|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Anglia :)
To do mnie jest troche blizej niz do Thornton Heath Emkakafe
[/quote]Ale tylko troche :P
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#273 |
|
Przyczajenie
|
No to mowie, ze rzut beretem
W kategoriach odleglosci londynskich of kors
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#275 |
|
BAN stały
|
Aaliyah przestałabyś narzekać, że nikt nie mieszka blisko Ciebie, spakowałabyć manatki, TŻ-ta pod pache i w końcu się przeprowadziła
btw: emkakafe ja jestem zalogowana na Greenfordzie i na Harrow wcale nie daleko
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi tu na Streatham Hill dobrze, ale byc moze za rok bede sie przymierzala z TZ-tem do zakupu domu to pomysle rowniez o wschodnim Londynie
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
ups net warjuje
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2007-01-25 o 17:36 Powód: post pod postem |
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ktoras z was jechala moze autem z Polski do UKi?? jaka droge wybieralyscie? Tunelem, promem cyz pociagime?? czy wiecie cos o kosztach zw. z tymi transportami??
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
mam takie pytanie do was - do tych które są w anglii.. możecie sprawdzić jaka jest cena perfumy Euphoria calvina Klaina( 90 ml) ile w funtach???sprawdzie w Bootsie
chodzi mi o tą w bordowym opakowaniu o trojkątnym kształcie.mam zamiar sobie ją kupić i nie wiem czy taniej w anglii czy w polsce. bo moja ciocia nidługo wraca i by mi przywiozła jak coś ;p ale ona nie sprawdzi bo nie kumata licze na wasza pomoc
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
W strefie bezclowej powinno byc troche taniej.
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
hmm ztego co pamietam jak wracalam we wrzesniu z anglii wcale tam nie bylo taniej .. ale moze akurat na tym lotnisku co ja bylam..
a jaka cena dokladnie ?? wie ktos??
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
hejku !!!
Mam wielka prosbe, poszukuje ortodaty w anglii! Chcialabym sobie zalozyc aparat, czy moze ktoras wie jak to wyglada w anglii ????' Bo , ja nie ama zielonego pojecia!!!! Z gory dziekuje!!!!!! |
|
|
|
#286 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I tutaj cena biletu na prom zalezy od wielu czynnikow: od czasu kiedy sie zabukuje. Ja to robie zawsze przez internet, bo owszem mozna na miejscu kupic bilet ale nawet jak zamowisz pol dnia wczesniej ale przez internet mozna zyskac bagatela do 50f. Druga sprawa to zalezy jaka firme wybierzesz. B&O, seafrance, norfolkline, speedservis...Najtanszy jest Norfolk, bilet w obie strony mozna kupic nawet do 50f, pozniej chyba B&O a najdrozej plasuje sie Seafrance. mam nadzieje, ze nieco pomoglam ![]() ahha i sa dwie mozliwosci: tunelem albo promem do pociagu sie wjezdza, zeby wjechac do tunelu
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki sliczne pewnie ze pomoglas
![]() ja myslalam ze moze istanieje jakas autostrada pod morzem i za darmo albo za niewielka oplata ale bylam w bledzie
|
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
Czesc!
Ja mieszkam na Guernsey- to taka wyspa angielska. Zastanawiam sie czy któras z przegladajacych lub wizazanek tez tam pomieszkuje. Chetnie bym sie zapoznała.Mój mail: anika2124@wp.pl- ZAPRASZAM. |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy możecie mniej wiecej powiedzieć mi il ekosztuje was miesięczne życie w anglii i wasza struktura wydatkow np
500 f mieszkanie 200 f rachunki etc
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
czytam i czytam te Wasze posty i poprawia mi się humor - nie mam pojęcia dlaczego yhh .... za 3 miesiące mój mąż wyjeżdża do Londynu ... tak strasznie się boje czy da sobie tam rade ...... wogóle boje się ANGLII - wiem,że to głupie ale prawdziwe ...
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj maz wyjezdza do Londynu, a Ty? Jedziesz z nim? Nie martw sie . Tu mieszka sie troche inaczej niz w Polsce, moim zdaniem lepiej. Ale ja jestem tu juz 3 lata i od poczatku z mezem. Latwiej byloby wam razem, wtedy zawsze mozecie sie nawzajem wspierac. Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
#292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak bardzo bym chciała juz być tam z nim i nie martwić się o niego
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Naja84 to dobrze, ze planujesz do meza dolaczyc. Niektore malzenstwa latami zyja w rozlace, ale moim zdaniem to trudniejsza opcja. We dwoje latwiej i razniej.
|
|
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanko, czy słyszałyście coś na temat agencji pracy ??? Sprawa wygląda tak, że znajomy załatwia mojemu TŻ prace przez agencje i wogóle nie wiem czy to ma jakis sens i sznase ... orientujecie się w tym temacie ??? |
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... Co chciałabym wiedzieć ? Ja nigdy o tym wcześniej nie słyszałam i nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to funkcjonuje i czy te agencje sa pewne ?? |
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
A może któraś z Was mieszka w Crewe (to takie małe miasteczko) lub okolicy? Ja tam będę mieszkać od 26 marca i miło by było spotkać bratnią duszę
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie mozna ich tutaj wypisac to prosze n aprv ja sama z TŻ ostro przymierzamy sie do wyjazdu wiec na pewno by sie przydaly.
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Zalatwiajac prace przez agencje ponosisz mniejsze ryzyko jakichs oszukanczych pracodawcow.Oczywiscie mam na mysli angielskie agencje, nie wiem jak to jest z polskimi. No i jak jakis agent uzna cie za dobra do danej pracy - to bedzie cie bardzo pchal na to stanowisko - wrecz stanie na rzesach by cie przyjeli
w koncu ma z tego prowizje.Agencji jest mnostwo i ciezko cos polecic, bo mimo wszystko efekt koncowy i tak zalezy od konkretnej osoby jaka bedzie sie toba opiekowac. |Sa agencje ktore sie specjalizuja w danym typie prac. np. Accoutancy Age - ksiegowe, Office Angels - biurowe, sa tez bardziej wszechstronne - Micheal page, reeds - ale to tylko kropelki w morzu, ja z pewnoscia wszystkich nie znam ![]() Duzo (o ile nie wiekszosc) stanowisk jest oglaszana na internetowych serwisach juz przez agencje, a nie firmy bezposrednio.
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez iwONKA595 Czas edycji: 2007-02-23 o 15:12 Powód: zapomnialam dodac ze teraz jest przecena perfum |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

[/quote]

W kategoriach odleglosci londynskich of kors