Czerwcowe panny młode 2014 (: - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 08:19   #271
majashih
Raczkowanie

GG do majashih
Dot.: Czerwcowe panny młode 2014 (:

Dziewczyny, a kiedy będziecie dawać gościom zaproszenia?
Ja myślałam o styczniu. Nie za wcześnie/za późno?
Stary 2013-10-24, 08:31   #272
Waniliova
Zakorzenienie

My jesteśmy razem 6 lat, a mieszkamy razem od roku i 9 miesięcy w dni ślubu ja będę mieć 23 lata, TŻ 26

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u was z zaproszeniami, winietkami/ zawieszkami?? Postanowiła, ze winietki i zawieszki an wódkę będę sama robić - no i jeszcze menu weselne o którym wspominałam w innym wątku Przede wszystkim lubię taką zabawę a po drugie będe miała satysfakcje, ze to moja robota) a i koszta są niższe - obliczyłam, ze za same winietki będę mieć prawie 100 zł mniej niby nie dużo ale tak samo mogę tę kwotę poświęcić na coś innego
My będziemy kupować, jakoś nie mam weny i pomysłów na robienie zaproszenia w sumie mamy już wybrane, winietki też (w kształcie krzesełek). A na alkohol nie będziemy mieć zawieszek tylko etykiety i kupujemy jeszcze księgę gości

Cytat:
Napisane przez majashih Pokaż wiadomość
Ja myślę, że styczeń to troszkę za wczas. Ale zależy gdzie rodzina mieszka. My planujemy rozdawać pod koniec lutego/na początku marca. Najdalej od nas mieszka moja kuzynka i kuzyn, 130km, więc to od nich zaczniemy
Stary 2013-10-24, 08:56   #273
majashih
Raczkowanie

GG do majashih

My mamy część rodziny poza Polską, więc oni dostaną w styczniu. Reszta może faktycznie później Bo wczoraj już rodzinka z Kanady dzwoniła pytać o datę, bo muszą urlopy zaplanować.

My jesteśmy razem ponad 4 lata, w dniu ślubu będzie nasza 5 rocznica - dokładnie co do dnia . Zamieszkaliśmy razem po roku, zaręczyliśmy się po 3,5 roku. W dniu ślubu TŻ będzie miał 33 lata (bez 2 tygodni), ja 26 (bez 6 miesiecy).

Miłego dnia PMki!!!
Stary 2013-10-24, 09:07   #274
rabbitka
Rozeznanie

U mnie zaproszenia itp robi TŻ sam się zaproponował. My będziemy rozdawać zaproszenia grudzień/stuczeń bo nasz ślub jest w UK, to goście muszą urlopy pozałatwiać itp.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 10:38   #275
niulka_1985
Zadomowienie

Zaproszenia zamawiam po nowym roku, a zaczniemy rozdawanie od 1 kwietnia, myślę że będzie ok. Ślub 21 czerwca
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 13:21   #276
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Dziewczyny a jak u was z zaproszeniami, winietkami/ zawieszkami?? Postanowiła, ze winietki i zawieszki an wódkę będę sama robić - no i jeszcze menu weselne o którym wspominałam w innym wątku Przede wszystkim lubię taką zabawę a po drugie będe miała satysfakcje, ze to moja robota) a i koszta są niższe - obliczyłam, ze za same winietki będę mieć prawie 100 zł mniej niby nie dużo ale tak samo mogę tę kwotę poświęcić na coś innego
Ja menu chciałam, ale jednak zrezygnuje z tego - moja i TŻta rodzinka nie jest chyba jeszcze gotowa na takie nowości
Zawieszki i naklejki na alkohol to dla mnie zbędna zabawa (zawieszki są często porozrzucane, a naklejki brzydko się zmazują jak wódka jest schłodzona).
Jedynie winietki będę "robić" sama - będą rozgwiazdy z karteczkami jak w załączniku.
Zaproszenia kupimy gotowe - są tak tanie i szybko wylądują w koszu, że szkoda mi czasu na poświęcanie temu dużej uwagi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg winietki.jpg (22,1 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-10-24, 14:04   #277
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie nie będzie zawieszek ani winietek z takich papierniczych rzeczy będzie tylko menu które robie sama.
Na butelki robie tylko kokardki ( w załączniku fotka, to pierwsza więc wymaga jeszcze wyrównania )
Do tego robię dekoracje sali, czyli na Nasz stół takie kwiatowe kule.
Będą one stały na szkle w towarzystwie świec.
Do tego bukieciki do wazonów i chyba tyle.

Cytat:
Ja mam ślub w maju a zaproszenia planujemy rozdać w lutym a rodzinie TŻ w styczniu bo tak akurat będziemy wtedy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01380.jpg (107,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01382.jpg (96,5 KB, 24 załadowań)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 15:30   #278
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
My ślubujemy na początku czerwca, ale zaproszenia będziemy rozdawać koniec lutego/początek marca.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 17:50   #279
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
U mnie nie będzie zawieszek ani winietek z takich papierniczych rzeczy będzie tylko menu które robie sama.
Na butelki robie tylko kokardki ( w załączniku fotka, to pierwsza więc wymaga jeszcze wyrównania )
Do tego robię dekoracje sali, czyli na Nasz stół takie kwiatowe kule.
Będą one stały na szkle w towarzystwie świec.
Do tego bukieciki do wazonów i chyba tyle.
Świetne kule ! Jak je zrobiłaś ?

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja menu chciałam, ale jednak zrezygnuje z tego - moja i TŻta rodzinka nie jest chyba jeszcze gotowa na takie nowości
Zawieszki i naklejki na alkohol to dla mnie zbędna zabawa (zawieszki są często porozrzucane, a naklejki brzydko się zmazują jak wódka jest schłodzona).
Jedynie winietki będę "robić" sama - będą rozgwiazdy z karteczkami jak w załączniku.
Zaproszenia kupimy gotowe - są tak tanie i szybko wylądują w koszu, że szkoda mi czasu na poświęcanie temu dużej uwagi.
Ja mam podobne zdanie o menu. I tak wprowadzam tyle 'nowości', które nie wszyscy rozumieją, że starczy

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My ślubujemy na początku czerwca, ale zaproszenia będziemy rozdawać koniec lutego/początek marca.
My chcemy podobnie. Niestety do wielu osób nie mamy jak pojechać (mieszkają za granicą albo w kraju ok 500 km od nas), także dużo pójdzie pocztą.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 06:51   #280
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My tak samo
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 08:45   #281
Waniliova
Zakorzenienie

Blondi2989 super winietki takie inne, oryginalne

Atomoowka boskie kule mów jak je zrobiłaś?

A my dzisiaj prawdopodobnie podpiszemy umowę z salą po pracy jedziemy tam cośik zjeść i porozmawiać z menagerem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 18:12   #282
viki1988
Zakorzenienie

Chciałam zameldować że Amelia dala radę - wysłali mi ponownie moje zamówienie (2 dni temu) i dziś doszło Natomiast powiem szczerze że jak sobie je oglądam to żadne mnie nie urzekło żebym stwierdziła że "to i żadne inne" i czuje ze troche na siłe próbuje wybrać jedno z nich.... W miedzy czasie znalazłam inną stronę na której mają ciekawe zaproszenia (wycinane laserowo) - http://jotstudio.pl/ i też będę zamawiać próbki stamtąd I stąd też moje pytanie - czy któraś z Was zna też jakaś inną stronę z ładnymi zaproszeniami? takimi żeby cena nie powalała na łopatki

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Super te winietki masz morski motyw przewodni wesela?
Stary 2013-10-25, 18:16   #283
velika
Winter is coming

Cytat:
Winietki, zaproszenia kupuję gotowe - nie mam czasu ani zdolności na robienie ;] Nie mam jeszcze wybranych, zajmę się tym za jakiś miesiąc. Zawieszek/kokardek ani innych takich nie będzie ;]

Cytat:
Dość wcześnie chyba. Ja pewnie w styczniu dopiero zamówię zaproszenia, a dawać będę luty/marzec. Prawie wszyscy goście i tak wiedzą, kiedy ślub

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 22:31   #284
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
I stąd też moje pytanie - czy któraś z Was zna też jakaś inną stronę z ładnymi zaproszeniami? takimi żeby cena nie powalała na łopatki
My się decydujemy z tej strony: decorius.pl
Mają duży wybór
Cytat:
Tak
Stary 2013-10-26, 09:47   #285
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam zameldować że Amelia dala radę - wysłali mi ponownie moje zamówienie (2 dni temu) i dziś doszło Natomiast powiem szczerze że jak sobie je oglądam to żadne mnie nie urzekło żebym stwierdziła że "to i żadne inne" i czuje ze troche na siłe próbuje wybrać jedno z nich.... W miedzy czasie znalazłam inną stronę na której mają ciekawe zaproszenia (wycinane laserowo) - http://jotstudio.pl/ i też będę zamawiać próbki stamtąd I stąd też moje pytanie - czy któraś z Was zna też jakaś inną stronę z ładnymi zaproszeniami? takimi żeby cena nie powalała na łopatki

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

A mnie z Amelii bardzo spodobały się te http://www.amelia-wedding.pl/elegant...ge/69?sef=hcfp jak przyszły próbki i je będziemy kupować
Stary 2013-10-26, 19:34   #286
lala2506
Zakorzenienie

Można dołączyć? Od razu napiszę, że też nie mam mnóstwo czasu, więc gdyby mnie nie było regularnie to nie bijcie

Widzę, że pisałyście coś o Was, więc i ja coś skrobnę. Z TŻ jesteśmy razem ponad 6 lat, od prawie 2 lat mieszkamy razem. W 2014 roku się bronimy licencjat, więc będzie fajnie Ślub: 21 czerwca 2014, ogarnięta sala, fotograf, kamerzysta, załatwione nauki przedmałżeńskie i kupiony alkohol (Stock po 19.40). Zaproszenia mamy takie: http://www.decarte.pl/zaproszenia_slubne.php?z=59&&n=5 Jest też suknia ślubna. Kolor dekoracji: jasno pomarańczowy. W załączniku suknia na mnie, zdjęcie katalogowe i bukiet Suknia jest baaaardzo niedopasowana, bo to 38, a ja bym potrzebowała takie 36 lub 34/36 (w zależności od rozmiarówki sukien). Proszę oczywiście o opinie i witam się serdecznie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 79700348ac5.jpg (38,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ar11788 - Kopia.jpg (25,8 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ar11790 - Kopia.jpg (20,2 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg th_bd5b0ab38f7ae43a2f85b7b1c84411c7_e2586t_a.jpg (19,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg th_54e4b2973e0ebc416cbbf3616b92a7a5_e2586t_b.jpg (7,5 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez lala2506
Czas edycji: 2013-10-26 o 19:37
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 19:37   #287
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Można dołączyć? Od razu napiszę, że też nie mam mnóstwo czasu, więc gdyby mnie nie było regularnie to nie bijcie

Widzę, że pisałyście coś o Was, więc i ja coś skrobnę. Z TŻ jesteśmy razem ponad 6 lat, od prawie 2 lat mieszkamy razem. W 2014 roku się bronimy licencjat, więc będzie fajnie Ślub: 21 czerwca 2014, ogarnięta sala, fotograf, kamerzysta, załatwione nauki przedmałżeńskie i kupiony alkohol (Stock po 19.40). Jest też suknia ślubna. Kolor dekoracji: jasno pomarańczowy. W załączniku suknia na mnie, zdjęcie katalogowe i bukiet Suknia jest baaaardzo niedopasowana, bo to 38, a ja bym potrzebowała takie 36 lub 34/36 (w zależności od rozmiarówki sukien). Proszę oczywiście o opinie i witam się serdecznie!
śliczna sukienka i bardzo podobna do mojej! Ja mam Agnes 11410 . Bukiet też w moich kolorach, tylko ja stawiam na peonie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg greatest_9a29b73b86.jpg (42,2 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-10-26 o 19:38
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 20:24   #288
Atomoowka
Wtajemniczenie

Kobietki takie kule są banalne do zrobienia.
Wystarczy taka kula florystyczna lub styropianowa ( do kupienia w jakiś hurtowaniach florystycznych lub na allegro) klej i kwiaty.
Na taką kule potrzebuje około 60 kwiatów ( oczywiście im większe główki mają kwiaty tym mniej ich wykorzystamy) no i co kwiat na klej czy też na szpilkę i mocujemy do kuli. Nic trudnego jednak trzeba dobrze te kwiatki wpasowywać aby nie było prześwitów.

Lala2506 witaj
Sukienka ładna ja lubię takie "proste"

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 08:04   #289
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
My się decydujemy z tej strony: decorius.pl
Mają duży wybór
A nie decarte? bo w tym linku mi jakieś rolety wyskakują

A mas foty jakiś innych dekoracji? ja co prawda nie robie motywu przewodniego morskiego (tylko fioletowy) ale chętnie pooglądam
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
A mnie z Amelii bardzo spodobały się te http://www.amelia-wedding.pl/elegant...ge/69?sef=hcfp jak przyszły próbki i je będziemy kupować
Ja akurat wszystkie z motywem kwiatowym od razu odrzucałam jestem totalnie nie kwiatkowa TŻ też, na weselu będzie niewiele kwiatów więc robienie takich zaproszeń byłoby bez sensu.
Wczoraj pokazałam próbki z Amelii TŻ owi i w sumie stwierdził to samo co ja, ze nic specjalnego, te które podobały nam sie na stronie w rzeczywistości nie wyglądając jakoś super wiec w sumie szukamy dalej... Mi sie obecnie najbardziej podobają takie http://www.studiobrzoza.pl/product-p...wa-sliwka.html a TŻ takie http://jotstudio.pl/pl/p/czarne-zapr...em-wzor-34/360 - zamówiłam próbki obu
Cytat:

Widzę, że pisałyście coś o Was, więc i ja coś skrobnę. Z TŻ jesteśmy razem ponad 6 lat, od prawie 2 lat mieszkamy razem. W 2014 roku się bronimy licencjat, więc będzie fajnie Ślub: 21 czerwca 2014, ogarnięta sala, fotograf, kamerzysta, załatwione nauki przedmałżeńskie i kupiony alkohol (Stock po 19.40). Zaproszenia mamy takie: http://www.decarte.pl/zaproszenia_slubne.php?z=59&&n=5 Jest też suknia ślubna. Kolor dekoracji: jasno pomarańczowy. W załączniku suknia na mnie, zdjęcie katalogowe i bukiet Suknia jest baaaardzo niedopasowana, bo to 38, a ja bym potrzebowała takie 36 lub 34/36 (w zależności od rozmiarówki sukien). Proszę oczywiście o opinie i witam się serdecznie!
Bardzo ładna suknia Ja zostanie dopasowana na pewno bedzie pięknie wyglądać A ślub mamy tego samego dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 12:18   #290
cukraktywna
Zadomowienie

Dziewczyny, dzięki za ten link do jotstudio - świetne i tanie zaproszenia (: Rozważę je, chociaż zamawiałam już próbki z innej pracowni.

Mam dylemat W nowej kolekcji Anna Kara upatrzyłam sobie piękny model "Dahlia"... I nie wiem jakim cudem ją przymierzę, bo w jedynym warszawskim salonie, który ma suknie Anna Kara, tego modelu nie będzie ): A ja ze względu na dzienne studia i dwie prace fizycznie nie mam kiedy jechać do Krakowa.
No i kiecka ta kosztuje 4700 zł, a ja widziałam piękne dwa razy tańsze, więc nie jestem pewna słuszności tego wydatku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg greatest_3f2283e2ce.jpg (24,7 KB, 50 załadowań)

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 12:32   #291
lala2506
Zakorzenienie

Cukraktywna: suknia ładna, ale ta kwota A nie szukałaś czegoś podobnego, ale w innych salonach? Bo Anna Kara niestety do tanich nie należy, a można znaleźć coś podobnego, a tańszego

Moja suknia np. kosztowała 2690, a ja ją mam za 1600 z groszami - wzięłam model salonowy. A AK nie wyprzedaje modeli salonowych żebyś np. mogła wziąć Sunday w korzystniejszej cenie?
Stary 2013-10-27, 13:36   #292
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Cukraktywna: suknia ładna, ale ta kwota A nie szukałaś czegoś podobnego, ale w innych salonach? Bo Anna Kara niestety do tanich nie należy, a można znaleźć coś podobnego, a tańszego

Moja suknia np. kosztowała 2690, a ja ją mam za 1600 z groszami - wzięłam model salonowy. A AK nie wyprzedaje modeli salonowych żebyś np. mogła wziąć Sunday w korzystniejszej cenie?
Żeby się tego dowiedzieć musiałabym niestety jechać do Krakowa...
No właśnie bardzo ciężko jest znaleźć kieckę z gładką górą i wzorzystym dołem. Są albo całe z tiulu albo całe koronkowe :|
Zobaczcie zresztą jaki ta Dahlia ma WSPANIAŁY tył
Cenę bym przebolała, jeśli podczas mierzenia okazałaby się tą jedyną... W końcu można ją później odsprzedać... Ale jeżdżenie po całej Polsce w celu przymierzenia sukni jest trochę kiepskie, tym bardziej, że w Wawie jest dużo salonów i jeszcze więcej sukien...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 370_540_2_dahlia_2.jpg (29,9 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez cukraktywna
Czas edycji: 2013-10-27 o 13:38
cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 13:57   #293
Mortadella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
No właśnie bardzo ciężko jest znaleźć kieckę z gładką górą i wzorzystym dołem. Są albo całe z tiulu albo całe koronkowe :|
Cenę bym przebolała, jeśli podczas mierzenia okazałaby się tą jedyną... W końcu można ją później odsprzedać... Ale jeżdżenie po całej Polsce w celu przymierzenia sukni jest trochę kiepskie, tym bardziej, że w Wawie jest dużo salonów i jeszcze więcej sukien...
Cukraktywna, piękna suknia! Skoro masz wątpliwości, co do ceny, to może zastanów się, jaka cena max. jest dla Ciebie akceptowalna. Ja np. miałam max 3500 i jak widziałam droższe, to nie zastanawiałam się nawet nad nimi. Po prostu uznawałam, że są poza moim zasięgiem, tak jak np. Rosa Clara .
Z drugiej strony, jeżeli zwariowałaś na punkcie tej sukni i jesteś w stanie ponieść taki wydatek (nawet odmawiając sobie czegoś, odkładając kasę), to czemu nie? Skoro ta suknia uczyni Cię szczęśliwą
Ja bym tak rozkminiała na twoim miejscu pewnie

A może spróbuj sama zaprojektować suknię, albo złożyć z dwóch (góra gładka, dół koronkowy). Takie możliwości daje salon w, którym ja kupiłam swoją. To na bank wyjdzie taniej.

Jeszcze apropos jeżdżenia do Krakowa, to ja bym pojechała pewnie. Ale jak to jest potem? Jeździsz na każdą przymiarkę tam, czy wysyłają suknię do salonu partnerskiego w Wawie ?

Edytowane przez Mortadella
Czas edycji: 2013-10-27 o 14:01
Mortadella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 14:26   #294
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
A nie podadzą Ci takiej informacji przez telefon? Jeśli coś to ja mogę podejść i zapytać w AK w Krakowie, bo tam studiuję
Stary 2013-10-27, 15:42   #295
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mortadella Pokaż wiadomość
Ja np. miałam max 3500 i jak widziałam droższe, to nie zastanawiałam się nawet nad nimi. Po prostu uznawałam, że są poza moim zasięgiem, tak jak np. Rosa Clara .
Też tak miałam, budżet 3500 zł i jak widziałam cenę wyższą, chociaż mi się podobała zapominałam o niej. Poza jednym wyjątkiem. Od stycznia zakochałam się w sukience za 3700 zł, pojechałam z mamą 100 km ją przymierzyć, utwierdziłam się w tym przekonaniu, że to "ta", ale poza moim budżetem. W sierpniu znowu wyruszyłam na poszukiwania, zmierzyłam kilkanaście sukienek i znowu natrafiłam na nią i na tą cenę, ale w innym salonie i pani powiedziała, że skoro tak mi zależy to jest opcja sukienki nowej, ale z wystawy i wtedy cena 2800 zł. Zarezerwowałam ją, następnego dnia pojechałam z mamą i zaliczką i sukienka jest moja i czeka w salonie do lutego na pierwsze dopasowanie

Sincerity 3730 przód.jpgSincerity 3730 tył.jpg

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-10-27 o 15:47
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 10:24   #296
Waniliova
Zakorzenienie

lala2506 jasne, że możesz dołączyć witaj

Sporo już macie, super zaproszenia ładne i suknia tak samo!

velika Twoja suknia jest śliczna

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Kobietki takie kule są banalne do zrobienia.
Wystarczy taka kula florystyczna lub styropianowa ( do kupienia w jakiś hurtowaniach florystycznych lub na allegro) klej i kwiaty.
Na taką kule potrzebuje około 60 kwiatów ( oczywiście im większe główki mają kwiaty tym mniej ich wykorzystamy) no i co kwiat na klej czy też na szpilkę i mocujemy do kuli. Nic trudnego jednak trzeba dobrze te kwiatki wpasowywać aby nie było prześwitów.
Oooo, to może uda mi się je zrobić

cukraktywna ojjjj ja bym nigdy nie dała tyle za suknię i jak dla mnie nie jest ona taka cudowna, ale oczywiście każdy ma swój gust to Tobie ma się podobać!
Stary 2013-10-28, 17:43   #297
briella
Przyczajenie

cześć dziewczyny
przeczytałam cały wątek i chciałabym dolączyć.

będziemy brać ślub w czerwcu, ale czekamy na termin, bo bedzie cywilny.
z rzeczy, które mamy:
- fotograf (znajomy )
- zespół (również znamy chłopaków, bawiliśmy się jak grali na paru weselach i naprawdę fajnie grają, więc jestem zadowolona, że zarezerwują dla nas termin, bo jestem ich, że tak powiem, pewna)
- suknię ślubną (kupiłam używaną za tysiaka, ale jestem przeszczęśliwa, jest dla mnie najpiękniejsza na świecie, była też pierwszą, którą przymierzyłam - tak, wiem jestem szalona )
- obrączki mamy wybrane, musimy tylko zamówić - moja ciocia pracuje w sklepie biżuteryjnym z obrączkami i da mi swoją zniżkę, więc myślę, że w tysiaku się wyrobimy, a są ładne )
- auto zaproponowali nam znajomi, bo mają ładnego passata, jeśli chodzi o ozdoby to chcę coś prostego, na klamkach (klamkach czy ja dobrze mówię?) tylko jakieś drobne kwiaty.

do załatwienia jeszcze:
-garnitur - ale dopiero po nowym roku, pewnie coś koło lutego/marca, bo mój T. boi się, że przytyje . podobają mi się te z Zary, mam nadzieję, że w nowej kolekcji będzie coś ładnego
- buty - tak zastanawiam się nad moimi butami, które mam z h&m, pewnie kojarzycie które to, takie proste, standardowe na obcasie 6cm z lekkim czubkiem. są w kolorze chabrowym. chciałbym mieć też chabrową wiązankę. chociaż słoneczniki też są takie piękne
- alkohol
- zaproszenia - jakoś tego chyba najbardziej nie lubię, nie chce mi się tego przeglądać...
- tort - zamówię w tortowej awangardzie, bo znam tę dziewczynę z forum
- wesele będą nam prowadzili przyjaciele, którzy są już znani z tego, że zawsze prowadzą wesela znajomych - są genialni w tym.

i najważniejsze: nie mamy sali. i tutaj mam pytanie do Mortadelli (chciałam wyslać PW, ale nie wiem dlaczego nie mogę ):
przeczytałam, że będziesz miała przyjęcie w Starej Oranżerii. Jestem nią po prostu zachwycona .
Czy mogłabyś napisać mi trochę szczegółów? tzn ile płacicie za osobę, czy bierzecie catering od nich. do której planujecie wesele, i w ogóle jestem chętna na dużo informacji.
i jeszcze jedno - kiedy rezerwowaliście termin u nich? ciekawa jestem jak z miejscami. muszę tam zadzwonić, ale ostatnio tyle wykonuję telefonów po tych różnych restauracjach, że już nie mam siły na to .
jestem oczarowana tym miejscem. po prostu piękne. czy jest tam jakieś miejsce do potańczenia? jejku tyle pytań
edycja: zadzwoniłam . niestety z terminami krucho. ceny też znam, także już nie zawracam Ci głowy

generalnie staram się jakoś iść po kosztach, bo za wszystko płacimy sami. ja się uczę i tylko jakieś dorywcze prace mam. mój t. pracuje, ale wiadomo jak sie wynajmuje mieszkanie, itd, to cięzko odłozyć więcej kasy. zastanawiam się czy wyrobimy się w 15tysiącach. gości weselnych będziemy mieli ok. 60. dużo zalezy od sali - jaką znajdziemy.

moja suknia to agora 12-03, zdjecie katalogowe takie średnie. wkleję Wam zdjęcia dziewczyny, od której odkupiłam suknię

szczerze powiedziawszy jak najdłużej odkładałam te przygotowania. po prostu to mnie przeraża.nie chciałam o tym myślec, nie chciałam o tym czytać. ale jak zaczęłam szukać sukni to jakoś mnie to wkręciło . przeraża mnie ta ilośc osob, które będą - na ślubie na pewno dużo.

w ogóle mam tyle głupich pytań jeśli chodzi o to wszystko... do której planujecie wesele? do której planujecie być na weselu (do końca?)? kiedy będziecie mieli zdjęcia - jeśli następnego dnia? czyli znowu trzeba makijaż i fryzure robić, z drugiej strony w tym samym dniu co ślub, no to jest malo czasu, a jeszcze niechby się suknia gdzieś ubrudziła...

czy oprócz zamówień zamawiacie też jakieś "extra" dodatki? winietki może bym sama zrobila, z drugiej strony nie mam talentu do takich rzeczy. księga gości też by się przydała, podoba mi sie pomysł z fuji instax mini, ale sama nie wiem...

mam też "problem" jeśli chodzi o gości ze strony mojego t. - są 500km od warszawy. gości przyjezdnych będzie ok. 30-35. wypadałoby załatwić im noclegi. też nie wiem jak to zorganizuję jeśli nie zrobimy wesela z jakimiś pokojami na miejscu.

uffff ale sie napisałam. i mam wrażenie, że to wszystko jest taaaakie chaotyczne. sorry!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373629_3682657122426_369723198_n.jpg (42,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1396539_3682657042424_850683097_n.jpg (25,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1419989_3682657082425_2105513779_n.jpg (33,8 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez briella
Czas edycji: 2013-10-28 o 18:19 Powód: stara oranżeria - dzwoniłam :)
briella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 20:34   #298
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
A nie decarte? bo w tym linku mi jakieś rolety wyskakują

A mas foty jakiś innych dekoracji? ja co prawda nie robie motywu przewodniego morskiego (tylko fioletowy) ale chętnie pooglądam
Ooooo, pardon
http://decorisus.pl/

W załącznikach inspiracje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (34,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5166aeaa01ca4___016obraczki.jpg (56,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2987908117_1.jpg (43,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tiffany-blue-beach-wedding.jpg (36,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (53,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Beach-Wedding-Intertwined-Events.jpg (137,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Beach-starfish-menu-placesetting-tiffany-blue2.jpg (50,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-10-28, 21:33   #299
Mortadella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez briella Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
przeczytałam cały wątek i chciałabym dolączyć.

i najważniejsze: nie mamy sali. i tutaj mam pytanie do Mortadelli (chciałam wyslać PW, ale nie wiem dlaczego nie mogę ):
przeczytałam, że będziesz miała przyjęcie w Starej Oranżerii. Jestem nią po prostu zachwycona .
Czy mogłabyś napisać mi trochę szczegółów? tzn ile płacicie za osobę, czy bierzecie catering od nich. do której planujecie wesele, i w ogóle jestem chętna na dużo informacji.
i jeszcze jedno - kiedy rezerwowaliście termin u nich? ciekawa jestem jak z miejscami. muszę tam zadzwonić, ale ostatnio tyle wykonuję telefonów po tych różnych restauracjach, że już nie mam siły na to .
jestem oczarowana tym miejscem. po prostu piękne. czy jest tam jakieś miejsce do potańczenia? jejku tyle pytań
edycja: zadzwoniłam . niestety z terminami krucho. ceny też znam, także już nie zawracam Ci głowy

w ogóle mam tyle głupich pytań jeśli chodzi o to wszystko... do której planujecie wesele? do której planujecie być na weselu (do końca?)? kiedy będziecie mieli zdjęcia - jeśli następnego dnia? czyli znowu trzeba makijaż i fryzure robić, z drugiej strony w tym samym dniu co ślub, no to jest malo czasu, a jeszcze niechby się suknia gdzieś ubrudziła...

czy oprócz zamówień zamawiacie też jakieś "extra" dodatki? winietki może bym sama zrobila, z drugiej strony nie mam talentu do takich rzeczy. księga gości też by się przydała, podoba mi sie pomysł z fuji instax mini, ale sama nie wiem...

mam też "problem" jeśli chodzi o gości ze strony mojego t. - są 500km od warszawy. gości przyjezdnych będzie ok. 30-35. wypadałoby załatwić im noclegi. też nie wiem jak to zorganizuję jeśli nie zrobimy wesela z jakimiś pokojami na miejscu.

uffff ale sie napisałam. i mam wrażenie, że to wszystko jest taaaakie chaotyczne. sorry!
Witamy na wątku!
Bardzo ładna suknia! Dostałam Twoją wiadomość, a nawet 4
My załatwialiśmy Oranżerię 2 miechy temu, jeszcze były chyba dwa czerwcowe terminy. Jestem mega zakochana w tym miejscu , szczególnie po zmroku jest tam pięknie
My też bierzemy cywilny. Będziecie brać ślub w Pałacu Ślubów?

Co do godziny wesela, to my chcielibyśmy ślub o 18 (mam nadzieję, że uda się załatwić ), myślę, że wtedy wesele zaczęłoby się koło 19:30-20:00, chcemy do ok. 4:00. Oczywiście chcemy być do ostatniego gościa
My też będziemy pewnie załatwiać noclegi dla części rodziny lub autokar. Będzie też autokar dla gości z Warszawy, który przewiezie ich z okolic Starówki (Pałac Ślubów) na wesele (i z powrotem)
Mortadella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-29, 08:37   #300
Waniliova
Zakorzenienie

briella witaj śliczna suknia

My mamy ślub o 16, więc na sali będziemy pewnie tak o 17:30-18:00, a do której, hm, myślę, że tak do 4 i tak, pzostaniemy do końca, pożegnać każdego z gości i dopiero iść do naszego apartamentu zdjęcia plenerowe będziemy mieć może kilka dni po ślubie albo później. Sesja w górach, więc planujemy już w niedziele (15 czerwca) jechać i zostać kilka dni w tym samym dniu nie chciałam, a na sesję raczej sama zrobie sobie makijaż

Co do dodatków to zamawiamy winietki i księgę gości. Księgę gości z Amelia-weeding, a winietki na allegro, w kształcie krzesełek

My będziemy mieli tylko 4 gości z dalszych terenów (130km od nas) i oni prawdopodobnie będą spać u nas w mieszkaniu, a my w hotelu

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości