Problemy skórne- wątek ogólny - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 17:40   #271
przemek5932
Przyczajenie

Dot.: Co to to wrzód ???

Dzieki . a mam jeszcze jedno pytanie bo na ramieniu mam coś podobne tylko podłużne czy to może byc to samo i jest tak samo twarde tylko ma inny kształt
przemek5932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 18:58   #272
amazingangelagnes
Przyczajenie

Dot.: Czarny ślad po kolczyku w nosie :( Co zrobić?

Mam dokładnie ten sam problem weszłam na ten link na którym jest zdj. Twojego noska, powiem Ci ze moja kropka wydaje mi się większa ale tak samo jest ślad którego niczym kompletnie nie mogę się pozbyć, szukam od tak dawna na ten temat informacji i nic od 1,5 roku nie mam juz kolczyka w nosie tylko ten brzydki ślad ( za 2 miesiące moja sis bierze ślub,ja świadkowa i z taką plamą na nosie mam być?czy ktoś zna jakąś metode na to??
amazingangelagnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 19:00   #273
amazingangelagnes
Przyczajenie

Mam dokładnie taki sam problem, wygląda tak samo jak u Ciebie na zdj. i tez nie mam żadnego wgłębienia czy też wypuklenia,normalna skóra jak zwykle na nosku tylko taka plama szarawa,identycznie wygląda jak Twoja,powiedz znalazłaś już na to jakiś sposób??
Stary 2013-05-13, 19:03   #274
amazingangelagnes
Przyczajenie

chciałabym z Tobą na privi kontakt mieć ,może razem coś wskóramy na ta sprawę, tak długo czekałam żeby na necie coś znaleść w końcu znalazłam to forum,odpisz na moją pocztę najlepiej bo ja się nie znam jak tu prywatnie mozna wysłac wiadomość, Pozdrawiam Agnieszka
Stary 2013-05-14, 10:58   #275
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: Co to to wrzód ???

Cytat:
Napisane przez przemek5932 Pokaż wiadomość
Dzieki . a mam jeszcze jedno pytanie bo na ramieniu mam coś podobne tylko podłużne czy to może byc to samo i jest tak samo twarde tylko ma inny kształt
....
mozliwe,ale i tak musisz się z tym uchem udac do lekarza jak najszybciej.
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 07:48   #276
amazingangelagnes
Przyczajenie

Minion czy można się z Tobą jakoś skontaktować ??
Stary 2013-06-10, 20:55   #277
sztukakamuflazu
Raczkowanie

Dot.: wysypka na szyi, twarzy,policzkach, drobne krosteczki,pomocy

Kupcie koniecznie ELOCOM - płyn! To jedyne lekarstwo i naprawdę pomaga. Wapno i Zyrtek w ogóle nie pomoże.
Jestem aktywna
sztukakamuflazu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-17, 11:27   #278
CavieZ
Przyczajenie

Czerwone plamki na nogach i stopach

Mam pewien problem. Zaczeło się to jakieś 2-3 lata temu i na stopach poniżej palców.. zaczęły pojawiać się takie czerwone plamki (na lewej i prawej stopie). Na lewej jest ich mało .. Gorzej na prawej stopie. Myślałem, żę to potówki bo powstały w wakacje (w upały) i zmieniłem też obuwie domowe i pozostałe.

Niestety teraz te plamki pojawiły się też na nogach czyli przy kostce (jak widać na poniższych fotkach) i troszke wyzej ... Co ciekawe podejrzewam, że może to być cos związane z uciskaniem skarpetek bo akurat pojawiły się w obrębie gdzie mnie najczęściej uciskały skarpetki.. Nogi mam niestety bardzo potliwe (ogólnie jestem otyły).

Od pewnego czasu smaruje te miejsca Clotrimazolum i jezscze kupiłem sobie parę dni temu Mydło z nanosrebrem (polecił mi znajomy).

Prosiłbym o pomoc co to może być. Niestety nie mam jak iść do lekarza.. Dopiero może za 4-5 miesięcy jak tylko znajdę czas.

Co do plamek to doskwierają mi jak jest gorąco i w nocy trochę swędzą.. Na szczęście tylko wtedy gdy jest upalnie.

Proszę o pomoc dermatologa lub inną osobę która miała doświadczenie z podobnym przypadkiem.

(Na zdjęciu pokazałem krosty... Proszę nie sugerować się efektem łuszczenia.. ponieważ przed zrobieniem fotki smarowałem kremem i miejsce jest namoczone.. Skóra mi sie nie łuszczy.

Nóg nie golę Bo jestem facetem :P.. Myślałem o jakimś sposobie moczenia nóg? Podejrzewam, że mogą to być jakaś odmiana potówek lub może naczyniowe coś..

Edytowane przez CavieZ
Czas edycji: 2013-08-17 o 11:29
CavieZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 20:59   #279
grubella
BAN stały

Dot.: Czerwone plamki na nogach i stopach

Może masz alergię tkaninę z której wykonane są skarpetki?
Może ma jakiś barwnik alergizujący? Te wyroby z Chin są czasem toksyczne.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 14:40   #280
mokiz96
Przyczajenie

Swędzenie głowy i wypadanie włosów;/

Witam mam 17 lat i od 2 tygodni borykam się z problemem. Swędzi mnie skóra głowy a przy tym gdy się drapie to wyciągam z głowy parę włosów. Co to może być? Myje głowę co 2 dni. Pragnę dodać że jestem alergikiem a szczególnie na roztocze. Proszę o pomoc. Nie mam żadnych zaczerwienień.
mokiz96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 16:37   #281
grubella
BAN stały

Dot.: Swędzenie głowy i wypadanie włosów;/

Może masz nieodpowiedni szampon, odżywkę, może farba do włosów jeśli używasz powoduje świąd?
Wypadanie niewielkiej ilości włosów dziennie to normalne, włosy mają określony czas wzrostu potem wypadają i zastępowane są nowymi.
Stary 2013-08-20, 17:59   #282
mokiz96
Przyczajenie

Nie farbowałem włosów. Jedyne co używałem regularnie to gumy do włosów przez rok. Teraz od początku wakacji może 3 razy go użyłem. Wczoraj po umyciu się w prysznicu było około 40 włosów. Wcześniej nie zwracałem na to uwagii ile włosów mi wypadło. Być może to przez stres bo mam dosyć stresujące te wakacje i doszło do tego ten świąt i wypadanie i byc może to mnie dobiło (jestem bardzo przejmujący). Możecie polecić jakieś szampony na wypadanie włosów i na swędzenie skóry głowy?
Stary 2013-08-20, 20:21   #283
grubella
BAN stały

Jesteś w wieku dojrzewania, rośnie ci poziom testosteronu w organizmie to może być przyczyną wypadania włosów.
Tak samo stres i nieodpowiednie odżywianie.

Na wypadające włosy dobry jest szampon Dermena, cena w aptece ok. 20 -25 zł za chyba 200ml.

Na swędzącą skórę głowy szampon Phytheol, który jest jednocześnie przeciwłupieżowy tylko jego cena dość wysoka bo od 35 zł w górę za 200ml. Ale jest skuteczny przeciw swędzeniu.Polecam mimo wysokiej ceny.
Stary 2013-08-22, 10:02   #284
Puszyslawa
Rozeznanie

A czy skóra się przetłuszcza? Szczerze mówiąc to skojarzyło mi się to z łojotokowym zapaleniem skóry.
Puszyslawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-22, 13:08   #285
Elsanee
Raczkowanie

Dot.: wysypka na szyi, twarzy,policzkach, drobne krosteczki,pomocy

Dziewczyny też zrobiła mi się taka kaszka na twarzy. Tyle, że nie krostki nie są czerwone i nie swędzą. Z daleka ich nie widać, jedynie z bliska jak się dobrze przyjrzeć, ale teraz już są na całej twarzy. Przedtem nie miałam żadnych problemów z cerą. Zastanawiam się, czy może to być uczulenie na słonce? Byłam ostatnio na basenie i nie posmarowałam się, a siedziałam na słońcu 6 godzin. Tylko wcześniej nigdy nic takiego się nie działo. Przyczyną może być też nowy krem z Avonu, którym ostatnio się smaruję po twarzy. Już przestałam go stosować, ale nie wiem teraz jak pozbyć się tych krostek. Powinno to samo zejść? Od niedzieli to mam. Na razie staram się niczym nie smarować twarzy, bo nie chcę tego pogorszyć. Możecie coś mi polecić na to? I czy mogę stosować mój krem na to(używam Johnsons Baby, taki żółty)?

Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki.
Elsanee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 15:50   #286
mokiz96
Przyczajenie

HMM nie nie przetłuszcza się. zauważyłem że skóra swędzi mnie tylko w jakimś pomieszczeniu , zaś na zewnątrz nic mi się nie dzieje. Zauważyłem że na cebulce włosa znajduje się taka żółta błonka otoczka tłusta.

Edytowane przez mokiz96
Czas edycji: 2013-08-22 o 16:55
Stary 2013-08-22, 17:26   #287
grubella
BAN stały

Żółte to co opisujesz to może być łupież łojotokowy.
Nie widać go tak na ubraniu jak zwykły biały łupież suchy ale może powodować wyłysienie nawet całkowite.
Na twojej główce namnożyły się grzyby Malassezia widocznie

Ja bym radziła iść do dermatologa.Przepisze ci on specjalną maść robioną na zamówienie w aptece.

Potrzebna jest też odpowiednia dieta zawierająca dużo witamin i minerałów.

Nie lekceważ problemu , idź do dermatologa.
Szampony przeciwłupieżowe nie zawsze pomogą bo to inny rodzaj łupieżu.
Stary 2013-08-22, 19:14   #288
mokiz96
Przyczajenie

Kurcze do dermatologa będę mógł dopiero pójść we wrześniu bo teraz mam staż. Ale dzięki za porady do dermatologa na pewno pójdę.
Stary 2013-08-22, 20:15   #289
grubella
BAN stały

Kup szampon Nizoral w aptece. Jest w saszetkach, można kupować na sztuki. Może coś pomoże. Saszetka kosztuje ok. 3-4 zł. Może starczyć na 2 razy przy krótkich włosach.
Dobrze, że do września niedaleko.
Stary 2013-08-23, 15:49   #290
mokiz96
Przyczajenie

Nawet dobrzeże wypadnie trochę tych włosów bo mam strasznie gęste i twarde i trudno mi je układać
Stary 2013-08-23, 21:20   #291
opikopi
BAN stały

Ja bym obstawiała stres- chyba że łykasz jakieś piguły- leki czasem mają dziwne skutki uboczne albo wchodzą ze sobą w interakcje. Wpisz sobie w wyszukiwarce osoz interakcje - tam jest właśnie taka wyszukiwarka- może w tym tkwi Twój problem?
opikopi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 21:57   #292
mokiz96
Przyczajenie

Nie zażywam nic. Też myślę że to od stresu ponieważ gdy zaczął mi się taki okres stresowania to wszystko nagle mi się zaczęło dziać swędzenie itp. Możliwe że nabawiłem się jeszcze nerwicy.
Stary 2013-08-27, 12:27   #293
Martniewska
Raczkowanie

Wiecznie łuszcząca się dłoń :(

Mam problem dziewczyny. Od wielu miesięcy łuszczy mi się skóra na lewej dłoni, głównie między palcami. Smarowanie kremem pomaga na parę godzin, potem jest to samo. Na prywatnego dermatologa mnie obecnie nie stać (odkładam na wizytę u innego specjalisty), a może któraś z Was miała podobny problem?
Martniewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 15:26   #294
blackdaisy
Rozeznanie

Dot.: Wiecznie łuszcząca się dłoń :(

Cytat:
Napisane przez Martniewska Pokaż wiadomość
Mam problem dziewczyny. Od wielu miesięcy łuszczy mi się skóra na lewej dłoni, głównie między palcami. Smarowanie kremem pomaga na parę godzin, potem jest to samo. Na prywatnego dermatologa mnie obecnie nie stać (odkładam na wizytę u innego specjalisty), a może któraś z Was miała podobny problem?
Moje dlonie tez sa bardzo wymagajace i pomaga im tylko klasyczny krem do rak-Neutrogena. Jest to jedyny krem, dzieki ktoremu udaje mi sie opanowac suche i luszczace sie miejsca miedzy palcami.
Do tego, wszelkie prace domowewykonuj tylko w rekawiczkach i uwazaj zima zeby sobie nie zszakodzic- zawsze miej rekawiczki.
blackdaisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 15:54   #295
201703160940
Konto usunięte

Ja polecam zwykłą wazelinę kosmetyczną Ziai - w zimę doprowadziłam sobie dłonie do opłakanego stanu i pomagała błyskawicznie
201703160940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 18:17   #296
Figula94
Zadomowienie

Popieram te rękawiczki i wypadałoby też sobie kupić delikatniejsze mydło, czy płyn, a nawet żel do mycia ciała, ale dobry, czyli taki co umyje, ale nie wysuszy. Do tego zamiast kremów (jeśli na Ciebie nie działają), możesz spróbować z olejkami.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 15:47   #297
Martniewska
Raczkowanie

Kupiłam sobie mydło w aptece, takie dla delikatnej skóry. I chyba zacznę rzeczywiście używać rękawiczek.
Zastanawiam się też czy czasem to nie od częstego mycia rąk mi się tak robi?
Stary 2013-08-28, 15:49   #298
blackdaisy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martniewska Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie mydło w aptece, takie dla delikatnej skóry. I chyba zacznę rzeczywiście używać rękawiczek.
Zastanawiam się też czy czasem to nie od częstego mycia rąk mi się tak robi?
A myjesz jakos wyjatkowo czesto...?
Mnie robi sie tak czesto kiedy myje rece innym mydelm niz Dove wiec nawet w pracy mam Dove wlasne
blackdaisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 15:56   #299
Martniewska
Raczkowanie

Dość często, bo mam "nerwowy" pęcherz i codziennie latam do kibelka kilkanaście razy No to i ręce przy każdej wizycie w toalecie, też chochluję...
Stary 2013-08-28, 17:52   #300
marudaba
BAN stały

mnie w takich krytycznych sytuacjach pomaga krem flosleku winter care do dłoni, bo jest bardzo tłusty.
marudaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości