Być konsultantką... Avon, Oriflame... - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 12:14   #271
caroline666
Raczkowanie

Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...

Witam. Chcę zostać konsultatntką albo Avonu albo Oriflame'u, nastawiam się głównie na kosmetyki dla siebie. Z obu stron internetowych wiem, jaka jest opłata wpisowa (Avon 0zl, Oriflame 19,90zl), wiem jaki upust ma konsultantka Ori (30% niezaleznie od kwoty zamówienia), za to nie wiem jak kształtują się upusty w Avonie (na stronie pisze 'nawet do 40%').

I teraz moje pytania:
1. Jakie są zależności między kwotą zamówienia i upustem w Avonie?
2. jakie są koszty przesyłki i Avonie i Ori?
3.Na jaką kwotę musi być minimalne zamówienie i tu i tu?
4. Jak jest z próbkami i katalogami w obu firmach - czy są za darmo, czy za nie płacę, jeśli tak to ile?
5. Co robię jeśli chcę zrezygnować?
6. Czy muszę co miesiąc coś zamówić?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, będę bardzo wdzięczna

Niektóre przyzwyczajenia trwają dłużej, niż wszystkie namiętności.
caroline666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 22:45   #272
taka Ona 20
BAN stały

witam
chciałabym sobie dorobić jako kosultantką avon,mam pytanie czy podobnie jak w oriflame jak nie będę miała zamównia powyżej 150 za koszty przesyłki płace ja?od koleżanek najpierw biorę pieniądze a pózniej zamawiam kosmetyki?czy kosmetyki do domu mi przysyłają a ja opłacam koszty przesyłki?
taka Ona 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 22:48   #273
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka Ona 20 Pokaż wiadomość
witam
chciałabym sobie dorobić jako kosultantką avon,mam pytanie czy podobnie jak w oriflame jak nie będę miała zamównia powyżej 150 za koszty przesyłki płace ja?od koleżanek najpierw biorę pieniądze a pózniej zamawiam kosmetyki?czy kosmetyki do domu mi przysyłają a ja opłacam koszty przesyłki?
W Oriflame żeby mieć darmową przesyłkę trzeba uzbierać 100pp (nic prostszego ), ale za to zawsze masz dla siebie 30%, nawet jeśli zamawiasz jeden produkt. Natomiast w Avonie, z tego co się kiedyś dowiadywałam, trzeba zrobić zamówienie na około 200zł, żeby w ogóle dostać jakiś rabat na kosmetyki i coś zarobić.

Ile masz lat? Do Oriflame można wstąpić mając 16 lat, ale żeby mieć kosmetyki na kredyt 14-dniowy musiałabyś wysłać wraz z wnioskiem ksero dowodu mamy, albo taty. Jeśli masz ukończone 18 lat wysyłasz ksero dowodu swojego i wtedy kosmetyki Ci przysyłają, a Ty za nie musisz zapłacić w ciągu 14 dni. Głupio tak najpierw brać pieniądze, a potem dawać kosmetyki

Szczerze, 3 lata temu nie mogłam się zdecydować gdzie się zapisać, Avon czy Oriflame. Wybrałam to drugie i nie żałuję

Jeśli masz jakieś pytania, służę pomocą
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 14:14   #274
magda467
BAN stały

JAK ZOSTAĆ KONSULTANTKĄ ORIFLAME!!!
Jeżeli jesteś zainteresowana kupowaniem kosmetyków dla siebie 30% taniej lub sprzedażą i zarabianiem to teraz masz wyjątkową okazję.
Dla osób które zapiszą się w dniach 16.11 - 27.12.2009 wyjątkowa promocja - rabaty o wartości 90 zł + kuferek na kosmetyki o wartości 180 zł za symboliczną złotówkę!!!
Więcej informacji na stronie /ciach SPAM/
Serdecznie zapraszam.

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-11-19 o 14:40 Powód: pierwszy post i spam = ban
magda467 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 18:03   #275
anii7
Przyczajenie

Witam

Zastanawiam się nad zapisaniem do oriflame. Rozważam kupno kosmetyków dla siebie.Ale mam kilka pytań:
1. Czy rejestrując się poprzez stronę Ori, muszę czekać na kontakt mojego "sposnora", czy od razu mam status aktywnej konsultantki?
2. Koszty - czy wpisowe nadal kosztuje 1 zł i co "dostaję" teraz na wstępie?
3. Koszty przesyłki? Czy poprzez kupno na stronie www Ori za przesyłkę płacę 5 zł ( jeżeli jest poniżej 100pp?). Czy lepiej kupować poprzez biuro regionalne i tam ile płacę?
4. Czy katalogi dostaję do domu, czy przychodzą nowe tylko z zamówieniem?
5. Jakie są koszty odnowienia członkostwa?
6. Dla pewności: 100pp to jest 200zł?
7. Co to są bony premiowe? nie wiem czy dobrze to określiłam, widziałam gdzieś procenty przy kwotach zamówienia...
To chyba tyle co chciałabym wiedzieć
Pozdrawiam
anii7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 21:42   #276
asdi
Raczkowanie

witam,
mam pytanie odnośnie zakupów w centrum obsługi konsultantek AVON. Jestem konsultanką od niedawna i jeszcze nigdy tam nie kupowałam.
W obecnym katalogu mam małą listę zakupów (poniżej 150 zł), chciałabym wiedzieć czy robiąc zakupy w tym centrum będę musiała płacić opłatę detaliczna? Czy dostanę jakiś upust procentowy, czy po prostu będę płacić cenę jaka widnieje w katalogu?
Stary 2009-12-03, 18:59   #277
iness454
Raczkowanie

GG do iness454

nieopłacona reklama

Czas edycji: 2009-12-04 o 05:54
iness454 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 21:39   #278
chromonikielnia
Wtajemniczenie

oops. ;/

Edytowane przez chromonikielnia
Czas edycji: 2010-01-26 o 21:41
chromonikielnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 18:22   #279
jelonek1985
Zakorzenienie

GG do jelonek1985

Ja byłam rok konsultantką Oriflame. Zrezygnowałam z powodu wyjazdu za granicę. W Holandii nie ma Oriflame ale nawet jeśli by był to nie kontynuowałabym tej "zabawy". Na początku było fajnie, moją sponsorką była najlepsza przyjaciółka, która bardzo mi pomagała. Miałyśmy w każdy piątek spotkania, które dawały mi mnóstwo motywacji i dzięki którym stawałam się bardziej otwarta na ludzi i pewniejsza siebie. Miałam 7 stałych klientek, które zamawiały z każdego katalogu i kilka z "doskoku" Nigdy nie wyszłam na minusie, chociaż do każdego zamówienia wkładałam próbki nowych produktów z bierzącego katalogu. Mamie sprzedawałam nawet po upuście.
Najgorsze były braki w asortymencie. Miałam zamówienie na 100pp a z powodu braków nagle robiło się np 80pp. Wówczas, przy takim zamówieniu omijała mnie możliwość zdobycia hologramu (w zależności od promocji, 2 lub 3 hologramy = prezent, a prezenty były na prawdę świetne!). To powodowało, że zamawiałam produkty zaraz pierwszego dnia od obowiązywania nowego katalogu, równo o 10.00 rano, co wiązało się z dużym stresem: w pracy nie mogłam korzystać z internetu bo mieliśmy monitoring stron a ja łamałam ten zakaz a poza tym w pierwszym dniu obowiązywania nowego katalogu często była przesilona sieć i zalogowanie na konto stwarzało problem.
Mimo to miło wspominam czasy, kiedy byłam konsultantką Oriflame. Były świetne katalogi i w każdym znalazłam coś dla siebie. Teraz wydaje mi się, że Oriflame trochę się zepsuł. Nie ma już takich promocji jak przed rokiem, ciągle są te same produkty, nie wprowadzają nowych kosmetyków. Nawet jeśli chciałabym coś zamówić, niczego nie mogę dla siebie znaleźć. Moja była sponsorka, kiedy rozmawiam z nią o Oriflame, mówi, ze to nie jest to, co było kiedyś, że daje radę ale jest bardzo ciężko: odeszło wiele konsultantek, grupy się wykruszyły. Był pewien okres, kiedy Oriflame bardzo nastawił się na Program Witamy, na wpisywanie nowych konsultantek i można było za to dostawać np aparaty lub piękne kuferki na kosmetyki. Skończyło się na tym, że konsultanki wpisywały swoje klientki a wiadomo, że jak wpiszesz ileś swoich klientek to one już od ciebie nic nie zamówią i musisz na ich miejsce znaleźć nowe, co wcale nie jest takie proste. Dużo bym tu mogła pisać, o tym jak sponsorki rywalizowały między sobą, żeby nie stracić dodatkowych upustów z budowania grupy (jeśli osoba, którą wprowadziłaś, razem ze swoją grupą wypracowała większe PP niż jej sponsorka, to ta sponsorka na tej grupie nic nie zarabiała). Był więc czasami istny wyścig szczurów, podchody ile która ma już grupowego PP, branie dużych ilości kosmetyków na zapas. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam, bo to trochę skomplikowane jest; są liderzy, sponsorzy, dyrektorzy... Mnóstwo tytułów a na ich sukces pracują wszystkie konsultantki.
Ogólnie rzecz biorąc, to bardzo miło wspominam bycie konsultantką w Oriflame. Odnowiłam wiele starych kontaktów, poznawałam nowych ludzi, stałam się pewniejsza siebie i kupowałam kosmetyki za wypracowany zysk a ijeszcze zostawało na drobne wydatki. Kokosów z tego nie było ale ile satysfakcji

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Ups, przepraszam, napisałam, że w Holandii nie ma Oriflame. Oriflame jest, to Avonu nie ma.

"Idź własną drogą

Bo w tym cały sens istnienia
Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia
Bez niepotrzebnych niespełnienia
Myśli złych
"

22.10 - 4.11
jelonek1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 20:00   #280
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Chyba dawno już nie widziałaś katalogu Oriflame, bo naprawdę ostatnio pojawia się coraz to więcej nowych kosmetyków - nie mówię tylko o "reedycjach' - ale i kompletnie nowych produktów.

Ja powiem tak, jak ktoś jest bardzo zdeterminowany, to nie przeszkadzają mu ani braki, ani konieczność poszukiwania nowych klientek Jeśli ktoś chce osiągnąć sukces w jakimkolwiek biznesie (własnym), musi przeszkody traktować jako wyzwania, a nie 'powstrzymywacze'

Z jednej strony Twoja była sponsorka mówi, że kiedyś było lepiej czy łatwiej, a z drugiej strony mamy wiele nowych sukcesów również teraz, więc myślę że to wszystko zależy od danego człowieka

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 22:49   #281
jelonek1985
Zakorzenienie

GG do jelonek1985

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Chyba dawno już nie widziałaś katalogu Oriflame, bo naprawdę ostatnio pojawia się coraz to więcej nowych kosmetyków - nie mówię tylko o "reedycjach' - ale i kompletnie nowych produktów.

Ja powiem tak, jak ktoś jest bardzo zdeterminowany, to nie przeszkadzają mu ani braki, ani konieczność poszukiwania nowych klientek Jeśli ktoś chce osiągnąć sukces w jakimkolwiek biznesie (własnym), musi przeszkody traktować jako wyzwania, a nie 'powstrzymywacze'

Z jednej strony Twoja była sponsorka mówi, że kiedyś było lepiej czy łatwiej, a z drugiej strony mamy wiele nowych sukcesów również teraz, więc myślę że to wszystko zależy od danego człowieka
Oglądam katalogi przez internet albo dostaję w paczce co 1,5-2 miesiące. Jak nie widząc katalogów mogłabym stwierdzić, że nie wprowadzają wielu nowych produktów? Takie jest moje zdanie. Wydaje mi się, że dawniej było po prostu lepiej. A moja była sponsorka żyje Oriflame, kocha tą pracę i nie wyobraża sobie, by móc zrezygnować. Wkłada w to całe serce i mocno się angażuje chociaż widzi, że jest ciężej niż kiedykolwiek wcześniej.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Ja pracę konsultantki traktowałam jako dobrą zabawę i możliwość kupowania kosmetyków z upustem. Nie interesowało mnie budowanie grupy, wyzwania jakie przed nami stawiano, chęć rywalizacji. Patrzyłam na to wszystko z boku i było mi z tym dobrze To, czego mi brakuje z czasów, kiedy byłam konsultantką to tej adrenaliny, kiedy trzymałam w ręku nowy katalog i przeglądałam go z wypiekami na twarzy oraz spotkań przy kawie z klientkami...

"Idź własną drogą

Bo w tym cały sens istnienia
Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia
Bez niepotrzebnych niespełnienia
Myśli złych
"

22.10 - 4.11
jelonek1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 13:19   #282
paulinka1912
Przyczajenie

Witam, dziewczyny
Jestem nowa, lecz zaznajomiona z sytuacja
Mam pytanie, jestem Liderem i chciałabym przepisac umowe wraz z kadrą na mamę, jak to wygląda i jak długo to trwa? Ma ktoś może doświadczenie?
paulinka1912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 14:33   #283
dorabiajwdomu
BAN stały

spam

Czas edycji: 2010-03-12 o 05:48
dorabiajwdomu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 20:44   #284
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

dorabiajwdomu gratuluję pomysłu.. jeszcze może Akuna, FM, Faberlic..
pełen wachlarz..
Stary 2010-03-12, 18:34   #285
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez paulinka1912 Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny
Jestem nowa, lecz zaznajomiona z sytuacja
Mam pytanie, jestem Liderem i chciałabym przepisac umowe wraz z kadrą na mamę, jak to wygląda i jak długo to trwa? Ma ktoś może doświadczenie?
Zadzwoń do swojego Dyrektora, on wszystko wytłumaczy i jeśli się da, to od razu pomoże Ci to załatwić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 13:29   #286
gaelle
Przyczajenie

Witam!
Szukam konsultantki Orfilame we Wrocławiu. Moja poprzednia do dziś zamawia wszystko na ostatnią chwilę, żeby nazbierać punkty i przez to ciągle czegoś nie dostaję bo jest w brakach. Nie chcę więcej takich sytuacji bo nie raz fajne cenowo okazje przeleciały mi przed nosem i musiałam kombinować i szukać na allegro.
Zależy mi więc na znalezieniu kogoś rzetelnego, kto na bieżąco składa zamówienia, z kim będę się kontaktować na początku katalogu i tyle
Pozdrawiam!
Stary 2010-03-17, 09:13   #287
ola_gie
Zakorzenienie

na pewno znajdziesz konsultantkę z okolic, jeśli odezwiesz się w wątku "Wszystko o Oriflame"

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 18:50   #288
avonmichal
BAN stały

spam

Czas edycji: 2010-04-05 o 22:09
avonmichal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 18:57   #289
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

następny
wiesz czym to grozi?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 00:16   #290
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

A ja tam wolę po stokroć moje FM <serce> W życiu nie weszłabym do żadnego Avon czy Oriflame ;/ beznadzieja.. Fm ma oryginalne perfumy ja co miesiac mam conajmniej z 30 zamowien i masz 43% zysku od kazdego produltu perfumy są Świetne bardzoo trwałe i mają 20% zaperfumowania a oryginalne maja 20% do 30% wiec sa identyczne tylko w buteczce Fm.. na tym Fm buduje swoja potege, i tutaj głownie chodzi o rozwój grupy jest naprwde bardzo duzych chetnych do pracy poniewaz jest to ogromna szansa na zapewnienie sobie spokojnego zycia.. nie ma zadengo dyrektora tylko załozyciel nikt z Ciebie kasy nie zdziera.. moj chlopak wszedl w to 4 miesiece temu i ma juz 20 osob pod soba a moja kolezanka po roku zarabia juz 4 tysiace wskoczyla na 21% osiagnac moze to kazdy.. potem sa jeszcze Perlowa orchidea złota i diament za diament zarabia sie 50 tysiecy srednio a za 21% dostajesz własnego mercedesa od Firmy Nie ma zadnych limitow do wyrobienia.. SAME PLUSY.. ja teraz weszlam chcialam najpierw przekonac sie jak pojdzie mojemu TZ idzie mu swietnie a pzoatym sa swietne progi motywacyjne np wycieczka do Egiptu na 2tyg za darmo i to jest naparwde nie ciezko osiagnac.. i to jest swietne ze kazdy buduje swoja SIEC i ty wprowadzisz tylko 2 osoby a one kolejne 2 i tak to sie kreci dalej.. Naprawde POLECAM jak ktos chetny to niech pisze na gg 6816939 z Lublina

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 07:06   #291
Konto usunięte

a czy warto ryzykować tylko po to aby zareklamować firmę w wątku całkowicie innego tematu?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 07:53   #292
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
FM ma oryginalne perfumy

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 20:51   #293
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

W życiu nie weszłabym do żadnego FM ;/ beznadzieja...

Stary 2010-05-20, 08:40   #294
mg2510
Przyczajenie

Ostatnio wymyśliłam sobie że chce zostać konsultantką AVON i dowiedzieć się coś na ten temat. Wypełniłam więc formularz na stronie Avonu, ale niestety nikt się ze mną nie kontaktuje. Powinnam dalej czekać na kontakt z AVON czy szukać kogoś kto jest liderem sprzedaży? Jeśli ktoś taki tu jest z warszawy to niech się do mnie odezwie na priv.
mg2510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 10:14   #295
myszka197
BAN stały

:md leje:
Cytat:
Napisane przez Michalinka89 Pokaż wiadomość
A ja tam wolę po stokroć moje FM <serce> W życiu nie weszłabym do żadnego Avon czy Oriflame ;/ beznadzieja.. Fm ma oryginalne perfumy ja co miesiac mam conajmniej z 30 zamowien i masz 43% zysku od kazdego produltu perfumy są Świetne bardzoo trwałe i mają 20% zaperfumowania a oryginalne maja 20% do 30% wiec sa identyczne tylko w buteczce Fm.. na tym Fm buduje swoja potege, i tutaj głownie chodzi o rozwój grupy jest naprwde bardzo duzych chetnych do pracy poniewaz jest to ogromna szansa na zapewnienie sobie spokojnego zycia.. nie ma zadengo dyrektora tylko załozyciel nikt z Ciebie kasy nie zdziera.. moj chlopak wszedl w to 4 miesiece temu i ma juz 20 osob pod soba a moja kolezanka po roku zarabia juz 4 tysiace wskoczyla na 21% osiagnac moze to kazdy.. potem sa jeszcze Perlowa orchidea złota i diament za diament zarabia sie 50 tysiecy srednio a za 21% dostajesz własnego mercedesa od Firmy Nie ma zadnych limitow do wyrobienia.. SAME PLUSY.. ja teraz weszlam chcialam najpierw przekonac sie jak pojdzie mojemu TZ idzie mu swietnie a pzoatym sa swietne progi motywacyjne np wycieczka do Egiptu na 2tyg za darmo i to jest naparwde nie ciezko osiagnac.. i to jest swietne ze kazdy buduje swoja SIEC i ty wprowadzisz tylko 2 osoby a one kolejne 2 i tak to sie kreci dalej.. Naprawde POLECAM jak ktos chetny to niech pisze na gg 6816939 z Lublina

taaaaa oryginalne perfumy "20% naperfumowania"
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 21:35   #296
Fuuma
Przyczajenie

Witam.

Przeglądając temat, natknęłam się na posty typu: "jeżeli ktoś ma jakieś pytania nt kosmetyków Avon/Oriflame, chętnie pomogę". Ponieważ właśnie mam takie pytanie, pozwoliłam sobie napisać. Jest to pytanie raczej do weteranów tej branży : P którzy dobrze się orientują w kosmetykach, którymi te firmy dysponowały sporo czasu temu.

Wspomiane wyżej "sporo czasu temu" (myślę, że może to być nawet 5-7 lat), używałam balsamu do ciała jednej z tych firm, niestety nie pamiętam której. Bardzo bym chciała kupić jakiś obecny odpowiednik tego balsamu, o ile takowy istnieje.

Pamiętam tylko, że w katalogu i na buteleczce było (chyba w nazwie) słowo 'noc', buteleczka była różowa lub lekko niebieska/fioletowa i był na niej żółty księżyc; zapach był (wydaje mi się, że) różany (jeżeli dobrze zapamiętałam) i taki lekko afrodyzjakowy.
Od dawna często przypomina mi się ten balsam ; D kiedyś często go zamawiałam (ponieważ korzystałam zarówno z kosmetyków Avona, jak i Oriflame'u, niestety nie pamiętam, która z tych firm nim dysponowała, myślę jednak, że raczej Oriflame).

Jeżeli ktoś mógłby pomóc, byłabym bardzo wdzięczna za informację.
Fuuma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 22:58   #297
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuuma Pokaż wiadomość
Witam.

Przeglądając temat, natknęłam się na posty typu: "jeżeli ktoś ma jakieś pytania nt kosmetyków Avon/Oriflame, chętnie pomogę". Ponieważ właśnie mam takie pytanie, pozwoliłam sobie napisać. Jest to pytanie raczej do weteranów tej branży : P którzy dobrze się orientują w kosmetykach, którymi te firmy dysponowały sporo czasu temu.

Wspomiane wyżej "sporo czasu temu" (myślę, że może to być nawet 5-7 lat), używałam balsamu do ciała jednej z tych firm, niestety nie pamiętam której. Bardzo bym chciała kupić jakiś obecny odpowiednik tego balsamu, o ile takowy istnieje.

Pamiętam tylko, że w katalogu i na buteleczce było (chyba w nazwie) słowo 'noc', buteleczka była różowa lub lekko niebieska/fioletowa i był na niej żółty księżyc; zapach był (wydaje mi się, że) różany (jeżeli dobrze zapamiętałam) i taki lekko afrodyzjakowy.
Od dawna często przypomina mi się ten balsam ; D kiedyś często go zamawiałam (ponieważ korzystałam zarówno z kosmetyków Avona, jak i Oriflame'u, niestety nie pamiętam, która z tych firm nim dysponowała, myślę jednak, że raczej Oriflame).

Przyznam, że nie wiem, o czym mówisz, bo jestem konsultantką dopiero od września, ale nie kojarzę żadnego produktu z obecnej oferty, który przypominałby opisany przez Ciebie balsam. Z księżycem mamy tylko wodę toaletową Moon Być może był to balsam z jakiejś linii zapachowej, która została już dawno wycofana (zazwyczaj produkty nie są w sprzedaży przez 5 lat, są wymieniane), ale mogła to być zupełnie inna seria - nie orientuję się w polityce firmy tamtego okresu Może poszukaj na KWC ? W każdym razie - powodzenia

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 21:23   #298
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez Fuuma Pokaż wiadomość
Witam.

Być może było to coś z serii Body&Mind? Sprawdź w googlach Ale i tak seria ta jest już wycofana i nie ma nic na jej miejsce

Stary 2010-07-06, 07:21   #299
Konto usunięte

Nóż się wkieszeni otwiera gdy się widzi takie posty, ludzie to nie mają kultury...
Stary 2010-07-06, 07:21   #300
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spamer Pokaż wiadomość
spam
reklama na wizażu jest płatna
Isn't it?

Czas edycji: 2010-07-06 o 07:25
ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości