|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
z cenami w Almie to zależy
bo jeżeli chodzi np. o wędliny czy pieczywo to różnicy do Carrefoura wielkiej nie ma ale już np. chemia, alkohol czy nabiał to tutaj różnica już się robi większa (btw kiedyś zawodowo robiłam porównania cen w marketach) a i np. jeżeli o chemię idzie to jednak w Carrefour czy Tesco jest większy wybór niż w Almie..... o raju Patik oby to nic poważnego nie było!
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
![]() Iwa, co dziś dziergasz, przyznaj się?
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak Alma to tak jak Piotr i Paweł czy u nas jak Bomi było
![]() dzisiaj już nic nie dziergam ![]() obmyślam plan na pingwina ;P w weekend chyba do teściów pojedziemy to bym bratankowi męża sprezentowała ![]() jutro się za czapkę wezmę bo dzisiaj tą sowę różową robiłam ![]() a i jutro bawełniana włóczka też powinna mi przyjść to będę kapelusze robić ![]() no i jeszcze czekam na potwierdzenie 3 zamówień w między czasie ![]() i jeszcze sobie myślę co będę dziergać na wakacjach
|
#274 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() A ja na uczelni siedzę.... przyjechałam z TŻem bo mam kilka spraw do załatwienia, wysadziłam go w pracy i póki co, mam czas na kawę. Całą noc mnie brzuch pobolewał, nie mogłam się nawet z boku na bok przewrócić, ale to na pewno nie skurcze, dziś nie planuje rodzić ![]() A mała przylepa przyszła do nas w nocy, wpakował się w środek i zasnął, jak wychodziliśmy to jeszcze spał o dziwo, bo zawsze przychodzi, każe iść na fotel i dopiero tam zasypia Cytat:
Cytat:
Cytat:
o nie... biedna Patik ![]() Chyba wreszcie wiosna się zbliża, na razie pięknie słońce świeci, oby tak dalej!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-04-08 o 07:23 |
|||
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
O Matko! Patik! Trzymam kciuki, zeby to nic powaznego...
Marzenko dobrze, ze u Hani to tylko trzydniowka. Piszesz, ze Hania nie miala wysokiej goraczki... Bede obserwowac Antka, bo u niego tez poki co 38,4 to max. Choc na razie te zabki obstawiam. Haniolek piekna na zdjeciach! Sama slodycz. Aniu jak zwykle ranny ptaszek z Ciebie. Co dzien mysle, kiedy sie rozpakujesz. Czy maluszek dalej jest bezimienny? Dziewczyny dziekuje serdecznie za opinie odnosnie sukienki. Ulzylo mi, ze nie bede out of fashion. A z moja figura jak zwykle przesadzacie. Sa tu na forum wieksze lachony. |
|
|
|
#276 | ||||
|
Rozeznanie
|
alibany, aania, myha82
Cytat:
![]() Cytat:
Czuję się juz dobrze, mdłości minęły. Termin mam na 1 listopada ![]() Cytat:
![]() i Cytat:
zdrówka, oby jednak nie bolało!Do pracy rodacy...
|
||||
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
o cholera, biedna patik ..Elika M. ma kuzynkę z tego terminu i ciocię ( mamę i córkę ) i fantastyczne kobiety z nich są. Termin trafiony Masz przeczucia co do płci?Aniu ja też myślę o Tobie co dzień, myśmy mieli zaproszenie wczoraj do tgodniowego Danielka, ale mały zakatarzony troszeńkę jeszcze i nie pojechaliśmy.( w sensie mój mały, bo tamtem zdrów i nie chciałam by się zaraził )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny.
aga - sukienka bardzo łądna ale ty jesteś ladniejsza taka delikatna i świeża miło popatrzeć i fajan fryzurka marzenka - hania jest urocza u nas zawitało słonce chociaz na chodnikach pelno sniegu jeszcze a jak u Was? dzis tato ma miec zabieg maja mu jakies sprezyny do zyl wkladac tzw. Stent martwie się
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie teraz slonce ale z rana snieg padal
![]() czejkam tej wiosny i czekam... zeby odgonic kinga juz chodzi w bardziej wiosennej kurtce, bo dotad latala w kombinezonie jeszcze... |
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Ellika, Sweet dzieki dziewczyny!
Ellika swietny termin ![]() Sweet moj tata mial ten zabieg, nic sie nie boj. Czy Twoj tata ogolnie ma problemy z sercem? Moj tak, wiec rozumiem Twoj strach o niego
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet kciuki za zabieg u taty.
na pewno wszystko będzie dobrze! u nas dzisiaj pięknie! w cieniu jeszcze rześko, ale słoneczko świeci na całego ![]() jeszcze byłam w sklepie po kawę bo mi się wczoraj skończyła i kupiłam sobie pareo, mężowi krótkie spodenki, Hani sukienkę na ramączkach (po kolei 5, 2 i 8zł hehe) więc już całkiem dzisiaj mam ochotę do życia ![]() Aga nie kojarzysz może dzsiaj jak Kozicka przyjmuje? szukam kartki i znaleźć nie mogę :/ dodzwonić się o tej godzinie do przychodni graniczy z cudem a mleko mi się dla Ali kończy....
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa wydaje mi sie, ze w poniedzialki od 8 do 13, ale moge sie mylic lub tez mogla zamienic.
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha dzięki bo mi się właśnie wydaje, że jest popołudniu ![]() edit. dodzwoniłam się - jest od 13
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-04-08 o 09:48 |
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
he he no widzisz... to widze, ze czesto zmienia te poniedzialki, bo ostatnio jak bylam, to rano wlasnie.
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też słoneczko
Ogarnęłam syfik pomalowałam paznokcie, w końcu bo co chwile mi się rozdwajały i wyglądały okropnie PATIK aby to nie było nic poważnego !!
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Patik? Justyna, daj znać
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Patik czeka na tomograf, nic więcej nie wie, czuje się dobrze i może dzisiaj wyjdzie
|
|
#288 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przet
Cytat:
![]() Ellika jeszcze nie gratulowałam! Więc gratulacje!!!!!! ![]() U nas też weekend pod znakiem skradającej się wiosny Wczoraj latały nam nad głowami bociany, żurawie?, ogólnie czuć, że małymi krokami się zbliża![]() Ala rozbrykała się na dobre z jazda na rowerku, te filmiki co Wam pokazywałam to takei dreptanie. A wczorja na wieczór już jeździła, rozpędzała się i brała nogi do góy. No niemozliwe mam to dziecko W tyg kupujemy z mężem sobie rowerki, bo ganiac za nią nie damy rady ![]() I pytanie! Jakie foteliki na rower polecacie? Wiem, że hamaxy ale są chyba różne modele, jeszcze nie zagłębiałam tematu, wiem, że niektóre z Was mają, poproszę o sugestie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przet
kurcze, tak piszecie o tych biegowych rowerkach ze chyba sprawdze jak kinga bedzie na tym sie miala, ale cos mi sie wydaje ze to za male chuchro, bo ma tylko ubrania dopiero na 86 cm, wiec nie wiem czy ten co mamy rowerek jest dobry...
za to arturowi kupujemy prawdziwy rower i od razu 20 calowy
|
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
Patiku
Elliko gratuluję s4erdecznie Alibany my mamy Hamaxa model siesta i uważam, że świetny jest. jak nam Hanka raz zasnęła w nim na przejażdżce to po prostu odchyliliśmy go i mała spała wygodnie, główka jej się o kolana nie obijała witam się z pracy zawalona robotą jestem. mała wysiedziała ze mną chwilę w wannie, ale szału nie było. najważniejsze, że dziecko umyte.
|
|
|
|
#291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z Polandii
![]() Cytat:
mam nadzieje ze to nic groznego... jakies fatum wisi, najpierw ja z ta noga teraz Patik Cytat:
bedzie dobrzeEllika wielkie gratulacje Marzenko Haniołek jak zwykle uroczy No nadrobiłam, wiec witam sie oficjalnie juz z ojczyzny Podroz minelam nam nadzwyczaj dobrze, nie potrzebnie sie martwilam. Jestem mile zaskoczona uczynnoscia ludzka. Na kazdym kroku ktos chcial nam pomoc, do samolotu po schodach jakos Wiki wniosalam sama, ale torbe niosl mi bardzo mily pan. Sam lot bardzo dobrze znioslysmy obie. Obawialam sie ze Wiki bedzie sie nudzic, marudzic i bedzie chciala uciekac i spacerowac po pokladzie. Jakie bylo moje wielkie zdziwienie gdy Wiktoria usiadla grzecznie w fotelu i zajela sie ogladaniem gazetek, troche wstawala na fotelu i zaczepiala ludzi dookola. usiadlysmy w rzedzie ze starszym panem (on od okna, ja od przejscia a Wicia w srodku). Pod koniec lotu Wiktoria z tym panem byli jak starzy kumple (dziwne troche, bo ona jest z natury nie ufna i bojazliwa). Podroz z Warszawy do domu (ponad 2 godzinki) juz cala przespala i wstala jak skowronek. Poszla spac przed 21 padnieta jak Zanetkowy pies Pluto. |
||
|
|
|
#292 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miłego pobytuWitam. Piękna pogoda, dlugi spacer zaliczony-teraz jesteśmy u rodziców-miałam iść na zumbę, ale boli mnie gardło już od paru dni i dzisiaj sobie odpuszczę
|
|||||
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy hamaxa, ale zabijcie mnie nie wiem jaki, ale chyba sleep, bo można do pochylić lekko do tyłu, dobra sprawa kiedy dziecko zasypia, bo wtedy głowa nie leci do przodu,ale jak dziecko nie śpi to ten zwykły chyba też jest dobry.
My po spacerze, zajechaliśmy do parku i nie mogłam Emilie z niego wyciągnąć kaczki, dzieci i te sprawy. A jak weszła na ślizgawkę to już w ogóle ![]() tak jak Tymuś od Brumka zachwycona i jakby mogła siedzi na niej wiecznie ! Co mnie zdziwiło, bo ślizgawkę mają w żłobku... |
|
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Stronczuś, dziękuję, paczka doszła
Mąż zadowolony ![]() Cytat:
Cytat:
dzięki kochane Maluszek nadal bez imienia, choć codziennie myślimy Coś czuję że skończy się na pierwszej wersji, ale nie będę męża naciskać, może sam do tego dojdzie ![]() fajnie że tak Wam podróż minęła dobrze ![]() Wiadomo coś więcej o Patik? Jaka dziś piękna pogoda...super!
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik po tomografie i czekała na opis badania. Nic więcej nie wiem.
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i extra, że podróż spokojna i bez przygód! Cytat:
![]() oj zdrówka życzę! my dzisiaj też popołudniu spacer ![]() Hania na hulajnodze, Ala na jeździku zasuwała aż kurzyło się za nimi ![]() później jakieś zdjęcia wstawię ![]() lecę dziewczyny do spania ogarniać
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
P.S. Wiesz, że przywiozłyście nam wiosnę? ![]() Cytat:
![]() Się nie dziwię Pamiętam, jak czekałam na każda taką wizytę, żeby zobaczyć to małe "niewiadomoco" na ekranie No i co z tym naszym Patikiem?
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że będą jakies wieści o Patiku...
Pisałam do Niej ok.16 i to co napisała iustyna, że czeka na opis po tomografie i decyzję lekarza i że średnio boli, a potem już nic nie pisała. Pewnie Ją zostawili jeszcze
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co z Patikiem. ale myślę, że jakby było coś źle to by pewnie dała znać - tak mi się wydaje.
no i wydziergałam dzisiaj sobie kapelusz ![]() miałam schemat bez opisu jaki to rozmiar. myślałam, że będzie dla Ali albo Hani tak na początek a wyszedł dla mnie ![]() nawet mi się podoba tylko rondo na pewno wyglądałoby najfajniej usztywnione. krochmalić na wyjeździe na pewno nie będę ![]() załączałam jeszcze fotkę ze spaceru, ale coś chyba z formatem nie tak bo coś załączyć nie mogę :/
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Patikowi się kasa na komórce skończyła i dopiero wieczorem jak do niej zadzwoniłam mam nowe wieści. Ma jeden kręg pęknięty, jeden złamany. Dzisiaj jeszcze została, jutro może wyjdzie. Będzie musiała przez 6 tygodni nosić gorset. Zaczyna ją wszystko boleć. Doła ma ![]() Jutro będę do niej dzwonić
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

o dziwo, bo zawsze przychodzi, każe iść na fotel i dopiero tam zasypia 

aby to nie było nic poważnego !!

mam nadzieje ze to nic groznego...