|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Witaj Dobrze, że się odzywasz!Niepokojące co piszesz, ale przestań się stresować, że dużo pracowałaś i mogło się coś stać, teraz się wycisz i uspokój i miejmy nadzieję, że będzie ok. Daj znać jak się dziś czujesz? Wyspana wypoczęta? Mąż nareszcie zobaczył podskakujący brzuch.
|
|
#272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że tatusiowie mogą mieć gorzej. Koleżanka opowiadała, że jej mąż nie bał się zostać dłużej sam z synem, dopiero, gdy ten miał kilka lat. Ale to też zależy od faceta, mój brat np. sam kąpał córę od samego początku.Mariee, wygląda na to, że musisz zacisnąć zęby i sama wszystkiego dopilnować. Pomyśl, że robisz to dla siebie i narzeczonego. I spróbuj trochę się zrelaksować, przynajmniej dla dzieciątka. |
|
|
|
|
#273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teściowa potrafi tylko rządzić a w sprawie wesela jeszcze NIC nie zrobiła. Szkoda gadać...Wesele za dwa dni, nie denerwuję się nim tylko właśnie zachowaniem teściów, którzy wszystko olewają. Tżet musiał jechać wczoraj do swojego miasta 120km, bo nie znaleźli chwili czasu na odebranie alkoholu. Dobrze, że udało mi się go na chwilę zatrzymac, bo tak bym musiała sama stoły na sali ustawiać. Biedne te Nasze dzieci, zestresowane będą
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Zaszłam w ciąże a umowę mam teraz tylko do końca października. Szefowa będzie się starać przedłużyć mi o 4 miesiące do porodu, ale jak teraz pójdę na zwolnienie to na bank mi nie przedłuża, a pieniądze na bezrobotnym są dupne, a jak wiadomo dzieciaczek potrzebuje. Więc ściskam zęby i pracuje puki z dzieciakiem wszystko ok. Wiadomo. Ale nieraz opadam z sił. Trwam jeszcze 5 tygodni do urlopu we wrześniu,1,5 tygodnia spokoju i relaksu w Polsce, potem 3 tygodnie i znowu urlop |
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Aż powspominałam mój ślub... Słuchajcie nigdy w życiu nie dostałam takiej głupawki-śmiechawki jak przed samym rozpoczęciem ceremonii
Przejrzałam właśnie zdjęcia z samego kościoła i nawet korciło mnie, żeby na dowód wstawić tu kilka szczerzących się mordek, ale jest tego strasznie dużo marieee, pamiętajcie o uśmiechach! Każcie się uśmiechać też starszym i rodzicom, zdjęcia na pewno będą lepsze i przyjemniejsze do powspominania
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
a ja po kolejnej wizycie. Moje badania są dużo lepsze, organizm sam się wyleczył bez antybiotyków czy innych świństw. O dziwo lekarz zrobił mi kolejne usg (w ostatni czwartek też miałam)dostalam nowe śliczne zdjęcie bobaska w całej okazałości, wrzucę w wolnym czasie
a tak poza tym to płci ciągle nie znamy bo ruchliwy ten nasz szkrab jak nie wiem a jak się w końcu uspokoił to schował dupkę i wszystko inne w takim miejscu że lekarz nie mial już dobrej rozdzielczości na usg;p więc mówi że zgadywać nie będziemy. A tak poza tym to 2cm jesteśmy więksi od zeszłego tygodnia w sumie już 10cm i końcówka 15tygodnia.Aż lekarz się zdziwił i powiedział że chyba urodzę dużego dzieciaczka ) będzie więcej do kochania;p
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Co do zakupów to byłam wczoraj w hm ale nic nie było z obniżek. Same jakieś szmatowe jeansy za 130 zl. Za sam wygląd powinny kosztować 20zl.
Chce się ładnie w ciąży ubierać a te ubrania jak kloszarda. Do tego zauważyłam, ze w większości ubrania są czarne, szare, brązowe. W ciąży to zabroniony jest kolor czy co? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Co do ślubu, to też się denerwowałam, ale konkretnymi sprawami, bo jakoś kilka rzeczy nie szło jak powinno (i na ludzi oczywiście) ale samym ślubem już nie... To było piękne wydarzenie
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam z grilla od znajomych (oczywiscie poszlam sama, bo moj postanowil spedzic wolny dzien przed komputerem LoL, w ramach wyjatku
![]() I sluchajcie, byl tam roczniak. I temat dzieciowy się nakręcił - jedna dziewczyna szykowała wyprawkę dla chłopaczka, na kazdym usg miala potwierdzana plec - chlopak. Urodzila sie dziewczynka lekarz stwierdzil, ze mala musiala sobie wkladac palucha miedzy nogi na badaniach i srobila w konia wszystkich, lacznie z lekarzem tak wiec mala popierdziela w granatowym wózku, dzinsikach, bluzach z samochodami i bodziakach i'm a boy
|
#281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Ja sama mialam byc Bartkiem
ale to bylo 25 lat temu sadzilam, ze dzisiejsze USG maja lepsze moliwosci rozroznienia palca czy pepowiny od siusiaczka
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Coś w tym jest, moje uwielbiały się od zawsze kapać , ale ja je myłam zawsze w wanience w szpitalu i tu jest klucz. Dziecko musi czuć się bezpiecznie.
|
#287 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, tym bardziej nie dziwię się, że Ty się denerwujesz.Cytat:
Cytat:
Mój znajomy też do końca miał mieć syna, a wyszła córa. To było jakieś 3 lata temu, czyli wszystko możliwe ![]() Dziewczyny, kłuje mnie dzisiaj coś po lewej stronie, tak jakby nad jajnikiem. Jak leżę czy siedzę jest w miarę ok, gorzej jak się poruszam. Od czego to może być ![]() Agoola, mam nadzieję, że Ty już lepiej się czujesz
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-08-15 o 19:35 |
|||
|
|
|
#288 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama tez marzyla o Bartusiu
|
|
#289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
My wczoraj bylismy u lekarza, tz niestety nie dal rady dotrzec ale za to ubaw mielismy w domu, bo dostalam zdjecie warg (ust) dzidziusia (sa cale i zdrowe wiec mi dali fotke), ale tylko warg i buzi nie widac, wiec jak tz przyszedl do domu to ja mu te zdjecia pokazalam a on z usmiechem na ustach mowi : "Dziewczynka?" Zamilklam po czym naprawde smialam sie pol dnia kregoslup, nozki, z serduszkiem wszystko w porzadku. Przy probie sprawdzenia plci moje dziecko jak zwykle robilo sobie jaja i zaslonilo sie nozkami Chyba bedzie niespodzianka Co do mamy, no to znowu mam grzybice :/ Lekarz powiedzial ze po porodzie zaczniemy sie leczyc doustnie antybiotykami czy czyms, bo od dwoch lat choruje srednio co 2-3 miesiace i nic nie pomaga. Wystarczy ze sie upoce i juz infekcja gotowa. Zeby bylo smiesznie to ja chora non stop a tz zdrowy jak ryba.. Momentami mam juz dosyc, tz jest wyrozumialy ale ja zaczynam sie juz krepowac, ile mozna chodzic z czyms takim? To jest dla mnie naprawde upokarzajace, wydaje mi sie ze kazdy wie ze ja to mam ;( Zastanawiam sie teraz tylko czy mi pomoze clotrimazol w kremie i tabl dopochwowych... Wczesniej bylo to na chwile...Mam nadzieje ze juz w przyszlym tygodniu zaczne ubranka kupowac, bo kase zarabiamy a nawet nie ma kiedy jej wydac
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też ostatnio skarżyłam się u lekarza na różne dziwne bóle w okolicach brzucha, w pachwinach, po bokach, to powiedział...Pani Agato jest pani w ciąży, ma boleć i będzie boleć
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
My walczymy z mieszkaniami. Udało nam sie sprzedać nasze (w końcu!) wiec w trybie pilnym szukamy czegoś nowego. Obysmy zdążyli szybko znaleźć cos sensownego
I tak czekają nas 2 przeprowadzki, bo z tego mieszkania musimy sie wyprowadzić najdalej 25 września. Bedzie zabawnie
|
#293 | ||
|
Zadomowienie
|
Ejani, AgatkaL, pewnie od dziecka
, tak się zastanawiałam, bo wcześniej tak nie miałam ![]() Agatko, od jakiegoś czasu zastanawiam się skąd ja Cię znam i jeśli się nie mylę, to chyba grałyśmy kiedyś razem w popularną gierkę na fb Świat jest naprawdę bardzo mały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
Co do kąpieli....
ZAKOCHAŁAM SIĘ W TYM FILMIE! http://www.youtube.com/watch?v=blOBomo6LPI Nauczę się tak wyciszać i uspokajać dzieciątko, nie ma innej opcji
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-08-15 o 20:40 |
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nauki to boję się, że w tym wypadku 90% sukcesu to "pewna ręka", której ja na bank przy pierwszym dziecku nie będę miała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Kluska, też właśnie tego braku "pewnej ręki" się boję i to zwłaszcza przy kąpieli.
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
A ja zamierzam wyczuć moje dziecko jak najszybciej! Noszę je pod sercem i kto inny jak nie ja ma sobie dać z nim radę? Mogę podpatrywać innych, przyjmować sugestie, ale na pewno szybko przejmę pałeczkę
Nie ma innej opcji, w to wierzę i tak się nastawiam.
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też na ślubie i weselu się cały czas usmiechalam , na przysiedze patrzyliśmy sobie w oczy...i to był dla nas radosny dzień Ja dziś przytylam miesięcznego chłopca mojej przyjaciółki, tylko ręce mnie bolały po kilku minutach. I dostałam niezły prezent od niej: nakładzie na sutki , wkłady porodowe, majtki siatkowkę, herbatki laktacyjne, wkladaki laktacyjne, jakiś płyn do podmywania się bo naturalnym (łatwiej się goi). Sukienkę ciazowe i dwie bluzki ciazowe. mam nadzieję, ze nazw nie pomyliła prezentów Aaa i dostałabym mandat za parkowanie w miejscu niedozwolonym, ale uprosilam , wypielam brzuszek i mówię, ze na wózek zbieram...skończyło się upomnieniem. |
|
|
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam teraz (od 2 lat . )do czynienia z dwulatką (rodzina męża) i jakoś nie mam strachu (choć fakt że nie przewijam) ale mój brat się urodził jak miałam 9 lat, więc sporo już kojarzyłam i jakoś bardzo się nie boję...A co do prezentów to jakieś mam ciągle obiecane, ale zobaczymy co będzie... Po wczorajszym dniu mam zakwasy, więc idę spać- dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

Te inne termometry mają w sobie alkohol...i strzepujesz trzęsąc je bardzo intensywnie, nie tak jak rtęciowy raz a porządnie, tylko wiesz, szybko, jakbyś chciała komuś b. szybko pomachać
Dobrze, że się odzywasz!

Myślę, że tatusiowie mogą mieć gorzej. Koleżanka opowiadała, że jej mąż nie bał się zostać dłużej sam z synem, dopiero, gdy ten miał kilka lat. Ale to też zależy od faceta, mój brat np. sam kąpał córę od samego początku.
Przyjdą na gotowe.. Też bym chciała poleżeć do góry tyłkiem, i odpoczywać
Zawiodłam się na niej na całej linii. Miała kupić wino.. wykpiła się, muszę kupić sama. Miała kupić owoce... oczywiście, nie.
teściowa potrafi tylko rządzić a w sprawie wesela jeszcze NIC nie zrobiła. Szkoda gadać...
Przejrzałam właśnie zdjęcia z samego kościoła i nawet korciło mnie, żeby na dowód wstawić tu kilka szczerzących się mordek, ale jest tego strasznie dużo
a tak poza tym to płci ciągle nie znamy bo ruchliwy ten nasz szkrab jak nie wiem a jak się w końcu uspokoił to schował dupkę i wszystko inne w takim miejscu że lekarz nie mial już dobrej rozdzielczości na usg;p więc mówi że zgadywać nie będziemy. A tak poza tym to 2cm jesteśmy więksi od zeszłego tygodnia
28.02.2011:ksiadz :

Zamilklam po czym naprawde smialam sie pol dnia