Dobry Fryzjer - Toruń - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-22, 21:58   #271
Aranka
Zakorzenienie

Dot.: Toruń - NAPRAWDE dobry fryzjer???

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Jestem, wróciłam Powiem tak, z cięcia i ogólnie podejścia do klienta ze strony Marcina jestem zadowolona w 100% a nawet 1000% Wycieniował mi ładnie włoski, bez schodków a widać, że ma doświadczenie i pewną rękę Tylko ta cena Za cieniowanie zapłaciłam 40 zł Przyznam szczerze, że jeszcze nigdy nigdzie nie zapłaciłam tyle za zwykłe strzyżenie, co prawda profesjonalne strzyżenie, ale nie było tego znowu aż tak dużo, bo to była korekta po innej fryzjerce, która zrobiła to jakiś czas temu nierówno Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona, jak będzie mnie stać to na pewno wrócę
Jeszcze raz dziękuję Aranko za polecenie dobrego fryzjera

No to cię skasował . Ja nie płaciłam nigdy 40 zł choć włosy mam do łopatki - może dla stałych klientów ma inny cennik bo jak przedostatnio podchodziłam płacić to się mnie pytał "ile płaciłaś ostatnio"...wiec pewnie dlatego. Ale w sumie cieszę sie, że jesteś zadowolona!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 11:03   #272
jutispruti
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!

Szukam dobrego fryzjera w Toruniu...Juz nawet nie chodzi o strzyzenie ale o kolor...Mam obecnie ciemny braz na glowie i chcialabym go troszke rozjasnic...Wiem ze nie jest to takie proste wiec szukam kogos kto naprawde zna sie na rzeczy i pracuje na dobrych farbach...
Przejrzalam watek i zastanawiam sie nad p.Slawkiem z salonu Alicja, p.Marcinem (Wizard) lub p.Tomkiem Liberda...Moze ktoras z Was farbowala wlosy u ktoregos z tych Panow lub moglaby mi polecic jakiegos innego sprawdzonego fryzjera...
Z gory dziekuje i pozdrawiam...

Edytowane przez jutispruti
Czas edycji: 2008-08-23 o 11:04 Powód: blad w pisowni
jutispruti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 09:12   #273
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
No to cię skasował . Ja nie płaciłam nigdy 40 zł choć włosy mam do łopatki - może dla stałych klientów ma inny cennik bo jak przedostatnio podchodziłam płacić to się mnie pytał "ile płaciłaś ostatnio"...wiec pewnie dlatego. Ale w sumie cieszę sie, że jesteś zadowolona!
Mimo wszystko uważam, że 40 zł za cieniowanie bez mycia i układania to lekka przesada Z tego co ja się orientuję w prawach rynku to dla nowego klienta stosuje się niższą, niż zazwyczaj, cenę, by go zachęcić Ale ogólnie fryzjer bardzo dobry, miły, kontaktowy, tylko kurcze diabelnie drogi Dlatego chyba dalej będę szukać, bo ta cena mnie poraża

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 11:02   #274
Aranka
Zakorzenienie

W sumie ja uważam, ze 40zł to standardowa cena - tak płacą inne moje znajome u swoich fryzjerów +/- 5zł. To bez mycia było? Ja mam zawsze z myciem, ułożeniem....

Stary 2008-08-24, 12:11   #275
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie ja uważam, ze 40zł to standardowa cena - tak płacą inne moje znajome u swoich fryzjerów +/- 5zł. To bez mycia było? Ja mam zawsze z myciem, ułożeniem....
Tak, bez mycia, tylko zmoczenie włosków i nałożenie odżywki (sama nie chciałam mycia bo w tym dniu myłam włoski a za często nie mogę bo się za szybko przetłuszczają). Całe ułożenie to wysuszenie suszarką Następna moja wizyta zależy od zasobności mojego portfela bo jako z cięcia jestem bardzo zadowolona

Stary 2008-09-02, 14:24   #276
nisiulek
Raczkowanie

Stanowczo ODRAZDZAM panią Agnieszkę z salonu SunFlower. Wczoraj niby miała mi zdekoloryzować część włosów w kolorze hmm powiedzy lekko ciemnego brązu, a potem nałożyć farbę na te zdekoloryzowane i odrosty żeby uzyskać średni brąz. Efekt końcowy? RUDE włosy na całej długości Na części zdekoloryzowanych włosów miałam przynajmniej 3 odcienie tego rudo-brązu. Cena? 300 zł Poszłam po paru godzinach znów do nich żeby coś mi zrobili z tym, bo nie mogłam na siebie patrzeć Inna zmiana fryzjerek po obejrzeniu efektów 'pracy' pani Agnieszki jedyne co mogła mi zaoferować, to farbowanie na ciemny brąz... Zgodziłam się, bo ten rudy był paskudny i zupełnie nie tego chciałam. Teraz jest lepiej, ale i tak pewnie po paru myciach będę miała przebłyski tego rudego Dzięki ww pani dlugie oczekiwanie na rozjaśnienie włosów i 300 zł poszło na marne
nisiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-03, 22:54   #277
Aranka
Zakorzenienie

nisiulek - idź złóż reklamację! Powiedz, ze chcesz rozmawiać z właścicielką - przedstaw swoje argumenty, co poszło nie tak, czego oczekiwałaś. Powinna zwrócić ci choćby część kosztów!

Stary 2008-09-08, 19:13   #278
kaska222
Moderator

Chcialam od siebie dodac w tym watku, ze od dzisjaj weszly nowe zasady na forum ,,Dobry fryzjer,, Nie musicie namiarow pisac PW .Pozdrawiam

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 14:56   #279
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska222 Pokaż wiadomość
Chcialam od siebie dodac w tym watku, ze od dzisjaj weszly nowe zasady na forum ,,Dobry fryzjer,, Nie musicie namiarow pisac PW .Pozdrawiam

No nareszcie...bo w sumie bez tego wątek nie miał sensu. Bardzo mnie to cieszy, że w końcu będziemy mogły otwarcie wymieniać swoje opinie

owszem...ale nowe zasady obowiazuja
i jezeli ktos bedzie podawal namiary na ten sam salon (a to namw sumie chodzi) bedzie to uznane za reklame
i mam nadzieje ze tym razem wszyscy beda zadowoleni i beda korzystali z z regulaminu
pozdrawiam

Edytowane przez gaga
Czas edycji: 2008-09-09 o 20:35
Stary 2008-09-09, 19:06   #280
nisiulek
Raczkowanie

Cytat:
nisiulek - idź złóż reklamację! Powiedz, ze chcesz rozmawiać z właścicielką - przedstaw swoje argumenty, co poszło nie tak, czego oczekiwałaś. Powinna zwrócić ci choćby część kosztów!
Byłam wtedy i zaproponowali jedynie ponowne farbowanie. Już po sprawie. Teraz mam przynajmniej konkretny i znośny kolor, a nie tak jak wtedy Ale tak czy siak więcej tam nie zawitam
Stary 2008-09-09, 19:27   #281
Aranka
Zakorzenienie

nisiulek - i słusznie! Trudno po takim czymś odzyskać zaufanie do salonu a co dopiero do fryzjerki. Co do ładnego koloru - ponownie widziałam bardzo ładny kolor oraz awangardowe asymetryczne fryzury dziewczyn wychodzących z salonu na Podmurnej - na przeciwko Biura Ogłoszeń Nowości, obok kawiarenki Róże i Zen. Piękny, lśniący brąz oraz bardzo ciemną wiśnię??? z kilkoma pasemkami w grzywce w odcieniu ciemnej czerwieni...Nie wiem niestety kto był twórcą - być może pracuje tam kilka fryzjerek...

Stary 2008-09-09, 19:53   #282
nisiulek
Raczkowanie

Och wiesz, cały salon napewno nie jest zły. Byłam w Sunflower na Rubinkowie (Ligi Polskiej ileś tam ). Może poprostu trafiłam na niezbyt dobrą fryzjerkę? Inne kobiety, które też miały farbowane włost wychodziły zadowolone i naprawdę super syglądały Dziewczyna, która mi ponownie farbowała włosy też wykonała dobrą robotę - farba została nałożona równiemiernie. Zaproponowano mi nawet kolejną wizytę i zrobienie refleksów we włosach, ale jak pisałam wcześniej już nie chcę experymentować no i jakiś tam uraz jest...

Na farbowanie zazwyczaj wybieram salon w pobliżu domu, bo nie usmiecha mi się potem jazda przez pół miasta z pofarbowanym czołem

Ale farbowania na najbliższy czas koniec. Schodzę do naturalnego koloru, a potem się zobaczy... Ze ścinaniem raczej nigdy kłopotu nie mam, bo poprostu obcinam wszystkie równo Raz mi się tylko zdarzyło, że fryzjerka zamiast 5 cm, ścięła mi 15
Stary 2008-10-20, 19:09   #283
Mimikal
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny, jestem nowa na forum. Potrzebuję informacji. Szukam fryzjerki Asi, która kiedyś pracowała w salonie Górnych na Garbarach. Wiem, że teraz pracuje w innym salonie w Toruniu, czy ktoś wie gdzie? Będę wdzięczna za info.
Mimikal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 16:14   #284
Aranka
Zakorzenienie

Mimikal - niestety nic nie wiem. Może inne Wizażanki Ci pomogą! Powodzenia!

Stary 2008-10-22, 07:24   #285
passionfruit
Zakorzenienie

Byłam wczoraj u Marcina z Wizarda. Fryzurka calkiem ładna, dobrze wycieniowana, uwzględnił moje prośby. Tylko chyba troszeczkę za krótko. Tak 3-4 cm. Ale to szybko odrośnie, a wyglądam napradę dobrze.
Stary 2008-10-22, 19:51   #286
Mimikal
Przyczajenie

Dzięki ARANKO, szukam dalej, może się uda. W międzyczasie przetestuję inne nożyczki, ale nie tracę nadziei, że Asia się znajdzie
Mimikal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-02, 13:49   #287
Nogala1
Raczkowanie

dziewczyny co sądzicie o Świecie Fryzur na ul. Proste?j tak mają usługę strzyżenie gorącymi nozyczkami, te nozyczki bardzo zainteresowały mnie, ale komletnie nie znam salonu
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 08:38   #288
Kiara76
Raczkowanie

Nogala1 o salonie na Prostej nic nie wiem, ale te samo strzyżenie na ciepło oferuje salon na Rubinkowie II, w okolicy Biedronki i pętli autobusowej. Nie wiem dokładnie w którym pawilonie, ale była tam moja koleżanka, która obcinała bardzo długie włosy do długości do ramion. Ma ładnie wycieniowane, zrobiły się te włosy bardziej puszyste, uniesione i po myciu nadal ładnie się układają. Wiem tylko że strzyże tam 2 mężczyzn i właśnie taką metodą jak wspominasz. Cena obcięcia tych długich włosów, mycia i układania to 60 zł, a balejage bodajże 140 zł (o ile jeszcze dobrze pamiętam)
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 13:06   #289
annain
Raczkowanie

rzetelnie przeczytałam całe wasze (nasze) forum, no i zapisałam się do Marcina. Trzymajcie kciuki, bo jeszcze nigdy nie wyszłam zadowolona z żadnego salonu. Mam ochotę na dość radykalne cięcie. Jak wrócę - napewno napiszę))
annain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 18:27   #290
HelloKittyHello
Rozeznanie

Zdecydowałam się na obcięcie włosów za uszy i zrobienie pasemek. Zamierzam odwiedzić salon w Carrfourze, tylko obawiam się, że trafię na jakąś praktykantkę, która dopiero się uczy, a ja potrzebuję profesjonalistki. Kogo polecacie? Ile może mnie wynieść taka przyjemność? (jeden kolor pasemek lub dwa i ścięcie 10cm) Czy w salonie będę mogła kupić jakieś odżywki? Marzy mi się też nowa prostownica, mam 150 zł dołożyć czy coć już za to kupię sensownego?
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 19:23   #291
Aranka
Zakorzenienie

annain - trzymam kciuki za fajną fryzurkę!

HelloKittyHello
- z ręką na sercu polecam prostownice Wahl Cutek - na Allegro ok. 120zł - mam 3 czy 4 lata i nadal działa super!

Stary 2008-11-08, 22:26   #292
Equita
Rozeznanie

Czytam wasze opinie i nadal ciezko mi zdecydowac sie na konkretny salon... ale jedno jest pewne, zaden nie bedzie tak zly jak tu w Austrii... no moze z malym wyjatkiem, ale to bylo kilka lat temu, moze juz sie zmienilo- wybralam sie raz do Kleopatry na pasemka i wyszlam z siwymi wlosami!!! To mialy byc ciemne pasemka na jasnych wlosach, pani wybrala za ciemny kolor i ten odfarbowal sie na pozostalych wlosach! Chcialam zwrotu peniedzy ale mnie bardzo nieprzyjemnie potraktowali, zdenerwowana wybralam sie do innego fryzjera (chyba dawnego Loreal) i tam mnie poratowali ale juz nie mialam fryzury takiej jakiej chcialam bo od ponownego rozjasniania wlosy by mi wypadly...
Moja siostra chodzi regularnie do Chantal jest zadowolona ale ja sama nie wiem... w maju scinalam wlosy u Gornego, ale z doswiadczenia wiem, ze farbuja lepiej w Chantal, wiec zaraz nastepnego dnia tam sie wybralam, a pani chyba byla zazdrosna bo chociaz wyraznie powiedzialam, ze chodzi mi o samo farbowanie, ta wycieniowala mi wlosy, kiedy sie sprzeciwilam juz bylo za pozno... teraz staram sie wyrownywac wlosy i wracam do naturalnego koloru z kilkoma pasemkami...
i nadal szukam dobrego salonu gdzie i dobrze scinaja i farbuja...
Wiecie moze gdzie mozna dobrze zregenerowac wlosy?
http://suwaczki.maluchy.pl/sl-21469.png

http://bubbleplanet.blox.pl/html
Equita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 18:40   #293
Patrilla
Zakorzenienie

ja nadal się boję i nadal szukam strasznie jest mieć dużo włosów i proste jak druty każdy błąd lub niedoróbkę widać

a jeśli do sun flover to do kogo

wiecie zawsze lepiej strzygli mnie mężczyźni i zaciekawił mnie ten salon w pasażu na 3 rubinkowi możne któraś była u tych panów??
Stary 2008-11-12, 19:29   #294
895b3627776f1c0f61411a45d6c82d38f1b51b94_6848b9699b8af
Konto usunięte

Dot.: Dobry Fryzjer Toruń!

no tak fryzjerów jest w toruniu mnóstwo ale żeby znaleźć jakiegos dobrego styliste ktory doradzi odpowiednią fryzure jest ciezko!
pozdrawiam
895b3627776f1c0f61411a45d6c82d38f1b51b94_6848b9699b8af jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 20:43   #295
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
ja nadal się boję i nadal szukam strasznie jest mieć dużo włosów i proste jak druty każdy błąd lub niedoróbkę widać

a jeśli do sun flover to do kogo

wiecie zawsze lepiej strzygli mnie mężczyźni i zaciekawił mnie ten salon w pasażu na 3 rubinkowi możne któraś była u tych panów??
Mówisz o Wizardzie w budkach niedaleko klubu 66 ??

Stary 2008-11-12, 20:49   #296
Aranka
Zakorzenienie

Jedyne ładnie wycieniowane (bez prostych schodów) włosy miałam od Marcina z Wizardu. No ale moje są cienkie... Tak jak pisałam - śliczne awangardowe cięcia widziałam prosto z salonu na Podmurnej - na przeciwko Biura Ogłoszeń Nowości a ostatnio bodajże ze Stdia Metamorfoza (czy cos takiego) z ul. SZ. Chełmińska - między ul. Wysoką a Żwirki i Wigury...

Stary 2008-11-12, 22:07   #297
Patrilla
Zakorzenienie

Aranka no właśnie to jest to Marcin świetnie tnie nie takie włosy jak moje ...
chyba się przejdę pooglądać te salony o których piszesz

chyba nie ktoś wyżej pisał o jakiś 2 kolesiach Marcin jest chyba znó sam
Stary 2008-11-12, 22:33   #298
Aranka
Zakorzenienie

Patrilla- osobiście znam 3 fryzjerki. Każdej kiedyś pozwoliłam podciąć sobie włosy. no i choć darzę je sympatią, spotykamy się to...wara im od moich włosów! Marcin ma na razie na nie wyłączność...

Stary 2008-11-14, 14:09   #299
annain
Raczkowanie

jestem PO. Faktycznie, Marcin ma to COŚ i umie włoski cieniować. Byłam z koleżanką. Jej wyczarował bardzo krótką, młodzieżową fryzurkę, ktora odmłodziła ją bardzo, a mi się dostała skośna grzywka i mocne cieniowanie. Efekt jest całkiem niezły, aczkolwiek 13 lat nie miałam grzywki i muszę się trochę przyzwyczaić. Na razie wciąż ją "myziam" i już nie wygląda ladnie, no ale to nie wina fryzjera, tylko mojego charakteru Ogólny efekt bardzo mi się podoba, zeszczuplałam optycznie kilka kilo, włoski się bardzo ladnie ukladają.
Co do ceny: Za mycie, cięcie i ułożenie (w tym prostowanie) zapłaciłam 4 dyszki, a więc bardzo korzystnie moim zdaniem. Ostatnio w Kleopatrze, bez układania zapłacilam 5 zł. więcej. Przekonałam się i będę stałą klientką salonu. Może się nawet zaopatrzę w prostownicę... (muszę to przemyśleć).
Ogólnie - POLECAM
annain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 16:16   #300
Aranka
Zakorzenienie

Annain - super, że jesteś zadowolona!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości