Bitwa o dom - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 15:19   #271
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Dot.: Bitwa o dom

Dziedzic
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 15:22   #272
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Dziedzic
najpierw trzeba go spłodzić

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 16:32   #273
asia27100
Zakorzenienie

wchodze na strone bitwy o dom i oczom nie wierze..... http://bitwaodom.tvn.pl/aktualnosci,...eo,105101.html co to ma do remontu i czemu znajduje się na tej stronie?!

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 19:29   #274
piwencja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
wchodze na strone bitwy o dom i oczom nie wierze..... http://bitwaodom.tvn.pl/aktualnosci,...eo,105101.html co to ma do remontu i czemu znajduje się na tej stronie?!
hahahh zwiększa się liczba odwiedzających - chłooopy
piwencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-21, 12:48   #275
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Aaaaa, jak mnie strasznie wkurzało przepychanie przez Rozenek Kamila i Ewy

Takiej trójki finałowej, chyba nikt nie typował?
Stary 2013-11-21, 12:55   #276
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem zadowolona z finałowej trójki.
chciałabym by wygrała Ewa z Kamilem
II miejsce Mikołajczykowie
III Gor i Ania

Stary 2013-11-21, 12:56   #277
hanjah
Zakorzenienie

Mnie zdziwili Ania i Gor zamiast Wojtka Pozostałe dwie rodziny to raczej pewniaki były
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-21, 12:57   #278
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mnie zdziwili Ania i Gor zamiast Wojtka Pozostałe dwie rodziny to raczej pewniaki były
mi było obojętne która z tych rodzin zostanie

Stary 2013-11-21, 12:59   #279
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Ale mieszkanie Ewy i Kamila jest słabe, niektóre rzeczy w salonie i kuchni nawet bardzo... Tylko nie mówią o tym, bo na siłę ich i ich smutną historię przepchnęli do finału.

Dlaczego Rozenek w przedpokoju Ewy i Kamila nic nie powiedziała o tym, że maja fotki przyklejone bezpośrednio na ścianę bez żadnej ramki (zmienione teraz na jakieś ohydne wypukłe ramki), a przyczepiła się do plakatu u córki Wojtka? Podobne rzeczy mogłabym wymieniać i wymieniać. Bo ukrywają ich niedoróbki, żeby tylko przeszli. Taka prawda.
Stary 2013-11-21, 13:11   #280
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mieszkanie Ewy i Kamila jest słabe, niektóre rzeczy w salonie i kuchni nawet bardzo... Tylko nie mówią o tym, bo na siłę ich i ich smutną historię przepchnęli do finału.

Dlaczego Rozenek w przedpokoju Ewy i Kamila nic nie powiedziała o tym, że maja fotki przyklejone bezpośrednio na ścianę bez żadnej ramki (zmienione teraz na jakieś ohydne wypukłe ramki), a przyczepiła się do plakatu u córki Wojtka? Podobne rzeczy mogłabym wymieniać i wymieniać. Bo ukrywają ich niedoróbki, żeby tylko przeszli. Taka prawda.
Zgadzam się, że Ewa i Kamil nie mają najlepszego mieszkania (takie mają Mikołajczykowie), ale na pewno jest lepsze od Gora i Ani.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-21, 14:37   #281
mary_poppins
sissy that walk

Według mnie powinni wygrać Mikołajczykowie, mają najlepsze mieszkanie z finałowych. Ewa i Kamil mają chwytliwą historię, ale jestem już zażenowana histerią, w którą wpada Rozenek jak tylko zaczyna się ich temat - jakby Tomek i Natalia chcieli ich wyrzucić, to by ich pobiła, naprawdę żałosne to jest bo zero w niej obiektywizmu, nie nadaje się na jurora. Zresztą już przy wyborze rodzin to ona zawsze rozdawała klucze na prawo i lewo, inni się konsultowali z resztą, a ona jechała na smutnych historiach. Nie wiem, niby taka perfekcyjna, a emocjonalnie rozedrgana i histeryczna. No ale mieszkanie jej ulubieńców też jest w porządku. Ania i Gor też nieźle sobie radzą, dobrze że są w finale bo są bardzo pomysłowi. Ogólnie zgadzam się z werdyktem, ale wkurza mnie Rozenek.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-21, 14:43   #282
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Według mnie powinni wygrać Mikołajczykowie, mają najlepsze mieszkanie z finałowych. Ewa i Kamil mają chwytliwą historię, ale jestem już zażenowana histerią, w którą wpada Rozenek jak tylko zaczyna się ich temat - jakby Tomek i Natalia chcieli ich wyrzucić, to by ich pobiła, naprawdę żałosne to jest bo zero w niej obiektywizmu, nie nadaje się na jurora. Zresztą już przy wyborze rodzin to ona zawsze rozdawała klucze na prawo i lewo, inni się konsultowali z resztą, a ona jechała na smutnych historiach. Nie wiem, niby taka perfekcyjna, a emocjonalnie rozedrgana i histeryczna. No ale mieszkanie jej ulubieńców też jest w porządku. Ania i Gor też nieźle sobie radzą, dobrze że są w finale bo są bardzo pomysłowi. Ogólnie zgadzam się z werdyktem, ale wkurza mnie Rozenek.

no Rozenkowa broni ich całą sobą

Stary 2013-11-21, 15:09   #283
cherry_flamme
Zakorzenienie

Jeszcze trochę i zacznę podejrzewać Rozenkową o Romans z Kamilem, albo jakiś bardzo bliski stopień pokrewieństwa. Bo nie wiem, dlaczego aż tak ich broni

Stary 2013-11-21, 15:11   #284
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Jeszcze trochę i zacznę podejrzewać Rozenkową o Romans z Kamilem, albo jakiś bardzo bliski stopień pokrewieństwa. Bo nie wiem, dlaczego aż tak ich broni
może z litości

Stary 2013-11-21, 15:30   #285
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dlatego, że są smsogenni.
Stary 2013-11-21, 15:32   #286
Kalini
Zakorzenienie

Ja jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy, nie lubiłam Wojtka, jego podejście do życia mnie irytowało. Wygrać powinni Mikołajczykowie, mają zdecydowanie najlepsze mieszkanie i obawiam się, że wygra Ewa i Kamil. Gor z rodziną mają mniejsze szanse, są obcokrajowcami i chyba mają zbyt ciemną karnację, aby na nich ludzie masowo głosowali. Oczywiście to nie moja opinia, ale myślę, że Polacy nie są skłonni głosować na obcokrajowca który a) jest ze wschodu b) jest "ciemniejszy" od przeciętnego Polaka. Niestety mamy taką mentalność i na to patrzymy (opinia również po zajrzeniu na forum kafeterii). I ja wczoraj nigdzie nie mogłam znaleźć wyników, a nie miałam jak oglądać. na stronie po 15 minutach od zakończenia odcinka nic nie było, tu nikt nie pisał i zajrzałam tam. To co zobaczyłam to eskalacja zawiści. Oni Ewie i Kamilowi życzyli jak najgorszych rzeczy, wylewali mnóstwo jadu i oczywiście posługiwali się skrótem DD czyli dom dziecka, pani Mikołajczyk (nie pamiętam jak ma na imię) to pieczarka, nazywają ich też "piwnica". A Gor to najczęściej Gor, ale pojawia się też "Cygan".
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-21, 15:50   #287
201604191001
Konto usunięte

Cytat:

Moja mama typowała. I kłóciłam się z nią przez pół odcinka, bo byłam pewna, że Wojtek zostanie a Gora wywalą Potem siedziała z miną "a nie mówiłam?"

Obawiam się, że wygrają ci z domu dziecka. I nie określam ich w ten sposób żeby ich obrazić czy coś, zwyczajnie nie mogę zapamiętać ich imion. No i uważam też, że to, że są z domu dziecka ma największy wpływ na ich szanse. Ludzie będą głosować bo łzawo, bo oni tacy biedni.
Gor obawiam się, że nie ma szans. Nie u nas.
Mikołajczykowie moim zdaniem przegrają właśnie przez brak łzawej historii. A szkoda, chciałabym żeby wygrali.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-21, 16:06   #288
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Mikołajczykowie moim zdaniem przegrają właśnie przez brak łzawej historii. A szkoda, chciałabym żeby wygrali.
Ja myślę, że jakby chcieli, to by też mogli nieźle popłynąć (jak chyba każdy), ale mają za dużo klasy na to.
Np. nie mogą mieć swoich dzieci, więc trenują maluchy, bo to im daje namiastkę, ale zawsze marzą, że ich syn też kiedyś będzie grał w piłkę, bla bla bla
Stary 2013-11-21, 16:18   #289
asia_z
Zakorzenienie

ja tam bym chciała, żeby Mikołajczykowie wygrali. Chyba najbardziej na to zasłużyli, nie użalali się nad sobą i robili co umieli najlepiej.
Stary 2013-11-28, 00:24   #290
201604191001
Konto usunięte

No bez jaj...................... ...
Stary 2013-11-28, 00:26   #291
201604181004
Konto usunięte

nie oglądałam finału żeby nie tracić czasu, nie psuc sobie nerwów i nie nabijać licznika widzów.
no i chyba dobrze zrobiłam.
co o tym sądzę to chyba zachowam dla siebie
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 00:39   #292
mary_poppins
sissy that walk

Nie chce mi się oglądać finału Wynik hmm... w sumie ni grzeje i ni ziębi mnie.

Bardziej jestem ciekawa jednej rzeczy: mówili coś o uczestnikach poprzedniej edycji, o tym jak się potoczyły ich losy? Mieszkają w tych mieszkaniach które urządzali, czy naobiecywali i tyle?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 00:47   #293
cherry_flamme
Zakorzenienie

Ja się cieszę z wyniku. Wiadomo, powinni wygrać Mikołajczykowie, bo mieli najładniejsze mieszkanie, ale nie na tym polega BOD

Stary 2013-11-28, 01:20   #294
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Ja się cieszę z wyniku. Wiadomo, powinni wygrać Mikołajczykowie, bo mieli najładniejsze mieszkanie, ale nie na tym polega BOD
W zasadzie to też chyba nawet się cieszę.
Straciłam sympatię do Mikołajczyków, jak w finale na każdej chwili powtarzali, że chcą mieć dziecko, a nie mogą. W pierwszym materiale prezentującym mieszkanie Magda oczywiście musiała się poryczeć, jakieś symboliczne akcje ze stawianiem małej doniczuszki pomiędzy dużymi. No żenada. Nadal uważam, że jako jedyni (oprócz Pacha ) coś kreowali, a nie tylko odtwarzali pomieszczenia z katalogów, no ale cóż.
Najlepsza była Rozenkowa: "Głosujcie sercem!"
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 01:40   #295
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
W zasadzie to też chyba nawet się cieszę.
Straciłam sympatię do Mikołajczyków, jak w finale na każdej chwili powtarzali, że chcą mieć dziecko, a nie mogą. W pierwszym materiale prezentującym mieszkanie Magda oczywiście musiała się poryczeć, jakieś symboliczne akcje ze stawianiem małej doniczuszki pomiędzy dużymi. No żenada. Nadal uważam, że jako jedyni (oprócz Pacha ) coś kreowali, a nie tylko odtwarzali pomieszczenia z katalogów, no ale cóż.
Najlepsza była Rozenkowa: "Głosujcie sercem!"
Zagranie dzieckiem było ich jedyną szansą na podjęcie walki, ale nie wiem jak to dokładnie wyglądało, bo widziałam tylko ostatnie minuty. Ale w wypowiedzi było widać, że są świadomi tego, że liczy się historia. A i widziałam moment jak Rozdenkowa mówi do Ewy i Kamila, że tak bardzo chciałaby, aby wygrali- to było dziwne, powinna zachować obiektywność.

Ja nic nie mam do zwycięzców, to mieszkanie było w sumie ok, wg mnie lepsze od mieszkania poprzedniego zwycięzcy. Jednak powinni wygrać Mikołajczykowie, szkoda, że w programie główną rolę bierze litość...

I jakoś tak smutno, jedni dostali mieszkanie za niby pół miliona, a inni wracają do piwnicy albo samochodu kempingowego ;/ I tak sobie pomyślałam, że zwycięscy paradoksalnie mieli najlepsze warunki wyjściowe, w końcu było to mieszkanie komunalne (nie widziałam jak wyglądało, może nie było najładniejsze, ale na pewno daliby radę doprowadzić je do dobrego stanu).
Stary 2013-11-28, 02:01   #296
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Zagranie dzieckiem było ich jedyną szansą na podjęcie walki, ale nie wiem jak to dokładnie wyglądało, bo widziałam tylko ostatnie minuty. Ale w wypowiedzi było widać, że są świadomi tego, że liczy się historia. A i widziałam moment jak Rozdenkowa mówi do Ewy i Kamila, że tak bardzo chciałaby, aby wygrali- to było dziwne, powinna zachować obiektywność.

Ja nic nie mam do zwycięzców, to mieszkanie było w sumie ok, wg mnie lepsze od mieszkania poprzedniego zwycięzcy. Jednak powinni wygrać Mikołajczykowie, szkoda, że w programie główną rolę bierze litość...

I jakoś tak smutno, jedni dostali mieszkanie za niby pół miliona, a inni wracają do piwnicy albo samochodu kempingowego ;/ I tak sobie pomyślałam, że zwycięscy paradoksalnie mieli najlepsze warunki wyjściowe, w końcu było to mieszkanie komunalne (nie widziałam jak wyglądało, może nie było najładniejsze, ale na pewno daliby radę doprowadzić je do dobrego stanu).
Chyba żartujesz. Gor z żoną mają duży dom na kredyt, który ich przerósł. Gdyby wygrali, sprzedaliby mieszkanie i dokończyli dom, a tak muszą mieszkać w niewykończonym. Jak się nie myśli wcześniej, to tak się kończy.

Mikołajczykowie nie mieszkają w piwnicy. OK, ich mieszkanie znajduje się na poziomie -1, ale standardem nie odbiega od tych w blokach. A może nawet odbiega- na plus. Nie mają dzieci, mieszkają w domu któryś rodziców, gdyby chcieli, dostaną kredyt. Ogólnie jakoś sobie poradzą.

Stary 2013-11-28, 02:06   #297
Kalini
Zakorzenienie

Aż znalazłam ich mieszkanie w Gdańsku. I ono w sumie było bardzo ładne, niczego im w nim nie brakowało (no poza oknem w sypialni). Tyle tylko, że było... w złej okolicy. Więc robienie z nich ofiar było trochę nie w porządku, w końcu oni po prostu chcieli zmienić przyzwoite warunki na lepsze. Mieli to tego prawo, ale przedstawiano ich sytuację tak, jakby nie mieli gdzie wracać i tu czuję zgrzyt. Ale i tak życzę im wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

Cytat:
Chyba żartujesz. Gor z żoną mają duży dom na kredyt, który ich przerósł. Gdyby wygrali, sprzedaliby mieszkanie i dokończyli dom, a tak muszą mieszkać w niewykończonym. Jak się nie myśli wcześniej, to tak się kończy.

Mikołajczykowie nie mieszkają w piwnicy. OK, ich mieszkanie znajduje się na poziomie -1, ale standardem nie odbiega od tych w blokach. A może nawet odbiega- na plus. Nie mają dzieci, mieszkają w domu któryś rodziców, gdyby chcieli, dostaną kredyt. Ogólnie jakoś sobie poradzą.
Co do pierwszego przypadku. Wątpię, aby mogli to mieszkanie sprzedać, pewnie zobowiązują się, że przez jakiś czas będą w nim mieszkali pod groźbą kar. Ja pamiętam, że oni mają to mieszkanie, ale to raczej gołe ściany. I z tego co pamiętam obecnie mieszkają w samochodzie kempingowym i w najbliższym czasie się to nie zmieni.

W drugim przypadku, owszem piwnica była świetnie urządzona, ale to wciąż piwnica. Mieszkanie bez okien nie jest zbyt komfortowe.

W obu przypadkach baraki to nie były, ale zwykłe mieszkania także nie.

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2013-11-28 o 02:08
Stary 2013-11-28, 02:13   #298
201604191001
Konto usunięte

Mieszkali w camperze żeby nie jeździć ciągle między Warszawą a domem. Postawili go pod blokiem żeby mieć wygodniej zanim wykończą mieszkanie na tyle, żeby móc w nim spać i gotować itd. W miejscowości z której są mieszkają jak najbardziej w domu.
Stary 2013-11-28, 02:16   #299
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Mieszkali w camperze żeby nie jeździć ciągle między Warszawą a domem. Postawili go pod blokiem żeby mieć wygodniej zanim wykończą mieszkanie na tyle, żeby móc w nim spać i gotować itd. W miejscowości z której są mieszkają jak najbardziej w domu.
Aaaaa to zwracam honor, dzięki pomieszało mi się widocznie to z ich sytuacją poza programem. To skoro mieszkają w domu to odwołuję, za 25 tysięcy od OBI będą mogli choć troszkę go wykończyć Bo ubzdurałam sobie też, że nie nadaje się do mieszkania, skoro w tym camperze mieszkają
Stary 2013-11-28, 02:19   #300
cherry_flamme
Zakorzenienie

Ewa i Kamil mieli maleńkie mieszkanko- ciężko się w takim pomieścić z dziećmi, które niedługo pójdą do szkoły i będą potrzebować przestrzeni.

Gor w Warszawie mieszkał w przyczepie, bo żal im było kasy na hotel- uczestnicy sami muszą zapewnić sobie lokum na czas trwania programu. A w domu mieszkają na co dzień. Tyle że niewykończonym i wydaje mi się, że gdyby im zależało, to można by niektóre prace skończyć bez konieczności pakowania w to wielkich pieniędzy.

Mikołajczykowie mają takie wąskie okna po sufitem. Wiadomo- nie jest to zbyt komfortowe i nie dają tyle światła, co normalne. Tym bardziej się dziwię, że np. nie pomalowali cegły na biało. Od razu byłoby jaśniej.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości