|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
26.05 rabat 25% na świece w Hebe
Przyczyniłam się do tego swoim mailem ![]() EDYCJA: sprawdziła na stronie i chodzi o samplery ... myślałam że świece też, bo tak napisali w mailu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-23 o 07:12 |
|
|
|
#272 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
martyna * dzieki za troche smiechu ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- [QUOTE=perza8;40926104]była była, bo pamiętam jak pisałam z nimi na fb i umawiałam się, że odłożą dla mnie woski hazelnut coffee i świecę lilly od the valley, [COLOR="silver"]a jak przyszłam do udawali głupa, że nic takiego nie było, a jak wróciłam do domu to pokasowane były wszystkie zdjęcia i komentarze, które wcześniej były na ich facebook'u. Szkoda ![]() ciekawe, tego zapachu nigdzie nie widzialam beautiful day wycofali z rok temu ze sprzedaży, może tak z 1,5 mi się ten zapach nie podobał, za bardzo walił ziołami. Ale pamiętam, że jak mieszałam go z garden hideaway to było całkiem fajne połączenie ![]() ladny zapach, palilam - pachnial wiosennie |
||
|
|
|
#273 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Ja wczoraj i przedwczoraj palilam roznosci
Przedwczoraj napoczelam Queen Anne's Lace przyjemne biale kwiaty takie kojarzace sie z wiosna, zapach nad swieca b. fajny ale u mnie (mam dosyc wysokie mieszkanie) wydobywal sie jakis zapach ktory mnie lekko draznil (Malza nie ) - chyba pojdzie na wymiane.Przedwczoraj w sypialni czerwona swieca patriotyczna - cudne jablka moj TZ czul tez karmel Udany, przyjemny zapach z mocno wyczuwalna nuta jablek
|
#274 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim! Jako, że zaczynam swoją przygodę z YC postanowiłam zameldować się w temacie
![]() Obiło mi się o uszy, że może być różnica w zapachu pomiędzy woskami, a świecami, czy to prawda? |
|
|
|
#275 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#276 |
|
|
Wczoraj w sypialni granatowa swieca patriotyczna - czuc poutpourri taki zapach lekko swiateczny mi sie wydaje, ogolnie to taki suchy i maloslodki - pasuje dla mezczyzn.
W salonie 2 swiece w 1 czesci ukochana kosiarka - cudna trawka, w 2 czesci koniczynka Shamrock - podobna do kosiarki, czuje trawe - co dziwne na sucho czulam zielsko przy paleniu glownie trawe, zapach podobny do kosiarki tylko mam wrazenie ze mniej intensywny ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Przy niektorych zapachach roznice czuc przy innych nie. Ja czulam roznice m.in. przy Nature's Paintbrush (na korzysc wosku), Hazelnut Coffee (na korzysc swiecy). Z reguly zapach w swiecach jest delikatniejszy i ladniejszy - ale nie sa to drastyczne roznice ze moznaby pomyslec ze to inny zapach, ot wariacja na jego temat.
|
#277 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() [/COLOR]Zapach domu dał ciała. Słabo zabezpieczyli przesyłkę i stokrotki dotarły pobite :/[/QUOTE] ja tez od nich dostalam zbita swieczke. Ja nawiasem mówiąc jestem bardzo zadowolona z tego, jak pakowane są słoje w Candle Room - trochę w takie wytłoczki jak jajka plus pianki dookoła.[/QUOTE] czekam na paczki z candl r, zawsze cos ciekawego gratisem dostaje ok, ja tez sie pokusilam i kupilam maly tumbler 42.8zl , teraz tylko czekac na dostawe sandalwood, naprawde piekny |
||||
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, pomyliłam wątki
![]() Miałam tu pisać - dziś u mnie Vanilla Carmel - wysuwa się na prowadzenie w linii Food&Spice. Naprawdę ciepły, miły, słodki, ale nie zasładzający zapach. Bardzo fajny, apetyczny, czuć bardziej toffi niż karmel, ale to dla mnie lepsze, bo nie przepadam za rosołowym karmelem YC
Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-05-23 o 12:05 |
|
|
|
#279 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Goldlight;[COLOR="Silver"]40950592]Ja wczoraj i przedwczoraj palilam roznosci
Przedwczoraj napoczelam Queen Anne's Lace przyjemne biale kwiaty takie kojarzace sie z wiosna, zapach nad swieca b. fajny ale u mnie (mam dosyc wysokie mieszkanie) wydobywal sie jakis zapach ktory mnie lekko draznil [/COLOR](Malza nie ) - chyba pojdzie na wymiane.kto maz czy swieca
|
|
|
|
#280 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Słuchajcie, ja chyba za dużo myślę o tych wszystkich woskach i już sama nie wiem co robię Wczoraj wieczorem chyba z 15 min zastanawiałam się, jaki zapach zapalić sobie "na dobranoc"... Nie mogłam się zdecydować, więc w międzyczasie postanowiłam wynieść z pokoju kilka niepotrzebnych rzeczy, zamrozić kominek aby odłupać z niego zużyty wosk i przy okazji pozmywać po kolacji. Oczywiście podczas zmywania kompletnie zapomniałam o kominku i pomaszerowałam po niego dopiero dziś rano Wiecie jaką miałam minę, gdy w zamrażalniku zamiast kominka znalazłam pustą puszkę po Pepsi, a kominek leżał sobie w śmieciach? ![]() |
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Sugarfree - ja się malowałam sama.
Wcale nie uważam, że na slub "powinno" się zrobić profesjonalny makijaz. No chyba, ze dziewczyna nie umie sie sama pomalować. Kosmetyków żadnych luksusowych nie miałam, a malując się ok 9 (ślub miałam o 12.30) po bibułkę matującą sięgnęłam grubo po północy. No ale też to październik był, wiec i upału nie było.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-23 o 12:09 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Hosenko, porąbałam wątki, ale bardzo cieszy mnie Twoja wypowiedź, bo zgłupiałam trochę, zostałam obsztorcowana, że to raz w życiu i w ogóle...Moje zdolności 'malarskie' oceniam na 3, do pracy tylko korektor i tusz, nic więcej. Koleżanka ma większe doświadczenie w tej kwestii i naprawdę nieźle mnie pomalowała, bo porobiłyśmy zdjęcia i teraz oceniam na sucho. No nic, muszę jeszcze pomyśleć. Boję się faktycznie, że to spłynie A żeby było w temacie - Wg zapach wosku a świecy faktycznie się różni - wosku Blissful Autumn nie polubiłam, natomiast we świecy bardzo mi się podoba
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
A czy ktoras z Was zna moze swiece Village Candle? Poszukuje ladnego, herbacianego zapachu i na FB YC ktos polecal swiece wlasnie tamtej marki.
|
|
|
|
#284 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() brawa dla tej Pani ja tez czasem mysle ze zwariowalam, ostatnio nawet was sie tu pytalam co zapalic wieczorem ... tragedia
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle nie rozumiem, jak tak można komuś coś wmawiać Tak jak np. pani w salonie z sukniami wciskała mi welon na głowę, mimo, ze mówiłam, że nie będę miała welonu: "no ale tak tylko przymierzmy", na moje :"ale po co?" nie potrafiła odpowiedzieć ![]() Albo potrafiły babki wmówić, że na ślub to tylko białe buty się ubiera, no proszzzzz .... Jak przyniosłam moje szpilki z platformą w fuksjowym kolorze to patrzyły zgorszone, a to młode dziewczyny były.... Ja byłam na jednym próbnym, bo stwierdziłam, ze może faktycznie ze stresu zrobię krzywo kreskę, albo nie zdążę, ale po tym co zobaczyłam to ... Chciałam ciemny makijaż, a pomalowała mnie na błękitno-różowo z brokatem
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-23 o 12:31 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | |
|
|
Cytat:
Co do malowania na slub sugarfree to ja malowalam sie sama a wiele osob chwalilo makijaz (poza tym swoje kosmetyki znam i lubie). Dodatkowo, tak sie spodobalo ze 2 przyjaciolki sama malowalam na ich wlasnych slubach ![]() Rob tak jak Tobie podpowiada serce, a nie jakies pseudo tradycje. To Twoj slub i ma byc tego dnia (a przynajmniej powinno) tak jak Ty chcesz (i malzonek przyszly of course ). Moj slub przebiegl dokladnie tak jak chcialam i byl dokladnie taki jaki sobie wymarzylam - czego i Tobie zycze
|
|
#287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Broń swojego zdania, swoich wizji, bo gdybym ja swoich nie broniła, to bym miała m.in. grajków pod blokiem, głupie "zabawy" o północy, podziękowania dla rodziców na sali, francuski manicure, białe rajstopy i białe buty
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-23 o 13:03 |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
Ja i tak będę kontrowersyjna bo a) suknia będzie szara, b) zielone buty, c) bez welonu, d) ślub w grudniu ![]() No i powoli się przychylam do Waszej opinii, niechcący nam wątek zaspamowałam ( przepraszam Gold! ).
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było kontrowersyjnie z powodu szybkości: poznaliśmy się na początku lutego, zaręczyny na początku kwietnia, a ślub na początku października, wszystko tego samego roku (2011). Nie wyobrażam sobie innego męża Wygląd też miałam nieco "inny": mocny makijaż, brak welonu, brak sztucznych paznokci z frenczem i diamencikami, cieliste rajstopy zamiast białych, fuksjowe buty http://lakierowo.blogspot.com/2012/0...es-piekna.html http://lakierowo.blogspot.com/2011/0...iwaniu-na.html Goście też sie trochę dziwili, ze: - samochód był bez tablic typu: "droga do raju" i w zasadzie był nie przystrojony (tylko na klamkach doczepiliśmy fuksjowe kokardki, które zostały z zaproszeń) - za naszym miejscem przy stole nie było żadnych serduszek itp, a zupełnie nic, goła ściana - na torcie nie było gołąbków, serduszek itp - nie było podziękowań dla rodziców na sali (podziękowaliśmy w domu, po błogosławieństwie, nie robiąc szopki przed gośćmi) - oprócz rzucania podwiązką i krawatem nie było innych zabaw Dzień przed poznaniem TŻ obcięłam włosy, więc w październiku z moich nic za bardzo by mi się nie dało zrobić więc miałam doczepiane ![]() A w temacie YC, to ja powoli wymiękam .... (TŻ się doigrał ... )
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-23 o 13:28 |
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajnie wyglądałaś! Super!
|
|
|
|
#292 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Hosenka*;40952829]
Wygląd też miałam nieco "inny": mocny makijaż, brak welonu, brak sztucznych paznokci z frenczem i diamencikami, cieliste rajstopy zamiast białych, fuksjowe buty nie chialam pytac, ale nie wiedzialam co to za kolor FUKSJOWY nigdy sie z takim okresleniem nie spotkalam ![]() wygladasz slicznie i BARDZO SZCZESLIWIE |
|
|
|
#293 | |
|
|
[QUOTE=crafthobby;40951118]
Cytat:
U nas tez w miare szybko poszlo (to znaczy TZ twierdzi ze on od zawsze wiedzial ze jestem ta jedna jedyna, bo mnie wiecej czasu zajelo uswiadomienie tego sobie). Hosenko slicznie wygladalas i cudna fotka szczesliwej panny mlodej. Ja rowniez mialam mniej tradycyjnie, nienawidze wesel wiec mialam przyjecie, zero grajkow, balonow, bramek, brak frencha, sama sie malowalam i sama ozdobilam zywymi kwiatami samochod, sesje w plenerze mialam troche z cyklu trash the dress Bo tarzalam sie w lisciach (byla jesien) i Luby sypal je na mnie namietnie Dodatkowo, wlazlam w kiecy na drzewo dosyc wysoko Mialo sie ta wyobraznie kilka lat temu
I Edytowane przez Goldlight Czas edycji: 2013-05-23 o 13:44 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Sugar: masz zdjęcia sukni i butów?
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Suknia nie, bo zdjęcie katalogowe jest bardzo brzydkie ( wygląda jak Mickiewiczowska Zosieńka) i zupełnie nie odzwierciedla jak wygląda w rzeczywistości
A zdjęcia w rzeczywistości są czyimiś prywatnymi, więc nie chciałabym szafować nimi na forum publicznym a buty: http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NKA+NA+OBCASIE |
|
|
|
#296 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Na wstępnie chciałam poinformować przede wszystkim naszą moderatorkę Goldlight, że zgodnie z jej prośbą założyłam nowe konto bez nazwy sklepu w nazwie nicka. Mam nadzieję, że teraz jest okej i nie będzie banów? ![]() Swoją drogą zauważyłam jakąś małą aferę związaną z moimi pytaniami/prośbami odnośnie sklepu lub nachalną reklamą kogoś innego? Nie wiem o co dokładnie chodzi bo chyba te posty zostały usunięte? Chciałam ze swojej strony oświadczyć, że moim celem pobytu na tym forum w żadnym wypadku nie jest perfidna reklama i chamskie reklamowanie produktów, lecz chęć wymiany zdań, doświadczeń (w końcu też jestem fanką zapachów YC), dowiedzenia się czego oczekujecie, a także informowania o specjalnych promocji stworzonych wyłącznie dla Was. PS. Dzięki Waszej podpowiedzi w sprawie zapachów dostępnych tylko w USA poczyniłam pewne kroki i być może uda się zamówić co nieco czego nie ma w innych sklepach! W przyszłym tygodniu będę miała na ten temat informacje
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
Temat ślubu rozbujał się na dobre. Dla mnie na plus, bo już też powinnam coś zacząć kombinować z suknią i tym podobnymi
Mój będzie za rok w czerwcu i już są niemałe kontrowersje, bo i moi rodzice i mojego mena (oni bardziej) martwią się moją fryzurą Wczoraj paliłam znów Vineyard i po pewnym czasie zaczął pachnieć słodkim ulepkiem. Identycznie zachowują się u mnie owocowe woski, po dłuższym paleniu ulatnia się faktyczny zapach i roznosi specyficzny i drażniący odorek słodkości. Dodałam kawałek Cherry Lemonade, bo on jest kwaskowaty, sądząc, że złagodzi, ale ulepek zdominował całość
|
|
|
|
#298 |
|
|
Witamy ponownie. Po prostu na forum ujawnila sie kolejna osoba, prowadzaca swoj sklep ze swiecami.
To watek milosnikow tych swiec i niech tak zostanie
|
#299 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
:- sukienkę miałam prostą, czarną na biuście + malowane czarno-fioletowe kwiaty od dołu sukni - nie miałam tipsów/frencha - gołe i wesołe paznokcie - nie miałam welonu - nie powyciągałam kolczyków z twarzy, nie zakrywałam tatuaży - nie rzucałam bukietem, nie mieliśmy żadnych zabaw/konkursów dla gości - teraz najlepsze: "weselne" menu totalnie mnie nie kręci, nie lubię mięsa, sałatek (poza owocowymi i domowymi surówkami), jakichś udziwnionych ryb itd., więc abym nie padła z głodu na własnym welesu, poza m.in. specjalnie usmażonym filecikiem z dorsza, podano mi... PIZZĘ ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#300 |
|
|
Nie daj sie - chcesz dredy - miej dredy
Czy sa moze albo beda jakies inne tumblery YC w TK Maxie?
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

mi się ten zapach nie podobał, za bardzo walił ziołami. Ale pamiętam, że jak mieszałam go z garden hideaway to było całkiem fajne połączenie 

ja tez czasem mysle ze zwariowalam, ostatnio nawet was sie tu pytalam co zapalic wieczorem ... tragedia
Tak jak np. pani w salonie z sukniami wciskała mi welon na głowę, mimo, ze mówiłam, że nie będę miała welonu: "no ale tak tylko przymierzmy", na moje :"ale po co?" nie potrafiła odpowiedzieć
Chciałam ciemny makijaż, a pomalowała mnie na błękitno-różowo z brokatem