![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Fenomen Angel
Już gdzieś kiedyś napisałam na ten temat...nie chcę psuć nikomu przyjemności używania, ale
Angel, Amor Amor i Light Blue zostały skutecznie mi obrzydzone przez masowe używanie i potworną ilość podróbek będących w użyciu. Taka współczesna "Pani Walewska". Znam tylko jedną osobę dla której Angel był "pisany".Na niej ten zapach był niesamowity, wyjątkowy.Na nikim innym(oryginał) tak nie pachniał. ![]()
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Trafiłam kiedyś na zestaw Aniołka, do którego był dołączony niebieski futeralik na 25ml gwiazdkę, ponieważ od tamtego czasu nie kupowałam tego zapachu ciekawa jestem czy zwykłe opakowanie 25ml też ma taki futerał. Czy któraś z Was poratuje odpowiedzią?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Nie musze pisac jak Angel mna poniewieral przez 5 lat a w 6 roku jak sie zakochalam w nim ..
Interesuje mnie czy sa balsamy badz zele pod prysznic ktore pachna bardzo podobnie do Angel? Znlazlam jedynie Tesori d'Oriente Jasmin di Giava balsam i zel ktore troche nim pachna...ale dla mnie to nie to.. Szukam dalej...moze Wy znacie inne balsamy o Angel'owym zapacu?
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Doczepiam się do tego wątku, bo nie chcę zaśmiecać innych. Mam pytanie do koneserek Angela! Ja nigdy go nie miałam, zawsze bardziej podobał mi się Alien, ale coś mnie ostatnio kusi i tak sobie dzisiaj przeglądam oferty perfumerii internetowych i znalazłam takie coś:
http://www.e-glamour.pl/product-pol-...pelnienia.html http://www.pedet.pl/Thierry+Mugler+A...48,1-0,i2.html Obie wody to edp 35ml z możliwością napełniania a butelki mają różne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Konto usunięte
|
po mojemu gwiazdka to pojemność 25ml i 50ml. 100ml to taki smukły wysoki flakon. a z kształtem z drugiego linku się nie spotkałam, ale też nigdy nie miałam pojemności 35ml Angela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;21768358]po mojemu gwiazdka to pojemność 25ml i 50ml. 100ml to taki smukły wysoki flakon. a z kształtem z drugiego linku się nie spotkałam, ale też nigdy nie miałam pojemności 35ml Angela.[/QUOTE]
Dzięki! No właśnie ja też znałam gwiazdkę i ten wysoki kształt setki, a ten flakon wydał mi się dziwny :/ ale w pedecie chyba nie powinno być podróbek,nie? Może po prostu taki dziwny flakonik? już sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
a bo ta z pedetu to chyba z tego roku, czy jakoś tak
![]() na pewno oryginał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Konto usunięte
|
w pedecie będzie oryginalnie, moja teoria jest taka, że ten dziwny flakonik to właśnie 35ml, bo jak oglądałam inne pojemności angela na pedecie to zdjęcia ma dobrze dopasowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
A Angel nie występuję w 4 rodzajach butelek przypadkiem ? Jakoś tak mi się kojarzy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Asia albo i więcej
tak teraz oglądam i chyba jednak Wankaw ma rację z tymi pojemnościami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Ten z pedetu to wygląda jak likierowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
mi też się podoba ten kształt w likierowym
i kolor ![]() ale ja fanka Aliena edp bardziej niz Angela ![]() ![]() ![]() ale Alienowy likier też jest nie? idę poszperać za nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Alien likierowy moim zdaniem ładniejszy od edp ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przeraża mnie coś ![]() ale jak będzie okazja to może dorwę najpierw polowanie na edp będzie, po odwyku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na klasyka też muszę zapolować bo tamtego kupionego ponad miesiąc temu pewnie się już nie doczekam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuu a z tym klasykiem Twoim dalej cisza? ![]() ![]() już nie offtopuję, w końcu tu topik o Angel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja owszem, planuję zakup aniołka, ale dopiero w październiku, no i wcześniej muszę nabyć ten zestaw upominkowy Lolitki (nie odpuszczę go! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero niedawno przekonałam się do Angela, kiedyś "pachniał" mi amoniakiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Wg mnie popularność Angel to wynik "wishful thinking", przede wszystkim genialna nazwa, gwiaździsty flakon (strzał w dziesiątkę) i pamiętam jak reklamowała ten zapach boska żona Micka Jaggera
![]() Jednak jestem jego wierną fanką, gdyż użyty w ilościach aptekarskich (jeden psik) zniewala delikatną słodyczą. W ilości paru psików dręczy otoczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
mialam tak samo, tez jeden, jedyny raz w zyciu! powachalam ja w SP Eau de Star z blotterka, zemdlilo mnie juz na poczatku, a potem, w autobusie, wachajac raz jeszcze ow blotter, gdybym nie siedziala, chyba bym zemdlala, tak mi sie zrobilo niedobrze ![]() a teraz w temacie: przeczytalam z zapartym tchem caly watek w miniona srode. Angel stoi u mnie na polce od trzech miesiecy, ale do tej pory podchodzilam don jak pies do jeza i nie odwazylam sie na globalny test. no i wczoraj nadszedl TEN dzien. jakie wrazenia? coz, niepomna tego, ze to killer (a moze po prostu obdarzona intuicja swietna? ![]() ![]() jaki moral? ze zapach niekoniecznie dla wszystkich kontrowersyjny (moje otoczenie przyjelo go bez totalnych emocji) i niekoniecznie killer. a moze po prostu na mnie tak "grzecznie" pachnie, bowiem moja przyjaciolka prosi swoja kolezanke z pokoju pracowego, zeby sie psikala Angelem poza owym pokojem, zas na mnie ten zapach okreslila jako calkiem przyjemny. jedyne, co przyznac musze, to to, ze zapach jest trudny do zakwalifikowania i ma to cos. nie przypomina mi zadnego do tej pory poznanego, nawet nie jestem w stanie okreslic, co dokladnie w nim wyczuwam, gdy sie tak wwachiwalam wczoraj w nadgarstek i korek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
Lubię Angel, ale czasami. Na mnie jest zimny i słodki.
Kojarzy mi się z zimą. Pamiętam, jak dziadek zabierał mnie wieczorem na sanki. Czułam się jak królowa, zahipnotyzowana patrzyłam na śnieg (wyglądał jak rozmigotany brokat), słuchałam jak skrzypią buty dziadka (to taki mroźny odgłos, ale ja go bardzo lubię). Potem wracaliśmy do domu i jadłam ciasteczka, patrząc przez okno na wirujące białe płatki. To przypomina mi Angel. Mam jeszcze muzyczno-wizualne skojarzenie. Dla mnie Angel to ta piosenka, ten teledysk no i Patrick Wolf wyglądający tak, jak na tym teledysku. ![]() Znowu wieje mi chłodem i taką nieprzystępnością. http://www.youtube.com/watch?v=M7ukDMnTfkE Edytowane przez papug Czas edycji: 2010-09-05 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
A ja życia bez Anioła sobie nie wyobrażam. Nie muszę go nosić codziennie, ale muszę go mieć w zasięgu ręki. Magnetyczny, pełen sprzeczności. Zawarta w nim drakońska dawka paczuli - odpowiedzialna za klimat rodem z "Gnijącej Panny Młodej" - przyprawia mnie o spazm rozkoszy. Niech mówią, że trup, piwnica i co tam jeszcze, a ja i tak kocham ten chłodno-ziemisty pazur.
Angel bywa czasem kloszardem. Wionie lepkim, dworcowym brudem. Kojarzy mi się wtedy z Johnem Travoltą, który wcielił się kiedyś w rolę niepięknego i nieświętego anioła (tytułu, kurza stopa, zapomniałam) - taki anioł z wyliniałym skrzydłem, w pomiętym palcie i petem w zębach. Fenomenem w Aniele jest dla mnie to, że przyciąga zarówno słodkie idiotki, jak i jednostki nie zdradzające żadnych przykrych objawów niedoboru intelektualnego. I to zarówno płci męskiej jak i żeńskiej. Na miano unisexa jednak - moim zdaniem - nie zasługuje żadną miarą. Unisex przecie to zapach dla każdego/ każdej, a jak coś jest dla każdego to jest dla nikogo. A przecież czego - jak czego, ale bezpłciowości Angelowi nie da się zarzucić. To jedyny zapach, do którego mogę wrócić zawsze i wracam zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze w styczniu 2009 roku, twierdziłam iż.... Gdy spryskałam nadgarstek Angel'em, poczułam lekarstwa, a dosłownie syrop na kaszel i starą czekoladę. Później nuta nabrała mocnego, słodkiego, jakby wata cukrowa, akcentu. Zapach na pewno jest diabelnie trwały, ale czy piękny??? Hmmm...???? Na nowo odkryłam Angel w lutym 2010 roku. Jestem zahipnotyzowana i zakochana, najchętniej zasypiałabym z nosem w Angel. Wystarczą 2-3 niewielkie krople, by zapach utrzymywał się i rozkwitał przez cały dzień. Zapach jest tajemniczy i nieziemski... gryx82, podała link do opisu na Fragrantica, tu jest w wersji polskiej, lecz bez obrazków ![]() http://translate.googleusercontent.c...EG-6dY0bENkDEA Cytat:
http://www.dolce.pl/thierry_mugler/angel/11.php5
Edytowane przez myszka__77 Czas edycji: 2010-09-24 o 14:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.