![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...
Witam. Chcę zostać konsultatntką albo Avonu albo Oriflame'u, nastawiam się głównie na kosmetyki dla siebie. Z obu stron internetowych wiem, jaka jest opłata wpisowa (Avon 0zl, Oriflame 19,90zl), wiem jaki upust ma konsultantka Ori (30% niezaleznie od kwoty zamówienia), za to nie wiem jak kształtują się upusty w Avonie (na stronie pisze 'nawet do 40%').
I teraz moje pytania: 1. Jakie są zależności między kwotą zamówienia i upustem w Avonie? 2. jakie są koszty przesyłki i Avonie i Ori? 3.Na jaką kwotę musi być minimalne zamówienie i tu i tu? 4. Jak jest z próbkami i katalogami w obu firmach - czy są za darmo, czy za nie płacę, jeśli tak to ile? 5. Co robię jeśli chcę zrezygnować? 6. Czy muszę co miesiąc coś zamówić? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, będę bardzo wdzięczna ![]()
![]() |
#272 |
BAN stały
|
witam
chciałabym sobie dorobić jako kosultantką avon,mam pytanie czy podobnie jak w oriflame jak nie będę miała zamównia powyżej 150 za koszty przesyłki płace ja?od koleżanek najpierw biorę pieniądze a pózniej zamawiam kosmetyki?czy kosmetyki do domu mi przysyłają a ja opłacam koszty przesyłki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ile masz lat? Do Oriflame można wstąpić mając 16 lat, ale żeby mieć kosmetyki na kredyt 14-dniowy musiałabyś wysłać wraz z wnioskiem ksero dowodu mamy, albo taty. Jeśli masz ukończone 18 lat wysyłasz ksero dowodu swojego i wtedy kosmetyki Ci przysyłają, a Ty za nie musisz zapłacić w ciągu 14 dni. Głupio tak najpierw brać pieniądze, a potem dawać kosmetyki ![]() Szczerze, 3 lata temu nie mogłam się zdecydować gdzie się zapisać, Avon czy Oriflame. Wybrałam to drugie i nie żałuję ![]() Jeśli masz jakieś pytania, służę pomocą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
BAN stały
|
JAK ZOSTAĆ KONSULTANTKĄ ORIFLAME!!!
Jeżeli jesteś zainteresowana kupowaniem kosmetyków dla siebie 30% taniej lub sprzedażą i zarabianiem to teraz masz wyjątkową okazję. Dla osób które zapiszą się w dniach 16.11 - 27.12.2009 wyjątkowa promocja - rabaty o wartości 90 zł + kuferek na kosmetyki o wartości 180 zł za symboliczną złotówkę!!! Więcej informacji na stronie /ciach SPAM/ Serdecznie zapraszam. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-11-19 o 14:40 Powód: pierwszy post i spam = ban |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Zastanawiam się nad zapisaniem do oriflame. Rozważam kupno kosmetyków dla siebie.Ale mam kilka pytań: 1. Czy rejestrując się poprzez stronę Ori, muszę czekać na kontakt mojego "sposnora", czy od razu mam status aktywnej konsultantki? 2. Koszty - czy wpisowe nadal kosztuje 1 zł i co "dostaję" teraz na wstępie? 3. Koszty przesyłki? Czy poprzez kupno na stronie www Ori za przesyłkę płacę 5 zł ( jeżeli jest poniżej 100pp?). Czy lepiej kupować poprzez biuro regionalne i tam ile płacę? 4. Czy katalogi dostaję do domu, czy przychodzą nowe tylko z zamówieniem? 5. Jakie są koszty odnowienia członkostwa? 6. Dla pewności: 100pp to jest 200zł? 7. Co to są bony premiowe? nie wiem czy dobrze to określiłam, widziałam gdzieś procenty przy kwotach zamówienia... To chyba tyle co chciałabym wiedzieć Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
witam,
mam pytanie odnośnie zakupów w centrum obsługi konsultantek AVON. Jestem konsultanką od niedawna i jeszcze nigdy tam nie kupowałam. W obecnym katalogu mam małą listę zakupów (poniżej 150 zł), chciałabym wiedzieć czy robiąc zakupy w tym centrum będę musiała płacić opłatę detaliczna? Czy dostanę jakiś upust procentowy, czy po prostu będę płacić cenę jaka widnieje w katalogu?
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
nieopłacona reklama
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-12-04 o 05:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
oops. ;/
Edytowane przez chromonikielnia Czas edycji: 2010-01-26 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam rok konsultantką Oriflame. Zrezygnowałam z powodu wyjazdu za granicę. W Holandii nie ma Oriflame ale nawet jeśli by był to nie kontynuowałabym tej "zabawy". Na początku było fajnie, moją sponsorką była najlepsza przyjaciółka, która bardzo mi pomagała. Miałyśmy w każdy piątek spotkania, które dawały mi mnóstwo motywacji i dzięki którym stawałam się bardziej otwarta na ludzi i pewniejsza siebie. Miałam 7 stałych klientek, które zamawiały z każdego katalogu i kilka z "doskoku" Nigdy nie wyszłam na minusie, chociaż do każdego zamówienia wkładałam próbki nowych produktów z bierzącego katalogu. Mamie sprzedawałam nawet po upuście.
Najgorsze były braki w asortymencie. Miałam zamówienie na 100pp a z powodu braków nagle robiło się np 80pp. Wówczas, przy takim zamówieniu omijała mnie możliwość zdobycia hologramu (w zależności od promocji, 2 lub 3 hologramy = prezent, a prezenty były na prawdę świetne!). To powodowało, że zamawiałam produkty zaraz pierwszego dnia od obowiązywania nowego katalogu, równo o 10.00 rano, co wiązało się z dużym stresem: w pracy nie mogłam korzystać z internetu bo mieliśmy monitoring stron a ja łamałam ten zakaz a poza tym w pierwszym dniu obowiązywania nowego katalogu często była przesilona sieć i zalogowanie na konto stwarzało problem. Mimo to miło wspominam czasy, kiedy byłam konsultantką Oriflame. Były świetne katalogi i w każdym znalazłam coś dla siebie. Teraz wydaje mi się, że Oriflame trochę się zepsuł. Nie ma już takich promocji jak przed rokiem, ciągle są te same produkty, nie wprowadzają nowych kosmetyków. Nawet jeśli chciałabym coś zamówić, niczego nie mogę dla siebie znaleźć. Moja była sponsorka, kiedy rozmawiam z nią o Oriflame, mówi, ze to nie jest to, co było kiedyś, że daje radę ale jest bardzo ciężko: odeszło wiele konsultantek, grupy się wykruszyły. Był pewien okres, kiedy Oriflame bardzo nastawił się na Program Witamy, na wpisywanie nowych konsultantek i można było za to dostawać np aparaty lub piękne kuferki na kosmetyki. Skończyło się na tym, że konsultanki wpisywały swoje klientki a wiadomo, że jak wpiszesz ileś swoich klientek to one już od ciebie nic nie zamówią i musisz na ich miejsce znaleźć nowe, co wcale nie jest takie proste. Dużo bym tu mogła pisać, o tym jak sponsorki rywalizowały między sobą, żeby nie stracić dodatkowych upustów z budowania grupy (jeśli osoba, którą wprowadziłaś, razem ze swoją grupą wypracowała większe PP niż jej sponsorka, to ta sponsorka na tej grupie nic nie zarabiała). Był więc czasami istny wyścig szczurów, podchody ile która ma już grupowego PP, branie dużych ilości kosmetyków na zapas. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam, bo to trochę skomplikowane jest; są liderzy, sponsorzy, dyrektorzy... Mnóstwo tytułów a na ich sukces pracują wszystkie konsultantki. Ogólnie rzecz biorąc, to bardzo miło wspominam bycie konsultantką w Oriflame. Odnowiłam wiele starych kontaktów, poznawałam nowych ludzi, stałam się pewniejsza siebie i kupowałam kosmetyki za wypracowany zysk a ijeszcze zostawało na drobne wydatki. Kokosów z tego nie było ale ile satysfakcji ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Ups, przepraszam, napisałam, że w Holandii nie ma Oriflame. Oriflame jest, to Avonu nie ma.
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Chyba dawno już nie widziałaś katalogu Oriflame
![]() Ja powiem tak, jak ktoś jest bardzo zdeterminowany, to nie przeszkadzają mu ani braki, ani konieczność poszukiwania nowych klientek ![]() ![]() Z jednej strony Twoja była sponsorka mówi, że kiedyś było lepiej czy łatwiej, a z drugiej strony mamy wiele nowych sukcesów również teraz, więc myślę że to wszystko zależy od danego człowieka ![]()
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Ja pracę konsultantki traktowałam jako dobrą zabawę i możliwość kupowania kosmetyków z upustem. Nie interesowało mnie budowanie grupy, wyzwania jakie przed nami stawiano, chęć rywalizacji. Patrzyłam na to wszystko z boku i było mi z tym dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Witam, dziewczyny
![]() Jestem nowa, lecz zaznajomiona z sytuacja ![]() Mam pytanie, jestem Liderem i chciałabym przepisac umowe wraz z kadrą na mamę, jak to wygląda i jak długo to trwa? Ma ktoś może doświadczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-03-12 o 05:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
dorabiajwdomu gratuluję pomysłu.. jeszcze może Akuna, FM, Faberlic..
pełen wachlarz.. ![]()
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Witam!
Szukam konsultantki Orfilame we Wrocławiu. Moja poprzednia do dziś zamawia wszystko na ostatnią chwilę, żeby nazbierać punkty i przez to ciągle czegoś nie dostaję bo jest w brakach. Nie chcę więcej takich sytuacji bo nie raz fajne cenowo okazje przeleciały mi przed nosem i musiałam kombinować i szukać na allegro. Zależy mi więc na znalezieniu kogoś rzetelnego, kto na bieżąco składa zamówienia, z kim będę się kontaktować na początku katalogu i tyle ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
na pewno znajdziesz konsultantkę z okolic, jeśli odezwiesz się w wątku "Wszystko o Oriflame"
![]()
![]() |
#288 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-04-05 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Konto usunięte
|
następny
![]() wiesz czym to grozi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
A ja tam wolę po stokroć moje FM <serce> W życiu nie weszłabym do żadnego Avon czy Oriflame ;/ beznadzieja.. Fm ma oryginalne perfumy ja co miesiac mam conajmniej z 30 zamowien i masz 43% zysku od kazdego produltu perfumy są Świetne bardzoo trwałe i mają 20% zaperfumowania a oryginalne maja 20% do 30% wiec sa identyczne tylko w buteczce Fm.. na tym Fm buduje swoja potege, i tutaj głownie chodzi o rozwój grupy jest naprwde bardzo duzych chetnych do pracy poniewaz jest to ogromna szansa na zapewnienie sobie spokojnego zycia.. nie ma zadengo dyrektora tylko załozyciel nikt z Ciebie kasy nie zdziera.. moj chlopak wszedl w to 4 miesiece temu i ma juz 20 osob pod soba a moja kolezanka po roku zarabia juz 4 tysiace wskoczyla na 21%
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
a czy warto ryzykować tylko po to aby zareklamować firmę w wątku całkowicie innego tematu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
W życiu nie weszłabym do żadnego FM ;/ beznadzieja...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
Ostatnio wymyśliłam sobie że chce zostać konsultantką AVON i dowiedzieć się coś na ten temat. Wypełniłam więc formularz na stronie Avonu, ale niestety nikt się ze mną nie kontaktuje. Powinnam dalej czekać na kontakt z AVON czy szukać kogoś kto jest liderem sprzedaży? Jeśli ktoś taki tu jest z warszawy to niech się do mnie odezwie na priv.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() taaaaa oryginalne perfumy "20% naperfumowania" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
Witam.
Przeglądając temat, natknęłam się na posty typu: "jeżeli ktoś ma jakieś pytania nt kosmetyków Avon/Oriflame, chętnie pomogę". Ponieważ właśnie mam takie pytanie, pozwoliłam sobie napisać. Jest to pytanie raczej do weteranów tej branży : P którzy dobrze się orientują w kosmetykach, którymi te firmy dysponowały sporo czasu temu. Wspomiane wyżej "sporo czasu temu" (myślę, że może to być nawet 5-7 lat), używałam balsamu do ciała jednej z tych firm, niestety nie pamiętam której. Bardzo bym chciała kupić jakiś obecny odpowiednik tego balsamu, o ile takowy istnieje. Pamiętam tylko, że w katalogu i na buteleczce było (chyba w nazwie) słowo 'noc', buteleczka była różowa lub lekko niebieska/fioletowa i był na niej żółty księżyc; zapach był (wydaje mi się, że) różany (jeżeli dobrze zapamiętałam) i taki lekko afrodyzjakowy. Od dawna często przypomina mi się ten balsam ; D kiedyś często go zamawiałam (ponieważ korzystałam zarówno z kosmetyków Avona, jak i Oriflame'u, niestety nie pamiętam, która z tych firm nim dysponowała, myślę jednak, że raczej Oriflame). Jeżeli ktoś mógłby pomóc, byłabym bardzo wdzięczna za informację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Konto usunięte
|
Nóż się wkieszeni otwiera gdy się widzi takie posty, ludzie to nie mają kultury...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
It's how you pick yourself up. That's the real challenge. Isn't it? Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-07-06 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.