![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
Oczywiście, że można się więcej nauczyć w małej grupie. Druga sprawa to to, że wykładowcy znają każdego indywidualnie i wiedzą, na co kogo stać i z czym sobie każdy z osobna nie radzi. Jednak nie można sobie zbyt często pozwolić na 'wagary', bo zapamiętają nas z tego, że nie chodziliśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
U mnie z kolei, na początku było 40 osób i wówczas bylismy podzieleni na dwie równe grupy, ale potem ludzie się powykruszali. Teraz jest nas wszystkich 26 osób, więc uczelnia stwierdziła, że nie warto dzielić nas na grupy i ćwiczenia mamy razem, bez podziału.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
Ja na pierwszym roku miałam grupę 40 osób na praktycznej nauce języka. Podania i prośby nic nie zdziałały, ponieważ władze wydziału stwierdziły, że zawsze studenci się "wykruszają". Dlatego też na pierwszym roku z języka nic sie nie nauczyłam. Wszystko nadrabiam teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Konto usunięte
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40049408]Ja na pierwszym roku miałam grupę 40 osób na praktycznej nauce języka. Podania i prośby nic nie zdziałały, ponieważ władze wydziału stwierdziły, że zawsze studenci się "wykruszają". Dlatego też na pierwszym roku z języka nic sie nie nauczyłam. Wszystko nadrabiam teraz.[/QUOTE]
Ło matko, u mnie to by byćło niedopuszczalne, grupy tworzą chyba do max 20 osób i na PNJ jest taki nacisk, że żeby się niczego nie nauczyć, to trzeba albo dostać beznadziejnego nauczyciela albo totalnie olać sobie przedmiot. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
U nas też na początku nie było podziałuna PNJ i mieliśmy ćwiczenia w prawie 30 osób :/ Teraz zostało nas kilkanaście, więc poza ogólnym poziomem zajęć jest ok.
JESZCZE TYLKO 3 MIESIĄCE FILOLOGII I SPADAM! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez magyarparaszt Czas edycji: 2013-04-01 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Konto usunięte
|
Jak w święta prezentuje się wasz poziom hejtu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40073698]Jak w święta prezentuje się wasz poziom hejtu?
![]() W świeta mój poziom hejtu jest zerowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak, że zapomniałam wypożyczyć z biblioteki książki, a e-booków nie lubię, więc przez te wolne kilka dni nic nie przeczytam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
a ja sobie zrobiłam wolne i czytam "ambitną" 50 greya
![]()
![]() |
#283 |
Konto usunięte
|
Za to ja zabrałam się za Larssona- na trylogie 'Millenium' nigdy nie miałam czasu, a ponieważ szał juz minął, moge spokojnie i po cichutku przetrawić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zadowolona z tych świąt
![]() ![]() ![]() Zaczęłam też książkę, zupełnie nie związaną ze studiami ![]() Mój mózg zrestartował się, błogo mi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Konto usunięte
|
Cooo... Zazdroszczę...
Ja mam dokładnie to samo. Nabrałam książek do domu, żeby pisać pracę i żadnej nie otworzyłam. Oglądam seriale, mając wyrzuty sumienia, że nic nie robię, ale nie potrafię się za nic zabrać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, nie miejcie wyrzutów sumienia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie to bardzo pomogło. Wróciłam w nocy od rodziny TŻ, święta spędziliśmy bardzo przyjemnie a teraz czas na pracę. I czuję się naprawdę wypoczęta i zachęcona do działania ![]() ![]() A a propos filologii, miałam przez święta trochę czasu, by zastanowić się nad poważną kwestią. Obecnie jestem na II roku, już tuż tuż pisanie pracy i obrona. Przez ostanie pół roku miałam poważny dylemat, czy decydować się na kontynuowanie filo na magisterce, czy też zacząć nowy, inny kierunek- w moim wypadku ekonomię. Zrobiłam sobie kalkulację i stwierdziłam, że jeśli w mojej sytuacji nic się nie zmieni (tj. mieszkaniowej itp), dobrą decyzją będzie kontynuowanie filo. Dlaczego? Jestem zdania, że ucząc się języka od podstaw, dopiero na studiach, po samym licencjacie nie będę znała go dostatecznie dobrze. Studia do tej nauki, mniej bądź bardziej, ale zawsze motywują- tam nie tylko chcę, tam muszę i nie mam wyboru, jeśli chcę się utrzymać. Jeśli przerwałabym po I stopniu i zaczęła eko, myślę, że język bardzo by na tym ucierpiał i że mogłabym poczuć, że straciłam 3 lata. Jestem ciekawa waszej opinii, co o tym myślicie. Czy jednak poważnie zastanowić się nad ekonomią jeszcze raz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40085906]Podpisuję się rękami, nogami, oczami i uszami
![]() Mnie to bardzo pomogło. Wróciłam w nocy od rodziny TŻ, święta spędziliśmy bardzo przyjemnie a teraz czas na pracę. I czuję się naprawdę wypoczęta i zachęcona do działania ![]() ![]() A a propos filologii, miałam przez święta trochę czasu, by zastanowić się nad poważną kwestią. Obecnie jestem na II roku, już tuż tuż pisanie pracy i obrona. Przez ostanie pół roku miałam poważny dylemat, czy decydować się na kontynuowanie filo na magisterce, czy też zacząć nowy, inny kierunek- w moim wypadku ekonomię. Zrobiłam sobie kalkulację i stwierdziłam, że jeśli w mojej sytuacji nic się nie zmieni (tj. mieszkaniowej itp), dobrą decyzją będzie kontynuowanie filo. Dlaczego? Jestem zdania, że ucząc się języka od podstaw, dopiero na studiach, po samym licencjacie nie będę znała go dostatecznie dobrze. Studia do tej nauki, mniej bądź bardziej, ale zawsze motywują- tam nie tylko chcę, tam muszę i nie mam wyboru, jeśli chcę się utrzymać. Jeśli przerwałabym po I stopniu i zaczęła eko, myślę, że język bardzo by na tym ucierpiał i że mogłabym poczuć, że straciłam 3 lata. Jestem ciekawa waszej opinii, co o tym myślicie. Czy jednak poważnie zastanowić się nad ekonomią jeszcze raz?[/QUOTE] Ja będę kontynuowała filologię, choć nie lubię tych studiów ![]() ![]() Rozważam wzięcie 2 kierunku na magisterce, ale jeszcze nie wiem co chciałabym studiować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
.........................
poziom mojego hejtu gwałtownie podskoczył jak zdałam sobie sprawę że już jutro muszę wstać rano |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40098030]Ja jeszcze jutro się wyleguję i nie myślę o tym, że we czwartek na dzień dobry czeka mnie staro-cerkiewno-słowiański
![]() Zdecydowanie nie zazdroszczę scsu ![]() Ja we czwartek wracam do brutalnej rzeczywistości... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj męczyłam licencjat. jutro oddaję swoje wypociny.
tradycyjnie po terminie, bo kto jak kto, ale ja na czas nigdy nie mogę ![]() i z moim zapałem to jutro powinnam zacząc pisać dalej, bo z takim tempem to ja nie zdążę nawet do września ![]()
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40085906]
A a propos filologii, miałam przez święta trochę czasu, by zastanowić się nad poważną kwestią. Obecnie jestem na II roku, już tuż tuż pisanie pracy i obrona. Przez ostanie pół roku miałam poważny dylemat, czy decydować się na kontynuowanie filo na magisterce, czy też zacząć nowy, inny kierunek- w moim wypadku ekonomię. Zrobiłam sobie kalkulację i stwierdziłam, że jeśli w mojej sytuacji nic się nie zmieni (tj. mieszkaniowej itp), dobrą decyzją będzie kontynuowanie filo. Dlaczego? Jestem zdania, że ucząc się języka od podstaw, dopiero na studiach, po samym licencjacie nie będę znała go dostatecznie dobrze. Studia do tej nauki, mniej bądź bardziej, ale zawsze motywują- tam nie tylko chcę, tam muszę i nie mam wyboru, jeśli chcę się utrzymać. Jeśli przerwałabym po I stopniu i zaczęła eko, myślę, że język bardzo by na tym ucierpiał i że mogłabym poczuć, że straciłam 3 lata. Jestem ciekawa waszej opinii, co o tym myślicie. Czy jednak poważnie zastanowić się nad ekonomią jeszcze raz?[/QUOTE] Nie wiem, jak u Ciebie, ale u nas już po pierwszym stopniu wszyscy umieliśmy język (mimo że wszyscy uczyliśmy się go od podstaw). Magisterka była tylko powtórką i utrwaleniem wszystkiego, co z pewnością też dużo dało. Ja kontynuowałam studia i nie żałuję, a po magisterce z filo możesz zrobić jakąś podyplomówkę z innej dziedziny. Zawsze to jakieś rozwiązanie ![]() A jeśli chodzi o zapominanie języka - czytaj artykuły, książki. Nie zapomnisz. Jestem prawie rok po studiach, nie mam styczności z językiem oprócz samodyscypliny i ciągle pamiętam ![]() Edytowane przez eufrozyna7 Czas edycji: 2013-04-03 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Konto usunięte
|
Ja dziś wróciłam do brutalnej, szarej i brzydkiej uczelnianej rzeczywistości. Tym z Was, które jeszcze to mają przed sobą, odradzam. Uciekajcie najdalej jak możecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
ja w poniedziałek otrzymam wyniki poprawy plus napisze nowe. z tego samego przedmiotu
![]()
![]() |
#299 |
Konto usunięte
|
ktoś poleci fajny słownik tematyczny z rosyjskiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
O, przyłączam się do pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.