![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co to to wrzód ???
Dzieki . a mam jeszcze jedno pytanie bo na ramieniu mam coś podobne tylko podłużne czy to może byc to samo i jest tak samo twarde tylko ma inny kształt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czarny ślad po kolczyku w nosie :( Co zrobić?
Mam dokładnie ten sam problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Mam dokładnie taki sam problem, wygląda tak samo jak u Ciebie na zdj. i tez nie mam żadnego wgłębienia czy też wypuklenia,normalna skóra jak zwykle na nosku tylko taka plama szarawa,identycznie wygląda jak Twoja,powiedz znalazłaś już na to jakiś sposób??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
chciałabym z Tobą na privi kontakt mieć ,może razem coś wskóramy na ta sprawę, tak długo czekałam żeby na necie coś znaleść w końcu znalazłam to forum,odpisz na moją pocztę najlepiej bo ja się nie znam jak tu prywatnie mozna wysłac wiadomość, Pozdrawiam Agnieszka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to to wrzód ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
Minion czy można się z Tobą jakoś skontaktować ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Dot.: wysypka na szyi, twarzy,policzkach, drobne krosteczki,pomocy
Kupcie koniecznie ELOCOM - płyn! To jedyne lekarstwo i naprawdę pomaga. Wapno i Zyrtek w ogóle nie pomoże.
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
Czerwone plamki na nogach i stopach
Mam pewien problem. Zaczeło się to jakieś 2-3 lata temu i na stopach poniżej palców.. zaczęły pojawiać się takie czerwone plamki (na lewej i prawej stopie). Na lewej jest ich mało .. Gorzej na prawej stopie. Myślałem, żę to potówki bo powstały w wakacje (w upały) i zmieniłem też obuwie domowe i pozostałe.
Niestety teraz te plamki pojawiły się też na nogach czyli przy kostce (jak widać na poniższych fotkach) i troszke wyzej ... Co ciekawe podejrzewam, że może to być cos związane z uciskaniem skarpetek bo akurat pojawiły się w obrębie gdzie mnie najczęściej uciskały skarpetki.. Nogi mam niestety bardzo potliwe (ogólnie jestem otyły). Od pewnego czasu smaruje te miejsca Clotrimazolum i jezscze kupiłem sobie parę dni temu Mydło z nanosrebrem (polecił mi znajomy). Prosiłbym o pomoc co to może być. Niestety nie mam jak iść do lekarza.. Dopiero może za 4-5 miesięcy jak tylko znajdę czas. Co do plamek to doskwierają mi jak jest gorąco i w nocy trochę swędzą.. Na szczęście tylko wtedy gdy jest upalnie. Proszę o pomoc dermatologa lub inną osobę która miała doświadczenie z podobnym przypadkiem. ![]() ![]() (Na zdjęciu pokazałem krosty... Proszę nie sugerować się efektem łuszczenia.. ponieważ przed zrobieniem fotki smarowałem kremem i miejsce jest namoczone.. Skóra mi sie nie łuszczy. Nóg nie golę ![]() Edytowane przez CavieZ Czas edycji: 2013-08-17 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
BAN stały
|
Dot.: Czerwone plamki na nogach i stopach
Może masz alergię tkaninę z której wykonane są skarpetki?
Może ma jakiś barwnik alergizujący? Te wyroby z Chin są czasem toksyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Swędzenie głowy i wypadanie włosów;/
Witam mam 17 lat i od 2 tygodni borykam się z problemem. Swędzi mnie skóra głowy a przy tym gdy się drapie to wyciągam z głowy parę włosów. Co to może być? Myje głowę co 2 dni. Pragnę dodać że jestem alergikiem a szczególnie na roztocze. Proszę o pomoc. Nie mam żadnych zaczerwienień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
BAN stały
|
Dot.: Swędzenie głowy i wypadanie włosów;/
Może masz nieodpowiedni szampon, odżywkę, może farba do włosów jeśli używasz powoduje świąd?
Wypadanie niewielkiej ilości włosów dziennie to normalne, włosy mają określony czas wzrostu potem wypadają i zastępowane są nowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Nie farbowałem włosów. Jedyne co używałem regularnie to gumy do włosów przez rok. Teraz od początku wakacji może 3 razy go użyłem. Wczoraj po umyciu się w prysznicu było około 40 włosów. Wcześniej nie zwracałem na to uwagii ile włosów mi wypadło. Być może to przez stres bo mam dosyć stresujące te wakacje i doszło do tego ten świąt i wypadanie i byc może to mnie dobiło (jestem bardzo przejmujący). Możecie polecić jakieś szampony na wypadanie włosów i na swędzenie skóry głowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
BAN stały
|
Jesteś w wieku dojrzewania, rośnie ci poziom testosteronu w organizmie to może być przyczyną wypadania włosów.
Tak samo stres i nieodpowiednie odżywianie. Na wypadające włosy dobry jest szampon Dermena, cena w aptece ok. 20 -25 zł za chyba 200ml. Na swędzącą skórę głowy szampon Phytheol, który jest jednocześnie przeciwłupieżowy tylko jego cena dość wysoka bo od 35 zł w górę za 200ml. Ale jest skuteczny przeciw swędzeniu.Polecam mimo wysokiej ceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
A czy skóra się przetłuszcza? Szczerze mówiąc to skojarzyło mi się to z łojotokowym zapaleniem skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Dot.: wysypka na szyi, twarzy,policzkach, drobne krosteczki,pomocy
Dziewczyny też zrobiła mi się taka kaszka na twarzy.
![]() Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
HMM nie nie przetłuszcza się. zauważyłem że skóra swędzi mnie tylko w jakimś pomieszczeniu , zaś na zewnątrz nic mi się nie dzieje. Zauważyłem że na cebulce włosa znajduje się taka żółta błonka otoczka tłusta.
Edytowane przez mokiz96 Czas edycji: 2013-08-22 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
BAN stały
|
Żółte to co opisujesz to może być łupież łojotokowy.
Nie widać go tak na ubraniu jak zwykły biały łupież suchy ale może powodować wyłysienie nawet całkowite. Na twojej główce namnożyły się grzyby Malassezia widocznie Ja bym radziła iść do dermatologa.Przepisze ci on specjalną maść robioną na zamówienie w aptece. Potrzebna jest też odpowiednia dieta zawierająca dużo witamin i minerałów. Nie lekceważ problemu , idź do dermatologa. Szampony przeciwłupieżowe nie zawsze pomogą bo to inny rodzaj łupieżu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Kurcze do dermatologa będę mógł dopiero pójść we wrześniu bo teraz mam staż. Ale dzięki za porady do dermatologa na pewno pójdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
BAN stały
|
Kup szampon Nizoral w aptece. Jest w saszetkach, można kupować na sztuki. Może coś pomoże. Saszetka kosztuje ok. 3-4 zł. Może starczyć na 2 razy przy krótkich włosach.
Dobrze, że do września niedaleko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Nawet dobrzeże wypadnie trochę tych włosów bo mam strasznie gęste i twarde i trudno mi je układać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
BAN stały
|
Ja bym obstawiała stres- chyba że łykasz jakieś piguły- leki czasem mają dziwne skutki uboczne albo wchodzą ze sobą w interakcje. Wpisz sobie w wyszukiwarce osoz interakcje - tam jest właśnie taka wyszukiwarka- może w tym tkwi Twój problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Nie zażywam nic. Też myślę że to od stresu ponieważ gdy zaczął mi się taki okres stresowania to wszystko nagle mi się zaczęło dziać swędzenie itp. Możliwe że nabawiłem się jeszcze nerwicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Wiecznie łuszcząca się dłoń :(
Mam problem dziewczyny. Od wielu miesięcy łuszczy mi się skóra na lewej dłoni, głównie między palcami. Smarowanie kremem pomaga na parę godzin, potem jest to samo. Na prywatnego dermatologa mnie obecnie nie stać (odkładam na wizytę u innego specjalisty), a może któraś z Was miała podobny problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiecznie łuszcząca się dłoń :(
Cytat:
Do tego, wszelkie prace domowewykonuj tylko w rekawiczkach i uwazaj zima zeby sobie nie zszakodzic- zawsze miej rekawiczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
Ja polecam zwykłą wazelinę kosmetyczną Ziai - w zimę doprowadziłam sobie dłonie do opłakanego stanu i pomagała błyskawicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Popieram te rękawiczki i wypadałoby też sobie kupić delikatniejsze mydło, czy płyn, a nawet żel do mycia ciała, ale dobry, czyli taki co umyje, ale nie wysuszy. Do tego zamiast kremów (jeśli na Ciebie nie działają), możesz spróbować z olejkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Kupiłam sobie mydło w aptece, takie dla delikatnej skóry. I chyba zacznę rzeczywiście używać rękawiczek.
Zastanawiam się też czy czasem to nie od częstego mycia rąk mi się tak robi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie robi sie tak czesto kiedy myje rece innym mydelm niz Dove wiec nawet w pracy mam Dove wlasne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Dość często, bo mam "nerwowy" pęcherz i codziennie latam do kibelka kilkanaście razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
BAN stały
|
mnie w takich krytycznych sytuacjach pomaga krem flosleku winter care do dłoni, bo jest bardzo tłusty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.