|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Kate i Kicia - Wy juz w zasadzie na polmetku
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Hej
![]() Ja też ćwiczę mięśnie Kegla, dam znać po porodzie czy coś dały ![]() ![]() Chyba mnie dopada przeziębienie, głowa mnie boli, mam zapchany nos i gardło, ale na szczęście zaraz weekend więc się wychoruję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |||
BAN stały
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
----------------- Ja juz po wizycie gluzkoza na czczo 68 po obciążeniu 98, dalej robi z siebie cnote i nogi zaciska więc żyjemy przekonaniem żę "raczej syn" za 2tygodnie kontrola. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |||
Zakorzenienie
|
brawo
![]() Cytat:
biologicznie to niemożliwe, ale spotkałam się z opinią, że dzieci utracone nie odchodzą na zawsze a wracają w późniejszym czasie. AM często nazywają swoje nienarodzone dzieci, ja nie mogłam długo teraz myślę, że była to Hania albo Dawid. Cytat:
Cytat:
Łączę się w bólu ze wszystkimi przeziębionymi, zostały nam domowe kuracje.Ja przemycam cebule gdzie popadnie, chyba zrobię jeszcze z niej syrop no i piję herbate z cytryną albo z malinami, bo mam jeszcze świeże na krzaczku za domem. Na ból gardła polecam tantum verde albo tabletki do ssania Prenalen-mają fajny malinowy smak |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Wam powiem, że odkąd mam fretki, to nie mam myszy w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() Np. jak to, że dzieci w brzuchu słyszą jak się do nich mówi, a po porodzie wiedzą, że to mama, a to tata. Ja w to nie wierzę, ale czasami dla zabawy tż mówi do brzucha ![]()
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ------------------------------------------ Moje dziecko znalazło sobie super zabawę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzeba pilnować pieca, by sie nie wyłączył ![]() Ja sprawdzę jak to jest w praktyce. Muszę na prawdę zacząć to robić ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Kurcze chyba też zacznę te mięśnie kegla ćwiczyć, skoro tak to ma później pomóc. ..
#283 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko Kegla, ale mięśnie brzucha też pomagają przy porodzie.
"Jednym z bardzo dobrych ćwiczeń na mięśnie brzucha jest vaccum ćwiczący mięsień poprzeczny brzucha tak ważny przy porodzie . Usiądź prosto na krześle lub skrzyżnie na podłodze z plecami opartymi o ścianę. Weź głęboki wdech wypychając brzuch, następnie wolno licząc na głos (od 1-5) wydychaj powietrze wolno wciągając brzuch w kierunku kręgosłupa najdalej jak możesz. Przytrzymaj i głośno licz do 30. Liczenie głośno zapobiega wstrzymywaniu oddechu. Nie wolno w ciąży wstrzymywać oddechu! Teraz zamknij oczy i spróbuj wciągać brzuch jeszcze głębiej do pozycji 6 i powracać do pozycji 5, w te z powrotem :pulsować 5 razy. Nie wstrzymywać oddechu ! Zrelaksuj się i powtórz 10 razy cale ćwiczenie. W miarę czasu będziesz mogla zwiększać ilość serii. Warto osobno wykonywać takie krótkie serie spinające mięśnie brzucha (pulsowanie) po kilka razy dziennie. Nawet po 100 za jednym razem. Pamiętajmy o oddychaniu. Ćwiczenia Kegla W ciąży i po ciąży szczególnie ważne jest ćwiczenie mięśni Kegla, dlatego vaccum rozszerzamy o jednoczesne spinanie mięśni Kegla, tak jakbyśmy chciały wciągnąć je w gore. Nazwijmy to ćwiczenie winda, będziemy go jednocześnie wykonywać z innymi ćwiczeniami. " Tu w ogóle jest o ćwiczeniach w ciąży http://www.sfd.pl/-t451674.html
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-09-20 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Ja niestety mięśni brzucha nie mogę ćwiczyć bo i tak mam mocno wycwiczone a ostatnio lekarz powiedział, że jek sa za twarde mięśnie brzucha to mogą utrudniać poród. A że mam do czynienia z ćwiczeniami od dziecka czyli jakies już 19 lat to i tak mogę mieć z tym problem
![]() Ela87 fajny ten link o cwiczonkach w ciazy co wysłałaś:thumbup:
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2013-09-20 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Cytat:
Ale jak Ty masz wyćwiczone, to masz problem z głowy ![]()
![]() |
#286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny moje hormony też sa nie do opanowania:banghead: za oknem szaro i pada a ja mogę w ciągu jednej sekundy rozryczec się o byle głupotę
![]()
#288 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Ja mam teraz etap "jak ja cię bardzo kocham"
Chodzę za TZtem i się przytulam, łaszę się, całuję i jestem kochaniutka ![]() Ale on wie że za tydzień znowu mogę mieć nerwy, płacze i straszyć rozstaniem.Heh... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() MOżna naprawdę dużo zrobić przed porodem. I nie spotkałam się z nikim, kto by mówił, że po porodzie przestało być fajnie w seksie. (oczywiście nie jakos tam że dwa tygodnie po porodzie:P ale naprawdę wszystko wraca i jest powiedziałabym lepiej nawet w naszym przypadku ![]() Trzymam kciuki, żeby plamienia całkiem ustały. Jak będziesz mogła się trochę ruszać, to na pewno tez będzie łątwiej zapanować nad wagą (nie chodzi mi oczywiście o jakieś forsowne ćwiczenia, ale nawet spacery zwykłe) Cytat:
![]() Ale liczę na to, że tym razem się uda. dużo zdrówka życzę! |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo.. i dalej nie wiem czy warto je brać czy nie ![]() Ale chyba lepiej wziąć teraz na jesień, a jak się zaokrąglę to poszukam większych i grubszych. I jest plan ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak to już!! ![]() ![]() mój mąż dziś pracuje z domu zdalnie i oczywiście już się na mnie wydarł, że biegam po tym domu i ciągle coś robię a później marudzę, że jestem bez sił;P no nie do końca tak jest, dziś akurat mi się chce poogarniać bo jutro jedziemy oglądać mebelki a i pewnie wózki, musimy się rozejrzeć co i za ile ![]() ![]()
![]() |
#292 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie wróciliśmy z psem z godzinnego spaceru. Chwilę posiedzieliśmy w parku na słoneczku no bajka poprostu ![]() Teraz wcinam kanapki i oglądam porodówkę na TLC. Babka będzie rodziła trojaczki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mnie głowa boli, zaraz zacznie padać. Chyba słabą kawę wypiję, może ciśnienie wzrosnie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba zamówię jedną parę ![]() Dziś się rozryczałam, bo moja mama pierwszy raz odwiedziła mnie w wynajmowanej kawalerce i zastała mnie w takim bałaganie i syfie (dopiero zaczęłam sprzątać), a mi tak zależało, żeby podczas pierwszej wizyty pokazać, jaka ze mnie super Pani domu... ![]() ![]() No i się rozryczałam ![]() ![]() Siostra, która przyjechała z mamą zaczęła się tarzać ze śmiechu "mamo, ona naprawdę ryczy! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ech, w końcu usiadłam po całym dniu sprzątania (wstawiłam trzy prania i nie mam, gdzie wieszać tych wszystkich ciuchów). Łomatko, a jutro do pracy na 8:00... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
justine ja na co dzień też Perfect Housewife, a gdyby mnie teraz ktoś odwiedził to bym się załamała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Kurcze chyba nie mogę siedzieć za długo w domu... Wpadam chyba powoli w zakupowy szał, kupiłam kilka rzeczy na allegro i w sh, jak tak dalej pójdzie to do marca zgromadzę ciuchy na całe pierwsze 12 miesięcy...
![]() A poza tym, to czy Was nadal bolą piersi? Ja jutro zaczynam 16 tc a nieraz to mnie tak bolą, pieką że można zwariować...
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o piersi to mnie już tak nie bolą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie już powinno się zabronić allegro;P
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Za tygodnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie martw się, ja jutro na 9 do pracy. Muszę się ciepło ubrać, bo szefowa wiecznie wietrzy w biurze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.