|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Kate i Kicia - Wy juz w zasadzie na polmetku
Super ![]() Cytat:
Bede pewnie cierpiala pozniej za to lenistwo...
|
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Hej
![]() Ja też ćwiczę mięśnie Kegla, dam znać po porodzie czy coś dały na razie są to tylko 2 serie po 5 powtórzeń, czytałam gdzieś że potrzeba 6 miesięcy żeby się wzmocniły dzięki ćwiczeniom, więc staram się od jakiegoś czasu ćwiczyć regularnie, słyszałam też o tym całym masażu krocza olejkami, ale nie wiem od którego tc można ![]() Chyba mnie dopada przeziębienie, głowa mnie boli, mam zapchany nos i gardło, ale na szczęście zaraz weekend więc się wychoruję
|
|
|
|
#273 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
----------------- Ja juz po wizycie gluzkoza na czczo 68 po obciążeniu 98, dalej robi z siebie cnote i nogi zaciska więc żyjemy przekonaniem żę "raczej syn" za 2tygodnie kontrola. |
|||
|
|
|
#274 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#275 | |||
|
Zakorzenienie
|
brawo
![]() Cytat:
biologicznie to niemożliwe, ale spotkałam się z opinią, że dzieci utracone nie odchodzą na zawsze a wracają w późniejszym czasie. AM często nazywają swoje nienarodzone dzieci, ja nie mogłam długo teraz myślę, że była to Hania albo Dawid. Cytat:
Cytat:
Łączę się w bólu ze wszystkimi przeziębionymi, zostały nam domowe kuracje.Ja przemycam cebule gdzie popadnie, chyba zrobię jeszcze z niej syrop no i piję herbate z cytryną albo z malinami, bo mam jeszcze świeże na krzaczku za domem. Na ból gardła polecam tantum verde albo tabletki do ssania Prenalen-mają fajny malinowy smak |
|||
|
|
|
#276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak czytam te opisy o bólu i rozpruciu, to mam motywację i dziś już dwie serie zrobiłam.Cytat:
![]() Ja Wam powiem, że odkąd mam fretki, to nie mam myszy w domu Całe życie były. W tamtym roku w październiku widziałam mysz w pokoju, do którego fretki nie mają wstępu. Dałam do tego pokoju kocyk, w którym śpią fretki i od tamtej pory cisza ![]() Cytat:
Np. jak to, że dzieci w brzuchu słyszą jak się do nich mówi, a po porodzie wiedzą, że to mama, a to tata. Ja w to nie wierzę, ale czasami dla zabawy tż mówi do brzucha
|
|
#277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że jest jakaś magia między matką i dzieckiem, że dziecko instynktownie wyczuwa kto jest jego mamusią
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#279 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ------------------------------------------ Moje dziecko znalazło sobie super zabawę ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię!!Cytat:
![]() Trzeba pilnować pieca, by sie nie wyłączył ![]() Ja sprawdzę jak to jest w praktyce. Muszę na prawdę zacząć to robić
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Kurcze chyba też zacznę te mięśnie kegla ćwiczyć, skoro tak to ma później pomóc. ..
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko Kegla, ale mięśnie brzucha też pomagają przy porodzie.
"Jednym z bardzo dobrych ćwiczeń na mięśnie brzucha jest vaccum ćwiczący mięsień poprzeczny brzucha tak ważny przy porodzie . Usiądź prosto na krześle lub skrzyżnie na podłodze z plecami opartymi o ścianę. Weź głęboki wdech wypychając brzuch, następnie wolno licząc na głos (od 1-5) wydychaj powietrze wolno wciągając brzuch w kierunku kręgosłupa najdalej jak możesz. Przytrzymaj i głośno licz do 30. Liczenie głośno zapobiega wstrzymywaniu oddechu. Nie wolno w ciąży wstrzymywać oddechu! Teraz zamknij oczy i spróbuj wciągać brzuch jeszcze głębiej do pozycji 6 i powracać do pozycji 5, w te z powrotem :pulsować 5 razy. Nie wstrzymywać oddechu ! Zrelaksuj się i powtórz 10 razy cale ćwiczenie. W miarę czasu będziesz mogla zwiększać ilość serii. Warto osobno wykonywać takie krótkie serie spinające mięśnie brzucha (pulsowanie) po kilka razy dziennie. Nawet po 100 za jednym razem. Pamiętajmy o oddychaniu. Ćwiczenia Kegla W ciąży i po ciąży szczególnie ważne jest ćwiczenie mięśni Kegla, dlatego vaccum rozszerzamy o jednoczesne spinanie mięśni Kegla, tak jakbyśmy chciały wciągnąć je w gore. Nazwijmy to ćwiczenie winda, będziemy go jednocześnie wykonywać z innymi ćwiczeniami. " Tu w ogóle jest o ćwiczeniach w ciąży http://www.sfd.pl/-t451674.html
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-09-20 o 13:27 |
|
|
|
#284 |
|
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Ja niestety mięśni brzucha nie mogę ćwiczyć bo i tak mam mocno wycwiczone a ostatnio lekarz powiedział, że jek sa za twarde mięśnie brzucha to mogą utrudniać poród. A że mam do czynienia z ćwiczeniami od dziecka czyli jakies już 19 lat to i tak mogę mieć z tym problem
![]() Ela87 fajny ten link o cwiczonkach w ciazy co wysłałaś:thumbup:
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2013-09-20 o 14:02 |
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Cytat:
Ale jak Ty masz wyćwiczone, to masz problem z głowy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny moje hormony też sa nie do opanowania:banghead: za oknem szaro i pada a ja mogę w ciągu jednej sekundy rozryczec się o byle głupotę
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Ja mam teraz etap "jak ja cię bardzo kocham"
Chodzę za TZtem i się przytulam, łaszę się, całuję i jestem kochaniutka ![]() Ale on wie że za tydzień znowu mogę mieć nerwy, płacze i straszyć rozstaniem.Heh... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#289 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile dobrze pamiętam, jesteśmy chyba na tym samym etapie![]() Cytat:
MOżna naprawdę dużo zrobić przed porodem. I nie spotkałam się z nikim, kto by mówił, że po porodzie przestało być fajnie w seksie. (oczywiście nie jakos tam że dwa tygodnie po porodzie:P ale naprawdę wszystko wraca i jest powiedziałabym lepiej nawet w naszym przypadku ) Większy problem z seksem może pojawić się z powodu zmęczenia, hormonów poporodowych, przeniesienia całej uwagi na dziecko itpTrzymam kciuki, żeby plamienia całkiem ustały. Jak będziesz mogła się trochę ruszać, to na pewno tez będzie łątwiej zapanować nad wagą (nie chodzi mi oczywiście o jakieś forsowne ćwiczenia, ale nawet spacery zwykłe) Cytat:
![]() Ale liczę na to, że tym razem się uda. dużo zdrówka życzę! |
|||
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo.. i dalej nie wiem czy warto je brać czy nie ![]() Ale chyba lepiej wziąć teraz na jesień, a jak się zaokrąglę to poszukam większych i grubszych. I jest plan
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak to już!! ![]() mój mąż dziś pracuje z domu zdalnie i oczywiście już się na mnie wydarł, że biegam po tym domu i ciągle coś robię a później marudzę, że jestem bez sił;P no nie do końca tak jest, dziś akurat mi się chce poogarniać bo jutro jedziemy oglądać mebelki a i pewnie wózki, musimy się rozejrzeć co i za ile stąd moje adhd
|
|
#292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tak sobie skojarzyłam że jesienią częściej łapie doły. Już się boję co to ze mną będzie .Cytat:
Właśnie wróciliśmy z psem z godzinnego spaceru. Chwilę posiedzieliśmy w parku na słoneczku no bajka poprostu ![]() Teraz wcinam kanapki i oglądam porodówkę na TLC. Babka będzie rodziła trojaczki |
||
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mnie głowa boli, zaraz zacznie padać. Chyba słabą kawę wypiję, może ciśnienie wzrosnie |
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#295 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba zamówię jedną parę Dziś się rozryczałam, bo moja mama pierwszy raz odwiedziła mnie w wynajmowanej kawalerce i zastała mnie w takim bałaganie i syfie (dopiero zaczęłam sprzątać), a mi tak zależało, żeby podczas pierwszej wizyty pokazać, jaka ze mnie super Pani domu... ![]() :brzyda l:No i się rozryczałam Siostra, która przyjechała z mamą zaczęła się tarzać ze śmiechu "mamo, ona naprawdę ryczy! to chyba przez ciążę!"Cytat:
Ech, w końcu usiadłam po całym dniu sprzątania (wstawiłam trzy prania i nie mam, gdzie wieszać tych wszystkich ciuchów). Łomatko, a jutro do pracy na 8:00... |
||
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
justine ja na co dzień też Perfect Housewife, a gdyby mnie teraz ktoś odwiedził to bym się załamała
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze chyba nie mogę siedzieć za długo w domu... Wpadam chyba powoli w zakupowy szał, kupiłam kilka rzeczy na allegro i w sh, jak tak dalej pójdzie to do marca zgromadzę ciuchy na całe pierwsze 12 miesięcy...
![]() A poza tym, to czy Was nadal bolą piersi? Ja jutro zaczynam 16 tc a nieraz to mnie tak bolą, pieką że można zwariować...
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o piersi to mnie już tak nie bolą |
|
|
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie już powinno się zabronić allegro;P
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Za tygodnie
![]() Cytat:
Nie martw się, ja jutro na 9 do pracy. Muszę się ciepło ubrać, bo szefowa wiecznie wietrzy w biurze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

Super 

Bede pewnie cierpiala pozniej za to lenistwo...

. Jak zaczełam ryczeć to nie mogłam przestać. Mąż mnie przytulał, uspokajał, a Ja wyłam i wyłam (nawet kładłam się spać i wyłam
nigdy tak się nie zachowałam.
za wizytę i dzieciaczka

Ale znajdę sobie zajęcie - np. wyżeranie wszystkiego ze stołu
??
ale jak czytam te opisy o bólu i rozpruciu, to mam motywację i dziś już dwie serie zrobiłam.