|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
Tak właśnie z ciekawości zobaczyłam na maske biowaxa, którą użyłam do włosów farbowanych. Na moich efekt był super, włoski miękkie, puszyste i co mnie najbardziej zaskoczyło podbił ślicznie kolor, dzisiaj jak patrzę to już w ogóle, wyglądam jakbym pofarbowała włosy . A na KWC ma takie kiepskie opinie
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może rzeczywiście to po tych kapsułkach?
|
|
|
#273 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie jestem zwolenniczką mieszania. Nie wiadomo nigdy tak do konca, jak dane składniki na siebie oddziaływują. Polecałabym odstawić chwilowo jedną z rzeczy i mniej się denerwować
|
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
Jutro czas na mycie włosów, a, że włosy muszę umyć z rana to nałożę sobie coś dzisiaj na noc. Olej kładę co drugie mycie więc tym razem nie jego kolei (
), ale może polecicie coś innego? Może odżywkę b/s z Garniera Awokado i Masło Karite bądź balsam z Mr's Potters? Doradźcie
|
|
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
Balsam Mrs Potters ma troszkę alkoholu w składzie i ja nieco bym się bała, że położony na dłużej nieco przesuszy
|
|
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40827389]Balsam Mrs Potters ma troszkę alkoholu w składzie i ja nieco bym się bała, że położony na dłużej nieco przesuszy
[/QUOTE]Nie przesadzajmy, ten alkohol jest daleko w składzie a dziewczyna olej kładzie co drugi dzień więc nic się nie powinno stać. Joanna w swoich balsamach b/s ma wyżej ten alkohol, ja kładę go codziennie i nic mi się z włosami złego nie dzieje. Dobrze zabezpieczone włosy i problemu nie będzie. Inka pomieszaj Mr.Pottersa z Garnierem. Masz już jakieś maski?
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie dziś odżywkę Isanę z bawełną
jutro ją sprawdzę za 4 zł tylko
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Keratyna hydrolizowana. Kupiłam na ZSK już nie pamiętam za ile, w każdym bądź razie za grosze.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#279 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To też proponuję jak już Inka chce wymieszać go z Garnierem. Niech obserwuje co się będzie działo Metodą prób i błędów każda z nas dobierała swoją pielęgnację.
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
Mnie własnie kładziony na dłuższą metę nie odpowiada, dlatego też ostrzegam
Moje końcówki wyczuwają to aż nadto i reagują suszą.
|
|
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40828213]Mnie własnie kładziony na dłuższą metę nie odpowiada, dlatego też ostrzegam
Moje końcówki wyczuwają to aż nadto i reagują suszą.[/QUOTE]I dlatego zaproponowałam mieszankę aby w razie czego ją to nie spotkało .
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
A mnie się podobają pasemka od tej laski przynajmniej są równie zrobione
![]() Trzymajcie jutro kciuki o 8:20 bo mam kolejną turę rozmowy o pracę. Myślałam, że pierwszą schrzaniłam a tu taka niespodzianka
|
#284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Mam troszkę "problem" z samą sobą ( tak, wiem jak to brzmi ) bo nie potrafię odzwyczaić się od kręcenia włosów. Jak siedzę w domu i oglądam TV bądź siedząc na nudnej lekcji w szkole ( a jak dobrze wiecie, wszystkie są nudne ) to zgarniam włosy "na cycki", biorę pasmo i zakręcam sobie na palec i później kolejne itd..takie małe zboczenie. Kurde, dopiero dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy to nie niszczy włosów? :O
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
cześć!! po dzisiejszym ścięciu melduję się...;/ nienawidzę fryzjerów ;/
|
|
|
|
#287 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
"moja" fryzjerka zamknęła zakład a z siostrą która zawsze dobrze mi ścinała nie mogę się dogadać (nie w sprawie włosów)...;/
wytłumacz 5razy co chcesz może ci dobrze zrobi...;( może potem wstawię fotki ale nie wiem czy się przełamię zrobić sobie zdjęcie...;/ mam coś czego nie znoszę- przód krótszy niż tył....kur...niech mnie ktoś przytuli...;/ |
|
|
|
#289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie tykaj też włosów bo się niszczą. Cytat:
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
NIENAWIDZĘ FRYZJERÓW!! ;/
sama sobie farbuję a mama mi robi odrosty to ścinać sama nie mogę?? ;/ MUSZĘ!! przepraszam, zachowuję się jak dziecko, ale to BYŁY moje WŁOSY!! ;( |
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#294 |
|
Przyczajenie
|
Hejo
8 lat farbowałam wlosy na czarno, oczywiście jakżeby inaczej - farbą Palette Włosy miałam piękne, do pasa, proste jak kołki, ale jako mloda mama nie mająca czasu na pierdoły, zaniedbałam włosy - suszara w ruch, szampony z SLS-em, czesanie na szybciora - połamałam, pourywałam, poniszczyłam, zaczęły sie rozdwajać. Z radości, na wieść o upragnionej ciąży numer II zrobiłam fiestę i obciachałam u fryzjera na boba, rzecz jasna - przód z jednej mańki dłuższy, tył podgolony, drugi bok króciuteńki. No i postanowiłam: nie chcę czarnych włosów. Rozjaśniałam farbując coraz jaśniejszymi odcieniami, doszłam do rudawego brązu, włosy nierówne, ale do lopatek już urosły. No i bach: co kupiłam? Rozjaśniacz Dżołana, ten mocniejszy Ukazał się kurczok... ![]() Mam włosy aktualnie do łopatek znowu. Ale nadal nie sa równe, tylko obcięte w szpic, bo ktoś nie zrozumiał co się do niego mówi... Ale rosną. Wcieram olejek łopianowy, pije pokrzywę, łykam skrzyp, używam olejku kokosowego, baczę na SLS, nie prostuję i nie suszę. Po dwóch tygodniach mam centymetrowy odrost. Ale ja tak bardzo chcę mieć długie włosy znowu,że sama się nie doczekam, a wiem,że efekt u mnie będzie taki,że w przypływie emocji pójde i obetnę a potem będę płakać. W kupie siła! |
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dziewczyny i ja miałam przeboje z fryzjerami.
Ostatnio byłam u mojej fryzjerki i ona dobrze o tym wiem ze ja staram sie zapuscic włosy dlatego tnie tak zeby na długoscinie tracic a pozbyc sie sucharów wierzchnich |
|
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też różne "cuda" na głowie miałam.... dlatego jak mam iść do fryzjera to zawsze odwlekam, bo się boję, że się nie zrozumiemy z panią fryzjerką i znowu coś będzie nie tak
|
|
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Może zdjęcia pokażą supercieniowanie (widać z przodu cały rząd krótszych znacznie.... ;()
|
|
|
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
No nie wiem z długich z przodu mam takie coś.....zalamkaaa
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: Jak jeszcze raz spojrzałam to jednak stwierdzam, że taka sama. Przez to przód maksymalnie mogę podciąć 1,5cm co irytuje mnie straszliwe.
"...zło nie jest nieludzkie, lecz przeciwnie, jest skrajną ekspresją ludzkiej wolności." Edytowane przez Skarfejs Czas edycji: 2013-05-15 o 20:57 |
|
|
|
|
#300 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja też niestety mam krótszy przód-pozostałość po mocnym cieniowaniu, bo z tyłu już zeszłam z cieniowania. Nigdy więcej! Co do zabaw włosami, mam to samo, ciągle dotykam, kręcę, nie mogę się oduczyć. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Odrost ładnie chwycił mimo, że od chny dzieliły farbowanie tylko dwa mycia
. 
Od ponad 2 tyg pije drożdże a teraz dołożyłam do tego olej z wiesiołka . Za dużo tego na raz ? Czy włosięta mają po prostu taki kaprys ? Wypadanie zaczęło się dzień po wzięciu kapsułek z olejem . Co sądzicie ? 
może rzeczywiście to po tych kapsułkach?

i za ile? i jak to si.ę nazywa?

i nie tykaj też włosów bo się niszczą.