|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
np: http://www.swiatobrazu.pl/zdjecie/ar...-mamiya645.jpgnie wiem jak to jest, trudno się tym robi zdjęcia ale jaka satysfakcja jak wyjdzie świetne
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Chyba pokazywałaś fotkę bo nie pamiętam ale ktoś wstawiał mebelki.Zazdraszczam przygotowywania pokoiku ![]() Ja ma na obiad placki ziemniaczane |
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
nienadrabiam, musicie wybaczyć. Rano załatwiłam w banku sprawę- w końcu!! potem kupiłam spodnie jeansowe ciążowe- za☠☠☠iste. A od jakiejś godziny napiernicza mnie lewa strona brzucha, kilka cm nad biodrem, nie wiem ... taki kłucie ze skurczami lekkimi. Czuje sie masakrycznie, a jeszcze muszę meżowi tabletkę kupic i zaiweźc do pracy bo ten wydał kase a ząb go boli :/ szlag mnie dzisiaj strafi. Mialam miec wolny dzień.. to od rana coś ...... idę się zdrzemnąc na godziinę, akurat zupa dojdzie, potem pojade do niego z tą tabletką, wróce i albo sie powiesze jak ktoś cos ode mnie bedzie chciał albo zasnę i obudzę sie jutro. Wyczytałam tylko, że Kabriela zobaczyła krew- JEDZ NA IP
|
#274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw muszę pogonić właściciela, żeby łóżko wziął z jednego pokoiku ![]() zjadłabym placuszki Cytat:
![]() Wolne masz to korzystaj i odpoczywaj
|
||
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() :d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() Zapraszam
|
||
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
I ja się melduję w nowym wąteczku, kurcze to już trzecia część a jeszcze do porodu nam troszkę zostało
ciekawe ile części będzie
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo powoli kupujemy ciuszki i chcę je już układać, oczywiście popiorę i poprasuję tak z miesiąc przed porodem |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
) od jutra zaczynam robic cos w Majeczkowym pokoiku , Tz pracuje wiec ile dam rade tyle zrobie , bede sobie dłubac powolutku. Kupilam ekologiczne Farby na wodzie zebym mogla sama sobie wszystko I jeszcze mam plan wydłubac stare fugi w lazience zeby on pozniej mogl nowe polozyc , ciekawe ile z tego faktycznie zrobie haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#281 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bedzie nam pomagał tez mój tata(złota rączka)i teść.Chyba 10 lat sie będziemy budowac![]() Cytat:
Mój synio od kilku dni tylko delikatnie daje o sobie znać.Za to mdłosci mam ogromne,siły i energii zero,brzuch mnie boli praktycznie non stop,ale chyba taka moja uroda![]() Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-06-07 o 14:03 |
|||
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję dolegliwości oby szybko przeszły !
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm nie wiem czemu u mnie działa, może ten zadziała http://www.jerkwithacamera.com/archi...%20-%20002.JPG
|
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
paulinaizabela śliczne mebelki !
![]() Dziewczyny, widzę że nieźle jesteście już zaopatrzone , Basiaa świetne zakupy - i to tylko za 13 zł ![]() Ja nic jeszcze nie mam, nawet jednej pary śpiochów
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-06-07 o 14:15 |
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Piszecie o witaminach, mój gin powiedział, że jak jest sezon to o wiele lepiej jeść owoce i warzywa-naturalnie, poza tym lepiej przyswajalne. Zrobiłam sobie sama badania na poziom wapnia, sodu i potasu, wszystko mam w normie. Spytałam go czy warto jeszcze coś innego sprawdzić, np. magnez, żelazo itp, bo przecież jakbym miała jakieś niedobory to nawet bym o tym nie wiedziała.. A on na to,że oczywiście, że bym wiedziała-byłabym senna, zmęczona, bez energii, nie miałabym siły podnieść ręki. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41200530]Pewnie tak zrobimy... niby w regulaminie jest napisane, że istnieje możliwość naboru przez cały rok w miarę wolnych miejsc, a to punkt przedszkolny we wsi obok naszej więc może nie będzie tam dużej ilości dzieci. Wkurza mnie tylko to, że to jest tylko taki punkt- od 8 do 12, bez obiadu, tylko herbata dla dzieci i wszystkie dzieci:3,4,5 latki razem... Taka przechowalnia... Chyba już bym wolała żeby Ola została w domu... Więcej nauczy się będąc ze mną.[/QUOTE] Mój TŻ nie chodził do przedszkola, był cały czas z mamą w tym okresie. Potem jak poszedł do zerówki/pierwszej klasy miał podobno ogromne problemy w zaaklimatyzowaniu się, nie był po prostu nauczony różnych zachowań wśród rówieśników, no bo skąd niby miał to wiedzieć? Do tego jest jedynakiem. Ja w sumie też ale u mnie w domu odkąd pamiętam przewijało się pełno dzieci znajomych rodziców, poza tym ja chodziłam do przedszkola. Myślę, że dziecko wiele się nauczy w przedszkolu, jak sobie radzić w grupie, jak walczyć o swoje, samodzielności..Przy Tobie z pewnością też wiele się nauczy ale na pewno nie wszystkiego.
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
ojejku już nowy wątek
![]() jutro usg genetyczne dziewczyny boli was brzuch ? mnie od wczoraj ale nie na dole tylko bardziej po bokach czasem coś zakłuje, nie mam plamień ani krwawienia ale się martwię we wtorek zaczynam 13 tc
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pasowałaby na moją półeczkę![]() Messuah mnie boli prawie cały czas.Ale to moja druga ciąża i wiem,że ja po prostu tak mam i nic złego sie nie dzieje.Jak bolał mnie brzuch bardziej niz zazwyczaj i do tego doszła biegunka to pojechałam na IP.Okazało się,ze to zatrucie pokarmowe.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Miałaś okazję używać? Ja się bałam tego strasznie na początku, ale efekty mnie zachwyciły
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-06-07 o 14:24 |
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Dodaję fotkę brzuszka, jako nieliczna jeszcze się nie pokazywałam
Zdjęcie robione 17. 05, więc trochę już minęło. Nie mam na razie aparatu aby zrobić bardziej aktualne ale brzusio jest już większy. Strasznie Wam zazdroszczę ruchów, ja z niecierpliwścią czekam na pierwsze ruchy Bąbelka
|
#291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziwne te mdłości że tak powróciły ![]() Cytat:
Ale jak mężul przyjedzie i poznamy w końcu płeć to wpadnę w ciąg zakupowyCytat:
Dawno Cię nie było... |
||||
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po bokach brzuch mnie często boli jak mam zaparcie, dziś tak np. miałam - ale załatwiłam się w końcu i jak ręką odjął ![]() Moja gin mi tłumaczyła że takie pobolewania i kłucia są normalne , niepokojące są silne bóle w podbrzuszu lub trwające bardzo długo. Aksbarg - Śliczny brzunio !
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-06-07 o 14:32 |
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz 3 tyg do przodu to pewnie już kulka
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Anoula Czy mogę prosić o dopisanie mojej wizyty ?
11.06 godzina 12.30
|
|
|
|
#296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczymy jak nam z budową pójdzie.Pewnie jak będzie szło powoli to wynajmiemy jakąs ekipę,zeby pzryszpieszyć,ale to się zobaczy.Z drugiej strony chcemy szybko się wprowadzić,zeby wynając mieszkanie-zawsze to spłacana jakas częśc kredytu będzie.Pozyjemy,zobaczymy
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-06-07 o 14:41 |
|||
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Wydawało mi się że to Ty pisałaś że mdłości jak zniknęły tak potem powróciły.
O te to rzeczywiście Cię trzymają ![]() Mam problem dzisiaj z wysłowieniem |
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny ![]() Dziewczyny kupiłam sobie garść czereśni na próbę i okropnie żałuję że nie wzięłam więcej bo normalnie rozpłynęły mi się w ustach ![]() W ogóle właśnie się dowiedziałam że moi rodzice zarezerwowali wakacje w Bieszczadach od 2.08 do 9.08 dla siebie, mnie, mojego TŻ-ta i mojego brata z dziewczyną i już nie mogę się doczekać wyjazdu !
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
ja też canon
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
jutro mam usg genetyczne to wam napisze co i jak.... trochę się stresuje, ostatni raz widziałam swoje maleństwo 6 maja no i teraz jeszcze te bóle doszły...może macie racje, że macica się rozciąga
ja po prostu panikuje bo to moja druga ciażą (w pierwszej pusty pęcherzyk) i mam jakiś taki uraz, że coś zaboli a ja już się martwię buzi dla was |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

np: 
za dzisiejsze wizyty!!
za udaną wizytę i kciuki za dobre wyniki!
bo nie pamiętam ale ktoś wstawiał mebelki.
zjadłabym placuszki

) od jutra zaczynam robic cos w Majeczkowym pokoiku , Tz pracuje wiec ile dam rade tyle zrobie , bede sobie dłubac powolutku. Kupilam ekologiczne Farby na wodzie zebym mogla sama sobie wszystko

oby szybko przeszły !
Ale jak mężul przyjedzie i poznamy w końcu płeć to wpadnę w ciąg zakupowy
Ślub 25.08.2012