypia. ja już nie

Mamcia, ja też idę do pracy pogadać z szefem w poniedziałek...

moja nigdy nie zezowała, a myślałam, ze każde dziecko ma taki etap
za rozmowe

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości