![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część V
Szczurku, no niestety chyba jednak Cię zostawię
![]() ![]() Trzymam za Was kciuki ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Medzia nie odchodz....
Silvia ![]() juz spac nie moge z tego stredu i do kibelka latam... Ide owsianke sobie machnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Medziu zasmuciłaś mnie
![]() Suzzi co za lekarka ![]() ![]() Szczurku chyba wzięli Cię za terrorystę z tym bum ![]() Miss ja myślę, że stare dziewczyny już nie wrócą. A jak wracają to i tak na max tydzień. Jak ktoś już nie czuje się związany z wątkiem to na siłę tu siedział nie będzie. Dlaczego ja tak popłynęłam w weekend? cały czas walczę z nadwyżką i spada bardzo powoli ![]() ![]()
#274 |
Rozeznanie
|
Hej kobitki kochane.
Dziś ostatni dzień @ , mam nadzieję. Waga nadal nie drgnie, sama nie wiem, nie chcę się załamywać tym. W poniedziałek jadę do endo, w piątek muszę badania zrobić, bo coś czuje że znowu nie tak z tymi lekami (tzn. z dawką) bo się strasznie nerwowa zrobiłam jak przy nadczynności więc pewnie mi znowu ją zmieni i zacznę chudnąć (oby!). Dietkowo dobrze : żwiczonka mimo @ zaliczone wczoraj i dzisiaj też w planach, chociaż zależy czy zdążę przed kinem, bo wybieram się na ten polski filmik "Sęp" - widziała któraś? Ale jadłospis ładnie 1200 kcal więc myślę ze jest ok. O peelingu notkę mam gotową, muszę docykać zdjęcia więc na dniach będzie na blogu. I odkryłam pyszną herbatkę : czerwona + grapefrut. Tyle że się po 2 torebki parzy i tą metodą opakowanie 20 torebek jest jak 10. Trochę czuję się oszukana przez to przez producenta - też tak nie raz macie?
#275 |
Wtajemniczenie
|
Medziamedziula, no czoootyyyy
![]() ![]() Martuszka: raczej yep :3 anulciak: trzymam kciuki! ![]() już mam przedegzaminowego stresa. znowu wszyscy naściągają, a ja skończę z trójcyną i koleś skomentuje to jakoś, czy mi nie wstyd być na licencjacie z mikro i nie umieć ;_;?
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Hej!
Dziewczyny mam już dosyć diety! Już 5 dzień waga pokazuje 87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Anulciak kochana nie martw się ![]() ![]() Medzia gdzie ty się wybierasz? Nie odchodź od nas. Może dlatego czujesz się obco bo ostatnio bardzo mało się udzielasz na wątku. Zacznij więcej pisać i częściej do nas zaglądać to wciągniesz się bardziej i będzie lepiej. Spróbuj chociaż. Proszę ![]() Elganja czekamy na tą notatkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Hej
do opieprzenia zostawiam swój wczorajszy jadłospis, wiem, przegięcie z kcal ale słuchajcie mama ugotowała tak pyszną pomidorówkę, że musiałam ![]() Śniadanie owsianka z 30g płatków owsianych zalanych wodą plus 1g miodu plus ćwiertka jabłka startego. Zagryzłam to plasterkiem szynki konserwowej - 30g aby dostarczyć ciut białka ![]() II 3 deski wasa + wczorajszy ser biały chudy 120g + szynka 20g + pomidor - 250 kcal Przekąska 1 : kawa z mlekiem - 29 kcal Przekąska 2: grejfrut różowy, dwie mandarynki - 100 kcal Obiad: pomidorowa 300ml, ryż 40 g, kurczak filet 80g, makaron 50g, pomidorki koktajlowe 100g, łyżka oliwy - 515 kcal Kolacja: maca 2 kromki, jabłko- 178 kcal suma - 1238 kcal Wiem, że jeśli chodzi o obiad, to totalne przegięcie ale to z odstępem godzinnym, pojechałam po syna a tam ta nieszczęsna pomidorowa a mama z uśmiechem, że dla mnie odlała bez śmietany, no Kochane same widzicie, że nie mogłam się oprzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Martuszka ominelam w twoje pytania
![]() Crunchy mam owocowe z Biedronki ![]() Maxi A pozew skladalam ja o zwiekszenie alimentow. Dziek dziewczyny za wsparcie:roz: owsianke zjadlam i zwymiotowalam...wybaczcie ale ja mam takie stres jak ide do sadu...normalnie az mi slabo... |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Mega jadłospis nie jest tragiczny ale mam kilka uwag.
Zupa pomidorowa jest ok, tym bardziej że była niezabielana, ryż do niej też może być chociaż lepiej jest zjeść brązowy lub dziki. Ale na drugie danie już nie musiałaś jeść tego makaronu bo to następny węglowodan w obiedzie (ryż, makaron). Za to mogłaś zjeść więcej mięsa (nawet 200-250 g) i do tego surówka, pomidorki też są ok. Mięso zapchałaby ciebie na dłużej, a do tego organizm na strawienie białka zużywa więcej energii i wtedy szybciej się chudnie. Na kolację zamiast macy (węglowodan) lepiej zjeść białko, serek wiejski, jajko, ryba. No i kolacja jest trochę za mała. Staraj się jeść mniej kaloryczny obiad i dodaj trochę więcej kcal do kolacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Maxi: to nie waż się codziennie paskudo! mam przeprowadzić batalię o ważenie się jak z Anulciakiem?
Mega: to jak wrzucasz w tabelki to wrzucaj tu też stosunek białek:węgli:tłuszczy ![]() Anulciak: ![]() ![]() ![]()
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
Mega doczytałam że to mięso i pomidorki były pierwsze na obiad a potem była pomidorówka. Następnym razem żeby nie urazić mamy poproś żeby pomidorówkę bez ryżu nalała ci do kubka i ją wypij. Dzięki temu nie zjesz kolejnych węglowodanów
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Szczurku tylko nie krzycz na mnie ![]() ![]() ![]() Ja jestem uzależniona od wagi i muszę się codziennie zważyć. Muszę iść na odwyk ![]() Anulciak oczywiście że ci wybaczamy. Przecież to nie jest zależne od ciebie ![]() Edytowane przez MAXI 85 Czas edycji: 2013-01-30 o 07:40 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Thenerd mam a 11:30...jeszcze siadla mi drukarka i musze o 10 leciec do banku podrukowa rachunki zeby byc gotowa na kazda ewentualnoc..
A wszystko uczucia... Maxi zjem juz w prac bo zaraz po rozprawie lece do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
od jutra w Tesco:
banany 2,99zł/kg papryka czerwona 6,99/kg oliwa z oliwek Sansa/gaccia d;oro: 12,99/op pomidory w puszcze pudliszki: 2,79/op groszek konserwowy pudliszki, 1.99zł/op otręby melvit 1,75zł/op ser hit z ryki: 19.99/kg nie przyszedł mi newsletter co od jutra będzie w Realu, więc napiszę jak się gazetka pojawi ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Maxi: nie, waż się ile chcesz, tylko nie marudź, że w ciągu tygodnia spadku nie masz. będziemy się martwić jak nie spadnie dłużej ![]() ![]() Anulciak: ![]() ![]()
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Dzięki za uwagi, poprawię się.
Niestety zupa była pierwsza, wiem moja wina ale to zachłanność wzięła górę a w domu czekało mięsko z makaronem no i jakoś tak wyszło, echhhh dzisiaj będzie pokuta! Od wczoraj ból brzucha najwidoczniej znowu będzie problem z jedzeniem nabiału, trochę pofolgowałam sobie ostatnio z serkiem białym chudym i już jest efekt. To są pozostałości po dukanie, rozjechany żoładek po nabiale. Nie bardzo przepadam za mięsem, choć go jem i zazwyczaj białko nadrabiam nabiałem, no to nadrobiłam sobie ![]() Będę uzupełniała tłuszcze, węgle i białka. Melduję, że dzisiaj pół godzinki po wstaniu owsianka zjedzona ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Maxi ja tej kolacji nie zjadłam dlatego, że po cudownym obiedzie ledwo się ruszałam. Tą macę i jabłko wsunęłam, żeby w/g zaleceń nie pójść głodną spać, choć głodu to ja zdecydowanie nie czułam. No nic dzisiaj ograniczę swoje obżarstwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Szczurku przez kilka dni nie marudziłam, ale ten zastój już za długo trwa bo to już z 5-6 dni. A piszę o tym bo mnie to strasznie frustruje i zniechęca mnie to do diety. Na pewno nie rzucę się na jedzenie bo nadal mam dużo samozaparcia ale zaczyna mnie to wkurzać.
Mega rozumiem jeżeli chodzi o kolację i bardzo dobrze że zmusiłaś się do zjedzenia kolacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
O to ja lece jutro po banany i papryke bo mam malego pochlaniacza w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Anulciak powodzenia w walce z sądami!
Maxi tak do kolacji się zmusiłam, bo głodu to ja nie czułam jednak jak się ograniczałam do 1000 kcal, to leciałam z wagi a jak zaczynam kombinować, to od razu stoję w miejscu. Czekam do wiosny, wtedy znowu zacznę pokonywać km z kijkami i basen znowu uskutecznię. Zimą to tylko narty mi pozostają a i to sporadycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
dobry dzień
przyszła szczotka tangle teezer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuję za powitanie wspieraczkom mojego zdrowego jedzenia, które pisały po moim pójściu sobie ![]() z tego wszystkiego az mi się zachciało iśc dzisiaj na basen, mam do niego jakieś 200m ,więc wiem gdzie moge sobie wsadzic moje tlumaczenia ![]() teraz myślę sobie,że po basenie na zakupy zdrowo-jedzonkowe i nie wiem co na obiad hmmm...... jeszcze pewnie będziecie kazały mi zjeśc II śniadanie ![]() ![]() ![]() aaaaa wczoraj sie pytalam o kiesiel? czy na II śniadanie może być kisiel? tylko nie krzyczcie ![]()
#290 |
Zadomowienie
|
Miss, no niby masz rację, ale to nie zmienia faktu, że nieładnie się pani zachowała...
biegasz teraz? mnie już nosi po takiej przerwie, ale musiałabym chyba pójść w kaloszach ![]() Suziaczku, co za ślepy babsztyl ![]() ![]() SlodkoOstra, podaj maila Medziunia, to mnie zasmuciłaś ![]() ![]() mannijonnim, kisiel? a pomyśl trochę, przeczytaj skład, no litości ![]()
#291 |
Zadomowienie
|
Manni Na 2 śniadanie możesz sobie zrobić kisiel ale do niego zamiast cukru użyj słodzika (jak masz) i zetrzyj do niego jabłko. Z jabłkiem jest pyszny i zdrowy
![]() ![]() A to śniadanie co jadłaś to chyba wiesz że to tylko dzisiaj bo nie miałaś nic więcej w lodówce. Normalnie musisz dorzucić do tego trochę węglowodanów (jak nie lubisz chleba bezglutenowego to jedz z waflami ryżowymi). Jedz je np. z sałatą, pomidorem, chudą wędliną, serkiem ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Żyrafko nie można jeść kisielu? Myślałam że czasami można sobie na niego pozwolić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Jestem juz w sadzie. Podrukowalam wszystkie zaswiadczenia w banku. Mam nadzieje ze niczym mnie nie zagna...niedobrze mi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Maxi, kisiel to węgle proste, żadnych wartości to nie ma. Raz na jakiś czas w ramach nagrody ok, ale tak na początku diety? Tym bardziej, że koleżanka mało je i nie ma jakiejś dużej nadwagi, więc takie szczegóły są ważne. Co więcej nie naje się tym i zaraz znowu będzie głodna.
Anulciak, spokojnie ![]() ![]()
cel I: ![]() ![]() cel II: 68 - 67 - 66 - 65 ![]() zrzucone: 3 / 12 VICTORY LOVES PREPARATION ![]() Edytowane przez la girafe Czas edycji: 2013-01-30 o 09:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
ok, dziękuję za rady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- la girafe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- aaa i jestem ze Świdnicy Śl. od roku, przedtem Wrocław ![]()
#295 |
Zadomowienie
|
Żyrafinko Aj daj spokój.. Dziś już trochę ochłonęłam,ale po prostu jestem zła,że wprowadziła mnie w błąd.. W końcu to wiąże się ze sporymi kosztami.. Bardzo się cieszę,że jej nie ufałam i kupowałam wszystko unisex.. Poza pościelą i kocykiem..
Co do zatrucia to czytałam o tym w necie i nie są to jakieś przelewki ![]() ![]() ![]()
#296 |
Zadomowienie
|
Suzzi, rozumiem Twoje rozczarowanie, miała być dziewczynka, a tu kolejny facet
![]() ![]() A nie mogłabyś pójść teraz do innego gina, żeby Cię uspokoił? Może to zatrucie faktycznie wyszło przez to że lekarka jest brudasem i tak na prawdę nie ma powodu do niepokoju. Jestem z Tobą całym serduchem, nie martw się kochana i spróbuj troszkę odpocząć od tego zamieszania ![]()
#297 |
Zadomowienie
|
Zatrucie nie wynika z jej głupoty Słonko.. Nogi mam tak popuchnięte,że kostek mi nie widać.. Ręce tak samo.. Mam mroczki przed oczami,kręci mi się w głowie.. Ale jedno mnie dziwi,bo nie wyszło mi białko w moczu,a jeśli nie ma tego to i zatrucia chyba nie ma.. Lordi musiałaby coś o tym powiedzieć,bo ja się nie znam.. A bakterie wyszły mi dwie.. Na jedną podaje się penicylinę,na która akurat ja jestem uczulona,a drugą leczy się antybiotykami jeśli dobrze to zrozumiałam.. Już nie będę zmieniać lekarza i od nowa użerać się z jakimś konowałem.. Wytrzymam te 16 dni do porodu
![]()
#298 |
Zakorzenienie
|
Suzi jak to robila ci cytologie brudnym patyczkiem?? To jest chore. Zmien gina...
U mnie kiedys stwierdzil gin ze mam cyste a to byla 10tyg ciaza...zmienilam gina i dzieki niemu mam syna.... |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w marchewce, coś pełnoziarnistego by się przydało, ale jesteś początkująca to jest okej ![]() jak późno wstajesz to nie musisz jeść II śniadania Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Anulciak to był wymaz z szyjki,cytologię robiła mi wcześniej i wyszła gr I.. A teraz wyszły mi 2 bakterie,z którymi z tego co czytam nie ma żartów,zwłaszcza z tą pierwszą.. Aż jestem przerażona. Tak dosłownie upadł jej patyczek na podłogę,podniosła go i nim mi pobrała wymaz! Byłam w takim szoku,że nawet gęby nie otworzyłam głupia ja! Już teraz nie opłaca mi się zmieniać gina,bo za 2 tyg będzie po wszystkim
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.