![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Moja 5 miesięcy, zostały mi jeszcze niecałe dwa tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Hej. Dawno mnie nie było.
A więc ostatnio zauważyłem coś dziwnego. A więc tak. Mama zakupiła mi Tetralysal. Wszystko by było fajnie gdyby na pudełku nie pisało 'kapsułka twarda' ![]() Nie pamiętam dobrze czy na wcześniejszych pudełkach coś takiego pisało ale raczej nie było^^ No i jeszcze jedno. Kapsułki były zawsze w takim opakowaniu(chodzi mi już o te 'pazłotko'... )zawsze było srebrne+akcenty żółtego... A teraz jest srebrne z niebieskimi napisami tylko. Czy to jest jakaś różnica ? P.S. Wiem że to głupie ale jakoś musiałem zapytać ^^
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
ja mam też napisane "kapsułki twarde" i złotko takie samo
![]() ja mam pytanie: widziałam że piszecie o słońcu przy braniu Tetralysalu no i ja się oczywiście zgadzam ze szkodliwością. Mam jednak problem. Za 2 tygodnie idę na wesele i chciała bym się trochę opalić do sukienki. Myślałam o solarium. Na ile muszę odłożyć lek żeby móc pójść do solarium 2 razy? wystarczy 2 dni przed? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
nie odkładaj leku oszalałaś??? po to go dostałaś do codziennego brania żeby teraz robić sobie przerwy kiedy ci się zachce..? bez przesady.. ja też brałam długo tetralysal i jakoś dałam radę.. kup sobie balsam brązujący i posmaruj się nim dzien przed weselem ze 3 razy i będziesz miała piękną opaleniznę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#276 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() ja mam balsam brązujący i krem do twarzy Dove Summer Glow i świetnie brązują (mam do ciemnej karnacji). myślę, że kilka dni przed weselem smaruj się nim i będziesz miała piękną opaleniznę ![]() ---------------- byłam wczoraj u derma ![]() mam przedłużone leczenie Tetralysalem i witaminę B. Zineryt tak jak był i dodatkowo jeszcze na plecy Acneroxid L. najlepsze jest to, że derma nie mogła nadziwić się nad tym, że tak szybko widać tak wielką poprawę. podobno do lata mam szansę uporać się z tym szitem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
no widzisz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ogólnie rzecz biorąc mam już dość tego leku, bo boli mnie żołądek i i tak chcę go w tym miesiącu odstawić. biorę lek już 3 miesiące i odczuwam efekty uboczne ![]() co do balsamów nie jestem przekonana bo kiedyś jak się smarowałam, miałam jakieś dziwne plamy i ogólnie bolę się, że zrobię to nierównomiernie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
mi też tak się zdarzyło jak za szybko włozyc chcialam ubranie dlatego jak mnie nachodzi taki dzien to się rozbieram do golasa i się smaruje od razu najpierw 1 warstwa za chwilę 2 i po chwili 3. czekam chwilke aż się to ładnie wchłonie i nie mam żadnych problemów tylko trzeba porządnie wsmarowywać a nie tylko nałożyc i lekko rozprowadzic
![]() a na żołądek to wiem o czym mówisz bo tez mialam tak ale ja odłożyłam go po 4 miesiącach bo też już nie mogłam no ale ja wyleczona zostałam z trądziku a nie wiem jak to jest u ciebie ![]()
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Dot.: tetralysal i tabletki antykoncepcyjne?
Ja biorę 1 opakowanie Yasminów i właśnie kończę 40 dniową kuracje Tetralysalem. I teraz moja załamka. Wczoraj skończyłam brać te leki i doszło do stosunku bez dodatkowego zabezpieczenia jestem na 20 tabletce anty ;/ Czy jest możliwość że jestem w ciąży, Dermatolog mówiła że tetralysal obniża skuteczność i pełne zabezpieczenie jest dopeiro po 2 opakowaniach Yasminy a ginekolog , że od 1 tabletki i że nie ma ten antybiotyk wpływu
![]() Help |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
wizażowy robalek
|
Tetralysalu nie brałam, ale dostałam Logest - tabletki antykoncepcyjne na trądzik. Ale nie mogę ich brać, bo żeby je brać muszę mieć dobre wyniki badań - enzymy wątrobowe. Te niestety wyszły mi źle :/ i nadal źle wychodzą... dostałam skierowanie do Instytutu Chorób Zakaźnych do Wawy w tym kierunku (bo nie wiedzą, co mi jest) i nie chcieli mnie przyjąć. Stwierdzili, że źle mnie pokierowali (jasne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem jest mała szansa...ale jednak dla pewnosci za kilka dni/tydzien zrobilabym test
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Czy wy tez bezpośrednio po odstawieniu Tetralysalu (u mnie po 5- miesięcznej terapii) zostaliście obsypani ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
ja po 5 miesiącach wreszcie miałam ładną buzię.. i o żadnym wysypie juz nie bylo mowy... cale szczescie!!!
![]() |
#285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Więc to już antybiotyk przestał już działać ? No, nie, a już myślałem, ze sie wyleczyłem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
A ja się poddałam, nie chcę już tego antybiotyku. Nie pomaga mi, nie widzę zadnych rezultatów, zniechęciłam się... Ile można się truć? Spróbuję czegoś innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
WAŻNE...
A mnie spotkała dziś bardzo dziwna sytuacja... Zawsze(od marca) lekarz tak wypisywał mi receptę na Tetralysal: Tetralysa caps 0,15 1x1 W(kropka na górze)32. Zrobił i tak samo teraz. Więc dałem mamie dziś receptę aby poszła mi wykupić... Daje Pani w aptece receptę a ona mówi że tej dawki nie ma nigdzie w żadnej hurtowni... No i to coś dziwnego. Bo zawsze jak nie było Tetralysalu to powiedziała że przywiozą na jutro. A dziś tak nie powiedziała. Tak jakby już tej dawki nie było. Powiedziała tylko że jest większa ale nie może sprzedać mi tego na tej recepcie... No i teraz muszę iść do lekarza po nową receptę... Pamięta może ktoś jak ma zawsze napisane na recepcie? A i skończył mi się dziś Tetralysal i zapewne dostanę go dopiero w pon. Czy nic się nie satnie jak nie wezmę przez dwa dni ?
![]() |
#290 |
|
Dziewczyny, czy któraś z was stosuje antybiotyk na początkowe stadium trądzika różowatego, lub oczny trądzik różowaty? Lekarz zaproponował mi tą kuracje (ale nie wiem czy tetralysalem, czy tertacykliną), ale bardzo boje się skutków ubocznych, wiem, że w przypadku trądzika różowatego efekty są marne, ale nie leczony oczny trądzik różowaty może prowadzić nawet do utraty wzroku
![]() Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-06-15 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
|
Cytat:
a co do tej sytuacji w aptece to dziwne.. może faktycznie derma się pomyliła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
fuksjaa,
Dziękuję za zainteresowanie ![]() Ciekawe... jak mógł się pomylić skoro tak nawet miałem wpisane w karcie odkąd leczę trądzik. Ale cóż. Jutro idę do dermatologa i wyjaśnię tą sprawę ; )
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Byłem dziś u dermatologa i zmienił mi receptę na 300mg. Ale kurde jak poszedłem do apteki to się przestraszyłem. Bo jedno opakowanie kosztuję ponad 40 zł. Zawsze stosowałem dawkę 150mg i 1 kapsułka dziennie. Czy to na to samo wyjdzie jeżeli będe tą 300mg brał jedną kapsułkę co 2 dni ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
fuksjaa,
ale dermatolog wypisał mi dlatego 300mg bo 150mg nigdzie nie było. I zawsze stosowałem 1 kapsułkę dziennie. Więc teraz mam(chwilowo)300mg czyli lepiej żebym brał 1 kapsułkę co dwa dni ^^ Już mnie prawie w ogóle nie wywala na twarz. Więc po co mam się truć 300 mg dziennie. Skoro wcześniej brałem 150 dziennie i pomagało. Nie ma sensu brać więcej ; p A mam nadzieję że zjem to 300 mg i już będą 150 dostępne.
![]() |
#296 |
|
to dermatolog nie powiedział Ci w jakich dawkach masz brać?
![]() gratuluję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
bierz codziennie i nie kombinuj.. jak sam mówisz ze jak te zjesz to 150 juz beda dostepne to wrócisz do tamtych.. ja nie jestem pewna czy co 2 dzien to cos da.. w ten sposób to bym w ogóle nie jadla bo w zasadzie na jedno wyjdzie..
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny/kobiety... Jak nie na to samo wyjdzie? Przeczytałem dokładnie ulotkę(jest większa niż w 150mg) I piszę tam że w postaci nie ostrego trądziku wystarczy 150mg dziennie(czyli w tym wypadku 1 kapsułka na 2 dni).
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
w twoim wypadku bedzie nie po 150mg na kazdy dzien tylko 300 jednego dnia a zero drugiego dnia.. robi różnice???
albo ja przełam albo jedz normalnie.. bo wyjdzie ze co drugi dzien nie bedziesz stosowal w ogóle antybiotyku..
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
No tak. Ale tak nawet piszę. Że w przypadku nie ostrego trądziku wystarczy 1 kapsułka na 2 dni. Zawszę mogę zrobić tak że przedzielę kapsułkę na pół(znaczy jej zawartość) Ale to za dużo walenia się : /
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.