|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() trzymma kciuki za karmienie ![]() Cytat:
![]() ![]() ja psiukam do noska sol morska i czekam co sie bedzie dzialo, jak slysze/widze ze cos tam jest to biore nose frida i wyciagam. jak jest cisza w eterze to nic nie robie z noskiem. mozna, mozna. tesciowa jak widac moze wszystko ![]() ![]() mi tu ![]() i teraz coraz czesciej ubranka z dolnej czesci wedruja na gorna półkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze mam tylko niepochamowaną ochotę na kebaba ... chyba tez jeszcze się skusze... ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obiecalam sobie w duszy ze jak pojedziemy na wiosne pierwszy raz z maluszkiem do miasta tak na caly dzien pospacerowac itd to pierwszym obiektem jaki odwiedzimy to bedzie wlasnie kfc. juz oczami wyobraźni widze kubelek hot wingsow przede mna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o matuchno! jaki mikrusik!!! ![]() w takim razie naleza sie meeega duze buziaczki od cioci! ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
A jak się używa takich podgrzewaczy tzn. mogę tam włożyć tylko butelkę czy taki specjalny pojemnik do przechowywania pokarmu też? Czy mogę włożyć mleko prosto z zamrażalki czy musi najpierw sie rozmrozić?
#277 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() na koniec jeszce sie pochwale. pislam wam ze chce kupic koszulobody dla malego. na all sa nowki za 35zl a szprytna mamunia wyhaczyla dzis uzywke za 22zl z przesylka ![]() http://allegro.pl/sliczna-koszulobod...983654228.html ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taki http://allegro.pl/podgrzewacz-10w1-f...909234234.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
ja też wczoraj zjadłam 4 Michałki i małej nic nie jest, ale tam są śladowe ilości orzechów. jak już pisałam moim zdaniem można jesć praktycznie wszystko tylko w rozsądnych ilościach. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- no ja też właśnie czekam ![]()
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
jatak karmie przy innych ale staram sie za bardzo biustu nie eksponować. dla mnie to naturalne i nie wstydze sie tego
#283 |
Zakorzenienie
|
i tym oto sposobem zostalas oficjalnie jedna z nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mało jej leci, bo masz zastoje - przed każdym karmieniem rozgrzej pierś gorącym prysznicem, delikatnie masując w kierunku sutka - jak zastoje puszczą, to mleko ładnie będzie leciało i młoda nie będzie się denerwować. Cytat:
![]() eeee???? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2320?c=18 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||
Zakorzenienie
|
kurde, mały ma pełno pryszczyków na buzi i szyjce, lekarz powiedział, że to normalne, ale co mu jedne znikną, to następne się pojawiają
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale czym się przejmować, przecież czopek sobie może odchodzić i tyle i nic strasznego w tym nie ma ![]()
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39031713]
To popatrz tu: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2320?c=18 ![]() widziałam to w sklepie, cudne jest ![]()
#288 |
Konto usunięte
|
Ellmi, obserwuj, bo jakby tak się to na buzi zaczęło rozlewać to alergolog - Agatce tak się skaza białkowa zaczęła. A to na głowie to nie ciemieniucha przypadkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę dziś wziąć się do pracy muszę butelki i osłonki na sutki wyparzyć i pełno ciuszku do wyprasowania. No cóż po miesiącu przykazanego leżenia najwyższa pora ruszyć d.pkę ![]()
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39031713]
To popatrz tu: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2320?c=18 ![]() tez fajna, taka śmiechowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() podejrzewam ze zanim dojdzie to i rozmiar bedzie ok ![]() to na deser Młody w wydaniu "Na luzaka" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39031802]Ellmi, obserwuj, bo jakby tak się to na buzi zaczęło rozlewać to alergolog - Agatce tak się skaza białkowa zaczęła. A to na głowie to nie ciemieniucha przypadkiem?[/QUOTE]
no właśnie się naczytałam o tej skazie, ale na razie to osobne pryszczyki są, tylko dużo ich i jak mały się złości, to bardziej widoczne są, a jak sobie spokojnie śpi ,to praktycznie ich nie widać; a to na główce to mi jak przesuszona skóra wygląda, taka biaława, a ta cała ciemieniucha chyba żółta jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() elo zioooom ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki,widzę że mamy nową koleżankę,witaj
![]() Mi jakimś cudem udało sie uspać małego i odłożyć bez płaczu do łóżeczka ![]() Mąż zalatwia papierologie w mieście a ja jem obiado śniadanie. Maluchna-gratuluję ![]() ![]() Ewulka-trzymam kciuki za powrót do domku. Jeśli coś ważnego przegapiłam to zaraz nadrobie.
#293 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra, współczuję. Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję kłopotów z karmieniem, ciekawe dlaczego tak się dzieje.. Cytat:
Liczę na to, że dobry stanik i balsamy i źle nie będzie ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39030119]Nie zawsze. TO jak z dorosłymi, powiedzmy talerz grochówki ci nie szkodzi, ale jakbyś ją jadła codziennie po 2 talerze? ![]() Takie uczulacze lub ciężkie rzeczy jak orzechy - jeśli nic nie jest to jedz, ale w ograniczonej ilości. BTW< polecam ciasteczka zbożowe z biedronki, bonitki - genialne ![]() Dostałam, normalnie 1, ale mi zakład pracy płaci. -------------------- Dziewczyny, BioGaię podajecie regularnie codziennie ![]() przeczytałam na opakowaniu, że to arachidowe i laskowe tam są...wiadomo, że to jak ze wszystkim - małe ilo sci mozna testować, wczoraj po prostu zapomniałam o orzechach, ale po 1 ciastku mi się przypomniało. Patrzą teraz na mnie i się śmieją ale postaram się nie tknąć... a jakie mogą być objawy że coś z jedzenia dziecku szkodzi? kupki inne, wysypka? Mojej nic nie jest, kupki takie same itp... Cytat:
![]() to pewnie baby blues + kłopoty z karmieniem i strach przed byciem samą z dzieckiem..dużo się nałożyło... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() raczej to ta ciemieniucha jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze Lady przekazala juz smsa od Ewulki
![]() Ja mam jeszcze zdjecie od Maluchnej, zaraz bedzie w klubie. |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
my się werandujemy, starsza pociecha śpi
![]() czy Wasze dzieci też lubią być tak dużo na rękach? już mnie bolą , Ewa ciężka jest jednak :/ umówiłam wreszcie usg bioderek, na przyszły poniedziałek ![]() kupiłyście już szczepionki? bo nie wiem na jaki koszt sie szykować, my bierzemy 6w1.
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39031713]Misiu, nic ci nie jest, to tylko hormony i baby blues nimi spowodowany, minie ![]() Mało jej leci, bo masz zastoje - przed każdym karmieniem rozgrzej pierś gorącym prysznicem, delikatnie masując w kierunku sutka - jak zastoje puszczą, to mleko ładnie będzie leciało i młoda nie będzie się denerwować. Ja wit D i bobotic daję na smoczek i do paszczy ![]() eeee???? ![]() Pięknie! oby wyszły ![]() To popatrz tu: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2320?c=18 ![]() Czyli jak są grudki to to są zastoje? Wczoraj miałam właśnie takie ciężkie grudkowate piersi, bo byli goście i Mała jadła mm, a ja nie odciągnęłam. Ale nic nie bolało, nic się nie działo. Poszłam się kąpać i instynktownie rozmasowałam to - i dopiero zobaczyłam pierwszy raz jak sikają strumyczki:P Dziecku też tak śmiesznie musi w buzię pryskać ![]() I się pozbyłam tych grudek jak zeszło troszkę pokarmu. Gdyby nic nie robić i zostawić to by boleć zaczęło??? Mała załapuje coraz lepiej ssanie, niedawno znowu jadła 10 minut. I śpi, zobaczymy ile będzie spała. Jak jadła 10 minut tylko to przy następnym karmieniu ta sama pierś, czy zamiana? Teraz obie są miękkie, takie normalne. Bożesz, ale mam pytania ![]() Idę sobie Inkę strzelę, a co! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Deli, mój od jakiegoś czasu niemal codziennie się dławi, robi takie KŁIIIIII KŁIIIIIIIIII KŁIIIIIIIIIIIIII oczka wybałuszone i nie może dychnąć, jejku, jak ja nie lubię jak on tak robi, tak mnie straszy niemożliwie
![]() Szajka, na Bonitkach lecę niemal non stop od porodu ![]() ![]() ![]() ![]() A te bodziaki, łaaaaaaaaa ![]() Pstryniu, Mały luzak czaderski ![]() Pietraszkowi też syfeczki wysypały na buźce.....
#300 |
Zakorzenienie
|
Moja ma krosteczki na czole + dziś 4 na szyi.
Ale tych na szyi wczoraj nie było, a dziś są. Czym się objawia skaza białkowa ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.