![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: plastry antykoncepcyjne Evra - zbiorczy!
doskonale o tym wiem jednak nie zawsze to co na kartce jest napisane wystpęuje w praktyce i odwrotnie dlatego zapytałam
![]()
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Ale w ulotce są napisane skutki występujące np. RZADKO, a bardzo często (1 na 10), więc chyba można sobie wydedukować, jakie skutki uboczne mogą Cię czekać.
Poza tym, prześledź temat, wiele postów tu o tym było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Plastry EVERA POMOCY!!!!
Trzy tygodnie temu zaczęłam używać plastry EVERA.
W pierwszym tygodniu(miesiączka) zaczęły mnie strasznie boleć piersi. Nie zwracałam na to zbytnio uwagi myślałam że przejdzie. W drugim tygodniu po miesiączce wystąpiło plamienie krwią. Występowało przez caly drugi i trzeci tydzień, rozmawiałam z koleżanką która też korzystała z tej metody antykoncepcji i mówiła że u niej plamienie skończyło się po tygodniu. Wczoraj odkleiłam trzeci plaster i dziś powinnam dostać miesiączkę. Jest już wieczór i nic, dalej tylko plamę. Nie wiem co się dzieję, czy miesiączka musi przyjść dzień po odklejeniu plastra czy w obojętnie jaki dzień tygodnia "bez plastra" ? Dodam że plastry przyklejałam na zmianę na jedno i drugie ramię i wcześniej miałam bardzo regularny okres. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- POMOCY! Nie wiem co robić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
amor vincit omnia
|
Dot.: Plastry EVERA POMOCY!!!!
Cytat:
![]() gdybyś przeczytała ulotkę to byś wiedziała, że krwawienie może przyjść dowolnego dnia w tygodniu bez plastra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Przyczajenie
|
Dot.: plastry evra i plamienia
Ja mam ten sam problem mialam przykleić 3 plaster i od kilku dni mam krwawienia ;/
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Odp: plastry antykoncepcyjne Evra - zbiorczy!
Jak to jest powiedzcie. Jezeli przyklejam pierwszy plaster w pierwszy dzien okresu to od kiedy jestem zabezpieczona?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
amor vincit omnia
|
Dot.: Odp: plastry antykoncepcyjne Evra - zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: plastry antykoncepcyjne Evra - zbiorczy!
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: plastry antykoncepcyjne Evra - zbiorczy!
Przecież ulotka jest bez problemu dostępna w necie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: plastry antykoncepcyjne Evra - zbiorczy!
Tyle ze w kom ladowalo mi sie forum a strony internetowe nie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Evra po Qlaira
Umieściłam ten post w innym wątku, ale tam nie otrzymałam odpowiedzi. Mam andzieje, ze tu ja uzyskam.
Po stosowaniu przez pół roku qlairy wracam do plastrów, ponieważ okres czy raczej plamienie trwa u mnie 2 tygodnie... myslalam, ze sie to w koncu unormuje ale jednak nie. Mam natomiast pytanie. Kiedy mam przykleić plaster (wracam do evry)? Ogolnie powinnam pierwszego dnia miesiaczki, ale ta miesiaczka czy plamienie wystepuje u mnie w polowie opakowania qlairy... nie wiem czy brac te tabletki do konca czy przestac je brac i nakleic evre? Czy w ogole zrobic miesiac przerwy )co wiem, ze nie jest za bardzo dobre dla organizmu)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Dot.: Evra po Qlaira
ooo widzę że miałaś juz styczność z evrą? jak się po nich czułaś, miałąś jakieś skutki uboczne? bo ja własnie zaczynam je stosować...
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Evra była wporzadku. Bez plamien. Jedyne na co zwrocilam uwage, ze z niej zrezygnowalam to to, ze mialam wrazenie ze negatywnie wplywala na moje zachowanie i na libido. Ciagle bylam na nie, niezadowolona. Ale na nastroj moze nakladac sie wiele rzeczy (a ja wtedy mialam dosc ciezki okres) wiec postanowilam do evry wrocic, bo poza moim dosc negatywnym nastroju zadnych innych skutkow ubocznych nie odczulam. A wygoda jest wielka, bo zmieniam tylko raz na tydzien i nie musze codziennie pamietac o pigulce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja trochę właśnie z nimi zwlekam bo naczytałam się mnóstwo negatywnych opinii a zwłaszcza o tyciu i puchnięciu;/
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
A nie myślałaś po prostu o zmianie tabletek? To, że po tych plamisz przez połowę opakowania nie znaczy, że po innych też będziesz. Poza tym po powrocie do plastrów znowu może dopaść cię obniżone libido. Przemyśl to.
![]()
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: plastry antykoncepcyjne Evra - zbiorczy!
hej dziewczyny, zastanawiam sie nad przejsciem z tabletek anty (qlaira) na plastry, tylko zastanawiam się jak to jest z miesiączką z plastrami? bo przy moich tabletkach miesączkę mam nie cale 2 dni (podczas 2 tabletek placebo), a jak to jest przy plastrach, ile u was trwa krwawienie?? Czy są dostępne takie plastry przy których rownież nie ma krwawienia praktycznie wcale??
i jakie są wasze odczucia przy plastrach? macie jakieś niepożądane dolegliwości? (ból głowy, brzucha, wahania nastroju, spadek libido itd..) zapytalabym sie mojego lekarza, ale niestety jest osiągalny tylko 2x na miesiąc w moim mieście.... a i jeszcze czy przy plastrach ma się je zawsze, caly miesiąc, czy jest jakaś przerwa? (jak przy tabletkach podczas przerwy czy placebo) i nie boicie się, że plaster się odklei? Edytowane przez jamajkanamajkach Czas edycji: 2013-04-23 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie jest dość skąpe, w porównaniu do okresu bez plastrów. 2. Nie ma takich plastrów. 3. Nie mam żadnych skutków ubocznych. Na początku przez pierwszy miesiąc miałam mdłości, bolała mnie głowa i miałam huśtawki nastrojów. 4. Nie masz ich cały miesiąc. Masz 3 tygodnie (3 różne plastry), a w czwartym tygodniu odklejasz i robisz przerwę na krwawienie z odstawienia. 5. Nie boję się, bo nigdy mi się nie odkleił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Stosowałam tabletki przez miesiac.. Kontracept dokladnie.. po 21 dniach odstawiłam na 7 dni.. następnie przeszłam na plastry EVRA. Przykleiłam pierwszy było ok.. jednak przy zmianie 2 na 3 zaczęło się krwawienie... obecnie jestem w trakcie tej 7 dniowej przerwy po wykorzystałam 3 plastrów.. krwawienie trwa 2 tydzień.. a w niedziele przyklejam pierwszy plaster z kolejnego opakowania... no i sie zastanawiam czy coś zle zrobilam czy to po prostu skutek uboczny tego, że nie stosowałam wcześniej żadnych hormonów. Proszę o radę bo się martwie do głowy przychodzą Mi nawet myśli, że mogę być w ciązy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Skutek uboczny pewnie.
Niemniej przy tak długim krwawieniu ja bym była już u gina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Ja na początku miałam krwawienie/plamienie około 2 tygodnie.
Edytowane przez Perfekcj0nistka Czas edycji: 2013-04-25 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Plamienie już prawie ustąpiło.. jak rozmawiałam z ginekologiem to otrzymałam informację, że to normalne na samym początku i jak się będzie powtarzać w kolejnych miesiącach to wtedy zmienimy antykoncepcję.
W niedziele zaczynam kolejne opakowanie i zobaczymy co będzie ale jednak korci Mnie żeby zrobić ten test dla pewności.. eh My kobiety to mamy przerąbane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Normalne, wszystko ok.
To nie jest tak, że przykleisz plaster i krwawienie ustanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() właśnie mam na sobie 3 plaster, w poniedziałek powinnam go odkleić i czekać na krwawienie. dzisiaj podczas prysznica zauważyłam, że rogi są już znacząco odklejone, a jeden bok też zaczyna odstawać. postarałam się to docisnąć do ciała i jakoś się trzyma, ale pewnie w nocy podczas spania albo jutrzejszego treningu znowu się poodkleja. zastanawiam się, czy może odkleić plaster i nakleić nowy, czy wytrzymać do tego poniedziałku? szukałam odpowiedzi w ulotce, ale tam jest opisana tylko sytuacja, w której odkleja się cały plaster... i jeszcze jedno pytanie - czy ma znaczenie godzina zmiany plastra?
![]() |
#298 | |
catch me if I fall.
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#300 | |
catch me if I fall.
|
Cytat:
![]() co do pytania o godzine - mi lekarka powiedziała, ze nie trzeba pilnować dokładnej godziny jak przy tabletkach, jednak ja zawsze jak tylko mam możliwość staram się zmieniac o podobnej porze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.