Mazidla dostepne w Niemczech :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-29, 19:41   #271
*majka*
Zakorzenienie

Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)

Cytat:
Napisane przez desti
no i skonczylo sie rumakowanie

Maja niestety Nivea brazujaca do twarzy... jak kazdy inny krem Nivea zapycha mnie... i powyskakiwaly mi niespodzianki ... i za cholere nie wiem dlaczego bo w skladnie oprocz jednego podjerzanego skladnika i to tak w polowie skladu nic nie widzialam ...
ehhh... moja skora nie toleruje Nivea i nie wiem dlaczego skoro inne kremy i balsamy do ciala sluza mi bardzo dobrze... dziob mam jakis fanaberyjny ...

bo pozatym to bardzo fajny kremik... i lepiej sie nie sugerowac moimi problemami bo ja tak zawsze mam z Nivea ...
Jesli chodzi o krem,to sie ciagle zastanawiam,ale coraz czesciej kraze obok Nivea ,bo ja to strasznie niezdecydowana jestem

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba
majka to zrobmy tak. Wezme ten Dior na spotkanie i sie nim wymalujesz. Zobaczysz czy czarny bedzie taki jak oczekujesz. Powiem jeszcze od siebie, ze nowy MF u mnie daje wiekszy efekt, ale ja nastaniona jestem na pogrubienie i wydluzenie, wiec na mnie nie patrz, a Dior wedlug mnie moze lekko wydluza, moze lekko pogrubia, napewno efekt slabszy niz po MF, ale jedno co trzeba mu przyznac ma ciemna czern, zreszta MF tez. Wezme go ze soba to zobaczysz jak sie czern spisuje.
Ok
Stary 2006-04-29, 20:30   #272
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka*
Jesli chodzi o krem,to sie ciagle zastanawiam,ale coraz czesciej kraze obok Nivea ,bo ja to strasznie niezdecydowana jestem
mi tez czesto trudno sie zdecydowac ... a ta nivea ogolnie bardzo fajna tylko ja niestety kremow tej firmy nie toleruje... i nie mam pojecia dlaczego ... caly tydzien bylo cacy... i jak wysypalo to hurtem ...

ale za to kupilam dzis balsam brazujacy do ciala Garniera ... tego do twarzy dalej nigdzie nie widze ... ten wizaz zdecydowanie na mnie zle dziala ... bo mam jeszcze brazujacy Nivea do ciala, ktorego nie zaczelam... i jakos w szafce coraz mniej miejsca mi sie robi ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 20:42   #273
mloda71
Zadomowienie

GG do mloda71

Hej dziewczyny. Od dzisiaj w Douglasie sa blyszczyki z Cliniqe (tak sie pisze?)
dwustronne (dwu kolorowe-wiecie o co mi chodzi? Zreszta jak chcecie to moge fote wkleic, ale dopiero jutro) za 8€. To juz moje chyba 4 opakowanie (sprzedaja te blyszczyki tylko czasami czyli nie sa caly czas dostepne).
Takze polecam!

mloda71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 21:56   #274
desti
Zakorzenienie

na razie musze wykonczyc te blyszczyki co mam ...
Stary 2006-04-29, 23:34   #275
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda71
Hej dziewczyny. Od dzisiaj w Douglasie sa blyszczyki z Cliniqe (tak sie pisze?)
dwustronne (dwu kolorowe-wiecie o co mi chodzi? Zreszta jak chcecie to moge fote wkleic, ale dopiero jutro) za 8€. To juz moje chyba 4 opakowanie (sprzedaja te blyszczyki tylko czasami czyli nie sa caly czas dostepne).
Takze polecam!

Hm,musze znowu do Douglasa wstapic
Stary 2006-05-12, 13:35   #276
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cos tu cicho w tym watku

Majka, wybralas sie do Douglasa?? Bo ja tak Przez ten brazowy nie chcialam tego blyszczyka nigdy kupic, ale jak bylam na zakupach z Lady_Elektra (ktora sie nie odzywa ), to sie skusilam I musze przyznac, ze od tego brazowego juz sie uzaleznilam Jest swietny, daje taki zlotawy polysk

A kremy brazujace do twarzy nabylam dwa - Najpierw Oil of olaz Everyday Sunshine, a ze Holiday Skin byl w promocji to tez kupilam I sama nie wiem, ktory lepszy HS bardzo szybko sie wchlania i jakby lekko wysusza, chociaz mam ten do skory suchej. Nakladam go wieczorem i rano mam sciagnieta skore A ten drugi uzywam na dzien A to dlatego, ze ma filtry Pewnie one nic nie daja, ale samopoczucie lepsze, ze jakas tam ochrona jest No i bardzo fajny efekt Tylko chyba nie moge tak za dlugo, bo bede za ciemna

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 13:52   #277
*majka*
Zakorzenienie

Do Douglas nie dotarlam
Za to kupilam wkoncu krem brazujacy do twarzy od Nivea ale mam go dop o wczoraj wiec sie nie moge za bardzo na jego temat wypowiedziec

Ostatnio cos mi pryszcze na czole powyskakiwaly i kupilam z tej okazji Clearasil Ultra Aktiv Reinigundspads-boze jaki ogien jak uzyje to czuje,ze mi cale czolo zaraz wypali,a nie tylko moje waskakiwajki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-16, 13:14   #278
Sylwia***
Wtajemniczenie

Dziewczynki, chcialabym sobie kupic cos brazujacego do twarzy, ale zeby mi porow nie pozatykalo. Jola, jak tam, testowalas juz te swoje? Desti, Ty masz problemy z nivea - ja tez, i co w koncu postanowilas? Znalazlas cos dla siebie? Pisz o wszystkim, co testujesz , moze mi tez sie przyda.

Poza tym mam od jakiegos czasu problem z data waznosci na niemieckich produktach. Nie wiem, moze juz o tym byla mowa. Chodzi o to, ze na wielu dobrych kosmetykach tutaj nie ma zadnej daty waznosci. Oczywiscie jest kod kreskowy i jakies inne kody, ale w zaden sposob nie da sie z tego sklecic zadnej daty Czy Wy moze 'odkrylyscie' juz, jak to sie odczytuje?
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 15:09   #279
desti
Zakorzenienie

Sylwia ja pokornie wrocilam do Bebe Holiday Skin ... i o dziwo nie zatyka... ja w sumie tylko kosmetyki z Bebe uzywam bo z tymi nie mam problemu... i jak zauwazylam dobrze mi sluza kremy Garniera... ale tego brazujacego jeszcze u mnie nie znalazlam wiec na razie zostane przy Bebe ... ale do ciala uzywam brazujacego Garniera... co prawda daje bardzooo delikatny odcien ale na razie mi to pasuje ...

a co do daty waznosci... na wielu kosmetykach masz z tylu na naklejce jest takie jakby okragle pudeleczko narysowane ... i nad tym jest 6M ,12M, 36M ... czyli od momentu otwarcia dana ilosc miesiecy...
kodow kreskowych czytac nie umiem... i nie wiem jak jest w przypadku tuszy i rzeczy, ktore nie maja tego pudeleczka...
Stary 2006-05-16, 15:54   #280
Sylwia***
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desti
Sylwia ja pokornie wrocilam do Bebe Holiday Skin ... i o dziwo nie zatyka... ja w sumie tylko kosmetyki z Bebe uzywam bo z tymi nie mam problemu... i jak zauwazylam dobrze mi sluza kremy Garniera... ale tego brazujacego jeszcze u mnie nie znalazlam wiec na razie zostane przy Bebe ... ale do ciala uzywam brazujacego Garniera... co prawda daje bardzooo delikatny odcien ale na razie mi to pasuje ...

a co do daty waznosci... na wielu kosmetykach masz z tylu na naklejce jest takie jakby okragle pudeleczko narysowane ... i nad tym jest 6M ,12M, 36M ... czyli od momentu otwarcia dana ilosc miesiecy...
kodow kreskowych czytac nie umiem... i nie wiem jak jest w przypadku tuszy i rzeczy, ktore nie maja tego pudeleczka...
Desti, chyba sie tez na HS skusze, ale ten do cery mieszanej Do ciala tez chyba HS. A jakiego Ty uzywasz? Tgo samego do twarzy i ciala, czy masz specjalny krem do twarzy?

Co do tego oznaczenia, to wlasnie tez zauwazylam, ale nie rozumiem tego, ze przeciez w sklepie klienci czesto otwieraja kosmetyki, zeby powachac, i wtey jest to juz dla mnie otwarcie kosmetyku?? I co wtedy?
Stary 2006-05-16, 17:01   #281
desti
Zakorzenienie

do twarzy uzywam Bebe HS przeznaczonego do twarzy do cery mieszanej... a do ciala balsamu Garniera... jakos nie mam przekonania zeby posmarowac sobie balsamem do ciala twarz... zbyt duze ryzyko niechcianej reakcji na skorze ...

a co do otwierania w sklepie... hmmm... ja nigdy nie biore opakowania, ktore stoi na brzegu... tylko takie ze srodka... wtedy mniejsze ryzyko, ze ktos je otwieral... a kremy przewaznie i tak maja zaklejone sloiczki/tubki ... a i po kartoniku mozna poznac czy ktos juz w srodku grzebal ...
ale ryzyko zawsze jest... co zrobic... choc te kosmetyki, ktore maja wziecie na szczescie dlugo na polkach nie stoja...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-17, 09:58   #282
Sylwia***
Wtajemniczenie

Hm, no wlasnie tez tylko tym sie pocieszam, ze te, ktore maja wziecie i tak sa swieze, bo wlasnie przerozne balsamy, zele itp. rzeczy nie maja zadnego zabezpieczenia, ani tez pudeleczka, ktore tak jak Ty zawsze dokladnie ogladam No i ja tez zawsze wygrzebuje produkt stojacy gdzies z tylu, nigdy ten na wierzchu. A zawsze myslalam, ze to tylko ja jestem przewrazliwiona i tak kombinuje

To ja chyba kupuje dwa HS W razie jakichkolwiek zmian, zwlaszcza negatywnych i zwlaszcza na twarzy, prosze o info

PS. Przypomniala mi sie wazna rzecz. Widze, ze duzo jest pozytywnych opinii o garnierze, wiec moze jednak do ciala wzielabym go. Ale jest podobno baardzo delikatny. Czy wiec nie widac roznicy pomiedzy Twoja twarza (HS) a cialem (Garnier)? Ja mam zawsze twarz ciemniejsza od reszty, jesli sie opalam naturalnie, i to mnie denerwuje, i boje sie, ze przy takim polaczeniu kosmetykow tylko poglebie ten efekt.
Stary 2006-05-17, 14:20   #283
desti
Zakorzenienie

ja sie w ogole nie opalam od jakiegos czasu wiec bylam rownomiernie biala ... a HS do twarzy trzy dni uzylam pod rzad a teraz co drugi dzien... Garnier owszem jest slabszy jezeli chodzi o brazowenie ale musze przyzac, ze nie widze roznicy w odcieniu...
jak zaczelam smarowac buzie i szyje zanim uzywalam tego do ciala to bylo widac roznice ale gdy do tewgo dolaczylam Garniera... tworzy ladna calosc ... moze dlatego, ze HS ten do twarzy w sumie tez jest delikatny...

ale tak sobie mysle, ze kazdy musi sobie dobrac najbardziej odpowiadajace mu polaczenie... bo pisaly dziewczyny, ze na niektore w ogole te balsamy nie dzialaja... wiec tu tez tak trudno z gory zakladac... to na kazdej skorze moze inaczej reagowac ...
Stary 2006-05-18, 16:26   #284
desti
Zakorzenienie

hmmm... widzialam dzis w tv reklame kremiku brazujacego do twarzy Oil of olaz ... i tak sie zastanawiam jak ten by sie sprawowal... slyszala moze ktoras z was o nim ??? ...

Maja jak tam tusz z Max Factora sie sprawuje... po dluzszym uzywaniu ??
Stary 2006-05-18, 16:32   #285
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
hmmm... widzialam dzis w tv reklame kremiku brazujacego do twarzy Oil of olaz ... i tak sie zastanawiam jak ten by sie sprawowal... slyszala moze ktoras z was o nim ??? ...

Maja jak tam tusz z Max Factora sie sprawuje... po dluzszym uzywaniu ??
Desti o tym kremie Jola pisala wyzej,ze ma i uzywa wiec moze skrobnie cos wiecej jak sie sprawuje

Jesli chodzi o MF,na poczatku super,teraz mam wrazenie,ze zaczyna powoli wysychac i jest bardziej gesty ale i tak uwazam,ze to jeden z lepszych ktorych uzywalam i na pewno kupie nastepny
Stary 2006-05-18, 16:38   #286
desti
Zakorzenienie

Maja ... o wlasnie... tak mi sie wydawalo, ze gdzies tu o tym kremie cos widzialam ale ja dzis srednio kojarzaca jestem ... ja sobie ten tusz ogladalam... szczoteczke ma podobna jak Nivea... ale ja jednak pozostane przy tuszu Diora ... dobrze, ze jest taki wybor i kazdy moze cos dla siebie znalezc ... tylko to szukanie wykancza ...

Jola wrzuc sklad jak mozesz ... i podziel sie wrazeniami...
Stary 2006-05-18, 16:42   #287
*majka*
Zakorzenienie

wlasnie
a ja teraz bede poszukiwac nowego podkladu...juz widze te nietrafione odcienie i jak sie wkurzam,ze nic fajnego nie moge znalezc
Stary 2006-05-18, 16:55   #288
desti
Zakorzenienie

ja jestem wierna "dream matte" z Maybelline... wyjatkow dobrze mi sluzy i kolor tez mi odpowiada ... chociaz z gazety mam probke estee lauder "individualist" przy okazji musze przetestowac bo tak go ladnie opisali, ze dopasowuje sie do koloru skory... ciekawa jestem jak jest faktycznie ...

ale jakis czas temu kupilam "perfekt match" loreal... niby zwykly puder w kamieniu... ale jest taki fajny jedwabisty i naklada sie go gabka... jak dla mnie kapitalny... nakladam go na ta przybrazowiona kremem buzie bez podkladu i jak dla mnie b.dobrze wyrownuje kolor skory ... na codzien jak jest cieplo jest super... i buzia jest fajnie gladka...
Stary 2006-05-18, 17:17   #289
*majka*
Zakorzenienie

ja wlasnie mam podklad loreal perfect match -jest bardzo fajny,ale teraz chce cos nowego wyprobowac

A jak tam Lipocure sie spisuje,dalej taki swietny,bo jeszcze sie czaje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-18, 17:36   #290
desti
Zakorzenienie

Maja wszystkie te srodki tylko napinaja i wygladzaja skore i z tym radza sobie bardzo dobrze bo skora faktycznie ladnie wyglada... ale zaden nie ma szans zlikwidowac cellulitu... chyba, ze jest to 1 stopien... ale takie to mozna zwyklym masazem zwalczyc... pozostale stopnie to probelm z tkanka gleboko pod skora... i tu myzianie po skorze nic nie da ...

przeczytaj sobie ten artykul... to nawet ostatnio w tv bylo:
http://www.stiftung-warentest.de/onl...5/1091475.html
Stary 2006-05-18, 17:42   #291
*majka*
Zakorzenienie

ja to juz sie kwalifikuje w okolicach 3 stopnia i nawet jesli te kremy nic nie daja,to nie mam wyrzutow sumienia,ze nic z tym nie robie
Stary 2006-05-18, 18:10   #292
Lady_Elektra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *majka*

Jesli chodzi o MF,na poczatku super,teraz mam wrazenie,ze zaczyna powoli wysychac i jest bardziej gesty ale i tak uwazam,ze to jeden z lepszych ktorych uzywalam i na pewno kupie nastepny
Bardzo się cieszę, że się Tobie spodobał ten tusz Faktycznie staje się taki gęsty i jest go mało, ale efekt na samym początku jest niesamowity.

A co do Joli, to nie wiem czy ona jeszcze jest, bo miała wyjechać na parę dni do Polski. Ale jak wróci, to pewnie się odezwie
Lady_Elektra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 18:17   #293
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady_Elektra
efekt na samym początku jest niesamowity.
to prawda,rzesy sa boskie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-18, 22:43   #294
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady_Elektra
A co do Joli, to nie wiem czy ona jeszcze jest, bo miała wyjechać na parę dni do Polski. Ale jak wróci, to pewnie się odezwie
Jeszcze przez chwilke jest Ale z braku czasu niestety duzo nie napisze

Desti - krem brazujacy Oil of olaz mam i uzywam I jestem z niego zadowolona Fajnie nawilza i zostawia taka lekko tlustawa warstewke na twarzy, co przy mojej mega suchej skorze jest ogromnym plusem Kolor jest bardzo delikatny. Mam tez HS do skory suchej i uzywam go na noc, a Everyday Sunshine na dzien i mimo to twarz nie jest ciemna, kolor delikatny, w sam raz I musze powiedziec, ze HS lekko wysusza mi skore Wiec z tych dwoch, moim faworytem jest Everyday Sunshine

Ale zagmatwalam To dlatego, ze sie spiesze, bo spakowac sie w koncu trzeba Sklad wrzuce, jak wroce - obiecuje Mam nadzieje, ze nie bedzie za pozno

Basiu, lece jeszcze szybciutko do Ciebie na GG

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 23:02   #295
desti
Zakorzenienie

aaaa... no wlasnie skoro ES troche natluszcza skore to nie wiadmo jak sie bedzie zachowywal przy mojej fanaberyjnej mieszanej... dlatego u mnie HS dosc dobrze sobie radzi... hmmm... to nie wiem czy z ES zaryzykuje...
Stary 2006-05-22, 08:48   #296
Sylwia***
Wtajemniczenie

Hej, a ja doczytalam, ze z serii HS do twarzy sa trzy stopnie: delikatny, sredni i mocny, to kurcze jakiego mam w koncu uzyc? Za duzy mam wybor...
Stary 2006-05-23, 16:28   #297
Sylwia***
Wtajemniczenie

No wiec melduje, ze dzis wyprobowalam po raz pierwszy HS do ciala do skory normalnej, to znaczy ten mniej mocny. Jakis diabel mnie wczoraj podkusil i weszlam do DM, gdzie znalazlam te produkty za 2.99 , wiec zaraz jeden porwalam w objecia. Pierwsze wrazenie po zastosowaniu pozytywne, zobaczymy, jak bedzie dalej. Moze sobie kupie od razu tez do skory sredniej tak na przyszlosc.

W ogole to balam sie, ze jesli posmaruje tym sie cala, to niewiele tego w buteleczce zostanie, ale musze powiedziec, ze zostalo, i to calkiem sporo

A jak smarujecie sie na plecach???

PS. Z tym dm to jakos dziwnie jest, bo inne dm nie maja takiej promocji, A na pewno nie sa to stare produkty. W ogole nigdy wczesniej nie widzialam takich typowych promocji w dm, zawsze byly w rossmanie lub schleckerze, ale nie w dm, tylko w tym jednym tak maja i produkty w promocji sie czesto zmieniaja. A jak to jet w Waszych miastach?

Pisac mi tu, bo na wizazu wieje nuda!!!
Stary 2006-05-23, 16:40   #298
*majka*
Zakorzenienie

Za 2.99 euro -szczesciara
A jesli chodzi o plecy to wykorzystuje TZ

P.S.czy te balsamy HS tez smierdza po kilku godz od uzycia jak Sopot z Ziaji?
Stary 2006-05-23, 17:17   #299
Sylwia***
Wtajemniczenie

Dziewczynki, melduje, ze smierdze.

Zaraz wskakuje pod prysznic. Chyba tak to bede robic, ze poznym popoludniem sie posmaruje, zostawie to (2 godzinki myslicie wystarczy?) i wezme prysznic wieczorem przed spaniem.

Majka, nie mam pojecia, jak bardzo ten Sopot Ziaji smierdzi. Ja czuje, ze smierdze, ale moglabym to wytrzymac, nie jest to bardzo mocno, ale wyraznie wyrozniam ten zapach. Za godzine wroci moj TZ, to jak chcesz sprawdze na nim, czy cos wyweszy I tak musze teraz pozmywac, wiec spokojnie moge jeszcze przez godzinke posmierdziec (tylko i wylacznie dla celow doswiadczalnych ).
Stary 2006-05-23, 17:55   #300
*majka*
Zakorzenienie

tak myslalam,ze bedzie smierdziec dla mnie ten zapach jest nie do zniesienia Ja mam Dove i tez smierdzi niestety i teraz stoi w szafce i czeka na moja mame

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości