Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 16:01   #271
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnosnie kaloszy w zeszłym roku kupiłam gfajne rozpadły sie brak paragonu i buty wywaliłam
Posiadam w domu oficerki do jazdy konnej gumowe sa wygodne niezniszczone i swoje przeszły a sie nie rozpadły myslicie ze to bedzie wiocha jak je umyje i wyskocze w nich na miasto?
Teraz modne wiec biegaj.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:01   #272
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

UWAGA UWAGA nadaje do Was z cyrku i to bynajmniej nie domowego

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:04   #273
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wróciłyśmy ze spaceru. 4 godziny aż mi się nogi trzęsą ze zmęczenia Maja cały spacer spała. Byłyśmy w Pepco po dekoracyjne serduszka do sypialni i w Empiku po nowe książeczki dla Mai.

Idę robić zupę. Maja świruje na macie
Tari od dzisiaj też mam gołębia w domu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:07   #274
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Wszyscy mi mówią,że Jasiek przytył od operacji.Widzicie różnicę?
strasznie smutno sie patrzy na 1 zdjecie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

aa ktos się domagał powitania...

yyy chyba ONA...zatem hello Ona co tam u Was?

intensywnie kisimi sie w domu, mamy zakaz wychodzenia, wiec jak mały spi, kończę w końcu kostkę która zaczęłam przed porodem i odpoczywam. to w skrócie.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Wiecie co zrobiłam?! Kupuję świąteczne prezenty już od początku października, bo mam dużo osób do obdarowania. Dziś kupiłam bluzę/sweter dla męża i nie wytrzymałam i mu ją dałam. Nie mogłam wytrzymać kiedy ją założy. Muszę kupić teraz nowy prezent.
Wybacz

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:15   #275
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
To mój ma zimowe, adidasy i od ślubu
he he świetne tylko u mnie TŻ ma więcej butów ode mnie ... i ciuchów... .....i nie nie jest gejem
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też się wstydzą?
Podchodzę z Fi do lustra, patrzy, uśmiecha się i od razu buzię odwraca, albo wtula we mnie, jakby zawstydzony
Taaak wstydzą się to takie rozkoszne jest. Tosiek się wstydzi siebie i obcych ludzi.
Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
przedstawiam Wam Robercika
Jaki piękny bobas, taka buźka słodka z okładki
Eweeve boska fotka afryz po prostu wymiata

Dziewczyny mówię Wam jak pokarało mojego TŻta za tą imprezę Najpierw Sarcia nawaliła klocka koło jego łóżka bo oczywiście nie wyszedł z psem a ja w tą ulewę nie miałam jak bo ani Antka nie zostawie z nabombionym TŻtem ani nie wezmę w taką pogodę do nosidełka. Musiał to posprzątać a ja na szybkości musiałam psa choć pod klatkę wystawić bo coś ją pogoniło. Myślę sobie no ok ma za swoje Potem Antonio stwierdził, że będzie ćwiczył głos akurat dziś. Już nawet szkoda mi go było i uciszałam Tośka jak się dało ale nic nie skutkowało, Mały takie arie odstawiał że aż mi uszy pękały. Myśle no trudno pocierpi ale przeżyje. No to potem dałam mu obiad. I jak go pogoniło to myślałam, że się normalnie skończy nad tym kiblem No i po tym to już mi się go naprawdę żal zrobiło. Założe się że dłuuuugo nie tknie alkoholu
Stary 2013-11-07, 16:16   #276
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Madi- takie http://m.allegro.pl/przedmiot,kalosz...681490934.html

Foty obejrze w domu na komputerze, bo teraz jestem uziemniona u mamy. Hanka i pies mi spia na kolanach

Wysłane z mojego GT-I9300
bardzo ładne te kalosze i fajna cena
Bardzo poci sie w nich stopa?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:18   #277
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
bardzo ładne te kalosze i fajna cena
Bardzo poci sie w nich stopa?
Nie zauwazylam zeby sie pocila

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-07, 16:20   #278
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Aaa i Lemurki Jasio pulchniejszy na buźce, od razu widać.

Zapomniałam dodać, że w pracy powiedziałam, że chcę zostać na roczny macierzyński. Nie wiem z czego będziemy żyć, ale chcę zostać z Tosiem jak najdłużej.
Stary 2013-11-07, 16:31   #279
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cześć laseczki! Idziecie jak burza
Jeszcze nie ogarnęłam poprzedniej części a tu 10 stron nowej
Ale fajnie się Was czyta
Tylko moja Emi jest młodsza i jeszcze nie jest na tym etapie co Wasze pociechy. W niedzielę skończyła 2 miesiące.
Ostatnio chyba miała skok bo kilka dni była nieznośna i ciągle płakała. Ale zauważyłam że zaczęła wydawać inne dźwięki. Podnosi też główkę bardzo wysoko
Teraz w ciągu dnia ma kilka krótkich drzemek, ale jak nie śpi to jest niespokojna... Niczym nie mogę jej zabawić - kupiliśmy karuzelę na łóżeczko, huśtawkę z muzyką, grzechotki i pajacyka z pozytywką, ale nic jej nie zabawia, bardzo szybko się nudzi i pręży jak struna po czym zaczyna płakać...

Powiedzcie jak Wasze maluszki spędzają czas i co je zabawiało wcześniej? Może 2 miesiące to jeszcze nie pora na te wszystkie bodźce? Chociaż Emilka bardzo lubi ruch i jak się coś dzieje dookoła- światełka, telewizor, lampy... Ale tylko przez chwilę skupia się podczas zabawiania
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:33   #280
taribari
Zadomowienie

Lemurki- WOW pieknie przybrał

Anulka, Madi- ja chyba cały internet przeczytałam

Misiaczka- to z Fiazo możemy gołębnik zakladac do zestawu dzwiekow doszedl nam dzis odgłos dzwoniacego telefonu

Ghia- tekst o mezu mnie powalil. Tez bym poszla na roczny macierzynski, ale mamy za wysoka rate kredytu no i w mojej branzy tak szybko wszystko sie zmienia,ze bylabym za bardzo w tyle

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:34   #281
skylie
Wtajemniczenie

SAM-

FIAZO- Zarowno musztarda i papryka to. wywoluja czasami alergie

Jaki samochod.ogladaliscie? Kupujecie?

Witam nowe mamusie

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 16:41   #282
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
he he świetne tylko u mnie TŻ ma więcej butów ode mnie ... i ciuchów... .....i nie nie jest gejem
U mnie podbnie
No może nie więcej. ale tyle samo

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
boisz sie tak wczesnie zaczac pic

ponizej pierwsza marchewka Aleksa
Jejciu jakie ma piękne włoski Rewelacja!

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Śliczny uśmiech
Stary 2013-11-07, 16:42   #283
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
roxi dzięki za zaproszenie na fb a teraz proszę mnie naprowadzić na tę naszą zamkniętą grupę mówiłam, że ja nie kumata
Ja też dostałam zaproszenie ale nie wiem jak dostać się do klubu chyba jakaś ślepa jestem

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Dziewczyny, co robicie na sylwestra? Sylwester z dwójką czy gdzieś idziecie?

Ja się zastanawiam, czy nie zaprosić znajomych co nie mają planów ale tak myślę, że sama na siebie bicz ukręcę...przygotowywanie imprezy + małe dziecko....no nie wiem.

My raczej zostaniemy w domu przy tv

Cytat:
Podchodzę z Fi do lustra, patrzy, uśmiecha się i od razu buzię odwraca, albo wtula we mnie, jakby zawstydzony
Mój uwielbia patrzec na siebie w lustrze, chichra sie strasznie

Cytat:
Hej słodziaku, śliczny jesteś
Cytat:
Jasiu śłiczny jesteś i jak ładnie przybrałeś na wadze

My dziś krótki spacerek tylko godzinka Szymek nie miał weny na spacerowanie, teraz zjada piłkę

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:44   #284
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Ktoś mi zabrał moje dziecko. Boszz wszystko jest na nie cały czas marudzi w nocy budzi się po 10 razy i o 4 robi pobudke. Nie potrafi sama zasnąć chyba że w wózku na spacerze a tak to cały czas na rękach a jak ją dokładam to sie po 5 minutach budzi. Dziś robie odwyk od usypiania na rękach. Myślałam że jak zjadła wczoraj wieczorem te 240(!) mm + kleiku to pośpi dłużej ale gdzie tam. Usypianie było od 19.30 do 22 a o 24.30 już pobudka
Jestem wykończona nawet nie mam siły Was nadrabiać bo boli mnie głowa z tego zmęczenia. Jedyne co mnie cieszy to to że codziennie śpi od 13 do 16 na balkonie. Ale jak już się obudzi to do momentu aż nie zaśnie jest płacz i marudzenie. Nie mam pojęcia już co robić. We wtorem powinnam jechać na warunek ale nie mam ani czasu ani siły się uczyć. Co z tego że mam codziennie te 3 godziny wolne jak ona śpi jak trzeba zrobić obiad, posprzątać wyprasować pranie które zalega już drugi tydzień i przynajmniej usiąść na chwile na doopie i odpocząć.
Dlatego wybaczcie że tak tylko o sobie ale powoli mam dosyć wszystkiego. Domi łączę się z Tobą w bólu, cierpieniu i braku snu.
Kurcze mam podobnie, tyle że Emi nie prześpi 3 godzin ciągiem... Ale zauważyłam, że im więcej i częściej daję jej mleka tym ona bardziej marudzi. Ma 2 miesiące je ok 100-110 ml co ok 3 godziny. A jak daję jej więcej to jest bardzo niespokojna
Stary 2013-11-07, 16:48   #285
magda_02
Raczkowanie

Lemurki, Brandy przystojniaki z Waszych chlopakow Jasio- jaka teraz buzia kraglutka!
Tez sie pochwale moim bąblem ale jak włącze komp. Narazie mi sie niechce:p Mamy dzis z Tomciem dzien meeega lenia:p Spalismy od 14.30 do 16.30. Sam by nigdy tyle nie spal ale z mamusia to owszem

Edytowane przez magda_02
Czas edycji: 2013-11-07 o 16:50
magda_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:53   #286
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
widać, buźka okrąglejsza jest,
zdróweczka pięknoto

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

[/COLOR]Wiecie co zrobiłam?! Kupuję świąteczne prezenty już od początku października, bo mam dużo osób do obdarowania. Dziś kupiłam bluzę/sweter dla męża i nie wytrzymałam i mu ją dałam. Nie mogłam wytrzymać kiedy ją założy. Muszę kupić teraz nowy prezent.
o matko, mam to samo
np. mam prezent na mamy urodziny, są 5 grudnia, a ja już go mam i tak mnie korci żeby dać, ale jakoś się trzymam

Kupiam jej srebrną bransoletę, łańcuszek i wisiorek taki sam motyw jak bransoleta, nie mogę się doczekać żeby jej dać.

Obmyślam sobie plan jak to jutro polować w tesco na bank będzie mnóstwo ludzi
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 16:55   #287
ita83
Wtajemniczenie

A u nas dzis padal grad...taki drobniutki ale tyle tego bylo bialo jak zima przez kilka godz

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-07, 16:58   #288
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość

Powiedzcie jak Wasze maluszki spędzają czas i co je zabawiało wcześniej? Może 2 miesiące to jeszcze nie pora na te wszystkie bodźce? Chociaż Emilka bardzo lubi ruch i jak się coś dzieje dookoła- światełka, telewizor, lampy... Ale tylko przez chwilę skupia się podczas zabawiania
Franek w tym 'wieku' nie lubił dużo bodźców. Mimo, że czasami patrzyła się w tv to Go to 'przerastało'. Karuzela, mata, zabawki zaczęły go interesował w 3 miesiącu. Ale też nie mogło być dużo zawieszek na macie, bo się denerwował.
Wcześniej najbardziej interesował go odpustowy wiatraczek, mógł pod nim leżeć długo i mu się nie nudził do tej pory go uwielbia.

Franuś
Stary 2013-11-07, 16:59   #289
idzia111
Zakorzenienie

ej no żadna z Was nie ma tej lampki:

http://allegro.pl/lampka-zolw-8-kons...660839609.html

Rockyyy w przyszłym roku możemy się spotkać, bo ja do Twojego miasta się wybieram. Rynek macie cudowny
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 16:59   #290
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Kurcze mam podobnie, tyle że Emi nie prześpi 3 godzin ciągiem... Ale zauważyłam, że im więcej i częściej daję jej mleka tym ona bardziej marudzi. Ma 2 miesiące je ok 100-110 ml co ok 3 godziny. A jak daję jej więcej to jest bardzo niespokojna
Może brzuszek ją boli, gdy za dużo dostaje mleczka

Franuś
Stary 2013-11-07, 17:00   #291
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI, czy jestem wyrodną matką? Chodziłam z Antkiem godzinę w solidną mżawkę. On opatulony, buda postawiona, wózek nakryty deklem, ale bez folii bo nie mam. Nie wiało na niego, nie padało, jedynie mi przemiękła kurtka (kasa poszła w błoto).

Mam INFO od SAMMI:
minęły kolki, ale pojawiły się jakieś problemy gastryczne, robią badania, krew, usg, posiewy. Dziś Sammi łapie mocz Kubusia. Wczoraj byli na prywatnej wizycie u gastrolog ordynator oddziału gastrologicznego Centrum Zdrowia Matki Polki, bo nie chcą kłaść Kubusia do szpitala bez potrzeby zeby czegoś nie złapał dodatkowego. Z wywiadu wyszła rzecz oczywista, ze u Kuby nadmiar wydzielania kwasów zoladkowych, zolci a to wzmaga pasaż w jelitach i prowadzi do przewleklej biegunki (taka ze az pupa odparzona, sika kupą, nie kupkuje). TŻ, Jego brat i teść mają wrzody, więc linia męska obciążona. Idą tym śladem, jeśli badanie moczu i niepotrzebne bakterie w kupie wyjdą ujemne to dostaną lek na zwolnienie perystaltyki jelit. Jak to nie pomoże to oddział, prawdopodobienstwo alergii. Kubuś oslabiony ale bez cech odwodnienia. Z przeziębienia wychodzi bardzo powoli ale z tym jest co raz lepiej.
Sammi całuje Cynamonki, Dziewczynki i wszystkie Maluszki. Na razie nie będzie spamować (przynajmniej nie obiecuje) dopoki nie wyjdą na prostą (Kuba nerwowy i placzliwy).
"Niebawem powrocimy z synem w wielkim stylu "

aaa i Sammi pisze, że prawie nie śpią.
Ani trochę, jabym miała jakąś deszczówkę, to też bym spacerowała

Sami niech Kubuś szybko wraca do zdrowia, a ty do nas

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnosnie kaloszy w zeszłym roku kupiłam gfajne rozpadły sie brak paragonu i buty wywaliłam
Posiadam w domu oficerki do jazdy konnej gumowe sa wygodne niezniszczone i swoje przeszły a sie nie rozpadły myslicie ze to bedzie wiocha jak je umyje i wyskocze w nich na miasto?
Jak najbardziej, ja chciałam włąśnie w decathlonie kupić buty do konnej jazdy i używać ich jako kaloszy, ale w ciąży nie mogłam w nie łydy w pakować, a teraz jakoś się tam nie mogę wybrać

Cytat:
Napisane przez magda_02 Pokaż wiadomość
A Ty Surka tez kp?
Moj troche zje,ale nie oprozni calej piersi nawet. Potem zasypia,zaciska mocno usteczka i nic mi wiecej mama nie wcisniesz:p
Nie my mm.

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. Mały waży 6100 i mierzy 61cm. Teraz śpi bidaka. Płakał trochę, a później się zalil.
Najpierw w jedno udo 6w1 a pozniej pielęgniarka mówi do niego, ze pneumo w drugą nozke. A On: NIE! NIEE! Tak się śmiałam jak mu to wyszło

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ponizej pierwsza marchewka Aleksa
Ale słodziak, gdzie można dostać takie mini peruki Świetne ma te włosiska

Cytat:
Słodziak

Cytat:
Wydaje się pulchniejszy, na tym pierwszym zdjęciu biedaczek

Dzisiaj podała Lili pierwszy raz soczek jabłkowy, zaciągnęła się tak, że aż byłam w szoku, do momentu, aż zrozumiała, że to nie woda Potem pluła dalej niż widzi. TŻ wieczorem spróbował jej podać jeszcze raz, to w nagrodę oddała mu soczek na ramię przy odbijaniu

A marchewka smakuje Lili bardziej niż dynia, najlepiej, jak jeszcze paluszki przesuwają marchewkę do przełyku
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:04   #292
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ej no żadna z Was nie ma tej lampki:

http://allegro.pl/lampka-zolw-8-kons...660839609.html

Rockyyy w przyszłym roku możemy się spotkać, bo ja do Twojego miasta się wybieram. Rynek macie cudowny
jak zakupisz to zdaj relację

W sobotę z Tż wybieramy sie do Janek, Franek zostaje z babcią.
Może uda nam się kupić drobne prezenty pod choinkę. Za to Tż MUSI kupić sobie spodnie, bo wyjściowych ma 1 parę (nie licząc od garnituru, w które się już nie mieści ), a do pracy 2 i pierze je na okrągło.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Dzisiaj podała Lili pierwszy raz soczek jabłkowy, zaciągnęła się tak, że aż byłam w szoku, do momentu, aż zrozumiała, że to nie woda Potem pluła dalej niż widzi. TŻ wieczorem spróbował jej podać jeszcze raz, to w nagrodę oddała mu soczek na ramię przy odbijaniu

A marchewka smakuje Lili bardziej niż dynia, najlepiej, jak jeszcze paluszki przesuwają marchewkę do przełyku
To samo mieliśmy. Cała zawartość butelki była wydalana. Żołądek chyba musi przywyknąć, bo teraz jest ok.

Franuś
Stary 2013-11-07, 17:09   #293
Anulka_p
Zakorzenienie

Idzia- jaką masz strategię na tesco?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:09   #294
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
jaki śliczny
Witaj Brandy
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:11   #295
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Laski
TYle z mojego komentarza odnosnie spamu do nadrobienia...

Cytat:
Siedze i czytam 18 czesc naszego watku.
Teraz na spokojnie dopiero doczytuje co pisalyscie jak ja zdy halam z bolu przed cesarka.
Az mi lzy plyna po policzkach tak sie wzrszylam.
To bylo tak niedawno... A teraz Prezes pierdzi mi na kolanach i przez sen sie usmiecha... Ehhhh
TESO i dopiero teraz zobaczylam jaki fajny masz taras bo na apce nie pokazywalo sie.

Cytat:
A na obiad dzisiaj pierogi z pobliskiego baru-jedne z mięsem,a drugie z kapustką i grzybami.Robię sobie dzień wolny od garów

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Dzoan-właśnie takich sytuacji w samochodzie się obawiam i dlatego nie wyprowadzam auta z garażu nawet.
Magolina-Jasiek też bardzo lubi jazdę,ale w którejś części ciała(obstawiam ten chudy tyłek)ma czujnik czerwonych świateł i jazdy w korku.Stajesz na czerwonym albo jedziesz wolniej-Młody od razu płacze
Jezdze sama od poczatku, stety i niestety nie moge wozic malego z przodu i sa maprawde rozne sytuacje zwlaszcza ze leosiek nie nalezy do maluchow od razu zasypiajacych w aucie. czasem musze wyjsc na swiatlach i dac smoka, czasem musze sie gdzies zatrzymac, a jak jestem na obwodnicy i wyje to trudno... Nic wtedy na to nie poradze... Ostatnio dalam glosniej radio ... i na chwile sie uciszyl.

Cytat:
i witam

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Ktoś mi zabrał moje dziecko. Boszz wszystko jest na nie cały czas marudzi w nocy budzi się po 10 razy i o 4 robi pobudke. Nie potrafi sama zasnąć chyba że w wózku na spacerze a tak to cały czas na rękach a jak ją dokładam to sie po 5 minutach budzi. Dziś robie odwyk od usypiania na rękach. Myślałam że jak zjadła wczoraj wieczorem te 240(!) mm + kleiku to pośpi dłużej ale gdzie tam. Usypianie było od 19.30 do 22 a o 24.30 już pobudka
Jestem wykończona nawet nie mam siły Was nadrabiać bo boli mnie głowa z tego zmęczenia. Jedyne co mnie cieszy to to że codziennie śpi od 13 do 16 na balkonie. Ale jak już się obudzi to do momentu aż nie zaśnie jest płacz i marudzenie. Nie mam pojęcia już co robić. We wtorem powinnam jechać na warunek ale nie mam ani czasu ani siły się uczyć. Co z tego że mam codziennie te 3 godziny wolne jak ona śpi jak trzeba zrobić obiad, posprzątać wyprasować pranie które zalega już drugi tydzień i przynajmniej usiąść na chwile na doopie i odpocząć.
Dlatego wybaczcie że tak tylko o sobie ale powoli mam dosyć wszystkiego. Domi łączę się z Tobą w bólu, cierpieniu i braku snu.
Wspolczuje bardzo... Oby to bylo tylko chwilowe...

Cytat:
DZIEWCZYNKI, czy jestem wyrodną matką? Chodziłam z Antkiem godzinę w solidną mżawkę. On opatulony, buda postawiona, wózek nakryty deklem, ale bez folii bo nie mam. Nie wiało na niego, nie padało, jedynie mi przemiękła kurtka (kasa poszła w błoto).

Mam INFO od SAMMI:
minęły kolki, ale pojawiły się jakieś problemy gastryczne, robią badania, krew, usg, posiewy. Dziś Sammi łapie mocz Kubusia. Wczoraj byli na prywatnej wizycie u gastrolog ordynator oddziału gastrologicznego Centrum Zdrowia Matki Polki, bo nie chcą kłaść Kubusia do szpitala bez potrzeby zeby czegoś nie złapał dodatkowego. Z wywiadu wyszła rzecz oczywista, ze u Kuby nadmiar wydzielania kwasów zoladkowych, zolci a to wzmaga pasaż w jelitach i prowadzi do przewleklej biegunki (taka ze az pupa odparzona, sika kupą, nie kupkuje). TŻ, Jego brat i teść mają wrzody, więc linia męska obciążona. Idą tym śladem, jeśli badanie moczu i niepotrzebne bakterie w kupie wyjdą ujemne to dostaną lek na zwolnienie perystaltyki jelit. Jak to nie pomoże to oddział, prawdopodobienstwo alergii. Kubuś oslabiony ale bez cech odwodnienia. Z przeziębienia wychodzi bardzo powoli ale z tym jest co raz lepiej.
Sammi całuje Cynamonki, Dziewczynki i wszystkie Maluszki. Na razie nie będzie spamować (przynajmniej nie obiecuje) dopoki nie wyjdą na prostą (Kuba nerwowy i placzliwy).
"Niebawem powrocimy z synem w wielkim stylu "

aaa i Sammi pisze, że prawie nie śpią.
Tak, jestes super wredną matką ... Tak jak wiekszosc.
Ja chodze na spacerki gdy pada, gdy nie pada, gdy wieje, gdy jest ciemno i czasem o 8 rano.

Cytat:
Leosiek tez tak dokladnie robi

Uwaga chwale sie:
Moj młodszy syn powiedzial dzisiaj do mnie "mamo".
I nauczyl sie krzyczec na cale gardlo !!!

Dobra lece, bo opieprza mnie od pary minut...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:15   #296
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny
nabiera masy, mały Pudzian niedługo będzie

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Antek leży pod karuzelką, zmienia muzyczkę nóziami i..... pluje
a ja co?
mogłam sobie pospać w czasie Jego drzemek i znowu ze zmęczenia nie mogłam zasnąć

Sammi pozdrowiona

Dzięki za odpowiedzi odnośnie mat. To ja chyba się zdecyduję na tę rainforest.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:16   #297
Neni1984
Zakorzenienie

Siema spamiary
Melduję się w nowym wątku

Nie wiem kiedy Was nadrobię
Mały właśnie zasnął i wcinam kolację.

Z nowości u nas - dziś Kuba miał obcinane włosy
Z tyłu miał tak długie jak dziewczynka, a z przodu leciały mu do oczek.
Tym samym nagrabiłam sobie pewnie u wszystkich ciotek i babci
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:17   #298
surka
Zakorzenienie

http://www.tesco.pl/promocje/gazetki...wy-bielany/swf
Stary 2013-11-07, 17:21   #299
iwona335
Zakorzenienie

nadrobie wieczorem,
chciałam tylko napisać dla mamuś walczących z ciemieniuchą, ze u nas pomogło bardzo BabyCap z rossmana
oliwka hipp i olejuszka nie dały rady a dzisiaj trzeci dzien smaruje tym rossmanowskim i chyba juz nic nie ma, przynajmniej nie widze a nie zapale światła bo dziecko dopiero co zasnęło
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 17:24   #300
surka
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43613166]
Uwaga chwale sie:
Moj młodszy syn powiedzial dzisiaj do mnie "mamo".
I nauczyl sie krzyczec na cale gardlo !!!
.[/QUOTE]

Moja namietnie woła ojca po imieniu An dzejjjjjjjjj

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Siema spamiary
Melduję się w nowym wątku

Nie wiem kiedy Was nadrobię
Mały właśnie zasnął i wcinam kolację.

Z nowości u nas - dziś Kuba miał obcinane włosy
Z tyłu miał tak długie jak dziewczynka, a z przodu leciały mu do oczek.
Tym samym nagrabiłam sobie pewnie u wszystkich ciotek i babci
Powiedz, że mu się wykruszyły A tak na serio wklej nam opitoloną "parówę"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości