|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Ja również zaczynam, będę biegać wg jednego z planów, które są umieszczone na pierwszej stronie tego wątku
Wczoraj miałam minutę biegu&minutę marszu powtórzone siedem razy. Dzisiaj czuję nogi, ale nic mnie nie boli. Z niecierpliwością czekam na czwartek i następne bieganie
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zdradziłam bieganie na rzecz rolek
Muszę się podszkolić w obsłudze tego sprzętu, jednak nauka w wieku 23 lat nie idzie tak łatwo, że też nie mialam rolek będąc dzieckiem ;/Ale dręczy mnie inna sprawa, zarówno wczoraj jak i po ostatnim biegu miałam uczucie ściśniętego żołądka, aż było mi niedobrze. Nie wiem czym to moze być spowodowane, odstęp od posiłku był spory więc to raczej nie to
|
|
|
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biegałam z tym planem! Nie da się biegać i nie schudnąć na początek przez pierwsze tygodnie coś spalisz, a potem sobie tylko i wyłącznie mięśnie ładnie wyrzeźbisz a kondycja, to już swoją drogą ![]() Dziewczyny, zmieniłam sobie login bo mi się stary nie podobał (justine_08 ) także ja to ona pod dwoma postaciami
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no, ale lepiej zapobiegac niż leczyc, u mnie w rodzinie od strony mamy schorzenia kręgosłupa z pokolenia na pokolenie, więc wolę się ustrzec |
|
|
|
|
#276 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny
mimo wszystko chciałabym je trochę wyszczuplić, bieganie na pewno mi nie zaszkodzi
|
|
|
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 |
|
Konto usunięte
|
zaczęłam drugi tydzień z bieganiem, 2 minuty biegu i 4 marszu i dziś tradycyjne kółeczko 5.10 km w 3,5 minuty szybciej
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
O kurde, ciężko dzisiaj było... Nie wiem, czy to kwestia lekkiej duchoty czy pory, pierwszy raz biegałam po 20... Z drugiej strony 7 rano to dla mnie środek nocy i jestem wtedy nieżywa, więc nie widzę się na szosach
|
|
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś drugi bieg, poszłam od 10 tygodnia planu na 40 minut ciągłego biegu
więc miałam 11,5 minuty biegu i minuta marszu x3 przez 37,5 minuty pokonałam 4,5 km |
|
|
|
#283 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Ja dziś pierwsze bieganie w maju - 7,5 km rano. Byłam tydzień w górach, więc miałam inne zajęcia - ale jak wspaniale się po kilku miesiącach biegania zasuwa po górach! ![]() Pipipi, w kwietniowym zestawieniu mnie nie ma, a dzielnie przewalczyłam maraton ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Brawo! ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Niby poważne dostojne panie w średnim wieku, a szaleją jak kociaki Dziś oczywiście rano jeden wyleciał za mną, jak szłam biegać, pohasał po okolicznych ogródkach i jak wracałam, to śmigał obok po ulicy aż do samego domu i udawał, że to przypadkowe spotkanie ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- :d ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#284 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dama liderka stada i 4 panow ![]() jak cwicze w domu to na ogol sie przygladaja a na koniec wygladaja na bardzo zmeczone patrzeniem sie
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczoraj 6 kilosów, nie jest źle jak na powrót po przerwie i kontuzji.
Dalej nie mam pełnej ruchomości w stawie skokowym i nie ukrywam, że odczuwam to w różnych sytuacjach. Ortopeda twierdzi,że biegać mogę, więc korzystam Dziewczyny jak sobie radzicie w upały? Ja biegam wieczorem po wałach,ostatnio wyszłam wcześniej i myślałam,że dostanę udaru ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
czyli na ilu kończy się Puma?
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz wychodziłam i o 21:00, i tak czy owak można paść na pyszczek Ostatni tydzień pumy to 6 x 4.30 min biegu + 6x 0.30 min marszu. Ale te 30 sekund to dali tak dla picu, nawet głębszego oddechu nie zdążysz zrobić Dziękuję za gratulacje dziewczyny
|
|
#290 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() Ale juz od soboty ma być 14 stopni
|
||
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się denerwuję, że padnę w krzaki po 10 minutach i tyle będzie z moich minimum 30 minut ciągłego biegu
![]() Niby te 3 minuty (łącznie) marszu - a raczej ich brak - nie powinny mi zrobić większej różnicy ale i tak... Tzn nie mam zamiaru nigdzie padać tudzież się poddawać, tylko chciałabym by nie sprawiło mi to większego problemu i się obawiam, że będzie inaczej
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zrobię
![]() I tak jestem z siebie bardzo dumna, spełniłam swoje marzenie - biegam! Nie za długo i nie za szybko ale to na razie nie ma większego znaczenia Jestem jedną z tych ludzi w parkach, na ulicach których zawsze podziwiałam ![]() Nawet nie będę wchodzić w głębsze kwestie jak np. to, że przez moje durne kompleksy przez pewien czas trudne było dla mnie (nie miałam powodów, mam po prostu bardzo "wysokie" mniemanie o sobie i swoim wyglądzie) wyjście na ulice w czymś innym niż jeansy i sweter (latem!) a teraz biegam w szortach i mam wszystko gdzieś
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz niestety nie będzie gór, tylko zbieranie kasy na letni górski wyjazd - gdzieś wyżej może się uda w tym roku A w sierpniu spełniam moje marzenie i biegnę (pełznę) ultra po górach. Będzie rzeźnia Powinnam dać radę, limit czasu jest duży, 15,5 godz. Jeśli mój kolega może startować w Biegu 7 Szczytów na 210 km, to ja głupich 50 km nie dam rady? ![]() A w Tatrach jesteś na jakimś zorganizowanym treningu biegowym, czy sama?
|
|
#297 | ||
|
Rozeznanie
|
Ostudzi Twoje rozgrzane mięsnie
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Biegniesz "granią Tatr"?zawsze 2 pkt wiecej do Chamonix![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez LEW Czas edycji: 2013-05-09 o 13:57 |
||
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten bieg granią Tatr to straszny kosmos, jestem za małym pikusiem! Biegnę w Chudym Wawrzyńcu, krótszy dystans pewnie (tam na trasie się decyduje 50 czy 80 km). Chociaż jak patrzę na te przewyższenia, to słowo "biegnę" jest trochę na wyrost ![]() Zorganizowany obóz to jeszcze nie teraz, raz, że kondycja chyba za słaba, a dwa, że finanse też chociaż pewnie by się przydało, żeby ktoś mi technikę skorygował... Cacajuate dała mi różne dobre rady, część wdrażam, ale np. za chińskiego boga nie wiem, co zrobić, żeby nie skręcać klatki za mocno Jest święto lasu dziś Co prawda nie mam sandałów na lato z wyjątkiem takich obszarpańców do chodzenia po lesie, w których w pracy się nie pokażę, ale co tam, priorytety muszą być! ![]() BTW - w czerwcu planuję jakiś półmaraton - jestem wstępnie już umówiona z kolegą, biegamy podobnie, więc będziemy się zawzięcie ścigać o chwałę, honor i to jedno zimne piwo, które jest przedmiotem zakładu
|
|
#299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o tym pomyślę w zimie Chociaż tą zimę całą przebiegałam i było mega !Cytat:
I dobrze,że w niedzielę będzie chłodniej,dłuższe wybieganie mnie czeka ![]() Cytat:
![]() W czerwcu jest półmaraton we Wrocławiu,konkretnie 22.06. nawet sie zapisałam,ale nie wiem czy zdąże się przygotować.
|
|
#300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem po 10 - tygodniwym treningu dla początkujących też myslałam, że jak będę biegła przez 30 minut to padnę, ale nie! Nie poddałam się, myślałam: " dajesz, nie obijaj się! Jeszcze 5 minut do 10 " potem do 15, 20, 25 i 30
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Wczoraj miałam minutę biegu&minutę marszu powtórzone siedem razy. Dzisiaj czuję nogi, ale nic mnie nie boli. Z niecierpliwością czekam na czwartek i następne bieganie
Muszę się podszkolić w obsłudze tego sprzętu, jednak nauka w wieku 23 lat nie idzie tak łatwo, że też nie mialam rolek będąc dzieckiem ;/

chociaż pewnie by się przydało, żeby ktoś mi technikę skorygował... Cacajuate dała mi różne dobre rady, część wdrażam, ale np. za chińskiego boga nie wiem, co zrobić, żeby nie skręcać klatki za mocno