![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Che Italia?
Chcialabym sie z Wami przywitać
![]() Mieszkam w okolicach Rzymu a sercem jestem ze Szczecina.Od 3lat mieszkam w Italii.Jest mi tu 'w miare dobrze' ale jednak mysle o powrocie do kraju.W tym roku rozpoczynamy budowe naszego wymarzonego domku i jak tylko skonczymy zamierzamy wrocic do kraju. narazie to tyle, ide spac.....jutro do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
witaj Fiono_80
![]() Czy u Was tez taki ladny dzionek??? Wlasnie zrobilam sobie malutka przerwe w wiosennych mini-mini-mini-porzadkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
cześć Fiona_80
![]() jejku... jaki upał w Bari... nagle się tak ociepliło, ale w sumie wystarczy ze na pół godzinki słońce zajdzie za chmury i juz się robi mniej tropikalnie... a ludzie się tak śmiesznie ubierają... obok siebie ktoś w krótkich rękawkach i ktoś inny jeszcze w zimowej kurtce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do kubeczków- mojemu Vikowi mamusia nawciskała przez lata całe barachło, którego sie chciała z domu pozbyć...no i wynikiem była kolekcja bodajże sześciu czy siedmiu kubków, każdy "z innej parafii". A że ja jestem ciamajda, to w sumie kilka się potłukło, dwa obtłukły, no i w końcu został tylko jeden (o dziwo, akurat ten, na który da sie patrzeć ![]() Fiona, a gdzie ten domek budujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
Azuleyes
W takim razie milych porzadkow, Ja wcale nie chcialam zrobic jakis tam wielkich, ale sasiadka swoja mietla rano na schodach tak mi na ambicje weszla, ze zakrecilam sie ze schodami, przelecialam cale mieszkanie na kleczkach, zostalam wyhamowana przy oknach...tzn sama sie wyhamowalam, bo nie bede przeciez jakims zboczkiem, by tak od razu za jednym podejsciem wszystko zrobic, to trzeba z nabozenstwem, po kawaleczku hihih ![]() Swoja droga, fajnie pracowac, jak TZ w domku, przynajmniej widzi, ze takie sprzatanie to nie hop siup i naprawde trzeba sie niezle nasapac!!! Teraz zostal zagoniony do gruntownego czyszczenia fug ![]() Achhh widze, ze Was tez ta piekna pogoda tknela wiosennie. Mi marza sie jeszcze nowe kwiatki na balkonie, bo dwuletnie pelargonie aktualnie teraz przypominaja juz tylko jakies mini krzewy ![]() Azuleyes, u nas to jest tak, ze my raczej do mamy TZ wywozimy niepotrzebne rzeczy, bo jej sie moze przydadza (tak mowi przynajmniej TZ, nie wynika to jednak z jej miny jak widzi jakies nowosci, ktore przez 10laty podarowala synowi, jak zaczynal prace w innym miescie hehe) To nie jest tak, ze jestem jakas wredota, ktora zaprowadza swoje rzady, ale po prostu to mieszkanko nie jest duze, jej jest o pare razy wieksze, a niektore rzecyz np. pledy na lozko czy stare koce sa po prostu stare i brzyskie, ze wstyd przed goscmi ![]() Kubki wytluklam za namowa starszedj doswiadczeniem siostry, ktora stwierdzila, ze po co prowadzic dyskusje na temat nowych kubkow, odmiennych gustgow estetycznych i marnotrawienia, podczas, gyd mozna delikatnie obtluc i po krzyku ![]() Ahh i jeszcze cos, Azuleyes, w takim razie witaj wsrod Polek we Wloszech, ktore powrocily do swiata normalnosci po chorobie, bowiem nie wiem, czy czytalas pare stron wczesniej, prawie wszystkie w jednym czasie padlysmy zarazone jakims wirusiskiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, Fiona, to może spotkamy się latem w Rzymie? ![]() ![]() A dlaczego myślisz o powrocie do kraju? Tęsknisz za rodziną i przyjaciółmi w Polsce? To jest główny powód? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Mam na imie Gosia.Mieszkam w Mediolanie od ponad roku.We wtorek lece do Wroclawia,pierwszy raz,bo zwykle jezdzilam autobusami.Zdecydowalam sie na Ryanair,firme te polecila mi dziweczyna ktora niedawno poznalam.
Mam nadzieje ze bedzie ok........ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Nowym dziewczynom daje buziaka na powitanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec czesto sprzatanie w tym domu ograniczam do naszego pokoiku ![]() O kubkach mi juz nie wspominajcie i innych *******ach, bo jeszcze nie mamy wlasnego mieszkanka, a juz tesciowa zakupuje setki "gliniakow" jak ja to nazywam..tragedia. Wszystko jest na szafie, taki stos sie uzbieral..juz nie mowie o recznikach czy poscielach, ktore jej mama kiedys kupila na jej wlasny slub jako tzw. posag (tak baobabku ![]() ![]() Pozdrowka dla wszystkich i odpocznijcie dziewuszyska troche od tych sprzatan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() Wlasnie przed momentem oczka otworzylam i tu znow dzis piekna pogoda ![]() No ale niedziela, to nie moge sprzatac, mimo, iz stan okien wola o pomste do nieba. Marticiu masz racje, nie ma to jak wlasne, chociaz to tak naprawde nie jest moje, tylko mojego TZ i tak naprawde zdaje sobie sprawe, ze nigdy cos takiego nie bedziemy miec dzieki moim zaslugom a wlasnie Albercika (tak, bowiem moj TZ to w skrocie Abe ![]() Ehhh dzisiaj zostane sama, co prawda do jutra, ale juz mi troche smutno ![]() Poki co biore sie za prasowanie koszul, gdyz od piatku czekaja na mnie, ehhh nie wiem jak je teraz doprowadze do porzadku ![]() nastepne pytanie rodem z poradnika domowego ![]() Jakich uzywacie proszkow? Bo moze tutaj po prostu nie docieraja, ja ponad wszystko kocham Persil i Ariel, jednak tutaj ani widu ani slychu ![]() Nie maja tez gamy lenorow, tylko April Fresh, totez ten kupuje, po prostu w calym moim zyciu tak sie przyzwyczailam, ze nie pasuje mi zaden "ichny" Co do proszkow, ostatnio przeprosilam Dixan, ale ehmmm daleko mu do persila ![]() Wyczailam na ryneczku wlochow, ktorzy maja niemieckie produkty, zamierzam zagadac, by moze sprowadzili dla mnie Persil, ale poki co musze wyniuchac czy ich te niemieckie produkty nie sa najzwyczaajniej z Lidla ![]() Marticiu, witaj w gronie kubkobijcow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Milej niedzieli Baobabku, ja lece na spotkanie z Azuleyes ![]() ![]() ![]() Buziaczki!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
już po naszym spotkaniu z marticią... szkoda, bo fajnie mi się gadało...nie mogę się doczekać, kiedy się znowu spotkamy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pranie robię zawsze w temperaturze (poza wełną, oczywiście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Azuleyes a co ja facet, ze bede Ci sie w oczy patrzyla jak zaczarowana?
![]() ![]() ![]() Ciesze, ze sie w koncu ktos sie znalazl z Bari ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
oj ale Wam zazdroszcze kobitki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Tez ja
![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
A moze ktoregos dnia urzadzimy male spotkanko? tylko pewnie musialoby sie ono odbyc gdzie tak w polowie Wloch, bo walsciwie wszystkie jestesmy porozrzucane po calym kraju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Ale wszystkie drogi prowadza do Rzymu...
![]()
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ze wlasnie myslalam o Rzymie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() co do Rzymu...hmmm...w sumie niegłupi pomysł ![]() ![]() ![]() a w ogóle to może "wrócimy do źródeł" z tym wątkiem? Jakieś kosmetyki, które polecacie, a które zdecydowanie odradzacie, hmm? Ja polecam: - krem do rąk i paznokci "Leocrema"- szybko się wchłania, jest wydajny, ma ładniusi zapach i chyba naprawdę robi "coś" z paznokciami (chociaż tym moim to mało co pomoże) - peeling "Nausica - crema granulare con microsferule" - to taki lekki hardkor dla tych, co się lubią obdrapywać ze skóry ![]() ![]() ...i wczoraj sobie kupiłam kremik "Clinians" taki superhipernawadniający... narazie jest fajnie, buzia wydaje sie być nawilżona i przede wszystkim nie mam na niego alergii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane Dziewczyny. Całuski dla Martici
![]() ![]() A ja słucham Anne Tatangelo, pije Lavazze, marze o Rzymie i czytam zaległości na Che Italia. Pozdrówka dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ale Ci dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane, Witaj Olivko33
![]() A ja jakos nie mam przekonania do wloskich produktow ![]() No nie wiem, same widzicie jak reaguje na wloskie proszki ![]() Jesli chodzi i kosmetyki, to jesdnak wybieram francuzow ![]() Ostatnio zaopatrzylam sie w kremik z wysokim filtrem! nie bylo latwo, tutaj chyna niewiele osob uzywa takich ajzoli, wiec Pani mi zamowila, moja siostra go uzywa i mowi ze jest b. mily ![]() Na dodatek wczoraj odkrylam potege Interlandii ![]() Tzn dotarlam do takiego wielkiego pawilonu, gdzie sprzedawali tez rozne testerki za bezcen, obsluga co prawda dyszy na karku kazdej klientce (i niestety nie ma to nic wspolnego z ukradkowym pilnowaniem, to raczej eskorta), ale oplaca sie tam pojsc, co prawda obiecalam sobie ze predko tam moja noga nie postanie, no, ale nie mowie przeciez nie ![]() Na fajne przecenki i kosmetyki, nigdy nie powiem NIE ![]() Ja nawet do Pupy, Deborah, czy Collistar jakos nie mam przekonana, wiecie, moze to dlatego, ze stuknie mi 28latek i po prostu cale zycie swe opieralam sie na jakis tam markach, teraz trudno mi sie przestawic. Np. kocham cienie L'oreala (takze Max Factor) oraz tusze Bourjois (czy u Was istnieje ta marka??? tu ani widu ani slychu buuu ![]() Aaaaa ze tak sie zapytam nietaktownie, jaka stosujecie depilacje tutaj??? ja cale zycie uzywalam depilator, ale po ostatnich wrostach, jakos szerokim lukiem go obchodze i zaczynam czajnikowac sie na wosk Veeta, ten na cieplo z olejkami, a ostatnio nawet widzialam ten sam wosk jako nowosc, bez uzycia plastrow. A moze macie jakis inny "wloski" patent??? W wloskich firm lubie Fissan (zel do higieny intymnej oraz ichne talki) oraz Infasil (ladny zapach mydla i deodorantow, chociaz jesli chodzi o mydla to od lat pozostaje fanka Palmolive Shea Butter, ohh najchetniem bym wszystko o tym zapachu uzywala!!!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Baobabku
![]() ![]() ![]() i znowu do Was przyszlam przed snem. Boże jak ja kocham Italie i jak uwielbiam o niej czytać. Może dlatego ze nie poznalam jej od podszewki i nie znam złej strony. A może cos napiszecie o życiu we Wloszech? Wiem, ze piszecie ciagle, ale i ja moge czytac ciagle ![]() Może glupie pytanie, ale jak wyglądaja wasze sniadanka? Włosi podobno zawsze pija kawe i do tego na dory dzien i enargie cos słodkiego ![]() A może mi polecicie ksiązki o Italii? Jak szybko nauczyłyście sie włoskiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
ale wam zazdroszcze, ja bylam w italii 3 razy w tym raz do pracy. jezdzilam na Sycylie do Catanii, Taorminy (najpiekniejsze miejsce na swiecie) i do okolicznych miejscowosci. nauczylam sie szybko jezyka nawet niezle, uwazam ze wloski jest dosc latwy, uwielbiam wlochy, najpiekniejszy kraj na swiecie.
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
A ja zdecydowałam, że w wakacje pójdę na intensywny kurs językowy do szkoły w Rzymie. Teraz tylko uzbierać pieniążki muszę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki;****
a ja bede przez ponad pol roku mieszkac w mediolanie. juz nie moge sie doczekac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
No witajcie Kochane!!!
Nie moglam wejsc na wizaz wogole ostatnio! Czy u Was tez taka piekna pogoda??? Tu nareszcie po prau dniach obfitych deszczow wyglada slonczeko, baardzo mnie to cieszy, poniewaz w poniedzialki powinno byc cos fajnego na poczatek tygodnia, np pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Ej dziewczynki, napisze krotko, bo nie moge juz patzrec na ten komp. Siedzialam przez dlugi weekend nad gazeta, ktora przygotowuje dla pewnego stowarzyszenia, do ktorego naleze. Mowilam juz o tym Azuleyes, moze ja zaciagne na jakies spotkanie lub konferencje
![]() Witam nowe "twarzyczki" na forum i pozdrawiam serdecznie!!!! u nas cieplo, ale takie jakies duze zmiany pogody sa, ze reka, ktora byla 15 lat temu zlamana zaczela dawac znac o sobie..znaczy to, ze naprawde tempo zmienia sie drastycznie. Cera cale szczescie wraca mi do normy, robie serie zabiegow pielegnacyjnych z okazji wiosny ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki gorace dla wszystkich dziewczynek!!! tych we Wloszech i tych w Polsce, ktore kochaja Wlochy!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Jak ja za wami tęskniłam przez weekend ;(. Nie było tutaj nikogo i nie było zadnych informacji od was. No ale cóż, pewnie swoje wolne dni spędzacie z Rodzinka na spacerach a nie przy kompie. A jak tak chodzilam od kompa, na balkon z książką lub jakaś robótka. Tak jak i Matricia kupilam sobie pare ciuszków na wiosne i czekam z utęsknieniem na mój pierwszy, króciutki płaszczyk ze skórki. Wiem ze moze sa przeciwnicy tego rodzaju mody, ale ja zgrzeszyłam i szyje sobie z mięciutkiej, brązowej skóreczki. Co prawda zostane goła z kasą.. ale cóż, wiosna i mlecze na łące - więc bedzie co jeść.
A swoja droga, będac pare lat temu w Rzymie, pewna włoszka ugotowala czy zrobila na surowo do obiadu jakies mlecze. Pamietam, że jadłam i smakowalo mi to to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
hej hej!
No i ja sie przyznam, ze siedzialam przy tym ekraniku wiekszosc weekendu, ale na CV wloskim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.