|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bitwa o dom
Dziedzic
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
wchodze na strone bitwy o dom i oczom nie wierze..... http://bitwaodom.tvn.pl/aktualnosci,...eo,105101.html co to ma do remontu i czemu znajduje się na tej stronie?!
|
|
#274 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, jak mnie strasznie wkurzało przepychanie przez Rozenek Kamila i Ewy
Takiej trójki finałowej, chyba nikt nie typował? |
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym by wygrała Ewa z Kamilem II miejsce Mikołajczykowie III Gor i Ania |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zdziwili Ania i Gor zamiast Wojtka
Pozostałe dwie rodziny to raczej pewniaki były
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
mi było obojętne która z tych rodzin zostanie
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mieszkanie Ewy i Kamila jest słabe, niektóre rzeczy w salonie i kuchni nawet bardzo... Tylko nie mówią o tym, bo na siłę ich i ich smutną historię przepchnęli do finału.
Dlaczego Rozenek w przedpokoju Ewy i Kamila nic nie powiedziała o tym, że maja fotki przyklejone bezpośrednio na ścianę bez żadnej ramki (zmienione teraz na jakieś ohydne wypukłe ramki), a przyczepiła się do plakatu u córki Wojtka? Podobne rzeczy mogłabym wymieniać i wymieniać. Bo ukrywają ich niedoróbki, żeby tylko przeszli. Taka prawda. |
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#281 | |
|
sissy that walk
|
Według mnie powinni wygrać Mikołajczykowie, mają najlepsze mieszkanie z finałowych. Ewa i Kamil mają chwytliwą historię, ale jestem już zażenowana histerią, w którą wpada Rozenek jak tylko zaczyna się ich temat - jakby Tomek i Natalia chcieli ich wyrzucić, to by ich pobiła, naprawdę żałosne to jest bo zero w niej obiektywizmu, nie nadaje się na jurora. Zresztą już przy wyborze rodzin to ona zawsze rozdawała klucze na prawo i lewo, inni się konsultowali z resztą, a ona jechała na smutnych historiach. Nie wiem, niby taka perfekcyjna, a emocjonalnie rozedrgana i histeryczna. No ale mieszkanie jej ulubieńców też jest w porządku. Ania i Gor też nieźle sobie radzą, dobrze że są w finale bo są bardzo pomysłowi. Ogólnie zgadzam się z werdyktem, ale wkurza mnie Rozenek.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no Rozenkowa broni ich całą sobą
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze trochę i zacznę podejrzewać Rozenkową o Romans z Kamilem, albo jakiś bardzo bliski stopień pokrewieństwa. Bo nie wiem, dlaczego aż tak ich broni
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
może z litości
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy, nie lubiłam Wojtka, jego podejście do życia mnie irytowało. Wygrać powinni Mikołajczykowie, mają zdecydowanie najlepsze mieszkanie i obawiam się, że wygra Ewa i Kamil. Gor z rodziną mają mniejsze szanse, są obcokrajowcami i chyba mają zbyt ciemną karnację, aby na nich ludzie masowo głosowali. Oczywiście to nie moja opinia, ale myślę, że Polacy nie są skłonni głosować na obcokrajowca który a) jest ze wschodu b) jest "ciemniejszy" od przeciętnego Polaka. Niestety mamy taką mentalność i na to patrzymy (opinia również po zajrzeniu na forum kafeterii). I ja wczoraj nigdzie nie mogłam znaleźć wyników, a nie miałam jak oglądać. na stronie po 15 minutach od zakończenia odcinka nic nie było, tu nikt nie pisał i zajrzałam tam. To co zobaczyłam to eskalacja zawiści. Oni Ewie i Kamilowi życzyli jak najgorszych rzeczy, wylewali mnóstwo jadu i oczywiście posługiwali się skrótem DD czyli dom dziecka, pani Mikołajczyk (nie pamiętam jak ma na imię) to pieczarka, nazywają ich też "piwnica". A Gor to najczęściej Gor, ale pojawia się też "Cygan".
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem siedziała z miną "a nie mówiłam?" Obawiam się, że wygrają ci z domu dziecka. I nie określam ich w ten sposób żeby ich obrazić czy coś, zwyczajnie nie mogę zapamiętać ich imion. No i uważam też, że to, że są z domu dziecka ma największy wpływ na ich szanse. Ludzie będą głosować bo łzawo, bo oni tacy biedni. Gor obawiam się, że nie ma szans. Nie u nas. Mikołajczykowie moim zdaniem przegrają właśnie przez brak łzawej historii. A szkoda, chciałabym żeby wygrali. |
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. nie mogą mieć swoich dzieci, więc trenują maluchy, bo to im daje namiastkę, ale zawsze marzą, że ich syn też kiedyś będzie grał w piłkę, bla bla bla
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam bym chciała, żeby Mikołajczykowie wygrali. Chyba najbardziej na to zasłużyli, nie użalali się nad sobą i robili co umieli najlepiej.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
No bez jaj...................... ...
|
|
|
|
|
#291 |
|
Konto usunięte
|
nie oglądałam finału żeby nie tracić czasu, nie psuc sobie nerwów i nie nabijać licznika widzów.
no i chyba dobrze zrobiłam. co o tym sądzę to chyba zachowam dla siebie |
|
|
|
|
#292 | |
|
sissy that walk
|
Nie chce mi się oglądać finału
Wynik hmm... w sumie ni grzeje i ni ziębi mnie.Bardziej jestem ciekawa jednej rzeczy: mówili coś o uczestnikach poprzedniej edycji, o tym jak się potoczyły ich losy? Mieszkają w tych mieszkaniach które urządzali, czy naobiecywali i tyle?
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę z wyniku. Wiadomo, powinni wygrać Mikołajczykowie, bo mieli najładniejsze mieszkanie, ale nie na tym polega BOD
|
|
|
#294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Straciłam sympatię do Mikołajczyków, jak w finale na każdej chwili powtarzali, że chcą mieć dziecko, a nie mogą. W pierwszym materiale prezentującym mieszkanie Magda oczywiście musiała się poryczeć, jakieś symboliczne akcje ze stawianiem małej doniczuszki pomiędzy dużymi. No żenada. Nadal uważam, że jako jedyni (oprócz Pacha ) coś kreowali, a nie tylko odtwarzali pomieszczenia z katalogów, no ale cóż.Najlepsza była Rozenkowa: "Głosujcie sercem!" |
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic nie mam do zwycięzców, to mieszkanie było w sumie ok, wg mnie lepsze od mieszkania poprzedniego zwycięzcy. Jednak powinni wygrać Mikołajczykowie, szkoda, że w programie główną rolę bierze litość... I jakoś tak smutno, jedni dostali mieszkanie za niby pół miliona, a inni wracają do piwnicy albo samochodu kempingowego ;/ I tak sobie pomyślałam, że zwycięscy paradoksalnie mieli najlepsze warunki wyjściowe, w końcu było to mieszkanie komunalne (nie widziałam jak wyglądało, może nie było najładniejsze, ale na pewno daliby radę doprowadzić je do dobrego stanu). |
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mikołajczykowie nie mieszkają w piwnicy. OK, ich mieszkanie znajduje się na poziomie -1, ale standardem nie odbiega od tych w blokach. A może nawet odbiega- na plus. Nie mają dzieci, mieszkają w domu któryś rodziców, gdyby chcieli, dostaną kredyt. Ogólnie jakoś sobie poradzą.
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Aż znalazłam ich mieszkanie w Gdańsku. I ono w sumie było bardzo ładne, niczego im w nim nie brakowało (no poza oknem w sypialni). Tyle tylko, że było... w złej okolicy. Więc robienie z nich ofiar było trochę nie w porządku, w końcu oni po prostu chcieli zmienić przyzwoite warunki na lepsze. Mieli to tego prawo, ale przedstawiano ich sytuację tak, jakby nie mieli gdzie wracać i tu czuję zgrzyt. Ale i tak życzę im wszystkiego najlepszego
![]() ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Cytat:
W drugim przypadku, owszem piwnica była świetnie urządzona, ale to wciąż piwnica. Mieszkanie bez okien nie jest zbyt komfortowe. W obu przypadkach baraki to nie były, ale zwykłe mieszkania także nie. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2013-11-28 o 02:08 |
|
|
|
|
|
#298 |
|
Konto usunięte
|
Mieszkali w camperze żeby nie jeździć ciągle między Warszawą a domem. Postawili go pod blokiem żeby mieć wygodniej zanim wykończą mieszkanie na tyle, żeby móc w nim spać i gotować itd. W miejscowości z której są mieszkają jak najbardziej w domu.
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomieszało mi się widocznie to z ich sytuacją poza programem. To skoro mieszkają w domu to odwołuję, za 25 tysięcy od OBI będą mogli choć troszkę go wykończyć Bo ubzdurałam sobie też, że nie nadaje się do mieszkania, skoro w tym camperze mieszkają
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa i Kamil mieli maleńkie mieszkanko- ciężko się w takim pomieścić z dziećmi, które niedługo pójdą do szkoły i będą potrzebować przestrzeni.
Gor w Warszawie mieszkał w przyczepie, bo żal im było kasy na hotel- uczestnicy sami muszą zapewnić sobie lokum na czas trwania programu. A w domu mieszkają na co dzień. Tyle że niewykończonym i wydaje mi się, że gdyby im zależało, to można by niektóre prace skończyć bez konieczności pakowania w to wielkich pieniędzy. Mikołajczykowie mają takie wąskie okna po sufitem. Wiadomo- nie jest to zbyt komfortowe i nie dają tyle światła, co normalne. Tym bardziej się dziwię, że np. nie pomalowali cegły na biało. Od razu byłoby jaśniej.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.