|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przestój ślubny teraz mamy, ale w marcu znów ruszamy! PM 2013 cz. 38
Cytat:
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie siostra Tzta wg mnie jest niedojrzala i egoistyczna
zaczelo sie od glupoty a skonczylo masakra rodzice Tzta nieby nie sa razem, choc czasem to juz sama nie wiem, nie sa w sepracji, ni po rozwodzie, ale tez byl taki pomysl - tata Tzta mieszka w Londynie, a mama mieszka osobno w Pl z babcia i mama i siostra tratuja Tzta jakby mial zastapic ta luke, jak przyjezdzamy tak to tratuja go jak taksowkarza i ciagle tylko jezidzmy na zakupy, robi jakies naprawy w domu itd - wszystko rozumiem, ale mama Tzta tez ma prawo jazdy a po prostu nie chce jezdzic samochodem i mnie tez chca powoli wykorzystywac do roznych rzeczy - np teraz mialy byc urodziny Babci (ja zawsze od siebie cos tam przywoze), ale stwierzily ze to ja mam przywiezc salatke jakas a one nic nie beda robic - a teraz szczerze mam goracy czas i nie mam za bardzo czasu - i rozchodzilo mi sie o to, ze siostra Tzta napisala mi w mailu ze mam przywiezc ta salatke, a nie jego mama poprosila wprost (siostra zwolniona z obowiazkaow - jestesmy w tym samym wieku) no i jak mowilismy z Tztem kiedy bierzemy slub, to mama Tzta zamiast sie ucieszyc powiedziala, zebysmy przelozyli, bo siostra Tzta bedzie wtedy w Niemczech i zeby nie musiala wydawac na bilet ![]() no naprawde bylo mi przykro - wiem, ze przez neta moze trudno to opisac dokladnie - te wszytkie niuanse ale chodzi mi o to, ze nawet jak rodzice Tzta nie sa razem, to on nie moze zastepowac ojca i byc niewolnikiem mamy, a ona nie moze byc zazdrosna o to, ze ja jestem teraz numerem jeden - bo to jest po prostu toksyczne Tzt dal sie wmanipulowac w to, na szczescie stoi po mojej stonie jak zawsze, ale na urodziny nie jade i na razi enie mam ochoty na jakikolwiek kontakt z nimi inna tez sprawa, ze siostra Tzta rok po nas robi wesele na 100 osob, foto i kamerzyste ma oczywiscie po jakies 5 tys. i za to wszytko placi jej tata my przeciez tez bysmy chcieli moze takie wieksze wesele, ale rodzice stweirdzili ze Tz nic nie dostanie, bo dobrze zarabia, a jego siostra wszytko i teraz jest wielkie zbieranie na jej slub... bardzo prosze o niecytowanie zeby nie bylo salatke oczywiscie zrobie, zreszta od siebie dorzucam ciasto i nie o to mi chodzi, a o to, ze oni nierowno traktuja Tzta (straszego) i mlodsza siostre ksiezniczke i teraz ja tez zostalam zaliczona do tych, ktorych mozna wykorzystywac i maja sluzyc innym - na co niestety na pewn sie nie zgodze, ale domsylacie sie same, jak mi przykro
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
U mnie 4 a ciągnie sie jak flaki z olejem
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie robilas?w krk?
|
|
#276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
7 miesięcy i 9 dni do ślubu Edytowane przez myszeczka87 Czas edycji: 2013-01-22 o 11:10 |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
też tak mówimy
a dzidzia jaka z niego wielka rośnie jeszcze tylko +/- tydzień i będzie z nami
|
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Hehehe my też wczoraj gratulacje kolejna sprawa załatwiona.
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Malamenda, o rany
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam takie parcie, żeby już był sierpień, że teraz nawet nie zauważę i już będę żoną
|
|
|
|
#281 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Malamenda, bardzo mi przykro. Rozumiem jak strasznie to musi być frustrujące i przykro. masz chociaż o tyle szczęścia, że TŻ stoi po Twojej stronie. Chociaż zdaję obie sprawę, że to nie rozwiązuje sytuacji.
Życzę, aby udało Wam się uwolnić od takiego wykorzystywania i żebyście mogli żyć swoim życiem. O rozpieszczonej siostrze musisz zapomnieć. mimo, że to przykre - żyjcie własnym życiem i zróbcie wesele, które dla Was będzie niezapomniane
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Tak, w Krk, dokładnie w parafii "Dobrego Pasterza" na Prądniku Czerwonym, a poradnie na Wzgórzach Krzesławickich
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie wlasnie chodzi glownie o toksyczne zachowanie jego mamy - to by byla dluga historia, kota Wam daruje, ale tez nie chce, zeby pozniej nasze przyszle dzieci nie mialy dziadkow - tylko ze po prostu to nie jest zdrowe a zachowanie jego siostry to juz zostawie bez komentarza, niby w moim wieku, ale bardzo niedojrzala i jest takim maly terrorysta, ktory podporzadkowal sobie reszte rodziny skonczylo sie na tym, ze na urodziny babci nie przyjade, bo po prostu zle sie tam bym teraz czula - ale bardzo mi przykro, bo chyba jeszcze nie bylo takiej sytuacji, zebysmy sie z Tztem rodzielili tylko zawsze wszedzie razem
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
No nic...zmykam do Babci, papa
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
cowie
jeszcze teraz chcialam sie skupic na nauce, zeby poprawic wybik egzaminu, ale ostatnio (od 3 miesiecy chyba ostatni rok byl dla mnie intensywny, przeszlam duza metamorfoze, bylam wlasnie taka silna i wszytko mi szlo jak z platka - w krotkim czasie bylo zakonczenie studiow, zareczyny, wspolne mieszkanie, nowa praca - a teraz po prostu jest taka bez sil i ciagle mysle, ze moglabym cos robic lepiej i szybciej - i przez to nie robie nic ![]() tez przez ten czas okazalo sie, ze prawdziwych przyjaciol poznaje sie w szczesciu - niektore okazaly sie falszywe no i zakonczyla sie moja dlugoletnia przyjazn takze czuje troche taka pustke i bezsens, mimo ze Tztem jeste, bardzo szczesliwa - to widze ze i jego meczy, ze nie umiem sie ostatnio cieszyc zyciem, tylko jestem ciagle na nie:/
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Malamenda łatwo jest radzić gdy nie jest się w podobnej sytuacji. Masz szczęście że Twój TŻ stoi po Twojej stronie (znam przypadek gdzie teściowa rozwala w ten sposób młode małżeństwo bo On stoi po stronie mamusi), może On pogadałby z mamą, że takie traktowanie Ciebie nie jest w porządku?
|
|
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam czasem wrazenie, ze 4 (nie mowiac juz o 0) nigdy sie nie pojawi
![]() zeby chociaz polowa lipca byla
|
#292 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Małamenda, spróbuj się skupić na tym co Cię cieszy i co da Ci siłę
TŻ pewnie też wie co lubisz. Niech Cię gdzieś zabierze, żebyś mogła nie myśleć.Niedługo minie zima i nastroje się poprawią
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie jak się stressuję? i czym?! Przymiarką?! To ja nawet nie chcę myśleć, co będzie się ze mną działo 2. sierpnia ![]() :conf used: Dziś nie spałam całą noc prawie... a w pracy.. od rana biegam do kibelka.. żołądek się zbuntował..Rozmawiałyście wczoraj o odstawianiu antykoncepcji hormonalnej.. Ja od kilku lat nic... Okres mi się wyregulował co do zegarka i bardzo się z tego powodu cieszę .. Akurat tydzień przed będę miała owulację.. (Wszystko wyliczone w excellu:P) Nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się chce małego Zbyszka albo Gabrysię
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama mam troche buntowniczy charkater i z moimi rodzicami tez mialam wojny, o to ze byli nadopiekunczy, ale teraz jest wszytko ekstra - tylko wymagalo to od nas wszytkich duzo pracy a Tz tez licze, ze uzdrowi swoje stosunki w rodzinie, bo ja o szacunek dla mnie umiem walczyc, a on czasem nie widzi, jak jest zmanipulowany... ale przykro zyc bez rodziny, wiec licze na to, ze to rozwiazemy dzieki Dziewczyny
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Malamenda tak jak dziewczyny pisza, nie daj się
współczuję takiej sytuacji ![]() Własnie przyjechał kurier - 2 Kallosy, szapon Stapiza i Kallos są moje
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-01-22 o 11:29 |
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Malamenda chora sytuacja
eeeeejjj u mnie tez 4 i tez sie ciagnie...czekam na wyplate
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spotkanie podobało mi się i prywatnie jeszcze się z nią kiedyś umówię bo mam taką możliwość. Już bez TŻ Może i dziwne, ale w sumie uważam że warto. I to nie tylko dlatego że "można zapobiec" a również że warto poznać organizm przed malamenda2009 Zawsze masz nas, możesz się wyżalić. A my zawsze spróbujemy Cię pocieszyć i znaleźć mimo wszystko jakąś dobrą stronę całej sytuacji. Siostra terrorystka, może i wszystko ma ze sponsoringu rodziców. A Wy macie to na co sami zapracowaliście i na czym tak naprawdę Wam zależało. A że ona tyle kasy płaci? Przecież 5000 zł nie oznacza że ktoś jest mistrzem w swoim fachu
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
no musze popracowac nad pozytywnym podejsciem dlatego tez zycze sobie i Wam milego dnia
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

siostra teraz się cały czas śmieje, że ona nie czuła jak uderza, tylko jak z całej siły wali w tą komóreczkę, bo wyhamować nie umiał :P
teraz już poleci z górki 

kolejna sprawa załatwiona.
klik!

Pytanie tylko czy zgodzą się na jawną fotkę czy z ukrycia będziesz musiała ją cyknąć. 
Może i dziwne, ale w sumie uważam że warto. I to nie tylko dlatego że "można zapobiec" a również że warto poznać organizm przed