![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Bebe, koleżanka moja jest w 31tc i też będzie miała Jasia, to mówiła że też jej spokoju nie daje, ciągle się rozpycha, kręci, do tego brzuch jej się spina a mały nie leży jeszcze głową w dół.
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lu póki co przoduje w rozłączaniu tych klocków, ale dzisiaj już próbowała je połączyć, jeszcze bez sukcesu ![]() no i moje dziecko już prawie nie raczkuje, dzisiaj chodzi ile się da ![]()
![]() |
#273 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie, chciałam napisac o mleczku. My wczoraj z mężem wykupiliśmy całą resztę tego mleka ze sklepu (4 puszki), jest jeszcze w promocji z nivea baby łagodny szampon i płyn do kąpieli 2w1 500 ml za 11,49. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Hej ! mały daje dziś popalić, nie mam czasu na wizaż, wciąż broi muszw za nim wciaz biegać, jestem w czarnej dupie z porzadkami
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj doszłam do wniosku, że trzeba zmienić zasady dotyczące posiłów M.
Łyczeczką będzie dostawała tylko jeden góra dwa posiłki dziennie, dwie rzeczy, które lubi i akceptuje. Natomiast wszystko inne metodą BLW + cyc. W końcu cyc w metodę blw też sie wpisuje ![]() ![]() I mam pytanie do dziewczyn karmiących od dawna blw: M. jest na etapie wkładania jedzenia do buzi i wypluwania go. Wypluwa może nie wszystko ale jednak sporo. Plus sporo rozrzuca oczywiście. Czy Wasze dzieci też przechodziły przez ten etap wypluwania jedzenia? Kiedy można spodziewać sie, że zje wiecej? (z początku 2 miesiace nawet nie wkładała do buzi jedzenia, tylko się bawiła, od miesiaca wkłada ochoczo ale duuzo wypluwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tynia większość lotu przespała. W obie strony udało nam się zająć trzy miejsca, co było bardzo pomocne. W obie strony mieliśmy ze sobą litr wody w termosie - musieliśmy jej spróbować. Cytat:
![]() Miałam taką książeczkę, ale nikt nie może jej znaleźć, więc TRZA będzie kupić ![]() ![]() Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-07-04 o 15:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja córcia podróż samolotem zniosła super, na lotnisku też była grzeczna (siedzieliśmy 5 godz), mieliśmy międzylądowanie ale jej to różnicy nie robiło. Polecam zaopatrzyć się w książeczki, nowe zabawki, u nas furorę zrobiła torebka na wymioty z samolotu ![]() Co do ograniczen to nie zależy od lini lotniczych tylko od strażników na lotnisku. My przechodziliśmy na Balicach z termosem z wrzącą wodą, butelką mineralki, soczkiem, mlekiem, deserkiem i nie było żadnych problemów,tylko wszystko trzeba było wyciągnąć. Natomiast na lotnisku na krecie nie puścili nas praktycznie z niczym, tylko mleko w proszku i zamknięty soczek (tutaj musiałam się sporo tłumaczyć i prosić żebyśmy mogli go przenieś) ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie burza nadchodzi, a miałam iść z małą na plac zabaw ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Już 35 tc?Ale ten czas leci! Może jeszcze się obróci, albo już się obrócił? Moja się w 33tc obróciła, myślałam że nóżkami mi boksuje szyjkę a się okazało że już tam ma głowę. Ja rodziłam sn z przejściami, w październiku mnie ponownie szyli i jakbym miała rodzić drugi raz to tylko cesarka!Ból był do zniesienia przy porodzie, ale w czasie szycia myślałam że umre z bólu. aż mnie ciarki teraz przechodzą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Linka z Jasiem jest zupełnie podobnie, na widok łyżeczki się odwraca i krzywi, mam wrazenie z ejak widzi mnie z lyzeczka to z automatu nie chce, nie che sporobwac co mu dam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lu też sobie wybiera co chce jeść, dzisiaj z jajecznicy z pomidorem wyjadła samego pomidora ![]() ![]()
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile razy dziennie jadła metodą blw na przestrzeni tych miesięcy? Cytat:
metodą blw "je" chętnie, natomiast ja z łyżeczką lepiej żebym się nie zblizała... uznałam że blw to jedyna opcja by nie wyhodować sobie niejadka, bo by karmić z łyżeczki musiałabym ją zmuszać! a to najgorsze chyba co można zrobić tak więc teraz z łyżeczki będzie dostawać tylko jedną kaszkę którą lubi, no jeszcze owsiankę bo też lubi, a tak, to tylko cyc i blw nie widzę sensu dawać jej tych wszystkich zmiksowanych zupek, narobić się przy tym a później bezradnie patrzeć jak dziecko odmawia zero gotowania dla niej! przed chwilą dostala warzywa z zupy naszej (fasolka, kalafior, ziemniak, marchewka itp.) + lane kluseczki ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Tak myślę, co za indywiduum mi rosnie: butelka nie, smoczek nie, niekapek nie (żadna z tych rzeczy nigdy, ani razu) i teraz z łyżeczki dwie kaszki, a tak to ona musi sama, sama! |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() noo se rządzi młoda ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj kończymy 11 miesięcy ![]() ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-07-04 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla Emila ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Co do lotu, to najlepiej zadzwonić na lotnisko i zapytać z czym przepuszczą
![]() ![]() ![]() Co do jedzenia, to ja też już regularnie daję Małej kawałki i je samodzielnie obiadki i czasem jeszcze jeden posiłek (zależy co chcę podać). Jestem o wiele spokojniejsza, nie robię już 4 różnych obiadów, żeby Księżniczce coś zasmakowało. Ona lubi słoiczki, więc jak nie mam jak ugotować czegoś, to podaję słoiczek, ale ma to miejsce bardzo rzadko. Nie znoszę tylko tego sprzątania po ![]() Oddałam Mała na spacer, mam zrobione posiłki na jutro, pozmywane - relaks z herbata jaśminową trwa ![]() Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-07-04 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W UK kazali mi pokazać słoiczki z jedzeniem, które miałam w podręcznym. Jak wracaliśmy to miałam picie dla Dorotki w niekapku-musiałam się tego napić. Odnośnie w ogóle napoi to wszystko musi być w butelkach o poj. 100ml (łącznie można zabrać litr), musi być wszystko w torebce foliowej zamykanej na strunę (do kupienia na lotnisku). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() dzisiaj cały dzień poza domem, a teraz czekam na małża i idę ćwiczyć. A wcale mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam na spacerze 3h, myslałam że do domu nie dojdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() woow, 3 h spaceru w taki skwar,szacun ![]() ja dziś cały dzień na zakupach i w kuchni, w sobotę druga impreza roczkowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
witam się w nowym wątku
![]() widzę, że spotkanie krakowskie na tapecie, oczywiście jestem za ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Olcia, jakie masz menu że już siedzisz w kuchni?
![]() Ja umyłam wszystkie okna, poprałam firanki. W zasadzie aż tak gorąco na spacerze nie było, choć i tak się zmachałam bo chodzę dość szybkim tempem i nie robię przerw, może czasem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam noclegi w Szczawnicy, na nasze wakacje
![]() Ooolcia podbijam pytanie Nadalki, jakie masz menu? Agunia dzięki za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- to co napisałam robię ja,będzie jeszcze kilka pozycji robionych przez moją mamę i teściową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Ah no robisz ciepłe to w sumie nie dziwne, no i jeszcze tort
![]() Myślicie że nie będzie głupio o 13.30 jak będą tylko sałatki? Na ciepło nic nie przewidziałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę że jak będzie jakaś sałatka z kurczakiem np gyros i do tego podałabyś zapieczoną bagietkę czosnkową to nie będzie głupio ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Nadalka, wg mnie nie będzie głupio.
Olcia, ile roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
Nadlka a Iga co robila jak mylas okna? Ja glupich ziemniakow nie moge obrac przy Jasiu, wciaz broi! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
No ja planuje sałatkę z tuńczykiem i kuskusem, jarzynową, grecką, z szynką, caprese, jajka w majonezie, pieczywo no i tam słodkie rzeczy.
U nas tort 2kg 70zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.